Colliekompisarna

Alla inlägg under april 2009

Av Marru - 24 april 2009 22:06

Kära vän!


Allt jag ber om är att Du håller detta inlägg i cirkulation. Även om det bara är en som kopierar så håller du lågan brinnande. Detta görs till minne av alla som drabbats av cancer. Ett ljus förlorar inget genom att tända ett annat ljus.Låt detta ljus brinna! 

ANNONS
Av Marru - 23 april 2009 21:44

Idag har det varit soligt och fint hela dagen, och så åkte man på och jobba :-(. Jaja, det är smällar man får ta. Hela dagen gick åt, åkte hemmifrån för 6 imorse och kom hem efter 19. Mycket man orkar och hinner göra då.  Imorgon blir det också en lång dag :-(.  Idag var det en hopplös dag och köra i Ludvika, tror alla stans grävskopor var ute och grävde där jag skulle fram. Nu är det snart dags och lägga sig. Mycket man hann göra idag. Gå en kvällspromenad med hundarna, ge dom mat, duscha och sy i knappar i arbetsskjortorna. Förstår inte varför man skall sy i dom så dåligt. Nånting att se fram emot alla fall, sista april så åker slipsen in i skåpet och kommer inte fram förräns till hösten igen *S*.


Nu säger jag godnatt härifrån.

ANNONS
Av Marru - 22 april 2009 15:05

Resten av den här veckan verkar bli ganska så körig. Har fått jobb den här veckan tors o fredag. Från morgon till kväll som vanligt när det gäller busschaufförsyrket. Så jag hinner nog inte så mycket här den här veckan. Ifall jag blir osynlig så vet ni.


Ikväll skall jag in till Borlänge på föreläsning på kennelklubben. Det är om stretchin och massage för hundar. Vilket är kanonbra för oss som jobbar med våra hundar. När jag åker dit så måste jag ta med mig hundmat, vi har varit utan ett par dagar nu. Hundtrimmet som säljer färskfodret vi använder har haft semesterstängt och de har glömt meddela oss innan dom stängde. Fast det hade inte hjälpt mycket för vi hade alla fall inte haft plats med 2 lådor färskfoder i frysen. Så ikväll skall jag hämta det, så imorgon får dom sin vanliga mat igen. Till gläde för alla vovvar.


Clara har börjat löpa nu, så nu får vi se hur Lizzie gör. Kanske inte blir nån agilitytävling för oss på söndag :-(. Tävlingen i Västerås får vi alla fall glömma, det blir inget av den för hon kommer säkert igång inom en vecka hon också. Vilken tur att jag avbokade tävlingslydnadskursen, för vi hade ju missat 3 veckor på en gång där. Clara har inga problem för kennelklubben har inga restriktioner när det gäller löptikar så Clara får gå sin agilitykurs, och Lizzie börjar på sin nästa nu på måndag. Dom sa på kennelklubben när jag frågade om det, att det finns så mycket löptikar ute i samhället så hanhundarna får helt enkelt lära sig det. Och det ligger ju en sanning i det.Av Marru - 21 april 2009 22:29

Idag var vi till klubben igen på hund i hand. Vi åkte som vanligt tidigare innan det börjar, så vi hann träna lite med Micki och Farina på agilityplan. De tycker ju det är så kul och springa där. Micki börjar lugna ner sig lite nu, han var så hetsig i början när han inte har tränat på hela vintern.


Sen var vi till bilen och bytte hundar och fortsatte med Clara och Lizzie. Tränade slalomingångar efter hinder. Lizzie är ganska säker på dom, det är sällan hon missar nån. Sen tog vi gungan, den här gången bestämde vi oss för att nu skall Lizzie över vare sig hon vill det eller inte. Hon kontrade som vanligt i början. Efter många om och men så började hon gå över, innna vi var färdiga så gick hon över utan koppel. Skall bli intressant och se om det håller i sig. Vi skall till klubben på lördagen och hjälpa en uppfödare med hennes valpträff. En klubbkompis som föder upp Cane Corso, hon skall ha valpträff för valparna hon fick förra året, det blev 11 valpar i den kullen. Men hon har 2 av dom själv. Om ni är nyfikna hur en Cane Corso ser ut så hittar ni bilder här. Så på lördag skall vi prova ifall hon går på gungan igen. Hon har bara fått en fix idé att man skall fjäska och dalta med henne, tror vi.


Vi provade även på inkallning med störning, och det går inte alls utan det får vi börja träna på här hemma. Sen måste jag börja träna på läggande och ställande under gång. Jag tror hon fixar många av momenten på lydnadsettan bra. Det är bara dom 2 som fattas för oss.


Clara har också varit en duktig flicka idag både på agilityplan och på appellplan. Tror det var andra gången för henne att vara med på platsliggning, inkallning har hon inte heller gjort så många gånger.


Lizzie har förresten kommit till det stadiet att hon inte bryr sig om andra när man tränar med henne. Utan hon följer med mig precis som Micki gör på agilityplan. När jag har Micki med mig och går och flyttar på hinder, och skulle det då komma en hund så tittar Micki på den andra hunden precis som om han ville säga "kom inte hit nu för nu är jag här med matte, det är hon och jag nu".


Dom är så duktiga och goa våra hundar.

Av Marru - 20 april 2009 22:37

Idag när jag stod och diskade så började jag helt plötstligt tänka på agility, hur tråkigt det var att det inte blir nån träning för Lizzie och mig på klubben eftersom de har börjat med nya kurser. De tänker visserligen ha träning under helgen men på lördagen har vi lovat bort oss på annat, och söndagen skall Lizzie och jag åka och tävla.


Men alla fall när jag stod där och diskade så började jag fundera på nybörjarkursen som skulle börja idag. Tänkte varför inte maken kunde gå den med Clara, så jag gick till han och frågade om han inte kunde börja med Clara. Jag kan ringa och höra ifall det finns plats åt dom på kursen. Ja, du kan väl ringa och höra sa han, men jag tror inte de har plats för oss. Så jag ringer till instruktören och frågar om det finns plats för en till. Ja, såklart säger hon, skicka hit han bara.


Det gick så fort så han hann inte ens bli nervös, 2 timmar senare var han redan på väg. När han kom hem så var det 2 som var överlyckliga. Det hade gått kanonbra med Clara, hon hade tagit alla hinder. Överlag så var alla hundarna hemskt duktiga, så instruktören fick problem vad hon skulle fortsätta med i fortsättningen. Så nu blir det och börja träna in banor för dom. Så snart är Clara också tävlingsklar, en annan sak är om husse är tävlingsklar då.

Av Marru - 20 april 2009 17:18

Här kan man samla poäng på ett ganska enklet sätt. Poängen kan man sen byta ut mot presentkort. Det är en ganska ny sida, med några få medlemmar. Man kan få poäng genom att besöka sidor också, eller genom att värva medlemmar. Ett tredje sätt är att utnyttja nån av erbjudandena de har på sidan. Det är bara och välja hur man samlar på sina poäng.


Klicka på den här länken om ni vill gå med:


http://www.freestreet.se/?r=9395

Av Marru - 20 april 2009 16:56

Här skäller Lizzie ut spökena på MH.

Av Marru - 20 april 2009 16:54

Lizzie lyssnar på skrammel på MH *S*.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se