Colliekompisarna

Alla inlägg under april 2009

Av Marru - 14 april 2009 22:20

Idag har det varit lite trist väder, men vi får vara glada att det var alla fall torrt hela dagen eftersom vi har varit på hund i hand idag. Det har varit mulen, och ca 10 grader. Så det har varit skapligt. Såg förresten min första vitsippa idag, eller det var ju bara en liten knopp. Hade ju inte slagit ut för att det var mulet. Men kanske imorgon.


Fick ett mail från Målarboden tidigare idag. Här kan man ju kolla sig själv hur fördomsfull man är *S*.


http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY


Jag blev verkligen imponerad.

Av Marru - 13 april 2009 22:13

Idag har det varit en tuff dag för Lizzie och matte, men allra mest för Lizzie. Vi hade avslutning på lydnadskursen idag på brukshundsklubben. Där tränade vi lite följsamhet, jag fick bra tips hur jag skall göra. Ja, Sussie jag skall försöka gå snabbare *S*. Sen körde vi lite budföring, och jag kom fram till att köttbullar är mycket godare än korv, eller Lizzie kom fram till det för korv var det enda jag hade och erbjuda, så ni kan ju gissa vart hon tog vägen så fort jag släppte henne.


Sen var vi till skogen och provade på spår. Båda gångerna så fick hon upp spåren kanonbra. Det såg ut som om hon tyckte det var kul, och att hon ville ha fler spår att gå. Sen gick vi in och fikade lite. Efter det så gick vi ut och gjorde "hunden väljer". Jaja, kan ju säga att köttbullarna vann den här matchen också. Så det blir nog 2-0 till köttbullarna. Det hela gick ut på att det placerades ut 2 belöningar och jag i mitten. Sen släpper den som håller i hunden, och man skall se vilken hunden väljer.


När vi var klara där så åkte vi in en sväng till Statoil och köpte mackor med oss hem, sen vidare färd till kennelklubbens agilityträning i Norberg. Där stod ju banan sen fredagens tävling kvar. Så då fick man prova på det, tränade lite på starterna. Sen provade jag lite annat där hon kom ut från platta tunneln och skulle in i nästa tunnel. Då fick jag tips av Kicki hur jag skulle göra och det gick kanonbra. Sen vid ett tillfälle skulle hon gå genom en tunnel, ett hopphinder och slalom. När hon kom ut från tunneln så hade hon en sån fart att jag blev alldeles häpen över den farten. Men alla slalomingångar tog hon rätt den här gången.


Sen när vi tänkte åka hem så ville inte Lizzie i bilen så jag tänkte gå en vända ifall hon ville kissa. Då kom Sussie ut och frågade om vi tänkte gå en vända. Så då tänkte jag att det kan man väl passa på och göra, så då är det gjort. Så vi gick motionsslingan som går där i närheten. Det var trevligt att gå med annat sällskap än dom man har hemma som omväxling.


Så nu kan ni nog gissa att Lizzie är trött. Tror hon har gått och lagt sig i min säng.

Av Marru - 13 april 2009 13:47

Jo, det har vi idag också den sista dagen av påskhelgen. Idag så blev det ingen klarblå himmel mer. Det är mulet, men inte så farligt än, så jag tror inte att det börjar regna idag alla fall. Det får det inte göra för snart skall Lizzie och jag åka på våran avslutning på allmänlydnadskursen. Sen om vi inte kör för hårt där så åker vi och tränar lite agility. Det är alla fall varmt ute så vi inte behöver stå och frysa, det är skönt.

Av Marru - 12 april 2009 21:35

Idag har det återigen varit ett underbart väder. Det har varit hur varmt som helst och solen har varit framme hela dagen. Vi gjorde en första promenad på elljusspåret idag, eller hälsospår som det heter numera. Vi brukar ju gå där när det inte är snö, under vintern så går ju skidspåren där. Då skall man inte gå där. Hundarna tyckte det var underbart och springa där, det är sällan man ser nå tvåbenta där så dom fick springa lösa.


Såg också dessa fina blåsippor där. Trodde inte att det skulle finnas några än eftersom jag höll inte på att hitta dom, men sen såg jag dom i en sluttning.


Av Marru - 11 april 2009 19:06

Idag har det varit underbart ute. Solen har varit framme hela dagen. Det har säkert varit en 20 grader varmt ute. Vi har tagit fram utemöblerna på baksidan, och vevat ut markisen. Det blir så varmt inne annars. Hundarna har fått springa ut och in, och det ser också ut därefter. Riktigt torrt är det inte än på baksidan, men det blir bättre bara det fortsätter så här.


Så här ser det ut på den där skogsvägen vi brukar gå på nu. Har ju visat bild på den 2 ggr tidigare. Snön har försvunnit fort där.



Förra kortet jag tog så var det fortfarande snö på åkern som finns vid sidan av vägen, men nu finns det bara några snöhögar kvar här och där. Sen blev jag ju tvungen att testa min nya kamera lite. Har ju sett så många fina bilder som kommit in på Målarboden, på fåglar, blommor och annat. Så idag såg jag en liten fågel högt uppe i ett träd, så jag tänkte att den skall jag ta kort på. Såg inte ens vad det var för fågel, trodde att det var en talgoxe, men när jag titta på bilden nu så såg jag ju att det var en blåmes. Jösses vad man kan med en hyfsad kamera.


Men alla fall så zoomade jag och började leta efter fågeln i sökaren. Det var inte det allra lättaste och hitta den. Sen när jag hittar den så flyger fågel ......  iväg till en annan gren. Men den här gången haffade jag den, och här är resultatet.


Av Marru - 11 april 2009 19:04

Har fått en påskhälsning från Missy. Tack så mycket för denna fina.


Av Marru - 10 april 2009 20:36

Idag hade vi då den efterlängtade premiären. Det var ju bara hoppklass vi startade i. Det gick jättebra för att vara första gången. Det var en del missar, men tycker det var ovanligt få för att vara första gången.


Om vi börjar med starten, så blev det en tjuvstart pga nån började kampa med sin hund alldeles vid startlinjen. Så jag var inte alls beredd på att hon skulle komma innan jag gett ok. Sen var det ju domaren, han var ju bekant så hon var ju tvungen dit och titta ifall han skulle haft en köttbullen eller nåt åt henne, fast Hasse aldrig gett henne nånting när vi tränat. Bara pratat med henne tidigare. Men hon skulle hälsa på han. Så det blev lite allmän förvirring där i början. Men sen gick det kanonbra. Dubbelhindret, eller oxie som den kallas för har vi aldrig tränat på. Så jag trodde att hon skulle stanna bakom den och börja fundera på den. Men nej, hon hoppade över. Jag fick till ett bra bakombyte där, fast det var inte vad jag hade planerat. Men det vart bättre än det jag hade planerat skall jag erkänna. Sen gjorde jag fel efter platta tunneln, jag skulle stannat kvar där vi änden och visa henne i en båge till tunneln. Sen vid hopphindret efter tunneln så hade jag för bråttom. Sen gick det kanonbra fram till slalomet. Slalomingångar har vi ju inte tränat så mycket på, ibland har dom gått bra, ibland inte. Däcket var också ett som jag trodde skulle bli fel, att hon skulle hoppa vid sidan om däcket, men inte. 


Så i det stora hela är jag nöjd med våran dag. Men hädanefter tillåts inga tjuvstarter på inofficiella tävlingar, ja inte på officiella heller för den delen. Men den här gången lät jag det bero eftersom det var våran första. Men hädanefter så får hon gå tillbaka och sätta sig, fast vi blir diskade. Så det kommer vi att träna på mer i framtiden, och slalomingångar. Det kan ju bara bli bättre efter det här.



Av Marru - 10 april 2009 08:48

Sitter här en stund innan jag skall börja göra mig i ordning för en morgonpromenad med 2 hundar. Maken får ju ta dom andra 2 som blir kvar. Sen blir det frukost, och efter det skall Lizzie och jag åka till Norberg. Det är idag som våran agilitypremiär går av stapeln. Skall bli jättespännande och se hur hon reagaerar på allt. För det kommer ju inte bli som det är när vi tränar där. Det kommer ju bli en massa människor och hundar. Fast det är kanske inte så många kvar när det blir dags för oss. Vi ställer ju bara upp i hopploppet, och den blir sista av alla. Dessutom så går dom mindre hundarna först, så largehundarna går sist i det loppet också. Men vi åker dit innan alla hunnit åka hem, så hon ser att det brukar vara mycket folk där.


När vi tränar så kan det max vara en 10 hundar där, sist när vi var och tränade så var det bara 4 hundar. Så det blir lite skillnad. Sen blir det roligt och se hur hon reagerar på att det står en person mitt på banan. Det gör det ju inte när vi tränar. Men förut en gång när vi var och tränade så var det dagen innan en tävling, och då började de att plocka på hindrena när vi tränade, och hon brydde sig inte ett smack fast folk gick fram och tillbaka där.

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards