Colliekompisarna

Alla inlägg under juli 2009

Av Marru - 21 juli 2009 20:10

Nu börjar jag bli så less på det här slaveriet. Jag är mycket tveksam till om jag tar en fast anställning om jag blir erbjuden, det enda jag kan tänka mig är i Söderbärke. På vintern är det hyfsat, men nu på sommaren så är det rena fängelset. Det är ju inte såhär livet skall vara. Idag hann jag gå en promenad med hundarna, nu är det snart dags och gå och lägga sig.

ANNONS
Av Marru - 20 juli 2009 20:00

Imorse satt jag i bussen på järnvägsstationen i Fagersta och hade på radion. Alldeles när Dalaradion skulle börja så sa dom vilka som hade namnsdag idag, och dom sa Margareta. Det är första året som jag inte hade en tanke på att det är namnsdag idag. Ja, jag har ju samma dag i Finland också. När vi var hos farfar och farmor så blev det alltid jordgubbstårta den 20/7, för faster och hennes man firade också bröllopsdag samtidigt. Brukade alltid få nån liten sak av mina föräldrar. Den sommaren när pappa gick bort så hade de köpt en sån där sprayflaska från Nordic för matolja. Tänk att jag fick en namnsdagspresent av pappa efter att han gått bort. Den blev jag och tänka på direkt.


Idag hade jag uppehåll i Smedjebacken, ja det har jag väl stup i kvarten verkar det som. Blev sittande en halvtimme innan sista turen till Söderbärke nu på kvällen, vilket känns väldigt onödigt. Men alla fall så hade jag sett i hamnen att dom hade några saker som var väldigt bekanta. En häst och ett lok, dom är från lekparken på Västansjö där vi bodde när jag var liten. Kommer ihåg en sommar, mina föräldrar brukade jobba samma skift nån vecka på sommaren. En sån dag när dom jobbade förmiddag så vaknade jag väldigt tidigt tydligen, men tänkte inte på att titta på klockan. Så jag klädde på mig och gick till lekparken, där satt jag på hästen och funderade på vart alla var nånstans. Bilderna är tagna med mobilen. Hästen har bleknat lite med åren.Här har vi loket som stod där vid lekparken som låg bredvid sandgropen i Västansjö. Det fanns  andra leksaker där också, har ett svagt minne av att det fanns en stor sköldpadda. Sen fanns det också en marsmänniska, det var ett stort gult ihåligt klot med armar och ben som man kunde sitta i. Men dom 2 leksakerna vet jag inte vart dom tagit vägen. Men hästen och loket är alla fall sparade.


 


Imorgon skall jag köra till Borlänge, får jag äta min favoritsallad från Trafikcaféet. Jag älskar deras brie/salamisalla, men det har jag nog skrivit många gånger förr. Så imorgon får jag smaska igen, det är sällan jag känner mig hungrig, men när jag väntar på min sallad då känner jag mig verkligen hungrig.


ANNONS
Av Marru - 19 juli 2009 20:36

Jaha, här har det regnat idag. Det verkar nästan som om det är slut på sommaren för den här gången, eller alla fall är det väl slut på badsäsongen :-(. Det är därför jag försöker komma ut och bada så mycket som möjligt för man vet aldrig när det tar slut. Det var samma sak förra året. Vi var till Dammsjön i Solvarbo, och vi sa att vi måste åka dit nån gång mer under sommaren. Men badsäsongen tog slut strax efter det. I år har vi inte kommit dit en gång än.


Nu är det bara en vecka kvar när Jaakko kastar i den kalla stenen i sjön som dom säger i Finland. Jaakko har namnsdag den dagen. Det menas väl att nätterna börjar bli så kalla att vattnet i sjöarna börjar kylas ner. På vissa ställen i Finland firas även sömntutans dag samma dag. Vet att dom gör det i Åbotrakten. Tex i Nådendal och Nystad. Min faster bor med sin familj i Nystad, och en sommar var vi där vid den tidpunkten. Det året kastades en av Finlands riksdagsmän i sjön, eller det var väl egentligen havet han hamnade i, han kommer från dom trakterna. Han har även gjort sig känd som en stor kvinnotjusare, och hans kvinnoaffärer skrevs det om mycket i skvallerpressen.


Imorgon börjar en dryg vecka igen. Måndag jobbar jag 10,40 timmar, kommer hem knappt en timme på förmiddagen. Tisdag är jag i Borlänge. Sen på onsdag är det mördarpasset igen, sen är jag i Borlänge på torsdagen. På fredagen får jag det kortaste passet här i Söderbärke, då hinner jag hem ett par gånger på dagen så jag får väl leva på det. Ja, och Borlängepasset tycker jag om eftersom jag då kan köpa min favoritsallad på Trafikcaféet på järnvägsstation.


Jag gör besök hos er lite då och då när jag hinner.

Av Marru - 18 juli 2009 21:48

Idag var jag ensam i Köping med Systrarna blå. Men tack och lov så har man fått så bra vänner inom den sporten, att man kan få hjälp när man ber om det. Problemet var ju att maken hade fått ont i ryggen så han kom knappt ur sängen imorse. Men han har varit hos en som har fixat till ryggen åt han idag. Så nu är det skapligt bara han har vett och ta det lite försiktigt nu i början.


Det var en fin morgon när jag vaknade imorse, och när jag kom till Köping så kände man av att dagen kommer att bli varm. Var alldeles genomblöt innan jag kommit så långt som att få upp tältet. Men fick upp den till slut med lite hjälp. Vill tacka mina hjälpande vänner, med tält och handling av Clara. Tält hjälpte Per, Linda och Erica med. Däremot så tog Erica Clara i ringen. Erica och hennes mamma har ju Hartwells kennel i Södertälje. Det var väldigt trevlig och träffa mamma Susannah också till slut. Sen har ju Per och Linda hundar från just Hartwells kennel, de har också en egen hemsida.  Här ligger tjejerna och vilar upp sig inför dagens tävling.Det blev ju till slut dags för oss att gå in i ringen. Det gick på följande vis. Lizzie fick en tvåa i kvalite med följande kritik:


2 år. Fin storlek. Feminint huvud o uttryck. För trång i fronten, acceptabel längd på halsen. Fin längd och djup i kroppen, önskas bättre vinklad bak. Önskas bättre drive i rörelse, går mycket trångt, fin färg, kunde ha mer päls.


Clara fick en etta i kvalite men blev oplacerad, hennes kritik:


2 år. Feminin tik. Bra storlek, snyggt huvud och uttryck. Acceptabel längd på halsen, ganska bra frontparti. Kraftig kropp, välvinklad bak. Prima rörelser, fin färg o päls.


 


Fotograf på dom tidigare bilderna är Mailis från Målarboden som kom dit för att titta hur det går för systrarna blå. Fler bilder finns i hennes blogg där hon har ett fint bildspel. När vi hade varit inne i ringen så tog jag en snabb nedtagning av tältet. Drog loss tältpinnarna sen hjälpte moder natur mig med resten *S*. Jag stod inne i tältet, hörde bara nån sa att tältduken lyfter, då ramlade hela tältet med ställningen över mig upp och ner precis framför. Det var bara och plocka ur tältpinnarna och vika ihop dem, så det gick väldigt fort idag *S*. Sen kom Mailis med den briljanta idén att vi åker och överraskar Kerstin från Målarboden vid deras kolonistuga i Kolsva. Ja, hon blev ju verkligen överraskad, och det var kul att se detta härliga kolonistugeområde. De har för övrigt en sommarfest där idag på området, så jag tror att Kerstin kanske inte mår så bra imorgon. Den här gången hade vi alla fall en fotograf så vi behövde inte ta till nåt bord eller bokhylla. Kerstins man Janne tog ett gruppfoto på oss. Kerstins hundar Nita och Ross fick också vara med den här gången. Annars när vi har haft våra träffar så har de fått vara i stugan tillsammans med husse.


 


Kerstin och Janne håller på och flyttar från sitt hus i Västerås till en lägenhet i Karmansbo. Så då kom dom med förslaget om vi skulle följa med och titta hur det ser ut där när dom ändå skulle dit och duscha inför festen. Såklart vi ville dit, för har ju sett dom där fina bilderna på lägenheten i Kerstins blogg. Lägenheten var mycket finare än vad det ser ut på bilderna. Sen så tog vi en promenad med hundarna innan jag och systrarna åkte hem till Söderbärke.Tänk en sån trevlig dag. Man har fått träffa hundvänner och grafikvänner på en och samma dag. Vad som vart mindre lyckat var ju EFIT-dagen. Den var ju egentligen igår, men så tänkte jag att det händer ju alla fall inget annat igår än att jag springer fram och tillbaka till tvättstugan så jag tänkte ta den idag istället. Jag kom ihåg att ta ett kort klockan 7, sen blev det inget mer. Jaja, man får väl försöka satsa på nästa som är nog nästa helg om jag inte kommer ihåg fel.
Av Marru - 17 juli 2009 23:36

Idag så tog jag en riktig sovmorgon. Vaknade vid 7-tiden på morgonen, men jag bestämde mig för att inte kliva upp. Till slut så somnade jag och sov till nästan 10. Visserligen så gjorde Micki allt för att vi inte skulle sova. Vad gjorde han???? Jo, han jagade en fluga hela morgonen. Knallade fram och tillbaka mellan hallen och vardagsrummet. Ibland så hörde man klapper från käftarna när han försökte fånga den. Men somnade trots det, kan ju säga att jag verkligen behövde den sömnen. När jag gått upp så gick jag den längre morgonpromenaden med Lizzie och Clara som är nästan 4 km. När jag kom hem så hade maken bara kommit till morgoncigarettten, så jag sa att jag tar Micki och Farina, så då gick jag mellanvändan med dom som är ca 2 km.


Här är förresten en bild från samma stig som jag tog kort från då när vi alla väntade på att snön skulle smälta bort. Nu är den verkligen borta. 

 


När jag gick den kortare vändan med Micki och Farina så såg jag nåt gult vid roten på av en björk. Små kantareller, visserligen visste jag om dem eftersom jag sett kantareller där tidigare år. Kan ju säga att bajspåsen är en kanonbra uppfinning som fungerar till allt. Tom kantareller, om den varit oanvänd ;-). 


 


När jag kom hem med kantarellerna så vart maken alldeles eld och lågor. Vart har du hittat dom började han direkt. Gissa om han har bråttom att bli bra i ryggen nu för att komma till kantarellskogen.


Annars så har jag haft tvättstuga idag, har tvättat 2 veckors tvätt. Så nu börjar jag känna mig ganska mör om fötterna. Imorgon är det utställning som gäller i Köping.Av Marru - 16 juli 2009 23:26

Ja, då var det sista arbetsdagen denna vecka. Visserligen försökte dom få mig att jobba imorgon också men jag sa nej. Har ju alla fall jobbat över 38 timmar under 4 dagar, så då anser jag att jag kan säga nej. Får ju alla fall ingen ersättning för fredagen från A-kassan i och med att jag har så många timmar dom andra dagarna. Skall bli spännande och se hur dom skall räkna till dom andra veckorna för jag kommer att få över 47 timmar i veckan 3 nästkommande veckor. Tycker gott att de hade kunnat planera in en 4 dagars veckor åt mig också eftersom jag får ihop 40 timmar alla fall.


Imorse kom jag på en sak som var mindre rolig. När vi var hos uppfödaren så städade vi ju hundrummet första dagen. Jag tog på mig mitt guldarmband när jag åkte hemmifrån. Sen tog jag av mig den och la den på en hylla i hundrummet när vi skulle börja städa, samma med min klocka också. Jag tror alla fall att jag hade klockan också. Men den är jag inte riktigt säker på, men armbandet kommer jag ihåg klart och tydligt att jag la den på hyllan. Kom på det helt plötsligt imorse. Maken ringde till uppfödaren och hon skulle titta om den låg kvar. Det hoppas jag verkligen, för det armbandet köpte maken åt mig på Öland för några år sen. Det hade varit mycket bättre om jag glömt och ta på mig den hemma istället innan vi åkte.

Av Marru - 16 juli 2009 23:18

Har fått låna en bild av Agneta från våran träff. Tyvärr så blev bilden inte så bra för jag tvungen att minska ner den till 500 pixlar, annars gör bloggagratis det. Men orginalbilden hittar ni här på fotografens sida. Alla hundar är inte med där för en del var tvungna att hålla på med annat. Nån var tvungen att åka hem så fort det blev färdigt.


Av Marru - 15 juli 2009 20:41

Ja, idag var det riktigt varmt ute. Solen var framme redan på morgonen, så jag tog på mig kjolen. Man kan ju välja mellan shorts och kjol, men jag tycker dom där shortsen var så fula som dom ville jag inte ha. Undrar när det kommer med kjolar för manliga busschaufförer. Har ju sett att Blåkläder har en snickarkjol. Det var en kille i ett hus här mitt emot som hade en sån på sig. Kan ju inte påstå att det var snyggt, men vill han ha det så får han väl det.


Annars har jag idag återupplivat gamla minnen igen. Körde ju linje 53 från Borlänge till Falun, har jag inte gjort på 10 år. Det var mycket som hade ändrats i Falun. Tycker de hade gjort entren till lasarettet snygg, fast jag hade problem med att hitta hållplatsen först. Känns lite konstigt, det kan inte vara mer än 4-5 år sen jag var till lasarettet i Falun sist, och då såg allt ut som det gjorde förut. Att det har ändrat sig så mycket på den lilla tiden. Såg också att det har kommit ett alldeles nytt köpcentra i Falun, ovanför regementsområdet.


I Ornäs hade dom fått en alldeles ny fin skola. Sen har de ju byggt motorvägen förbi Ornäs, så man fick åka lite annorlunda in till Ornäs och ut därifrån, men annars gick turen som förut. I Ornäs så hade maken och jag våran första gemensamma lägenhet. Vi trivdes kanonbra i Ornäs, förutom att maken fick sin bil stulen där en gång. Om inte den där alkisen jag var med innan hade börjat krångla med lägenheten som vi skaffat tillsammans men som stod på mig, då vet man aldrig om vi bott kvar i Ornäs än idag.


Ja, den här veckan jobbar jag bara imorgon. På fredag skall jag tvätta 2 veckors tvätt :-o. Så då har jag att göra med det hela dagen. Nu är det dags att krypa i sängen snart.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21
22
23 24 25 26
27 28
29
30 31
<<< Juli 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se