Colliekompisarna

Alla inlägg under augusti 2008

Av Marru - 21 augusti 2008 22:00

Nu har Micki varit ute i skogen igen med husse och plockat kantareller. Det verkar som om han förstår att det är dom som vi skall ha. Han var med husse igår också i skogen. Båda gångerna hade han börjat nosa på en fläck i mossan, och när husse gått dit och tittat så hade det funnits kantareller. Men Micki är en väldigt smart hund, men också väldigt bekväm av sig. Han gör inte mer än nödvändigt om han inte tycker det är kul. Man ser på morgonpromenaden när han går in i skogen, brukar gå hela linans längd och runt träd och buskar. När han kommer tillbaka så ser det nästan ut som om han tittade vart linan går att han kommer samma väg tillbaka som han gick. Farina däremot, ja vad skall man säga om henne. Hon snor kopplet runt ett träd, och när man försöker dra henne över på rätt sida, så drar hon sig ännu mer åt fel håll, helst runt trädet.


Imorgon skall vi vara hundvakter, även på lördag. Då kommer Poppe hit igen, med sin nya kompis Ville. Poppe är en mittelspitz och Ville en blandras. Deras mattar skall till Ullared och handla. Hoppas ni får roligt flickor. Poppe var mycket hos oss när han var en liten valp. Ni ser bilder på han och Farina på hemsidan inne på Farinas sida med foton. Poppe tyckte verkligen om Farina, mer än Farina tyckte var nödvändigt.


Så vi får väl se hur det går imorgon. Men liv i luckan kommer det att bli.

ANNONS
Av Marru - 20 augusti 2008 22:29

Det är så kul när dom här grafikgrupperna har kommit igång. Målarboden som är en trivsam grupp, dom har teman varje vecka. Det är upp till var och en och göra det dom hinner och vill göra. Eller så kan man helt låta bli, om man inte tycker om nåt av temana.


Jag är ju lite dålig på sånt där man måste göra  helt från början på egen hand. Har alltid varit dålig på teckning, fast jag fick 4 i teckning på högstadiet :-o. Undrar om läraren var blind *S*. Ja, idag kan jag inte ens rita en streckhund en gång, har en jobbarkompis som har försökt lära mig och rita en sån som ser ut som en terrier. Den blir lite konstig *S*. Men den här veckan skulle vi göra egna blommor. Jaja, man får väl göra ett försök. Här ser ni mina blommor.Sen håller jag ju på med lektionerna hos Winnis. Blir kanonfina resultat på ramar och bakgrunder. Det är också en sån grupp där man kan göra lite i sin egen takt. Nästa lektion kommer inte förräns man har skickat in den förra. Nu är jag på lektion 43. Den här ramen som är på den här tavlan tycker jag blev kanonläcker.


ANNONS
Av Marru - 20 augusti 2008 11:42

Den där lingongröten blev precis så god den brukar vara, fast den blev lite lös. Får minska ner lite på vattnet till nästa gång. Nu blev ju en del av er nyfikna på gröten. Jag skriver här hur jag gjorde, hittade ju receptet på en finsk sida, så det är väl ingen idé att jag länkar till den *S*. Hittade 2 recept som var snarlika så jag gjorde en liten kombination av dom båda.


LINGONGRÖT
1½ l vatten

½ l lingon

1 dl socker

4-5 dl rågmjöl, fint

1/4 tsk salt


Mosa bären. Ha vatten, bär, socker och salt i en kastrull och låt det koka upp. Tillsätt mjölet lite i taget under omrörning. Låt det småkoka i en timme, rör om ibland.


Man kan ta till en elvisp och vispa rejält. Under den där timmen det kokade var jag och vispade en gång i kvarten. Vill absolut inte ha några klumpar i min. Sen mosade jag bären med en gaffel, det var lite jobbigt. Senare under kvällen började jag fundera på varför jag gjorde så, när vi har både stavmixer och vanlig mixer *S*. Hade ju bara varit och mosa bären med nån av dom. Ja, man lär sig så länge man lever. Men till nästa gång skall jag ta en dl mindre vatten.


Man skall låta gröten svalna, sen kan man äta den med antingen mjölk och socker, eller ha i lite sirap. Jag har lärt mig att äta med sirap. Ett gott mellanmål eller efterrätt om man vill det.


Önskar er som vågar prova lycka till. Den var mycket enklare att göra än vad jag trodde. Tyckte alltid att det såg så omständigt ut när mamma gjorde det.


Ett tillägg efter en fråga:


Jag kokade på lägsta värmen hela timmen, och det kan vara bra och ha en kastrull med tjock botten. Mamma brukade använda en kastrull som var i två delar, en större med vatten i, och den mindre med gröten i som var i den större. Vet inte vad dom kallas, men jag har alla fall inte en sån, så det fick bli en vanlig kastrull för min del.

Av Marru - 19 augusti 2008 15:41

Äntligen blev det lite bättre väder här. Verkar som om vädret blir tvärtom mot det dom säger på nyheterna, fast hur ofta är det vädret stämmer mot vad dom säger. I förra veckan så skulle det bli ett par dagar som var hyfsade. Vad blev det, regn, regn och åter regn. Nyss när jag tittade på vädret i tv, så lovade dom regn. Just nu har vi det ganska fint.


Vi var till skogen ett par timmar och tittade efter lingon. Jag hittade då alldeles tillräckligt för att göra lingongröt några gånger i vinter. Det är min stora favorit. Men jag tycker inte om den som görs i mannagryn, tycker den blir alldele för sötsliskig. Nej, den skall göras i rågmjöl. Tyckte farmor var konstigt för alla ungar tyckte om den som var gjord i mannagryn, men inte jag.


Så nu skall jag ut med hundarna en vända snart. Sen skall jag börja koka lingongröt, för första gången i mitt liv. Vi får väl se hur det blir. Micki står framför vardagsrumsfönstret och spanar in en geting igen. Det är nog inte så hälsosamt för han och jaga dom, men vad gör man. Men han ser så fin ut när han står där och tittar på den, blicken koncentrerad på getingen.

Av Marru - 18 augusti 2008 20:38

Ja, då har vi varit till klubben på kurs igen. Tyvärr så hittade vi inte snörbollen, den var borta. Synd, för det var en sån bra storlek på den, precis lagom att ha i fickan. Vi får se om vi hittar en ny lika liten.


Men alla fall så var vi ute på plan idag. Vi började med att gå runt omkring lite huller om buller så att hundarna vande sig vid varandra. Efter det ställde vi oss i en ring, och gick slalom mellan hundarna. Det gick bra, det är en grupp med lugna hundar som inte är mycket för att bråka.


Efter det skulle vi visa åt ledaren hur vi fick hundarna och gå med oss. Jag var lite nervös hur det skulle gå för oss, fast vi tränar  linförighet på morgonpromenaden. Men det visade sig att jag var nervös helt i onödan. Hon gick kanonfint bredvid mig fram och tillbaka.


Sen provade vi lite inkallning. Jag var lite orolig där också, men återigen visade hon sig från sin bästa sida. Hon stannade kvar och väntade på mitt kommando, sen kom hon till mig med ett glädjeskutt. Sen tränade vi lite linförighet som vi avslutade med ligg. Lite träning inför platsliggning blev det också. Hon var jätteduktig där också, inget gnäll heller utan hon låg tyst kvar på sin plats.


Sen var det dags att gå över till agilityplan, hundarna skulle genom tunneln. Det var ju inga problem för oss, det har vi ju gjort hur många gånger som helst. Det ingår i aktiveringspasset. Man skall ha hunden att gå genom tunneln från 3 olika utgångslägen. Medans dom andra provade tunneln så tog vi några vändor på balansen och gungan.


Sen var det mera linförighet, och litet försök att få till läggande under gång. Det är ju nåt vi håller på och tragglar med för fullt nu. Det är det sista momentet som fattas för oss på rallylydnaden. Men jag är lite frestad att anmäla oss till en tävling i slutet av nästa månad. Det är ju inte säkert att det momentet kommer ens på tävlingen. Skulle vara intressant och se hur långt jag får henne att gå utan godis.


Ja, det var våran kurs det. Klarade oss utan regn också, fast det spöregnade alldeles innan vi kom till klubben. Ja, blöt om tassarna blev vi båda två. Men man får väl skylla sig själv när man inte tar på sig gummistövlar.

Av Marru - 18 augusti 2008 12:57

Ja, idag började då den sista semesterveckan :-(. Hoppas på lite bättre väder den här sista veckan, men det ser dystert ut. Men jag börjar inte jobba förräns på onsdag nästa vecka, om jag har räknat schemat rätt.


Hur har denna semester varit då? I början såg de lite dåligt ut, men sen blev det kanonväder. Vi var och badade en stund varje dag, kan ju inte vara borta länge pga hundarna. Men det gör inget, bättre solskyddsmedel finns inte *S*. Man måste ju åka hem till hundarna innan man bränner sig.


Sen den andra fina veckan blev ju lite bortkastad pga våran lilla tripp söderut. Man hade ju kunnat ligga ett par timmar på stranden varje dag, och badat istället. Fast på sätt och vis är det skönt att ha det gjort. Nu efteråt vet man att man gjort rätt. Många har sagt efteråt att det skulle jag gjort på en gång. Alltså, jag har brytit kontakten med en person som visade sig inte vara den person jag trodde. Jag skall nog lyssna mer på maken vad han säger om folk, han verkar se personers rätta jag snabbare än jag. Man blir ju lite fundersam när folk säger "ja, jag funderade lite över vad du har för kompisar". Tycker dom skulle sagt det rakt ut på en gång så hade man upptäckt det lite tidigare. Men man är blåögd fast man i verkligheten är brunögd *S*.


Men nu får man börja längta efter nästa semester snart *S*. Ja, först vill jag ju ha jul förstås. Fast tiden före och efter jul kan vi ju hoppa över. Tycker inte om dessa mörka kvällar. Enda ställen man kan gå på är cykelvägar. Ja, morgonpromenaden kan jag gå som vanligt när jag inte jobbar. För våra hundar är inte så morgonpigga, så det hinner bli ljust även på vintern innan vi går ut.


Men jag fick ju träffa min grafikvän Pia på hemvägen. Det är jag verkligen glad för. Vad jag önskar att jag fMeick se henne i action nån gång. Ja, hon trollar. Såg hennes små söta duvor som hon trollar bort ibland.


Nu är det bara och önska att det är uppehåll ikväll för Lizzie och jag skall på våran kurs. Skall bli roligt och se vad det blir för spännande idag vi får göra. Börjar det inte att regna skall vi nog åka lite tidigare, och köra lite slalom. Det behöver vi träna mycket på. Hoppas att rallylydnaden börjar snart så jag hinner gå den innan jag skall neråt och jobba ett par veckor. Den är ju bara på 4 gånger, så det är ingen ide att börja ifall man blir borta hälften av dom.

Av Marru - 13 augusti 2008 22:00

Idag kom vi igång på allvar med aktiveringspasset.  Förra veckan så började vi ju utan hund. Men idag fick hon äntligen vara med. Vi började med att en del skulle vara i skogen och prova på uppletanderuta. Resten stannade kvar på plan och körde lite lydnad. Eller det blev mest en massa övningar på att hundarna skulle vänja sig vid varandra.


När kursledaren frågade vilka ville till skogen först, så var Lizzie klar på en gång. Så då fick vi börja. Vi hade ju alldeles i början fått varsinn pinne som vi skulle hålla i. När vi kom till skogen så fick ledaren pinnen och en leksak, som han skulle placera ut i en ruta. Nu var det en liten ruta,  inte alls så stor det brukar vara på tävlingar. Efter lite irrande runt så hittade Lizzie sin favvis, snörbollen som jag kallar den för. Vad glad hon blev, var ju absolut tvungen att ta ett race med den. Sen skulle vi ha henne att leta efter pinnen. Hon var i närheten flera ggr, men hon gick inte fram till den. Så vi fick hjälpa henne lite på traven. Hon hittade den ju, men tog inte den i munnen. Den var ju inte alls lika rolig som dom pinnar hon brukar bära på när vi är ute och går. Så det där med pinnar får vi börja träna på, samma sak med apportbocken. Den har vi hållt på lite med, har fått henne att ta den i munnen några gånger.


När vi kom ut från skogen så höll dom på med linförighet på vänster och höger sida. På höger sida pga att om skall hålla på med agility, skall hunden vara van vid att vara på höger sida också.


Efter det blev det dags för en fika och avslut. Enda missödet ikväll var att Lizzies favvis blev kvar där, snörbollen. Jag lånade ju ut den, och när jag fick tillbaka den så la jag den på bilen framför vindrutan. Såklart så glömde jag ju bort den sen när det blev dags och åka hem. Vi får väl se nästa gång vi åker till klubben ifall den finns kvar där nånstans.

Av Marru - 12 augusti 2008 23:29

Hann med ett par lektioner på Winnis idag. Men den här bilden vart jag extra nöjd med. Tycker färgerna blev så bra. Fick även ett diplom från dom för ett par dagar sedan. Det är bara så kul, önskar  man hade mera tid.Motivet till bilden är hämtad från den här sidan.


http://www.alanayers.com/Romance/romance.html


Man får låna bilder där till sin grafik, bara man inte tar betalt för det. Och att man sätter ut en länk på sin sida ifall man har det på hemsidan.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se