Colliekompisarna

Alla inlägg under juli 2008

Av Marru - 19 juli 2008 10:49

Tog Micki och Farina ut på morgonpromenaden på min första semesterdag. Och vad gör Farina, jo hon sätter sig mitt på ett stråk med pissmyror. De har 4 stråk efter cykel- och gångvägen vi brukar gå på, och så sätter hon sig på en av dom. När hon reste på sig så började jag fundera vad det var för prickar hon fick på sig. Då hade hon en massa pissmyror som kröp över pälsen på rumpan. Omöjligt att få bort alla ur den pälsen. Fast det verkade gå bra trots allt, den var bara en liten envis en som hade knallat fram till nosen på henne som retades, men den fick jag bort.


Fick äntligen smaka på hallonen som också finns efter våran morgonpromenad, det var några som hade blivit mogna. Kanongoda. Så nu får jag mig en frukost under morgonpromenaden också *S*.


Annars är inte vädret mycket att hurra för såhär på första semesterdagen, men det blir nog bättre. Det måste ju bli bättre nångång. Nu skall jag ge mina hundar mat. Sen skall jag släppa ut dom på baksidan. Lite senare på dagen skall jag nog träna några rallylydnadsmoment med Lizzie, och lite utställningspositioner. Kanske tar mig en liten cykeltur också, och några promenader till med hundarna blir det också.


Har förresten provat det här nya fästingmedlet, Fixodida ZX på Lizzie. Hon har inte haft några fästingar på sig. Men det har inte dom andra heller, så jag vet inte om de har minskat i antal. Fördelen med det här nya fästingmedlet är att det är en naturprodukt. Skall nog börja använda det på dom andra också.


Nu sitter Lizzie och tittar på mig som om hon ville säga "blir det nån mat i det här huset."

ANNONS
Av Marru - 18 juli 2008 23:49

Ja, då var den äntligen avklarad. Årets längsta dag, eller den sista arbetsdagen före semestern. Fast idag gick den ganska fort för maskinen höll på att krångla hela tiden. Vi var faktiskt mer inne i maskin än utanför, där vi egentligen skall vara. Nu skall jag bara njuta av 5 härliga veckor, träna med hundarna. En och annan tävling skall vi också hinna med, och en liten semestertripp ner till Småland. Annars kommer vi att vara hemma hela semestern.


Åkte hem via apoteket, köpte nåt som skall försöka bota min tennisarm under dom här veckorna jag är hemma. Har ju bandage som jag kan använda också, men det är inte bra och ha den på sig hela tiden. De hade fått nå nya tabletter som verkar i 12 timmar, dom får man bara ta 2 ggr om dagen. Vi får väl se om de hjälper nåt.


Jag har försökt visa åt hundarna med fingrarna hur många dagar jag blir hemma. Undrar om de förstår det. Alla fall så tittar de på mig som om de förstod.


Nu hittade jag min favoritsommar låt på You tube. Popeda och Kuuma kesä. Älskar hans sångröst, Pate Mustajärvi heter han som sjunger. Lyssna och njut :-). Den gruppen hör också till en av mina favoriter, som ni kanske märker så lyssnar jag på väldigt blandat. Hör jag en melodi från Fantomen på Operan, blir jag alldeles stum. Upphör med all verksamhet, bara står och lyssnar. Kan ju säga att jag har varit och tittat på den musikalen 2 ggr. Skulle dom sätta upp den igen, kan ni vara säker på att jag kommer gå på den, minst 1 gång *S*.

ANNONS
Av Marru - 14 juli 2008 18:32

Då har jag kommit halvvägs på min sista arbetsperiod före semestern. 4 tidiga morgnar kvar, sen är det semester. Hoppas bara min stackars arm håller så länge, men sen får den vila i 5 veckor.


Har fått en award tillbaka från Helén. Jag blir alldeles generad för alla fina ord som du skrev om min blogg. Tack vännen. Vi sitter här och håller tummarna för att Lowiz får många fina valpisar. Synd att detta land är så låååångt, finns många man träffat på nätet som man skulle vilja träffa i verkliga livet, som tex Helén.


Har också satt in en ny länk till en ny blogg. Gardenia Garden´s med alldeles underbara små shelties. Det är min grafikvän Viktoria som har den. Gå in och ta en titt på hennes små fina vovvar. Kolla på inlägget där dom små badar, helt underbara. Önskar att mina ville gå i vattnet. Micki går i en liten bit för att dricka. Men tjejerna dom är för fina för att blöta ner sina tassar.


Det var väl allt för denna gången. Micki står här framför mig och flåsar, var ute och lekte lite med han och bollen. Han är så totalt bolltokig. Annars är det läggdags snart här, måste ju orka gå upp tidigt 4 dagar till.Av Marru - 9 juli 2008 21:42

Nu börjar man landa lite efter den intensiva veckan med utställningar. På WDS fanns det mycket att se. Mycket man skulle kunnat slösa sina slantar på. Allt från hundsaker till prydnadssaker. En sak förstår jag inte, såg kaffemuggar där, enligt rasstandarden skall ju collie ha tippöron. Varför har collie på dessa muggar öron som STÅR RÄTT UPP :-o. När vi gick där och tittade på allt roligt Lizzie och jag fick vi av en farbror en frisbee. Den kan vara rolig och leka med.


Sen kom jag till en försäljare som hade saker som jag ofta tänkt att en sån skall jag köpa, en aktiveringsleksak, Nina Ottosons aktiveringsleksaker. Sagt och gjort, jag ställde mig där och tittade på alla konstiga saker. Sen frågade jag henne vad man skulle börja med. En spinner sa hon. Det är en platta med håligheter under en snurrande skiva som man kan stoppa godisar i.  Sen skall hunden snurra på skivan för att komma åt godiset i hålen. Så jag köpte en i plast, tänkte att den blir lättast och hålla ren. Sen följde det med en sak som gjorde att den kunde bli lite svårare också.


Dagen efter när jag kom hem skulle den provas. Micki fick jag hjälpa lite på traven, till slut så klickade till hos han. Idag när jag provade satt jag i klossen man skall ta bort för att komma åt första godiset. Han tömde hela spinnern på några sekunder. Har alltid sagt att han är den smarta av våra hundar.


Sen skulle Farina prova. Farina behöver mycket hjälp med den, det behöver hon än idag. Men det kommer säkert. Är ju inte roligt om de fixar allt på en gång.


Till sist blev det Lizzies tur, hon behövde ganska mycket hjälp. Men idag verkade hon klara av den snabbare än Farina. Så det blev en rolig sak som man kan ta fram då och då. Men får nog kanske köpa en ny, svårare i jul. Så att Micki får sig en utmaning igen.


Imorse fick jag lite panik när jag var på morgonpromenaden, kom helt plötsligt på att jag har nog inte betalt in anmälningsavgiften till agilitytävlingen i Borlänge. Det har ju varit så mycket annat under  förra veckan. Tänkte nästan börja springa hem, men det hade nog inte hjälpt.  Är det sent så är det sent, om inte så har jag hela dagen på mig att betala in. Så när jag kom in så gick jag direkt in på agility-online, och såg att anmälningstiden var slut. Men jag skickade mail till tävlingsledaren och frågade om det var ok att betala idag. Eftersom vi var anmälda redan så var det ok. Så jag in fort som attan och betalade avgiften. Så nu blev det en tävling för oss i Borlänge alla fall.

Av Marru - 9 juli 2008 19:38

Jag har fått en blogg-utmärkelse " Brilliante Webblogg Award av  min bloggkompis, eller grafikkompis. Vi är ju med i en grafikgrupp båda två som heter SkaGra. Där har vi gått diverse kurser, och i dessa grupper lär man känna en massa trevliga människor, som tex Bettan,  som jag har fått awarden av. Jag är lika stolt över alla awarder jag får.


Här kommer reglerna för den award:


Who gets the "Brillante Webblog Award"? Websites and blogs, which by its currency,
the issues of choice and for their designs are especially noteworthy.

Here are the Award Rules:

1. The winner can take the logo.
2. Place a link to the person that sends you the award.
3. Give the Award to at least 7 other Blogs, which by its currency, the issues of choice and for their designs are especially noteworthy.
4. Put a link to these sites on your Blog.
5. Write a comment on their Blogs that they've won an Award.


Nu har jag inte 7 bloggar jag kan dela ut den till. Men jag kan ju fylla på efterhand. Men jag börjar alla fall med dessa.


Eva

Helen

Sarah

Bodil

Renathe

Viktoria

Av Marru - 6 juli 2008 12:05

Så har jag blivit utmanad av min grafikkompis Bodil. Man skall skriva 6 underliga/egendomliga saker om sig själv. Sen skall man utmana 3 andra bloggare, och de tre bloggare som jag sedan utmanar, skall göra samma sak, skriva sex underliga saker om sig själv i sina bloggar och samtidigt ange reglerna. Bloggaren väljer tre nya bloggare som de utmanar. Skriv en kommentar i de utvaldas bloggar att de har blivit utvalda och att de skall läsa din blogg för att få mer information.Då skall jag försöka komma på nåt om mig då.


1. Jag gnisslar tänder när jag sover på nätterna, och enligt maken så skrattar och ylar jag också ibland. Har faktiskt hänt en gång när jag var liten att jag stod och sov när vi var på semester.


2. Är mjölkberoende, ser jag att mjölken börjar ta slut så får jag nästan panik.


3. Är också lite tävlingsberoende, spelar ingen roll vad det är. Utställningar och agility går lika bra. Har jag fått en överstökad så börjar jag leta efter nästa.


4. Är nykterist. Har provat en gång och tycker det var mycket väsen för ingenting. Eller så är jag för snål för att dricka.


5. Rädd för ormar och alla sorters småkryp.


6. Tror gott om alla människor, blir sen besviken när det visar sig att dom inte var som jag trodde.


Då utmanar jag mina FL-vänner.

Eva, http://hemmahoslillamig.blogspot.com/

Helen, http://helanshala.blogspot.com/

Iskall öl, http://thiindra.blogg.se/index.htmlAv Marru - 6 juli 2008 11:26

Ja, då är den över den stora händelsen som man väntat på i ett år. Ja faktiskt ända sen Lizzie föddes nästan.


Vi åkte till Stockhom på onsdag. Vi skulle bo hos Karin och Lasse, www.hazelgrove.se under dom här dagarna. Lizzie och jag var först på plats. Sen började det droppa in folk en efter en. Onsdagen var det en fixa hundarna kväll. Eftersom Lizzie var i pälstapparstadiet så har jag inte vågat göra nånting med henne. Men alla fall så bestämdes det att hon skulle tvättas. Sen tog uppfödaren sin bautafön som torkar en collie på några minuter, och då började det hända grejer. Det yrde päls så att man inte såg runt omkring sig *S*. Men det blev ju ganska mycket kvar trots allt. Sen blev det mat sent på kvällen och sängen. Jag hade med mig en sån där tjock uppblåsbar madrass, så av ovanan och sova på en sån blev det inte många timmars sömn. Tänker aldrig utsätta ett par och sova på dubbelmadrassen vi har hemma, när den ena vänder sig så flyger den andra upp en halv meter i luften *S*. Med andra ord så var det lite svajigt.


På torsdag morgon var det upp klockan halv sex. Äta, sen var det dags att åka till Almare stäket. Alldeles innan vi kommer fram så börjar min bil att koka :-o, men vi kom fram till hästpoloanläggningen så jag fick ställa min bil vid sidan där så att den fick svalna. Men vi var alla fall nästan framme vid utställningsplatsen så den fick stå där. Upp med tält och grejer. Sen blev det dags för oss att gå in i ringen. Men det var så många hundar, så när domaren tagit sig en första titt så fick dom flesta gå ut. Han tog in dom fyra och fyra så att det blev plats och springa på. Det blev ett långt väntande för oss där. Till slut blev det våran tur att komma in. Den irländske domaren tittade på Lizzie, och i stora hela tyckte han väl om det han såg eftersom han gav henne "very good". Sen blev det och vänta på dom andra. Hundarna från våran uppfödare, www.steadwyn.se tog de ena priset efter den andra. Det blev en hane som blev bästa champion, en tik som blev bästa tik, hon blev också BIS 2. Och det blev också bästa uppfödarklass. Men det blev också andra placeringar för Steadwyns. När utställningen var klar så blev det picnic. Solen gassade från en klarblå himmel hela dagen, så man var ganska röd i ansikte och armar på kvällen. Sen blev det och sova på den gungande madrassen igen, fast nu sov man av rena utmattningen.


Nästa dag blev en spännande dag. Vi skulle åka tåg för första gången. Lizzie var bara nyfiken på alla människor runtomkring så hon satt på tåget och tittade på dom. Den här gången var det en dansk domare som vi ställde för. Hon tyckte inte riktigt lika mycket om Lizzie som irländaren gjorde så vi fick "good" av henne. Men vi är lika nöjda för det. Men annars var det även idag framgångar till Steadwyns. Den här gången blev en av tikarna BIR. Får väl skryta lite med att säga att hon är Farinas halvsyster.  Och bara att se att det här med tåg och ståhejet runt omkring inte berörde Lizzie allt för mycket var värt hela resan. Sen på kvällen hade vi grillfest med diverse godsaker. Vi satt uppe över halva natten och pratade hund, utställning och träning.


På lördag så var det en trött matte och hund som styrde kosan tillbaka till Dalarna. Fortfarande trött, men måste ut och jobba inatt. Har en natt, sen blir jag långledig till på fredag morgon.


Tyvärr så fick jag inga bra bilder så ni får vara utan bilder.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21 22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se