Colliekompisarna

Alla inlägg under april 2009

Av Marru - 9 april 2009 17:35

Det verkar inte vara nån ordning på vädret idag. På morgonen så var mulet och kallt, och det regnade. Sen var jag hemma på uppehållet, och det regnade fortfarande. Så jag tog på mig en tjockar tröja. Ja, efter en timme börjar solen titta fram, då vart det ju varmt i den där tröjan. Men nu har det mulnat på igen.


Det är nog bäst och rasta hundarna innan det börjar regna igen. Förresten, ett vårtecken till. Sopbilarna har börjat komma fram, men dom har inte hittat till Söderbärke än. I Borlänge sopades det för fullt igår, och i Smedjebacken har det sopats hela veckan.

Av Marru - 9 april 2009 12:46

Ja, då kom dagens Hundsport i brevlådan. Och äntligen stod det nåt vettigt i den. Jag blev så glad. Dom 2 föregående numrena har ju en person fått hålla på och smutskasta collien, men äntligen fick hon svar på tal. Kan ju säga att damen i fråga än så länge har varit ganska tyst på collieforumet. Jaja, man skall inte kasta sten i glashus säger man, vilket hon har gjort. Sanningen kommer ju alltid fram förr eller senare.


Ja, jag blev jätteglad över insändarna. Tack till Hundsport som tog in dom. Ok, den där annonsen med kennelnamnen vart det ju en liten miss på, men vi får väl hoppas att den missen inte ställer till med nån skada. För idag är det ju så att vem som helst kan starta en kennel, det gör tydligen ingen koll från kennelklubbens sida. Tex om det finns rastgårdar, hur mycket hundarna får vara ute mm.

Av Marru - 8 april 2009 21:54

Gör bara en snabbvisit här i bloggen för att tala om att idag har det blåst isvindar. Det har inte varit mer än högst 5 grader ute, om det var ens det. Har bara sett bussens termometer. Sen sent på eftermiddagen började det regna, vilket är sådär lagomt kul när man skall på lydnadskurs. Men är man hundägare så är man det oavsett väder.


Nu kallar sängen för här skall jobbas imorgon också, och börjar ännu tidigare än idag.

Av Marru - 7 april 2009 15:04

Igår såg jag ett till vårtecken, men jag hann ju inte skriva i bloggen eftersom jag var och tränade med Lizzie. Jag såg tranor, 2 st på åkrarna mellan Söderbärke och Vad. Vad glad man blir när man ser dom ståtliga fåglarna.


Ett annat vårtecken är allt skit som kommer fram, usch, vad mycket damm det finns överallt. Ja, golven och mattorna bryr jag mig inte så mycket om än, eftersom det kommer nytt skit hela tiden. Men varför måste all damm dras mot den där förbaskade tv:n hela tiden.


Idag har jag nu på förmiddagen varit till Dalatrafik och gjort ett förarcertifikatsprov, det är ett nytt krav sen jag slutade att alla chaufförer skall göra sånt. Men jag vet inte än hur det har gått, jag får väl åka in och göra första delen en gång till. Tyckte den var lite knepig.


Nej, nu måste jag sluta. Vi skall åka på Hund i hand med systrarna blå.



Av Marru - 6 april 2009 21:40

Ååååh, jag har fått en sån fin award från Missy, en alldeles egen award. Jättefin är den.


Tack för den Missy, och Glad Påsk åt dig också. Kramizzar!




Av Marru - 6 april 2009 13:12

Ja, nu kan man verkligen säga att våren är här, äntligen. Vi fick vänta länge på den. Nu har det ju varit kanonfint väder i en vecka. Idag är då åter sol från en blå himmel, och det är varmt och skönt. Har varit ute och gått med systrarna blå, är ju hemma på uppehåll, skall snart iväg och köra några timmar till. Sen blir det agilityträning.


Här är en bild på hur det ser ut på skogsvägen vi brukar gå på idag.  Här finns en bild från nästan samma ställe taget den 23/3-09.


 Men fortfarande är åkern på höger sida helt snötäckt. Såg också svanar på en annan åker vi gick förbi. Måste köpa nya batterier till min kamera så jag kan ta kort ifall det skulle dyka upp några tranor där.


Av Marru - 5 april 2009 16:51

Ja, då har jag gjort månadens omröstning. Lite nyfiken på vad ni gör med era hundar, om ni gör nåt alls. Sen om inte erat alternativ är med så kan ni väll skriva vad ni gör för annat, så kan jag lägga till det som ett alternativ.


Här aktiveras hundarna på följande vis.

Promenader med alla.

Farina tränar agility på sommaren när det är varmt.

Micki tränar också agility.

Lizzie tränas i agility, rallylydnad, lydnad, utställning mm.

Clara kommer att tränas i agility, lydnad och utställning.

Av Marru - 5 april 2009 16:39

Oj, det har nästan gått en vecka på den här månaden och jag har inte kommit ihåg att göra en ny omröstning.


Förra månaden så frågade ju lite om åsikter om MH, det är alla fall nåt som är på tapeten på collieklubben. MH är väl bra, om det hade varit rättvist. Men nu är det ju så att det bara är normala människor som gör beskrivningen och det blir väl lite efter deras tycke och smak. Sen är det väl lite si och så med jävigheten på den biten. Kommer hunden från en kennel som beskrivaren har nåt emot så blir väl reslutatet lite därefter också. Då blir minsta lilla sak hunden gör till nåt negativt. Vi sitter här hemma och funderar hur vi skall göra. Men jag tror det är bäst att när jag går med Lizzie så stannar maken vid bilen och tvärtom. Ja, jag vet inte.


Sen har vi ju collieklubben, de som förordar MH där, dom verkar inte inse att MH bara är ett hjälpmedel. Men dom verkar läsa MH papprena som en bibel. Men resultatet blev alla fall.


52 personer har röstat, och av dom skulle:


32.7 % MH-testa sin hund och litar på det fullständigt.

25 % gör MH testet bara för att dom måste, men litar inte alls på resultatet.

21,2 % tänker göra MH test, men litar inte till 100 på resultatet.

15,4 % visste inte vad MH är för nåt. Har försökt förklara det i ett inlägg, http://colliekompisarna.bloggagratis.se/2009/03/16/1492699-mh/.

5,8 % skulle inte testa sin hund.


Så nu skall jag sätta mig här och fundera lite över vad jag skall vara nyfiken på nu.





Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards