Colliekompisarna

Alla inlägg under maj 2009

Av Marru - 20 maj 2009 08:35

Igår kväll så var jag på hund i hand med Micki och Lizzie. Maken tog dom andra två med sig på sin agilitykurs. Tur att våran bekanta var skyldig maken en köring till kursen. De har ju samåkt, utom förra veckan. Maken blev sur för att hon alltid skulle hem så tidigt och han ville stanna kvar och prata efter kursen. Men igår så åkte han med henne så jag kunde åka åt andra hållet eftersom den andra bilen har pajat.


Åkte dit innan hund i hand började så att jag skulle hinna träna lite på agilitybanan med Micki. Jag satt hopphindrena på 50, och han rev bara ett par gånger, och han fick hoppa mycket igår. Han var helt färdigt när jag var klar med han *S*. Sen fick han ligga i bilen och titta när Lizzie och jag var på hund i hand. Linförigheten börjar gå kanonbra med henne. Inkallningen gick också bra, hon satt ända tills jag kallade in henne. Eftersom vi är i guld, så fick jag gå väldigt långt så Lizzie kom springande med en sån fart att det blev bromsspår på gräsmattan när hon skulle stanna vid mig *S*. Platsliggningen, det kan inte gå bättre. Hon ligger helt stilla och bara tittar på mig.


Sen kom vi hem och jag tvättade Lizzie. Idag är det Clara som blir tvättade, men det blir makens problem. Jag skall börja borsta Lizzie och klippa lite runt tassar mm. Imorgon är det dags för officiell utställning för bruksraser i Nora. Det är 36 långhårscollie anmälda dit. Sen har vi en vilodag, och på lördag skall maken till Österbybruk och hjälpa en bekant och ställa upp hennes ena tik. Sen på söndag skall vi dit själva och ställa ut systrarna blå. Då var det över 40 collie anmälda. Få se nu om uppfödaren kommer dit, hon har en tik som skall valpa i dagarna. Eventuellt så kommer det en professionell handler som skall ställa ut Clara, hon ställde ut den vinnande collietiken på världsutställningen. Uppfödaren lär ha sagt åt henne att hon får visa Clara, vi får väl se på söndag hur det går.


Helgen efter på söndag skall Lizzie och jag på rallylydnadstävling i Säter. Roligt när det finns så nära att man inte behöver åka flera mil. Fast sen blir lungt i ett par veckor. Sen skall vi till Avesta och på lördag skall vi båda två hjälpa våran bekanta på utställningen, halva hennes uppfödning kommer att ställa ut där. Och det var ett par som inte vill ställa sina hundar själva plus att hon själv har 2 så då måste hon leja ut en av dom också. På söndagen skall vi ställa ut våra systrar där.


Sen är vi framme vid midsommar, då har vi Midsommarhoppet i Ludvika. Men vi åker bara på midsommardagen Lizzie och jag. Nu har jag nog tagit mig vatten över huvudet, för jag har faktiskt anmält henne i agilityklass också :-o. Men vi har en månad på oss att få fart på gungan, för hon går ju på den. Midsommarafton så har vi ju våran collieträff i Malingsbo, om nu det här paret med sina collie kommer iår. De hade ju inte tänkt åka dit förra året, men bara för att dom visste att vi hade en till så var dom nyfikna och måste komma. Vi hade ju berättat åt dom året innan att vi skulle ha en valp.


Sen blir det lungt fram till mitten av juli, då vi skall upp till våran uppfödare. Hon skall ha Steadwyn-träff. Det kommer att bli en massa härliga Steadwyncollies där, och vi ser verkligen fram emot den.

ANNONS
Av Marru - 20 maj 2009 08:26

Eller nej, så farligt är det väl inte. Maken pratade med en av grannarna här, och han berättade att flera av hans kompisar har gått i samma fälla när de köpt hus privat. Nä, skulle väl aldrig falla mig in och lägga in mina privata skulder i huspriset om jag skulle sälja ett hus. Skall bli intressant och se hur det kommer att gå med huset. Om det blir stående tomt, eller om han får dit nån annan, och om den isåfall har betalat för hus, bil mm. Eller om dessa skulder har blivit avdragna från huspriset.


Angående renoveringen, det var ju redan i slutet av mars vi var och tittade på huset och bestämde oss för att hyra den. Då hade han redan rivit ut badrummet, och han skulle fixa den tills vi skulle flytta in. Än idag har han inte fixat den, han har inte ens gjutit golvet än, eller fått dit väggar. Han har fullt med grejer där fortfarande. Vi skulle få dit en nycket att vi kunde börja köra ner förrådsgrejer till källaren. Tack och lov så fick vi aldrig den nyckeln, så inga grejer finns där. När vi försökte stressa på han så sa han bara "det är väl ingen bråttom, ni har ju hela nästa månad på er". Men det var bestämt att första juni skulle vi vara inne. Jajaja, nu får han ju hålla på och söla med badrummet hur mycket han vill. Om sanningen skall fram så har han säkert inga pengar och fixa den, eftersom dom pengarna han lånade till det har gått till annat.


Nej, nu skall det inte skrivas ett ord till om huset.

ANNONS
Av Marru - 19 maj 2009 15:40

Våra husdrömmar, de gick totalt i kras. Det var ju meningen att vi skulle hyra huset först, sen köpa det om det kändes bra. Men så började ju maken bli ivrig i veckan och han bestämde att vi köper loss det. Husets ägare har ju haft dit värderare som värderade huset ganska högt enligt mitt tycke. Det är ju ganska mycket som måste göras med den trots allt. Så maken ringde till samma bank. Då visade sig att det har tagist lån på huset för att den skall renoveras. Men dessa pengar har tydligen hamnat på helt andra saker än husrenovering. Vi skulle inte få låna hela summan som han vill ha för huset, för den är inte värd så mycket enligt banken. Fast det är samma bank vi talar om. Den är inte värd den summan som den blev värderad till tidigare fast dom sakerna som skulle åtgärdas hade blivit åtgärdade. Med andra ord så hade vi blivit tvungen att ta ett till lån, och ändå inte fått pengar för att renovera.


Maken började pressa husägaren över vart pengarna han lånat tagit vägen. Efter många men så kröp det ju fram, och inte var det till huset. Så om vi hade köpt huset, och tagit huslån plus ett lån till för resterande beloppet så hade vi stått där och betalat hans privata lån också och han hade gått skuldfri. Då sa maken åt han att han kunde behålla sitt hus, och lite till *S*.


Så nu står vi här igen. Tur att vi inte hann göra så mycket där, annat än kratta och klippa gräsmattan. Nu är maken där och tar ner stängslet. Så vi blir kvar i våran radhuslägenhet några månader till tydligen.

Av Marru - 18 maj 2009 23:40

Finns det ingen propp man kan stoppa i alla penninghål, är det inte det ena så är det det andra. Förra veckan så var det startmotorn till Chryslern. Den har ju krånglat av och till, men sen helt plötstligt så har den startat hur bra som helst länge. Men i förra veckan bestämde den sig för att nu startar vi inget mer. Så då fick det bli byte av startmotor, fick tag på en som var renoverad på en skrot.


Ja, då kommer nästa. När jag skulle åka hem från jobbet ikväll så går bromspedalen i botten. Säger bara suck, pust, stånk och stön. Den där bilen måsta känna på sig när det börjar bli dags för besiktning. Har ju fått tid till slutet av juni. Ja, maken skulle titta efter vad det kunde vara för nåt. Var det nån huvudcylinder, så går det på några tusenlappar. Var det nåt hjulcylinder, de får man tag på för ett par hundarlappar på Mekonomen. Så vi får väl hoppas att det blir det sistnämnda. Tur att man är gift med en händig karl alla fall. Det är inte mycket som han inte kan fixa på en bil, så där sparar vi ju alla fall en liten slant *S*. Möjligen så skulle det vara tvätt och städning av bilen som han är lite sämre på *S*.

Av Marru - 17 maj 2009 20:42

Ikväll så var vi för första gången och tränade på kennelklubbens plan, den är bättre än den dom har på brukshundsklubben. De har mycket mer hinder, så att man kan lätt bygga banor. De har ju dubbla uppsättningar av hinder, fast dom nyaste tunnlarna är inlåsta, de används bara till tävlingar. Men det finns tunnlar så att det räcker alla fall.


Först har vi Farina som visar sin fina hoppstil. Hon har blivit riktigt på hugget numera när det gäller agility.Sen har vi Clara som visar upp sig. Hon har inte riktigt än fått det där suget på agility. Hon drar gärna iväg och springer bara runt omkring. Men det kanske kommer, hon är ju bara knappt 2 år än.


 


Lizzies fina hoppstil har ni ju redan sett, och eftersom det var maken som höll i kameran så blev det ju såklart inga hoppbilder. Men istället tog han en bild på Lizzie när hon fixade vårat lilla problemhinder, gungan. Se sån stil hon har när hon balanserar på den.  När vi höll på med gungan med Lizzie så innan vi hade kommit såhär långt så gjorde vi så att maken släppte henne över gungan, och jag stod vid andra ändan och tog emot. Sen säger maken åt mig att spring iväg, och jag började springa från gungan baklänges. Och glömde bort en järnbalk som låg i backen. Så jag snubblade på den där balken, ramlade baklänges på rygg med benen i vädret. Tur för mig att maken inte är en haj med kameran *S*.


 


Micki tyvärr har jag inga kort på, det var ju jag som skulle träna med han så jag lämnade kameran uppe vid bilen. Men det kommer fler möjligheter.  

Av Marru - 17 maj 2009 20:30

Ja, idag är det då dagen då det har stått i tidningarna säkert att fel låt vann. Ja, jag är då inte den som säger emot. För inte var det den låt som jag tyckte var bäst. Det fanns massor av låtar som var bättre, tex Finlands *S*. Glömde visst och köpa tidningen när jag var till affären. Brukar ju alltid köpa den för att läsa kommentarerna. Kan inte vara många som tycker att den var bra. Det är en låt som inte fastnar, inte hos mig alla fall. Fast nu på kvällen när jag tittade på Bingolotto, så kom Lotta in i studion och sjöng lite på den låten då lät den faktiskt ganska så skaplig.


Här kommer Finlands låt igen, den blir bara bättre och bättre för varje gång. När jag hörde den första gången när Finland hade sin uttagning så tyckte jag inte alls om den.

Av Marru - 16 maj 2009 21:59

Idag har jag hållt på med en portugisisk tut från nätet nästan hela dagen. Försökte få den översatt, men översättningen vart så knasig så det var bara och försöka titta på bilden och följa den när man inte förstod :-).Annars idag har jag varit på riktigt lång morgonpromenad. Dammsugit lägenheten, och tvättat tvätt. Hoppas det var näst sista gången jag tvättar i tvättstugan. Hatar och hålla på och passa den hela tiden. Var  och titta vid 11 om den var ledig ifall jag kunde börja tidigare, men nä, det låg tvätt i maskinen men den hade tvättat klart. Sen var jag ner och tittade 13.30, våran tvätt-tid började 14. Då låg precis samma kläder i tvättmaskinen. Jag gick ner strax efter 14, då var dom borta, annars hade jag tömt maskinen. Vi har nästan en lika stor tvättstuga i huset som vi har nere i källaren i grannhuset här.


Nu tittar jag på melodifestivalen, och svamlar samtidigt. Men det är tyst i svammel ikväll, det är bara en som bor nere i Skåne och jag där.

Av Marru - 15 maj 2009 18:56

Idag har jag tagit mig tid att göra en Winni. Det är så vi brukar säga i grafikgrupperna, antingen har vi gjort en Winni, eller en Daiva. Det beror på vilken grupp vi har gjort bilden från. Den här gången har jag alltså gjort min bild efter en tut från gruppen Winni. Jag är ganska nöjd med den.
Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se