Colliekompisarna

Direktlänk till inlägg 17 oktober 2008

Agilityverksamhet

Av Marru - 17 oktober 2008 16:52

Min man och jag blev tillfrågade i mars i år om vi ville hjälpa till på Fagersta brukshundsklubb och få till agilityverksamhet hos dom. Det tyckte vi lät spännande. Men det går lite trögt i starten, vi får hoppas att det blir mer fart till nästa år. Meningen är att 4 st skall skickas på agilityinstruktörsutbildning, varav jag är en av dom. Men än har vi inte hört nåt. De har haft lite dåligt med hinder på klubben också, fast det börjar öka på sakta men säkert. När vi kom dit så hade de bla bara 3 hopphinder. Nu har vi fått 4 till så att man kan träna lite olika hoppkombinationer. Dom nya hopphindrena är kanonbra, de är lätta och bära.


Före semestern så fick jag företaget som jag jobbar hos att sponsra oss med en ny platt tunnel. Maken har i veckan varit och hämtat brädor så han skall bygga ett långhopp. Han är fortfarande på klubben. De gjorde ju staket runt agilityplan i våras, men det blev ingen grind. Så nu är han där och gör grinden. Den blir kanonbra, med ett hjul nertill så att det är lätt för dom som skall in och klippa gräset och öppna och stänga.


A-hindret är fortfarande kvar, det måste sättas stegpinnar på den så att hundarna får fäste när det skall upp och ner där. Så då har vi i princip alla hinder utom bordet. Bordet är det visserligen sällan den används. Vi har ännu inte varit på en tävling där bordet varit med.


Nu är det bara och hoppas på att vi kommer iväg på våran utbildning snart så att vi kan börja med kurser. Börjar vi få in pengar så kan vi köpa till lite mer hinder. Det behövs några tunnlar till, nu har vi bara en lång tunnel. Sen några hopphinder till också. Och nummerskyltar.


I våras så bar vi ner ett stort militärtält till agilityplan. Den stod uppe vid stugan till ingen nytta. Nu har vi våra hinder i den. Sist när vi var där och träna så fick maken hjälp av en av killarna som var där och klippte gräsmattan. De körde ner bord och bänkar, så nu börjar det kännas riktigt hemtrevligt där. Kan man sitta vi bordet och fika lite mellan varven. För på somrarna när vi är och tränar så brukar vi vara 3-4 timmar.


För övrigt så var jag till Intersport och köpte plastkoner idag, så nu kan vi träna alla rallylydnadsmoment hemma som finns i den lägsta klassen.


Vi får nog inviga dom imorgon, om jag orkar. Har natthelg den här veckan. Sen blir jag ledig till på fredag. Hade tänkt jobba fredagen, och vara ledig på lördag. På söndag skall vi åka ner till Hässleholm, jag och tre karlar från jobbet. Vi skall ner och provköra nya maskinen vi skall få upp till oss. Det kommer att bli en lång vecka för mig där nere. Inga hundar och krama om. Vad jag kommer att sakna min collieflock :-(.

 
 
"Bettan"

"Bettan"

19 oktober 2008 00:44

Tassar in snabbt, för att inte väcka er när ni sover. Men ville försiktigt viska ett tack för att du bryr dig om lilla mig, & för värmande ord.
Kram å god natt. /Bettan

http://grafikbettan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marru - Fredag 5 april 23:51

Så var det april igen, med allt vad det innebär. Bland annat aprilväder. Ena dagen är det så bart och fint överallt, och man känner våren. Nästa dag är det bara vitt, vitt och återigen vitt.          Första arpil var det fint väder, och då v...

Av Marru - Tisdag 26 mars 20:14

Nu har det varit lite tävlingar igen. För över en vecka sen hade vi agilitytävlingar. Klass 1 på lördag och klass 2 på söndag. Viiru och jag tävlade på lördagen. Han var duktig, placeringarna blev 3, 4, och 5. Vi var och tränade igår, och han var rik...

Av Marru - Tisdag 27 feb 20:38


Då har man varit ute och dömt igen. Hos Gävle BK. Denna gång fick jag en lite större hall och vara i än förra gången. Många duktiga ekipage vad det som vanligt. Men det blir ju lätt så i mästarklass. De finns ju ingen högra klass, och en del har vari...

Av Marru - Lördag 17 feb 22:02

Viiru och jag har varit på agilitytävling på hemmaklubben i Norberg. Vi har inte tränat mycket i vinter. Nästan bara slalom när vi varit till hallen på torsdagkvällarna och tränat rallylydnad. Då har det ju alltid stått ett slalom vid bakom sekretari...

Av Marru - Söndag 11 feb 22:04

Har varit och dömt lite rallylydnad mästarklass. Här kommer mina banor i mästarklass, från Gävle och dagens bana från Karlstad. Det blir mycket mästarklass nu.    Börjar med Gävles bana, som var först ut i år. Som jag fick trycka ihop på en yta p...

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards