Colliekompisarna

Alla inlägg under april 2009

Av Marru - 20 april 2009 16:52

Här kommer en film med Lizzies möte med MH-dumpen.

ANNONS

MH!

Av Marru - 19 april 2009 20:47

Jaha, idag var vi på mentalbeskrivning med systrarna blå. Vad kan man säga om det, förutom att flickorna inte riktigt uppförde sig som dom brukar. Misstänker att det är löp på gång som spökar, det har jag misstänkt att vi inte skulle hinna eftersom Lizzie började löpa första veckan i oktober, och Clara började veckan efter henne. Det vet vi sen förut att Lizzie inte är som hon brukar när det är löp på gång. Det upptäckte vi redan före första löpet när vi var upp till uppfödaren och hälsade på när hon var rädd för tom sin egen syster Clara som bor hos oss numera.


Vi pratade hemma först att när jag går med Lizzie så stannar maken vid bilen och tvärtom. Men så på plats bestämde vi att maken är med i publiken, och det var ju inte så lyckat. För hon drog sig till han hela tiden. Så då sa han att han går till bilen. Det var inte heller bra. För Lizzie sprang iväg och hämtade han *S*. Så då bestämdes att vi går med henne båda 2.


Då började vi med kontakt. Inga problem där. Efter det så var det dags för lek. Det gick inte bra däremot. Hon sprang ju efter leksaken, men hon tog inte trasan. Skulle inte jag heller gjort. Trasan var en hundfäll som var ihoprullad. Inget våra tjejer vill ha i munnen kan jag säga.


Efter det var det förföljande. Ingen av systrarna ville jaga råttan, Clara sprang efter den längst. Aktivitet, där var det lite rastlöst. Båda gick och nosade runt omkring. Sen var det dags för avståndslek. Där såg man ganska tydligt att Lizzie har blivit lydnadstränad. Hon vände sig om mot mig flera gånger som om hon frågade om det är ok att hon springer till figuranten. Men trasan var hon inte intresserad av den här gången heller.


Sen blev det dags för dumpen. Där var det inga problem, hon backade lite men var fram till slut och kollade. Inga kvarstående rädslor hade hon heller när vi gick förbi den ett par gånger. Efter det blev det skrammel, samma sak där. Hon backade undan lite men var fram och nosade, och inga kvarstående rädslor där heller sen när vi gick förbi. Spökena gick också bra.


Men tyvärr så gick det inte så bra på skottet. Men vi är alla fall nöjda eftersom hon inte har några kvarstående rädslor. Clara gjorde vi en liten miss med, jag stannade kvar vid bilen med Lizzie när maken skulle gå. Jag skulle kanske gått med för när dom kom till dumpen så bestämde sig Clara för att jag skall till matte. Så maken avbröt med henne. Vi får gå om med henne efter sommaren när det gått nån vecka efter löpet.


Håller på och laddar upp några filmer från MH. Tyvärr så är det bara på Lizzie. Det är från dumpen, skramlet och spöket. Men det tar tid, går väldigt långsamt.

ANNONS
Av Marru - 18 april 2009 20:37

Idag har jag rört på mig mycket och tagit en del kort. Tog ju den långa morgonpromenaden med systrarna blå imorse, det var ju så fint väder idag. Men det har blåst ganska kallt hela dagen. När jag blev ensam hemma med hundarna så tog jag först Micki och Farina och gick våran såkallade hälsospår med dom. Det är nästan inga som går den så då får dom ju springa lösa, dom tycker att den rundan är kanonkul. På vintrarna kan vi ju inte gå där eftersom det är skidspår. Passade på och ta lite bilder på vackra Söderbärke, bättre blir det mot sommaren.


Först en bild med kyrkan i bakgrunden.Denna bild på byn som är på andra sidan bron.Micki och Farina är nere vid vattenbrynet och kollar om det är kallt i vattnen.

 


Den här tavlan sitter i början på hälsospåret. Här kan man läsa hur man kan göra för att göra ett enkelt konditionstest.

 


Efter promenaden med Micki och Farina så tog jag systrarna på en lite kortare vända. Vilade upp lite efter den, så hoppade jag på cykeln och cyklade nästan 8 km. Gick bättre idag än igår, körde hela vändan på högsta växeln, det gick inte igår för det blåste ganska friskt mot halva vändan.


Efter det tog jag ut Lizzie och tränade lite med henne. Fick ju tips på lydnadskursen om att träna framför, så nu har jag tränat läggande under gång med henne framför. Innebär att jag har gått baklänges, Lizzie har gått framåt. Jag har fortsatt och gå bakåt och sagt ligg åt henne. Hon börjar fatta det. När vi har fått in den så kommer jag och vända på mig.


En nackdel med denna framförträning nu är, att när jag skall träna rallylydnadsmomentet där hon skall sitta framför mig, och tar ett steg bakåt, hon skall komma efter och sitta framför mig, jag tar 2 steg bakåt och hon skall följa efter mig och sitta. Sen till slut så tar jag 3 steg bakåt och hon följer efter och skall sitta sen. När jag skall ha en sittande framför mig första gången så lägger hon sig istället *S*. Då har hon fått för sig att när hon är framför mig skall hon ligga. Precis som om hon inte hörde nån skillnad på kommandot sitt och ligg.


Av Marru - 17 april 2009 22:21

Började med en bild i psp igår, men blev som vanligt trött mitt i allt. Så jag fick fortsätta med den idag. Är ju med i Skagras animeringsgrupp som Ladykatt har hand om. Hon skickar in länkar en gång i veckan, sen får vi göra det vi vill och hinner under veckan. Så jag gjorde ett försök med denna som jag blev ganska nöjd med. Har även satt in länkar till grafikgrupperna bland länkarna så behöver jag inte hålla på och leta fram den varje gång jag sätter in en bild jag gjort i nån grupp. Har även möblerat om länkar till mina vänner i Målarboden. Nu finns dom alla efter varandra.
Av Marru - 17 april 2009 22:14

Ja, då kom äntligen den härliga solen tillbaka. Men det har blåst lite kallt under dagen, men annars har det varit kanonfint väder. Så idag så passade jag på och tog en lite längre cykeltur i det fina vädret. Förutom det så har det blivit en del hundpromenader. Har även tränat Lizzie i linförighet och inkallning. Tränade också lite på apporten.

Av Marru - 16 april 2009 17:57

Vi flickor i Målarboden har fått en award från snälla Mailis. Gör gärna ett besök hos henne, då kommer hon bli jätteglad, och för en liten kommentar också i hennes blogg. Jag säger tack så hemst mycket Mailis. Du är så snäll så.


Av Marru - 16 april 2009 17:30

Fortfarande trist väder, alltså mulet. Men det regnar fortfarande inte. Så man får väl vara glad för det lilla. Men det var bara 3 grader varmt imorse när jag gick upp.


Var iväg och lämnade tillbaka EKG-mätare idag. Fick en fråga av sköterskan där om jag haft mycket problem med hjärtat :-o. Inga vad jag vet sa jag åt henne. Men att jag var på en hälsokontroll och där visade det sig att jag hade lite högt blodtryck. Då blev hon orolig att de kanske gjort fel mätning så hon var tvungen att kolla remisen. Men nej, det stod EKG där. Så vi får väl se vad som händer här framöver.


Nu ikväll skall Lizzie och jag iväg på agilityträning, skall bli spännande hur det blir med gungan idag.

Av Marru - 15 april 2009 17:44

Idag var det mulet igen, men det är alla fall nästan 14 grader varmt ute. Det regnar inte heller. Men man längtar efter den härliga solen som var här i över en vecka. Det var så underbart.


Jag har för övrigt klarat av Dalatrafiks förarcertifieringsprov. Var in på sidan tidigare och tittade om resultatet kommit in, och jag hade fått VG. Inte illa för att knappt läst genom böckerna jag fick från Dalatrafik och Swebus. Men dom var ju så tråkiga. Dessutom var dom flesta frågorna såna att hade man kört buss förut så var de inte så märkvärdiga. Så nu sitter jag här hemma och väntar på mitt förarcertifikat.


Annars så är det sista dagen jag är anställd hos Ruukki Sverige AB, och jag tänker aldrig mer bli det igen. Det skall jag se till, dom får försöka jaga ihjäl nå andra men inte mig *S*. Var till arbetsförmedlingen och skrev in mig idag.


För övrigt så går jag omkring med nån sorts EKG mätare nu. När jag var på hälsokontrollen för Swebus så hade jag högt blodtryck. Det har jag jämt när jag skall på hälsokontroller, för jag hatar blodprov. Då stiger den upp i taket, ja inte riktigt men upp går den. Var ju och lämnade några prov till senare, och hade högt då också. Konstigt eller, jag blev ju stycken 2 ggr då också. Så nu får jag gå med den där mätaren till imorgon. Gissa vem som inte sover så värst mycket inatt, undrar om det är nån idé att gå och lägga sig överhuvudtaget.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se