Colliekompisarna

Direktlänk till inlägg 2 september 2008

Kursdag 5

Av Marru - 2 september 2008 13:51

Igår så var det dags för våran femte kursdag. Vi gjorde lite budföring, och sen provade vi hur det gick för våra hundar att få vittring på en person som låg i skogen.


Men vi började med linförighet. Vi gick lite kors och tvärs, brukar vi alltid börja med så att hundarna får vänja sig vid att det finns andra hundar där samtidigt. Sen var det dags för budföring. Kan ju säga att Lizzie är mammas flicka. Men med lite hjälp på vägen så sprang hon till husse. Sen började hon springa till mig, men halvvägs kom hon på att husse hade ju korv. Hmmm.. undrar om matte har nån korv när jag kommer fram till henne. Men det hade hon ju *S*.


Sen fick 2 frivilliga gå in i skogen och gömma sig. Så det blev husse och en till som fick med sig liggunderlag, och in i skogen. Sen fick hundarna gå en och en in i skogen. Men jag tycker det var lite svårt att se på Lizzie att hon fick vittring. Hade kanske varit lättare om man vetat vart personerna låg. Tydligen så visade hon tecken på att hon fått vittring på båda. Sen när det var klart så kom husse ut ur skogen och gäspade. Han påstod att han hade somnat *S*.


Efter kursen fick jag stanna kvar för det var styrelsemöte med sektorer. Eftersom jag inte såg till nån annan från den nystartade agilitysektorn så stannade jag kvar. Glädjande nog så kommer vi att få nya hopphinder. Så måste maken få tid att åka till Hedins och köpa lite material till grinden in till agilityplan, och plankor till långhopp. Sen behövs det stegpinnar till A-hindret innan den kan tas i bruk.


Ja, sen var det ju bara att åka till Virsbo för att jobba ett nattskift. Fast fick lite tid över innan jag skulle börja så jag var och besökte våran förra granne i Virsbo. Fick med mig några äpplen. Vad gott det var med färska äpplen som jag kunde äta utan att skala. Dom jag köper i affären måste jag skala för jag är nog allergisk mot besprutningsmedel. Börjar klia i munnen och sväller på insidan av kinderna.


Vaknade vid 12-tiden idag av att Micki började skälla, kunde inte somna om. Nu sitter jag och väntar på att klockan skall bli 16.00, då skall vi till klubben igen. Idag är det hund i hand som gäller. Kanske hinner träna lite agility med Micki och Farina. De hade ju så tråkigt igår på klubben, fick bara sitta i bilen hela tiden.

 
 
Ingen bild

Sarah

2 september 2008 14:28

sv: Haha ;) vi är unga o smarta båda två. En kvinna är alltid ung :). nu ska jag på hockey! :D Tjolavippen å kram!

 
Anna

Anna

2 september 2008 14:36

Låter som en kanonkul kurs.
Om du tar denna adressen så ska du komma till senaste inlagda i min blogg:
http://www.blogtown.se/blog.php?id=Annas

http://www.freewebs.com/solhem

 
Bodil

Bodil

2 september 2008 16:18

Hej vännen!
Kommer ihåg vår förra vovve, King (också schäfer) han var fenomenal på att hitta personer i skogen, kvittar hur långt vi sprang in i skogen och gömde oss, han spårade oss direkt. Saken är den att vi bor alldeles invid skogen, jag brukade springa ut och gömma mig, långt iväg, Kjell öppnade dörren för vovven med kommandot "sök matte" och vovven tog spåret direkt på vår tomt, och det dröjde inte länge förrän jag hade en flåsande och överlycklig vovve vid min sida vid gömstället.
Ha en fin kväll, kram från Bodil

http://www.loggboken.info

 
Kerstin

Kerstin

2 september 2008 18:30

Hoppas armen blev bättre, besvärligt det där annars. Inte kunna borsta tänder ens. Duktig Lizzie är, klart hon kollar var korven är. Stackars husse, sova i skogen-:) Kanske skönt efter en arbetsdag, ha ha. Utvilad sedan..

http://www.pellispricken.se/dagbok.htm

 
Ingen bild

Astrid

3 september 2008 12:32

Jag har gömt mig en skogen när det var brännmygg.
Stella och husse skulle söka mig.
Det gör jag aldrig om.
Jag hade nästan panik

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marru - Tisdag 26 mars 20:14

Nu har det varit lite tävlingar igen. För över en vecka sen hade vi agilitytävlingar. Klass 1 på lördag och klass 2 på söndag. Viiru och jag tävlade på lördagen. Han var duktig, placeringarna blev 3, 4, och 5. Vi var och tränade igår, och han var rik...

Av Marru - Tisdag 27 feb 20:38


Då har man varit ute och dömt igen. Hos Gävle BK. Denna gång fick jag en lite större hall och vara i än förra gången. Många duktiga ekipage vad det som vanligt. Men det blir ju lätt så i mästarklass. De finns ju ingen högra klass, och en del har vari...

Av Marru - Lördag 17 feb 22:02

Viiru och jag har varit på agilitytävling på hemmaklubben i Norberg. Vi har inte tränat mycket i vinter. Nästan bara slalom när vi varit till hallen på torsdagkvällarna och tränat rallylydnad. Då har det ju alltid stått ett slalom vid bakom sekretari...

Av Marru - Söndag 11 feb 22:04

Har varit och dömt lite rallylydnad mästarklass. Här kommer mina banor i mästarklass, från Gävle och dagens bana från Karlstad. Det blir mycket mästarklass nu.    Börjar med Gävles bana, som var först ut i år. Som jag fick trycka ihop på en yta p...

Av Marru - Onsdag 24 jan 21:43

Idag har jag återigen varit till ortopeden i Falun. Men om jag skall börja från början. För ett år sedan var jag på utvecklingssamtal med rektorn, och då började vi prata om min skada. Hon frågade om jag varit till en fysioterapeut, att de vet ju mer...

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9
10
11
12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< September 2008 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards