Colliekompisarna

Direktlänk till inlägg 8 februari 2009

Mera snö och utställning

Av Marru - 8 februari 2009 20:37

Idag skulle vi åka på utställning i Örebro Lizzie och jag, men det var nära jag backade när jag öppnade dörren. Det hade kommit minst 20 cm snö under natten. Vägen i byn var inte plogad, stora vägen till Fagersta hade blivit plogad nån gång under natten. Samma gällde vägen till Lindesberg, fast under den sista biten så var det plogat, hamnade tom bakom plogbilen.


I Örebro skulle jag träffa Malle, en grafikkompis från Målarboden. Vi hade en lång dag idag, och ingen av oss hade papper med sig. Det är så att Malle är döv, och jag kan inte teckenspråket :-o. Jag får nog börja försöka lära mig nåt, så att vi kan prata lite med varandra alla fall, och inte bara skriva.


På utställningen så upptäckte jag att den domare vi hade var lika långsam som den på utställningen i Lindesberg i höstas. De dömer ju normalt mellan 20-25 hundar i timmen. För henne tog det 5 timmar att döma 76 hundar. Nu tror jag inte det var några 76 i våran ring. Brukar aldrig vara så att alla anmälda kommer. De hade också uppvisningar där med bla ledarhundar, lydnadshundar, agility och rallylydnad. När jag såg rallylydnadskyltarna och de höll på och tränade innan uppvisningen skulle börja så var jag och frågade om Lizzie och jag fick träna också. Det var väl ett perfekt tillfälle och träna på med all den störning. Det gick kanonbra, måste bero på att jag hade Frolic näven. Hon följde mig precis hela tiden. Det var kul.


Sen efter många om och men så blev det våran tur att gå in i ringen. Kritiken som Lizzie fick var följande, och HP:


19 månader gammal tik, välformad huvud, för dagen osymmetriska öron. Bra hals, något mjuk rygglinje. Välburen svans, normala vinklar runtom. Något utomvridna baktassar, rör sig lätt från sidan, men trångt bak. Vacker päls och färg. Trevlig temperament. Välvisad.


OBS! Lägg märke till det sista, välvisad *S*.


Köpte hem tuggben med nån fyllning i. Tom Micki tuggade i sig en, han som inte brukar tugga på ben. Efter utställningen åkte vi hem till Malle, jag skulle hjälpa henne med pluginfilter till paintshop.


För några dagar sen så pratade jag med nån om dom här renklämmorna från Polarbröd som fanns förut. Trodde att de inte fanns mer. Men på hemvägen så gick jag in på Oti krog, och vad ser jag där. Polarbröds renklämmor. Så nu väntar jag på att maken kommer hem, sen skall vi frossa i renklämmor.


Nu är min högsta önskan att det skall bli slut på snön, en gång för alla.

 
 
Sussie & jyckar tre...

Sussie & jyckar tre...

8 februari 2009 23:24

Grattis till HP och fin kritik. Men det där sista du skriver om kan jag absolut inte hålla med om. Snön har ju ÄNTLIGEN kommit!! Tänk vad man väntade förra året och då kom den ju aldrig, så nu får vi vara glada....

http://jyckarna.hundsida.se

 
Ingen bild

Åsa

8 februari 2009 23:33

Grattis till fint resultat på utställningen. Och mumsa lugnt på renklämmorna.

 
Kerstin

Kerstin

9 februari 2009 00:25

Det var tufftb gjort att ge sig iväg i snöovädret! Fast en buschaffis bangar väl för lite snö kan tro.
Vad kul att ni kunde träffas, hm, tanken kom då till mig att hoppas vi alla kan mötas i vår här eller någon annanstans. Skulle vara kul att återuppleva grafikträffen..

Grattis till Lizzy, hon är visst en riktig juvel. Fast jag vet inte vad "välvisad" betyder -:)

http://pellispricken.bloggagratis.se

 
Jill

Jill

9 februari 2009 05:52

Grattis till fin kritik :) Och jag vill oxå att snön ska bort men tittar man ut nu så hoppas man i onödan....

http://hundarnaojill.wordpress.com

 
Viktoria

Viktoria

9 februari 2009 10:20

Nog la jag märke till välvisad!:-)
Det betyder mycket!
Toppen att hon fick HP

http://shetland-sheepdog-gardenia-gardens.blogspot

 
Helén

Helén

9 februari 2009 10:38

hallojsan..

Har inte börjat så hårt me GI än, ska handla hem lite först.
Men duu, Gi, då får man äta ALLT utom socker å sånt i.. vi tar bort sockret helt, me VV så måste man ta bort så mycket som som man verkligen gillar, de får man INTE alls äta.
Vilka recept jag fann me GI mat, å de är baskemej mer fetter å sånt än jag e van vid.. tur det är sockret å kolhydraterna man ska väck me, då kommer de gå galant.. VV för mej funkar till viss del, men inte i längden..har dock gått ner på eget bevåg 36kg på 2.5 månader å höll det i över 6 år.. sen höll de INTE mer.
Men alla metoder passar ju inte alla.. så är de ju. Man får hoppas detta passar mej, för jag å familjen lär få mye mer goo mat än vi är van.. + gooa efterrätter.. mmm. gött.

Kul me utställningen.. roligt att hon var "Välvisad" me.. sånt är ju kul.
Nu ska jag kasta mej i duschen, ska på 4tims möte på jobbet.. sen har jag ledigvecka.
kram på dej.. ha en fin Måndag. Helén.

http://helanshala.blogspot.com

 
Anki Enbom

Anki Enbom

9 februari 2009 20:11

Vilken rolig och händelserik dag du haft.
Med bra bedömning på lizzie. Roligt och trevligt att se bilderna på dig.
Kramen

http://www.ankiskatter.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marru - Fredag 5 april 23:51

Så var det april igen, med allt vad det innebär. Bland annat aprilväder. Ena dagen är det så bart och fint överallt, och man känner våren. Nästa dag är det bara vitt, vitt och återigen vitt.          Första arpil var det fint väder, och då v...

Av Marru - Tisdag 26 mars 20:14

Nu har det varit lite tävlingar igen. För över en vecka sen hade vi agilitytävlingar. Klass 1 på lördag och klass 2 på söndag. Viiru och jag tävlade på lördagen. Han var duktig, placeringarna blev 3, 4, och 5. Vi var och tränade igår, och han var rik...

Av Marru - Tisdag 27 feb 20:38


Då har man varit ute och dömt igen. Hos Gävle BK. Denna gång fick jag en lite större hall och vara i än förra gången. Många duktiga ekipage vad det som vanligt. Men det blir ju lätt så i mästarklass. De finns ju ingen högra klass, och en del har vari...

Av Marru - Lördag 17 feb 22:02

Viiru och jag har varit på agilitytävling på hemmaklubben i Norberg. Vi har inte tränat mycket i vinter. Nästan bara slalom när vi varit till hallen på torsdagkvällarna och tränat rallylydnad. Då har det ju alltid stått ett slalom vid bakom sekretari...

Av Marru - Söndag 11 feb 22:04

Har varit och dömt lite rallylydnad mästarklass. Här kommer mina banor i mästarklass, från Gävle och dagens bana från Karlstad. Det blir mycket mästarklass nu.    Börjar med Gävles bana, som var först ut i år. Som jag fick trycka ihop på en yta p...

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards