Colliekompisarna

Alla inlägg under oktober 2008

Av Marru - 21 oktober 2008 21:17

Sista hund i hand hade vi idag, alla fall för min del eftersom jag skall ner till Hässleholm och jobba nästa vecka. Egentligen så är det en  gång till kvar. Hur skall jag överleva vintern utan kurser :-o. Agilityplanen börjar bli så blöt så att det är lite bökigt och träna där också. Hörde idag att de skulle ha en klickerkurs på klubben, men när jag ringde om den så var det redan fullbokad. De tog bara 6 hundar till den kursen.


Idag så höll vi på med linförighet, möten och inkallning. Nästa vecka skall de göra brons och silverprov. Men Lizzie och jag fortsätter med guld till våren. Då har vi klarat av alla våra 3 steg.


Men jag har beställt lite böcker från Canis, men det håller vi tyst om här hemma *S*. En var om klickarträning, 110 frågor och svar om klickerträning heter den, sen beställde jag en som heter Lydnadsträning i teori och praktik. Har även tidigare beställt en bok som heter Hundtränaren, den skulle komma nu mitten i oktober. Än har den inte synts till. Hoppas den kommer i veckan så kan jag ta med mig den till Hässleholm, kan jag läsa lite i den.


Hoppas verkligen denna långa vinter snart är över. Lydnadskurs är det första som står på listan för Lizzie och mig på våren.

Av Marru - 20 oktober 2008 20:41

Nu har jag varit iväg och fått datorn helt tömd. Dom här kopiorna jag gjorde på Vista när jag köpte datorn hade inte blivit bra. Så när datorn var tömd fanns det inget nytt att sätta in. Så då fick jag Windows XP istället, och det gör mig absolut ingenting.


Det roliga är att den här datakillen vi var hos hette likadant som en klasskompis till mig. Jag har inte sett han sen vi slutade skolan för snart 30 år sen :-o. Tänka sig det är snart 30 år sen jag slutade högstadiet. Alla fall så visade sig vara min klasskompis. Vi gick in dit och jag tänkte att jag väntar och ser. Maken och han pratade om bilar och motorcyklar medans han höll på med datorn. Sen frågade han mig varifrån jag kom ifrån. Då kunde jag inte hålla tyst *S*. Vi har ju gått i samma klass i 6 år. Vad vi fick roligt åt det.


Så nu har jag en specialgjord version av Windows XP. Han har tagit bort sånt som inte behövs. Lagt till ett virusprogram som fungerar jämt. Så fick jag också Word och Excel, dessa 2 har jag saknat.


Så nu skall jag nog komma igång snart. Det är bara en hel del grejer som skall installeras. Men det blir nog bra det här.

Av Marru - 19 oktober 2008 17:17

Nu flippade den bärbara ut helt. Skulle nog behöva formatera den, men jag hittar ingenstans nåt om hur man gör det. Sitter nu vid den gamla datorn. Den skall ju vara i ordninggjord, fast det var inte mycket att hurra för här. Den verkar ju vara lika långsam som förut.


Så hör ni inget om mig på ett tag så vet ni att jag bråkar med min dator. Hoppas jag får i ordning den innan jag skall ner till Hässleholm, för annars kommer det att bli en lång vecka. Inga hundar, ingen dator :-(

Av Marru - 17 oktober 2008 16:52

Min man och jag blev tillfrågade i mars i år om vi ville hjälpa till på Fagersta brukshundsklubb och få till agilityverksamhet hos dom. Det tyckte vi lät spännande. Men det går lite trögt i starten, vi får hoppas att det blir mer fart till nästa år. Meningen är att 4 st skall skickas på agilityinstruktörsutbildning, varav jag är en av dom. Men än har vi inte hört nåt. De har haft lite dåligt med hinder på klubben också, fast det börjar öka på sakta men säkert. När vi kom dit så hade de bla bara 3 hopphinder. Nu har vi fått 4 till så att man kan träna lite olika hoppkombinationer. Dom nya hopphindrena är kanonbra, de är lätta och bära.


Före semestern så fick jag företaget som jag jobbar hos att sponsra oss med en ny platt tunnel. Maken har i veckan varit och hämtat brädor så han skall bygga ett långhopp. Han är fortfarande på klubben. De gjorde ju staket runt agilityplan i våras, men det blev ingen grind. Så nu är han där och gör grinden. Den blir kanonbra, med ett hjul nertill så att det är lätt för dom som skall in och klippa gräset och öppna och stänga.


A-hindret är fortfarande kvar, det måste sättas stegpinnar på den så att hundarna får fäste när det skall upp och ner där. Så då har vi i princip alla hinder utom bordet. Bordet är det visserligen sällan den används. Vi har ännu inte varit på en tävling där bordet varit med.


Nu är det bara och hoppas på att vi kommer iväg på våran utbildning snart så att vi kan börja med kurser. Börjar vi få in pengar så kan vi köpa till lite mer hinder. Det behövs några tunnlar till, nu har vi bara en lång tunnel. Sen några hopphinder till också. Och nummerskyltar.


I våras så bar vi ner ett stort militärtält till agilityplan. Den stod uppe vid stugan till ingen nytta. Nu har vi våra hinder i den. Sist när vi var där och träna så fick maken hjälp av en av killarna som var där och klippte gräsmattan. De körde ner bord och bänkar, så nu börjar det kännas riktigt hemtrevligt där. Kan man sitta vi bordet och fika lite mellan varven. För på somrarna när vi är och tränar så brukar vi vara 3-4 timmar.


För övrigt så var jag till Intersport och köpte plastkoner idag, så nu kan vi träna alla rallylydnadsmoment hemma som finns i den lägsta klassen.


Vi får nog inviga dom imorgon, om jag orkar. Har natthelg den här veckan. Sen blir jag ledig till på fredag. Hade tänkt jobba fredagen, och vara ledig på lördag. På söndag skall vi åka ner till Hässleholm, jag och tre karlar från jobbet. Vi skall ner och provköra nya maskinen vi skall få upp till oss. Det kommer att bli en lång vecka för mig där nere. Inga hundar och krama om. Vad jag kommer att sakna min collieflock :-(.

Av Marru - 16 oktober 2008 00:46

Maken har under dagen tagit bilder på systrarna blå. Lizzie och Clara kommer så bra överens. Undrar om dom kommer ihåg att dom är syskon, och att dom brukade leka med varandra. Dom var så söta när dom låg och vilade i ett hörn. Lizzie låg unders och Clara överst.



Nu började dom att brottas igen, mitt i natten :-o. De hoppade upp på soffan, sen var det full fart igen.



Visst är dom söta, systrarna blå? Om det blir någorlunda väder under helgen så skall jag försöka ta bättre kort på dom.


Jag själv är inne mitt i en arbetsperiod igen, har jobbat eftermiddag idag. Har en eftermiddag kvar, sen blir det en natthelg. Så jag hinner inte sitta mycket vid datorn. Men jag försöker hinna runt hos er mina bloggvänner.


När jag skrev det här ovanför för en kvart sen så var det full fart på systrarna blå, och nu ligger Lizzie på soffan och snarkar för fullt *S*. Här går det undan, med allting.

Av Marru - 12 oktober 2008 17:10

Det var så fint väder idag, så vi stoppade hundarna i bilen och åkte till brukshundsklubben. Tog en promenad först med hundarna. Sen försökte vi få dit en sorts bana, så man kunde träna lite kombinationer eller en bana. Det var första gången Clara såg agilityhinder. Det gick jättebra för henne. Hon var inte rädd för nånting. Det räckte att locka lite med korven då var hon uppe på balansbommen.



Gungan var det inte heller några problem med. Hon verkar tycka att allt var roligt. Svansen gick hela tiden. 


Några hopp genom däcket blev det också, på den lägsta nivån. 



Sen vart husse så glad över den pigga, glada flickan så han ville kolla slalompinanarna. Men efter det sa jag stopp, man skall ju inte göra allt på en gång.

  


Sen satt husse Micki på en ordentlig prövning. Han gjorde en platsliggning med Micki samtidigt som Farina och jag gjorde ett race. Första gången så han vi bara genom 4 hinder så var Micki där, men andra gången så låg han hela tiden som vi gick den lilla banan jag gjort. 


Just ja, Lizzie var ju också med, körde lite rallylydnadsmoment med henne vid sidan av. Har lite problem med att få henne och sitta rakt framför mig, hon vill sätta sig snett. Det får vi träna på lite mer, och läggandet under gång.

Av Marru - 12 oktober 2008 00:31

Jag stöder Rosa bandet, gör det du också.



Digitala Rosa Bandet - ROSA '08: Marketta Mokko

   Bröstcancerfonden - Digitala Rosa Bandet

Av Marru - 10 oktober 2008 20:28

En del har redan fått en varning om att våran flock kommer att växa *S*. Vi har nu fått en ny tjej i gänget. Denna lilla flicka är ingen mindre än Lizzies egen syster, kullsyster. Hon är några timmar äldre än Lizzie. Det har varit bestämt i över en vecka att hon kommer till oss, men vi har inte haft tillfälle och hämta henne förräns idag. Så idag så åkte vi iväg upp till Flästa för att hämta henne. När vi kommer upp till Anja så möts vi som vanligt av överlyckliga hundar som bara skall kramas och pussas. Sen kommer Clara ut och hälsar på och det blir full rulle på en gång. Här testar hon om Micki är en sån kille som det går att få fart på *S*.



Som ni ser så fick hon på sig ett halsband på en gång *S*. Husse skulle ju ut på en liten promenad med henne på en gång. Hon kommer ju bli husses flicka, det blir han som skall träna med henne. Han får börja med att klicka in henne. Det kommer bli nåt nytt för husse också. Han har ju bara sett mig gå omkring med den där klickern. Efter att vi suttit och pratat i ett par timmar så blev det dags för hemfärd för oss. Vi har ett ställe där vi brukar alltid stanna när vi åker uppåt. Perfekt och släppa ut hundarna där så dom får springa av sig, och dricka vatten om de känner för det. Micki han brukar alltid knalla ner i sjön när han dricker. Den här gången så fick han nästan med sig Farina också.


Ja, vi skall väl få en bild på våran nya tjej. Så får jag presentera collieflickan Clara till er :-)



Så nu har vi 2 st blå collietjejer i flocken. Tänk vad snurrig Micki skall bli i huvet med alla dessa söta tjejer runt sig.

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards