Colliekompisarna

Alla inlägg under maj 2009

Av Marru - 25 maj 2009 20:18

Idag var det en verkligt tråkig dag, kanske beror på att den gick så fort så att det kändes att man inte hinner med nåt och därmet ville man inte börja med nåt heller. Imorse var vi och gick till Hagudden, vi gick på klipporna nere vid sjön. Fast det fick vi sluta med ganska snart. Lizzie, den damphunden, hon är inte rädd för nånting. Men när hon hoppade från en klippa till en annan, och det var 2-3 meter mellan dom klipporna. Då blev jag nervös och kopplade henne. Tänk om hon missat så hade hon ramlat ner, visserligen bara några meter, men hårt. Det ser lite otäckt ut när hon rusar fram, säkert tittar hon vart hon springer, men man kan ju inte alltid vara säker. Lite bilder från klipporna innan det började gå vilt till.


 


Efter den promenaden åkte vi till Ludvika för att handla lite. Bla blommor till blomlådorna ute. Petunior mest och lite andra blommor. Nu sitter jag och tittar på hundprogrammen, sen blir det sängen för jag skall börja jobba 5.15 imorgon. Men kör i Söderbärke imorgon så jag behöver inte gå upp så himla tidigt. Sen när jag slutar så blir det dags för oss att åka till brukshundsklubben och hund i hand. På onsdag skall vi till kennelklubben på agilityträning.


Till slut en bild på liljekonvaljer.
ANNONS
Av Marru - 24 maj 2009 21:07

Idag har vi varit på utställning i Österbybruk. Det var ett helt underbart område och ha utställning på där på herrgården. Det enda som är till ställets nackdel var myggorna. Men vad mer kan man vänta sig med ett myggbad i området *S*. Vi åkte hemifrån klockan 6 imorse. Var framme strax efter 8. Vi tog med oss trimningsbordet den här gången för att lätt kunna frakta tält mm till utställningsplatsen, det var ju en bit och gå och vi har ett bord med hjul. Väl framme vid våran ring så hittade vi en kanonfin plats och sätta upp vårat tält på. Hade även köpt kompostgaller igår för att kunna göra en bur där Lizzie och Clara fick ligga. Det var nog det bästa vi gjort, då behövde man inte hålla koll på dom att dom rusar fram till andra hundar eller människor. Lizzie hon bara älskar och hälsa på alla omkring sig.


Det var 33 aussie i våran ring före oss, och en australiensk cattledog, sen blev det collies tur. När jag stod och borstade Lizzie så hörde jag en bit ifrån oss att det nämndes namn som jag kände igen, men inte personerna. Så jag var ju tvungen och fråga om de kom från Hartwells kennel. Jo, det var ju en av dom som gjorde det. Det var dottern Erica, hon var jättetrevlig. Hon visade oss bla hur man skall klippa hasorna. De har ju också collie från Steadwyn, och det var en tik därifrån som hon visade.


Hur gick det på utställningen då? Ja kan ju säga att det har hänt en del med våra hundar under 3 nätter. Men de fick alla fall very good. Clara tex från att haft en stram rygg och bra vinklar har under 3 nätter fått en lös rygg och inga vinklar. Ja, här går det undan. Lizzie då, hennes vägvinnande steg blev lösa och hastrånga. Men den finska kvinnliga domaren var stenhård. Vann gjorde en collie från Sammens kennel. Hur det gick för dem i gruppfinalen vet jag inte eftersom myggen vann kampen till slut.


Nästa tävling är för Lizzie och mig nästa söndag. Då är det rallylydnad som står på schemat.

ANNONS
Av Marru - 23 maj 2009 21:56

Usch, vad jag har sovit dåligt inatt. Gick och la mig en stund efter midnatt, men låg bara och tittade på klockan. Sen vaknade jag halv sex, maken skulle upp klockan sex för han skulle till Österbybruk och ställa ut en hund (inte våra). Men på nåt vis så lyckades jag alla fall somna innan han åkte fast han höll på och dona och greja. Men när han började föna håret på morgonen, då kan jag säga att han inte var värd ett ruttet lingon, hade ju precis slumrat till *S*.


Annars så har jag bara tvättat tvätt idag, och varit hemma med våra vovvar. Nu ikväll hade jag i lite färg i håret. Mitt hår har blivit så konstigt. Det är mörkt i roten, förutom dom gråa då, och den blir mycket ljusare ner till toppen. Så nu hade jag i mörkbrun färg så att jag fick dit min ordinarie över hela håret. Fördelen med den är ju att man inte behöver färga roten när den växt ut, eftersom den redan är mörkbrun, det är ju längre ner mot toppen den börjar att blekna.


Imorgon skall vi åka till Österbybruk. Vi har inga förväntningar, det går som det går.

Av Marru - 23 maj 2009 12:09

Har precis laddat upp bildern från förra EFIT-dagen. Det blev inga märkvärdiga bilder, hade ingen inspiration men jag gjorde alla fall ett försök.


Dom finns alla fall här.

Av Marru - 22 maj 2009 23:32

Hittade en rolig utmaning hos Helan, så den var jag ju bara tvungen att norpa. Skulle vara roligt om nån ville norpa den från mig, och att man fick se svaren sen.

Tre saker som alltid finns i min/mitt......

Kylskåp:
mjölk, smör och Kalles kaviar

Frys: 
färskfoder till hundarna, påsar med korvbitar som belöning till hundarna, fisk
Skafferi:
mjöl, pasta och Leksands knäckebröd
Handväska:
Plånbok, penna, näsdukar
Sminkväska:
Mascara, ögonskugga och puder (allt används väldigt sällan)
Badrumshylla:
schampo, balsam, duschtvål
Förråd:

Skor, böcker och annat bråte som inte får plats i lägenheten
Hjärna:
Hundar, tävlingar och psp
Jackficka:
hundgodis, bajspåsar och klicker

Kryddskåp:

Franska örter, olika sorters peppar, salt
Barskåp:

Äger inget, och om jag hade ett skulle det stå tomt
Köksbänk:
Kaffebryggare, vattenkanna, knivställ

Av Marru - 22 maj 2009 22:13

Idag så jobbade i Ludvika. Började inte förräns halv elva, vilket var en otroligt dålig tid att börja på upptäckte jag idag. Var uppe redan 8 och gick hemma och lulla omkring. Sen när jag skulle börja äta frukost tittade jag på klockan, och upptäckte att nu är det bråttom. Blev så stressad att jag stod och åt *S*. På eftermiddagen hade jag rast i Ludvika så då gick jag upp på stan, gick och letade efter svarta eller mörkblå sandaler. Hittade ett par i hälsokostbutiken, men de hade ingen storlek. Måste ju ha ett par mörka sandaler med rem bakom hälen när jag jobbar. Sen gick jag och fikade en stund.


När jag kom ut igen så såg jag en hel karavan med bilar i centrum och de svängde ner på gågatan. Då var jag ju tvungen och ta mig en titt vad det var för nåt. Studenterna som var på väg till sin bal, och hade en kortege genom stan. Tur att det inte fanns nåt sånt när jag slutade. På våran tid fanns säckgången, vet inte om de har kvar den mer. Man skulle gå från skolan ner till forsen. Man hade en sopsäck över huvudet, och man hade ett rep runt en fot som satt fast i nästa. Sen när man kom till forsen skulle man kasta i en krona från det året man var född. Jag var inte med på den. Överhuvudtaget så var jag lite anti mot den där studenthysterin. Mössan köpte jag enbart för mormors skull. Hon förstod ju alla fall inte hur det fungerade med gymnasiet här. Jag tyckte det kändes fel med den vita mössan. Jag kände mig inte värdig och ha en, när jag tänkte på dom i Finland som tog livet av sig för att de inte klarade av skrivningarna. Så går jag här med en mössa, och har medelmåttiga betyg som jag inte behövt anstränga mig mycket för att få. Men nog om det.


Tillbaka till kortegen. När jag såg mängden av bilar så var jag nästan färdig att ringa till jouren och sjukskriva mig *S*. Dom åkte ju på gatan som jag skulle ut på en halvtimme senare. Men de hade tack och lov försvunnit när det blev dags för mig och åka. Lite bilder från stan tagna med min mobil.
När den vita limousinen kom så frågade en alkis chauffören om han körde araber. Fick höra att bilen var 9 meter lång. Den ser verkligen flott om.Den här vit-rosa är väl en riktig läckerbit. Den mötte jag senare när jag var till Grangärde.

 
Av Marru - 21 maj 2009 16:48

Ja, då har vi varit på en officiell utställning på Nora BK med systrarna blå. Vi blev nöjda, båda 2 fick 1 i kvallite. Annars var domaren lite snål, han delade inte ut några HP alls, tror inte en enda av tikarna fick HP.


Såhär nöjda ser flickorna ut efter sina utställningsnummer.

 


Lizzies kritik: 

Medelstor, medelkroppad. Uttrycksfullt proportionellt välskuret huvud. Bra ögon och öron. Lagom lång hals, eftergivande rygg. Balanserade vinklar, bra ben och tassar. Ganska bra lår, bra päls, något murrig färg. Jämna effektiva vägvinnande steg. Mycket bra temperament.

1 Kv, 4 Kk.


Claras kritik:

Bra storlek, medelkroppad. Proportionellt, feminint huvud som kunde vara längre. Något lätta öron. Ej helt parallella linjer. Tillräckligt lång hals, tillräckligt stram rygg. Balanserade vinklar, fria vägvinnande rörelser. Bra päls

1Kv, 2Kk.


BIR blev en collie från Lavarose kennel som heter Langellas Fairydream. 


Av Marru - 20 maj 2009 22:58

Imorse när jag gick ut med systrarna blå så tog jag med mig kameran. Tänkte ge mig ut på nya marker och gå. Nä, skojar bara, men har inte så ofta med mig kameran när jag går här.


Först kommer en bild över sjön, och bakom sjön så finns ett bostadsområde som finns en bit från vårat. Där blev mina föräldrar erbjudna ett hus i slutet av 70-talet. "Aldrig i h-e jag flyttar till Söderbärke" sa jag, som gick i högstadiet för tillfället och såg dessa konstiga Söderbärkeungar som kom till skolan ned bussen.

 


En liten stuga vid stranden, bild tagen från bron i Söderbärke.

 


Bild från bron över sjön Barken, nånstans långt där borta i horisonten ligger Smedjebacken.

 


En till bild från bron, men över våran kyrka.En bild från våran gammelgård.Sen kom vi till badstranden. Det som syns vid motsatta stranden är våran Folkets park, Pärlan vid Barken. Väggen som syns närmast sjön är dansbanan. Det går att komma till parken sjövägen från tex Smedjebacken eller Fagersta.

 


Det där gula huset fick vi tips om av våran första granne här i Söderbärke att den var till uthyrning. Men pga av ägaren som bor i Skåne kommer upp ett par gånger om året och bor i ett rum nere i källaren så ville vi inte ha den. Vi tipsade en bekant om det, hjälpte henne ochflickorna ochflytta dit. När vi såg hur den såg ut innuti så ångrade vi oss nästan.Nu är jag upp på Hagudden, där har jag aldrig varit fast vi bott här i 5 år nu. Här ligger de några stenblock i en kvadrat sen rakt fram finns det nåt som ser ut som stentrappor upp på ett podium. Vet inte vad den har för funktion.


 


Utsikt över sjön från Hagudden.

 


Systrarna blå på upptäcksfärd i nya marker. Det är väl skönt att man inte gått överallt, utan man hittar nya roliga områden och ströva i.

 


Här firas det midsommar, midsommarstång, scen mm finns här. Allt för ett perfekt midsommarfirande. Så åker vi till Malingsbo, men bara för våran lilla collieträff där.Sen en bild över våran badplats. Vilken vi tyvärr inte besökt på ett par år pga att det vara mycket stök och bråk där på somrarna dom sista åren.


Denna sten hittade jag också där. Där ser man att Söderbärke var en egen kommun fram till 1973, då den slogs samman med Smedjebacken. Men det heter fortfarande Söderbärke församling och i Smedjebacken, Norrbärke församling.


Ja, det var allt från mig idag. Imorgon åker vi på utställning. Vi får väl se hur det går. Förresten på lördag så har Borlänge Finska förening och Grängesbergs Finska förening finsk dans i våran park. Men jag tror det inte blir nåt för oss i år heller. Förra året skulle vi gå, men då fick maken problem med sin rygg. I år skall han på utställning på lördag, sen på söndag skall vi ställa ut våra egna hundar. Jag gett han en liten hint att jag är sugen att gå dit. Men jag tror nog inte att det blir nåt i år heller :-(.


Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se