Colliekompisarna

Direktlänk till inlägg 19 januari 2009

Två flummisar

Av Marru - 19 januari 2009 21:17

Idag var det då den otäcka dagen, när Lizzie och Clara skulle höftledsröntgas. Det var verkligen kanonväder för en långtur *S*. Snön bara vräkte ner hela dagen och kvällen. Vi hade tid ganska sent på dagen, klockan 17. Men eftersom vi skulle åka en så lång väg så åkte vi hemifrån i god tid så vi var frammen en timme för tidigt. Men vi fick alla fall komma in på nästan en gång. Väl inne fick båda flickorna medel att de blev lite groggy. De ser faktiskt lite otäcka ut i ögonen fortfarande.


Sen blev det tillräckligt groggy för röntgen. Lizzie var den som blev först dåsig se de tog henne först. Maken fick gå in och hjälpa till med att hålla fast henne i frambenen. Jag stod ute med Clara. Det fanns ett litet fönster, så jag kunde kika in vad som hände hela tiden. Såg också även den stora tavlan där bilden kom upp i. Sist när jag har varit in på höftledsröntgen var med Micki i Västerås. Då fick de springa ut och framkalla bilden och sen titta på den. Var det inte bra så in och ta en ny, och framkalla igen. Men nu kom bilden upp på en gång nästan på bildskärmen där inne. Jag tittade på bilden först och tänkte att det där var en katastrof. Tyckte inte bilden såg alls ut som dom jag har sett i tidningarna, och som skulle vara bra. Men enligt veterinären såg allt kanonfint ut, han såg inget alls och anmärka på henne. De fick ta flera gånger på Lizzie, för de hade lite svårt att få henne rakt. Såg hur många bilder som helst där hon var alldeles sned. Men till slut så blev det rätt, och de lyfte ner henne och hon kom uthasande.


Sen blev det Claras tur. Med henne gick det mycket fortare. Tror det tog bara 3 eller 4 bilder på henne så var hon klar. Veterinären hittade inget att anmärka på hennes höfter heller. Han tyckte båda två såg kanonbra ut. Men det är ju kennelklubbens veterinär som har sista ordet i den saken. Förhoppningsvis kommer svaret på fredag. Skulle alla fall komma inom en vecka.


Båda 2 var jätteglada när dom kom ut till bilen och såg Micki och Farina som låg där och väntade på dem. De försökte tom hoppa sjäva in i bilen. Jag fick hjälpa till med bakändan. Nu på kvällen har de båda varit ute på bara en kort pinkvända, och nu ligger de båda 2 och sover. De är riktigt groggy *S*. Här en bild på båda. Lizzie ser riktigt pigg ut på bilden. Men jag lovar, hon är minst lika groggy som Clara. När jag stod och diskade så låg Lizzie i dörren och tittade lite anklagande på mig, som om hon ville säga "vad har du gjort med mig mamma?".


 
 
Ingen bild

Åsa

19 januari 2009 22:33

Hoppas att det är som veterinären säger. Håller tummen!!!

 
Cina

Cina

19 januari 2009 22:34

Oj så trötta man kan vara då, men imorgon är dom pigga igen!
Bra att det såg bra ut!

Kramen

http://heavenladyn.bloggagratis.se

 
Maria

Maria

19 januari 2009 23:44

Jag skulle nog behöva lite "sömn" medel jag oxå, kan verkligen inte sova.
Va trötta dom såg ut. Lajka sover i sängen sen länge tillbaka och önskar jag oxå kunde somna.
Ska väl göra ett försök till snart.

http://rostebos.blogg.se

 
Ingen bild

Viktoria

20 januari 2009 00:37

Jag säger ändå STORT GRATTIS!

 
Jill

Jill

20 januari 2009 07:34

Kul att det ser så bra ut :) Jag längtar tills jag kan göra det med Kid :) bara ca 4 månader kvar öh... Då är han ju 16 månader ungefär :)

http://hundarnaojill.wordpress.com

 
Ingen bild

Jill

20 januari 2009 15:25

Urk inte blev jag klokare ida heller.. Vissa saker är ju självklarheter... Men prata inför folk kan jag vara utan när det gäller att prata sådär... Mycket lättare att prata om hundar och hur man ska göra det :)

 
Helén

Helén

20 januari 2009 15:59

heeij.. hoppas de går bra me röntgenplåtarna åså.. de gör de säkert. Bara vänta på svar då.:-)

Joo, de kan nog hända de blir så me fonter, men jag har ju sett massvis me fina hos endel, å jag har inte de fonterna vad jag då vet.. men jag ska testa ladda ner nåt från nån sån där sida.. freefonts, eller va de heter... bara jag får mer ork å tid å sitta.. verkar vara lite små-kaos nu.. orkeslös å totalt utan tid..hehehe.. hur de då kan bli så.

Nepp, krama alla där hemma.. kram på dej me.. Helén mfl.

http://helanshala.blogspot.com

 
Jill

Jill

20 januari 2009 16:49

Vaddå på Fredag?? Har de inte träning kl 20:30 på torsdagar?? Eller är jag ute och cyklar??

http://hundarnaojill.wordpress.com

 
Anki Enbom

Anki Enbom

20 januari 2009 17:48

Önskar er lycka till med plåtarna. ja, det kan inte vara lätt att vara hund och groggy *ler*
Nu har jag tankat hem de resterande tuberna.
Kramen

http://www.ankiskatter.blogg.se

 
Bettan

Bettan

20 januari 2009 20:52

Det verkar som om det var okej med höfterna, men förstår att du inte kan dra en lättnadens suck förrän först efter på fredag.

De ser så goa ut. Krama dem från mig.

http://bettan.lojdstrom.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marru - Fredag 5 april 23:51

Så var det april igen, med allt vad det innebär. Bland annat aprilväder. Ena dagen är det så bart och fint överallt, och man känner våren. Nästa dag är det bara vitt, vitt och återigen vitt.          Första arpil var det fint väder, och då v...

Av Marru - Tisdag 26 mars 20:14

Nu har det varit lite tävlingar igen. För över en vecka sen hade vi agilitytävlingar. Klass 1 på lördag och klass 2 på söndag. Viiru och jag tävlade på lördagen. Han var duktig, placeringarna blev 3, 4, och 5. Vi var och tränade igår, och han var rik...

Av Marru - Tisdag 27 feb 20:38


Då har man varit ute och dömt igen. Hos Gävle BK. Denna gång fick jag en lite större hall och vara i än förra gången. Många duktiga ekipage vad det som vanligt. Men det blir ju lätt så i mästarklass. De finns ju ingen högra klass, och en del har vari...

Av Marru - Lördag 17 feb 22:02

Viiru och jag har varit på agilitytävling på hemmaklubben i Norberg. Vi har inte tränat mycket i vinter. Nästan bara slalom när vi varit till hallen på torsdagkvällarna och tränat rallylydnad. Då har det ju alltid stått ett slalom vid bakom sekretari...

Av Marru - Söndag 11 feb 22:04

Har varit och dömt lite rallylydnad mästarklass. Här kommer mina banor i mästarklass, från Gävle och dagens bana från Karlstad. Det blir mycket mästarklass nu.    Börjar med Gävles bana, som var först ut i år. Som jag fick trycka ihop på en yta p...

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards