Colliekompisarna

Direktlänk till inlägg 13 maj 2009

Vad har hänt idag då?

Av Marru - 13 maj 2009 20:51

Ja, inte är det mycket, men helt slut är jag. Imorse tog jag Lizzie och Clara på en långpromenad. När jag kom hem så har jag dammtorkat i vardagsrummet, det tog lång tid. Imorgon blir det köket som får sig en omgång om jag hinner annars får jag ta det på fredag. Sen gick vi till huset, och där fick tiden vingar.


Jag tog med mig kameran på morgonpromenaden ifall jag skulle se nåt spännande men som vanligt vart det inget kul. Fota väl lite blommor. Bland annat dessa vitsippor som absolut inte var vita. Har aldrig sett förut några som var sådär mycket färgade.

 


Sen fick det bli en bild på blomman som de flesta älskar att hata *S*. Maskrosen, synd om den blomman för den är ju fin, själva blomman. Tänk bara om man kunde slippa det andra.



Nästa på tur var dessa som luktar så underbart gott, häggblommor.



Det enda i djurväg får väl bli dessa 2 collierumpor. Finns det nåt härligare än se dessa collierumpor som vaggar framför en. Collie har ju en speciell stil att vicka på rumpan när dom går, vilket tyvärr inte syns på bild.



Under tiden jag gick morgonpromenad med systrarna blå, så gick maken en kortare vända med gamlingarna. Efter det börja han riva Chryslern som har krånglat när man skall starta den. Man har fått hålla på och lirka med nyckeln och växelspaken. När man hållt på ett tag så hoppade den igång till slut. Det var startmotorn som var helt färdig i den. Han var till skroten här i byn och hörde ifall de hade nån. Icke, men de ringde till ett annat ställe där dom hade en renoverad startmotor så han åkte iväg och hämtade den. Så nu är Chryslern som ny igen. Efter maten gick vi till huset. Här ser ni Lizzie som försöker locka Clara till lek.



När vi varit där en stund säger maken att vi kan väl börja kratta gräsmattan, det har ju ramlat ner mycket skräp från pilen på framsidan. Så jag gick hem och hämtade våran fina kratta. Kan ju säga att jag har gjort dubbelt jobb idag. Förklaring till varför kommer nedan *S*. Här alla fall högen som jag fick ihop på framsidan där vi har stängslat in runt pilen.



Detta är vad jag har använt till att få ihop min hög.



Hmmmm.....så såg krattan ut vi hade hemma. Så egentligen har jag ju gjort dubbelt jobb. Tänk om alla piggarna hade varit kvar hade det ju gått mycket fortare. Men nu är det delvis gjort, och det ser mycket bättre ut på framsidan. Skall bara upp imorgon och ta bort resten av högen, de blev så sent när vi höll på där så den får ligga kvar till imorgon. Tror nog att mina armar kommer att känna av den här dagen imorgon. Det är ju så länge sen man har krattat. Annars så tycker jag det är kul.


Hundarna hade också extra roligt för våran granne i huset framför började klippa sin gräsmatta med en åkgräsklippar, och de åkte alldeles bredvid stängslet. Gissa om det jagades åkgräsklippare, tur att den var på andra sidan.




 
 
Maria

Maria

13 maj 2009 21:47

Och jag som älskar maskrosor, med blad och allt. Kaninerna slukar dom med TOTALT!

http://rostebos.blogg.se

 
Susanne

Susanne

14 maj 2009 05:44

Vad gott att höra att även du har börjat med lite trädgårsarbete. Tänk att tävla med en pigg kvar på krattan. Det kallar jag för sport...........:-)
Angående hallon
De skott som har burit bär klipps ner på hösten efter skörden. De unga skott som vuxit fram under sommaren och inte gett bär gör det nästa sommar, dem lämnar man kvar.
Ha det nu så gott kram Susanne

http://snoddas.bloggagratis.se

 
Cina

Cina

14 maj 2009 08:54

Ja du den krattan var inte mycket att kratta med....=)) men du fick ihop din hög iallfall.
Tänk så könt för hundarna att kunna springa av sig i denna stora trädgård....härligt!

tack för att du delar med dig av dina foton.

Maskrosor är inte min favorit precis men visst e blomman fin men det är rena rama ogräset för mig....väck med dom...=))

Kramen

http://heavenladyn.bloggagratis.se

 
Helan

Helan

14 maj 2009 09:17

heeij.. japp, bara vänta å tugga på nåt gott då..hehehehe.. känner mej inte riktigt redo för modellerande än av profilen.. men de kommer väl..hehe.

Kram på dä.. Helan.

http://helanshala.blogspot.com

 
Ingen bild

siv

14 maj 2009 09:46

Kul att du blivit med hus och att se alla dina bilder Här händer inte så mycket sista "arbetsdagen " idag Ska bli skönt att slippa dårhuset och Jönsson ligan. C ska på party på herrgården Pensionärerna skall avtackas

 
Maria

Maria

14 maj 2009 09:56

Ja ni borde låna några, dom är utmärkta mossrivare oxå *haha*
Och äter allt utom brännässlor. =)

http://rostebos.blogg.se

 
Annmi

Annmi

14 maj 2009 09:58

Åååå,vilka underbara foton :)
Tja..Inte krattan kanske *hihi*...Ser ut att behöva en ny ;) Jam & Kram pårej!!!

http://annmisblogg.blogspot.com

 
Agneta

Agneta

14 maj 2009 17:15

Kul Marketta att du nu också hamnat i trädgårdsarbete, men köp en ny kratta :-))
Håller med dig, visst är det mysigt att gå bakom två vickande "collie-rumpor". En fd. granne till oss jämförde alltid Tess med Marilyn Monroe! i sättet att vicka på rumpan. Lycka till med huset nu!

Kramar från Agneta o Dark Ladies

http://www.simplesite.com/beyondbelief

 
Paula i pörtet

Paula i pörtet

14 maj 2009 19:32

Vad ni har att stå i, men det är ju kära bekymmer! Jag har inte börjat packa än, men vi har ju inte tillgång till lägenheten heller, Undrar om dom har tapetserat? hmmm..
Vet du, när vi bodde i Säfsen i torpet så förbjöd jag maken att klippa gräset innan jag plockat varenda maskros! Maskrosvin blev det, en rejäl dunke! Njae, inte såå gott, lite sött och sliskigt för min smak.
Angående tidig vinter, det verkar vara så att vi dras till köldhålor. Kloten, Säfsen, Blötberget oh Gberg, alla berömda köldhålor. Tur man gillar vinter o snö!
Kramen

http://paulaz.se

 
Bettan/Lövstugan

Bettan/Lövstugan

15 maj 2009 07:41

Vilka tjusiga foton du har tagit. Ja visst är maskrosor fina. Synd att de är ett sådant ogräs men visst är det tjusigt när hela fält lyser gult av maskrosor.
Ja, nu har ni fått en hel del att stå i. Men så mysigt och skönt för vovvarna. De är så tjusiga!
Ha det så bra!
Jag önskar er en riktigt trevlig helg!
Stor kram!

http://bettan.lojdstrom.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marru - Fredag 5 april 23:51

Så var det april igen, med allt vad det innebär. Bland annat aprilväder. Ena dagen är det så bart och fint överallt, och man känner våren. Nästa dag är det bara vitt, vitt och återigen vitt.          Första arpil var det fint väder, och då v...

Av Marru - Tisdag 26 mars 20:14

Nu har det varit lite tävlingar igen. För över en vecka sen hade vi agilitytävlingar. Klass 1 på lördag och klass 2 på söndag. Viiru och jag tävlade på lördagen. Han var duktig, placeringarna blev 3, 4, och 5. Vi var och tränade igår, och han var rik...

Av Marru - Tisdag 27 feb 20:38


Då har man varit ute och dömt igen. Hos Gävle BK. Denna gång fick jag en lite större hall och vara i än förra gången. Många duktiga ekipage vad det som vanligt. Men det blir ju lätt så i mästarklass. De finns ju ingen högra klass, och en del har vari...

Av Marru - Lördag 17 feb 22:02

Viiru och jag har varit på agilitytävling på hemmaklubben i Norberg. Vi har inte tränat mycket i vinter. Nästan bara slalom när vi varit till hallen på torsdagkvällarna och tränat rallylydnad. Då har det ju alltid stått ett slalom vid bakom sekretari...

Av Marru - Söndag 11 feb 22:04

Har varit och dömt lite rallylydnad mästarklass. Här kommer mina banor i mästarklass, från Gävle och dagens bana från Karlstad. Det blir mycket mästarklass nu.    Börjar med Gävles bana, som var först ut i år. Som jag fick trycka ihop på en yta p...

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards