Colliekompisarna

Alla inlägg under maj 2009

Av Marru - 9 maj 2009 12:59

Jag har ju gett lite hintar då och då att det är nåt på gång här. Nu kan jag avslöja det. Vi skall flytta in i hus. Den ser inte mycket ut för världen idag, men det kommer att bli mycket ändringar. Vi har mycket planer på vad vi skall göra med det huset, och tomten. För tomten är jättestor, alla fall tycker vi att den är det. Huset ligger centralt i Söderbärke om man nu kan tala om centralt i samband med Söderbärke *S*. Har tagit bilderna från tomtgränsen så att man ser hur stor tomten är. Fast nu kanske det ser lite större ut än vad det egentligen är.


Den första  bilden är från baksidan av huset. Våra planer är att vi skall flytta infarten. Så att den går från baksidan av huset ner mot vägen där jag står och tar kortet. På höger sida om utfarten skall det i framtiden byggas nytt garage, och en carport där man kan ställa husvagn. Garageöppningen i huset skall täppas igen, och garaget skall byggas om till bastu och gillestuga.


 


Nästa bild är från ena gaveln på huset. Där skall det byggas en stor altan, tanken är att det skall byggas en altan som går runt på baksidan av huset. I hörnet mot framsidan skall det bli en sexkantig solaltan. Det som skall vara mot gaveln och bakom huset skall troligen glasas in, men den sexkantiga skall bara ha ett staket runtomkring. Som ni ser på bilden så har vi varit och stängsla in ett litet område åt hundarna. Vi börjar med lite i taget. Det kommer ju att bli staket runt hela tomten i framtiden.Sen blir det en bild från framsidan. Det finns ju blomrabatter nästan runt hela huset men dom kommer att försvinna. Maken är ju allergisk mot blomrabatter som är invid husväggen, särskilt om det finns källare. Han är livrädd att det skall komma vatten i källaren. Hmmmm....så mycket vattnar man väl dom inte. Men spelar ingen roll eftersom det kommer att gå en altan runt till stor del av huset, så rabatterna får hamna utanför altanen istället. Den stora pilen på framsidan skulle maken vilja ta bort, men jag vill ha den kvar. Vilken perfekt skugga och sitta under den, eller för hundarna.


 


Sen kommer vi till den andra gaveln. Där är det inte planerat nånting än. Fönstret närmast är köksfönstret, och det andra är till ett sovrum, fast inte länge till *S*. Troligen så slår vi ut väggen mellan köket och det sovrummet under vintern så vi får ett stort kök. 


Ja, det här är baksidan av tomten. Lekstugan får stå där så länge den står. Men det kommer att bli en gäststuga på tomten istället. Där det är asfalterat åt det håll där jag står, där kommer det att bli husvagnsplats, sen blir garagen till vänster om den.  Den stora gräsplanen skall bli träningsplan med agilityhinder mm.

 


Till sist en bild på tulpanerna som står efter väggen. De är helröda, men solen gjorde så att de ser ut att vara rödgula. Källarfönstret är till tvättstugan, det är en stor tvättstuga där man kan hänga tvätt på tork på vintern.


 


Ja, så nu vet ni vad vi har på gång här om nån vecka. Jag har beställt Telia dit till den 26 maj för att installera in bredbandet.

ANNONS
Av Marru - 8 maj 2009 20:41

Har fått en bild från förra helgens tävling av en kurskamrat. Hon var där och tävlade med sin hund, och gick därimellan och tog kort på andra hundar. Bilden på Lizzie när hon hoppar över hopphindret vart bara så braaaaaa. Så jag blev ju tvungen att tigga till mig den. Fotografen hittar ni här. Där finns en hel del snygga kort.


ANNONS
Av Marru - 7 maj 2009 17:54

Ja, då börjar gårdagens soppa klarna upp lite. Idag när jag var ute och körde så ringer min mobil. Då ringde dom från Smedjebackens vårdcentral och talade om att mitt EKG var bra. Ja, det var ju bra och veta. Jag skulle få en ny tid för 24-timmars blodtryck. Jo, det är väl bra sa jag, det var ju den jag skulle ha från början. Men hon tyckte det var bra och göra EKG också ifall man har högt blodtryck. Ja, kanske det är, inte vet jag.  Ja, jag skulle alla fall få göra mitt blodtrycksmätningen inom en månad, var visst på förtur.


Sen den andra soppan, maken ringde ju till arbetsförmdelingen igår, men han fick inte tag på min handläggare. Så han lämnade sitt telefonnr och han skulle ringa upp idag. Det hade han tydligen gjort och bett hemskt mycket om ursäkt. Det är väl inte mig han skulle be om ursäkt av, utan personen vars papper han skickade till mig med mina papper. Men han skulle ringa till henne också.

Av Marru - 6 maj 2009 20:43

Jag har hört rykten att det är nån som har födelsedag idag, dom påstår att det är jag :-o. Alla fall när jag loggade in på Swebus sida som dom har för sina anställda, där man kan titta på hur man har jobbat, och hur man jobbar. Där stod det med röda bokstäver "Grattis på födelsedagen".


Ja, då är det väl så. Hade bara några beställningar idag, så det blev en kort dag. När jag kom hem så stod den en tallrik med tacosallad på bordet, en låda med prinsessbakelser, ett lottpaket med triss och till sist rosor. Trissen gav 50 kr, tacosalladen vart underbart god. Till sig själv hade maken köpt en stor räksmörgås. Bakelserna åt vi alldeles nyss här framför tv:n. Rosorna ser ni här.


Av Marru - 6 maj 2009 15:35

Som ni säkert kommer ihåg så gick jag ju för nån vecka sen med ett bandande EKG. Har inte än idag fått nåt resultat från det, så maken ringde till företagshälsovården, jag har ju jobbat idag, sen har vi en bekant som jobbar där. Hon och hennes hund går för övrigt på samma agilitykurs med maken och Clara så de brukar samåka härifrån dit.


Efter ett antal telefonsamtal från han till henne, från henne till mig så började vi få lite reda på soppan. Tror det gick till så här. De skickade en remiss till lasarettet om att jag skulle ha en 24-timmars blodtrycksmätning. Lasarettet hade skickat remissen till Smedjebackens vårdcentral, som i sin tur skickade remiss och tid till mig. Nånstans på den vägen så hade blodtrycksmätningen blivit till ett bandande EKG :-o. Jag åker till lasarettet, får på mig apparaten. Lämnar tillbaka den nästa dag, och får en fråga om jag har haft mycket strul med hjärtat. Nä, inte vad jag vet sa jag ju då. Då började de ju titta om de läst fel i remissen, men nej det stod EKG.


Nu har det gått ett antal veckor sen dess, och jag inte fått reda på nånting om det. Så maken blev lite sur och ringde till företagshälsovården och frågade vad det var frågan om. Om läkaren anser det vara så viktigt, varför meddelar han inte resultatet. Men det visade sig att svaret från den hade gått till Smedjebackens vårdcentral. Men de har inte heller hört av sig. Så då skulle jag ge mitt tillstånd till att dom fick beställa mina papper från VC till FH. Nu har de skickat iväg en ny remiss till lasarettet om 24- timmars blodtryck.


Skall bli intressant och se vad jag blir kallad till den här gången, kanske blir det gastroskopi den här gången *S*.

Av Marru - 6 maj 2009 15:28

Det hade kommit ett brev från arbetsförmedlingen idag. Maken hade öppnat det och lagt på köksbordet, sen kom det från A-kassan också. Satt och tittade på dom medans jag åt. Det första brevet var en kallelse till min handläggare som hade bokat tid åt mig för ett första möte.


Sen tittade jag på nästa papper från AF. Där står det med stora bokstäver "Söker du fortfarande jobb?". Sen stod det att det var länge sen dom hört av mig och ville att jag skulle fylla i ett papper som skulle in senast dagen efter jag skulle träffa handläggaren första gången. Då kände jag lite att jag började koka, vet den ena inte vad den andra gör. Skall man inte få träffa sin handläggare en första gång innan de börjar jaga efter en tänkte jag. Tittade mer på den andra lappen så stod det namn med en adress upptill. Satt och funderade, tyckte det var konstigt att det stod en adress till ett villaområde inne i Smedjebacken. Vände på pappret, då stod det ett fullständigt personnummer efter namnet. Då vart jag mer fundersam, sen när börjar de skriva ut personnummer på handläggaren man har?


Då gick det upp för mig. Min handläggare hade stoppat någon annans papper i samma kuvert med mina :-o. Tänk om han nästa gång skickar iväg mina papper med viktiga uppgifter till en annan person.

Av Marru - 5 maj 2009 22:53

Just det, årets första åska hade vi idag. Det blixtrade till en gång, sen en rejält brak. Jag snabb och dra loss sladdar, sen händer det inget mer :-o. Utan det blev alldeles knäpptyst. För övrigt har det varit ganska så kallt, och det har regnat mer eller mindre hela dagen.


Maken har varit på kurs med Clara idag. Hon verkar vara lika tjurig som Lizzie är, vill inte göra nånting alls.

Av Marru - 5 maj 2009 19:22

Debatten går het om collien och dess rädslor. Det finns personer som menar på att det finns så många rädda collie att man måste kräva kryss i rätt rutor på MH på båda föräldradjuren, annars får deras valpar avelsspärr. Har nu med åren sett ganska många collie, har själv 4 stycken är hemma som njuter av livet i fulla drag. Dom som pratar om colliens rädslor påstår att det finns collie som inte klarar av ett vanligt liv, och att antalet ökar. Men ingen kommer fram och säger att jag har en sån.


Har på en utställning sett EN collie som nästan kröp på golvet. Fick senare reda på att den collien skulle vara efter såna linjer att det borde ha varit det sista den gjorde. Men nu gjorde den det och var i vägen för oss i ringen.


Ta nu tex Lizzie, vi var ju förra sommaren på världsutställningen i Stockholm. Först var vi på Stäket på Colliespecialen. Hon var där helt oberörd av allt liv runtomkring. Det var i och för sig ingen utmaning för en collie som är tokig i tvåbenta *S*. Men dagen efter, för det första skulle vi åka tunnelbana till Älvsjömässan. Vi stod på perrongen och väntade på tunnelbanan bland en massa folk, inga problem. Vi gick på tåget utan problem. Vad som var lite pinsamt var att hon satt sig på tåget och började stirra på människor. Man hade kunnat hänga en skylt om halsen på henne där det stod "Jag är från landet". Till  slut så tröttande hon på att glo på folk och la sig. Vilket visst skall vara väldigt obehagligt för hundar eftersom golvet darrar så mycket.


Sen kom vi till mässan, inga problem på nåt av golven där. Det skulle visst vara så hala golv att inte ens människor skulle klara av att gå på dom, men det märkte inte jag nåt av. Mitt enda problem med Lizzie där var att hon skulle ligga med nosen på gången där folk gick. Jag försökte dra in henne flera gånger mot pläden att ingen skulle trampa på henne. Men hon flyttade sig hela tiden och la sig med nosen i gången, fast människor nästan trampade på henne. Så till slut så fick jag ställa mig så att jag hade hennes huvud mellan mina fötter, och stå på det viset. Så det är en hund som man kan dra med sig nästan vart som helst.


Nu är det inte meningen att bara collieägare skall rösta utan alla får mer än gärna göra det.


Jag gjorde en liten ändring på omröstningen.  Om ni har röstat att hunden har rädslor, klicka i ja om hunden är en collie och ett nej om den är av nån annan ras.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se