Colliekompisarna

Alla inlägg under juli 2009

Av Marru - 14 juli 2009 21:05

Jösses, vad skall man säga. Kom hem från jobbet för knappa 3 timmar sen, snart är det dags och sova så man orkar upp och jobba imorgon igen. Det är verkligen inte såhär livet skall vara. Det är därför jag en gång i tiden slutade och köra buss. En busschaufför skall inte ha familj eller några som helst fritidsintressen. Förstår inte att det skall vara så svårt att få till normala arbetstider. Idag hade jag en ramtid på 12 ½ timme. Det är tiden från när man börjar tills man slutar. Facket har fått fram att ramtiden får bara vara 13 timmar, då när jag slutade och köra buss så kunde den vara på 14-15 timmar.  Det finns chaufförer som jobbar bara 75%, och de har fått någorlunda normala arbetstider nu. Jag hade väl haft det lite bättre om jag inte varit timanställd, då hade jag bara behövt jobba 4 dagar i veckan eftersom passen är så långa här under sommaren. Men eftersom jag är timanställd så har jag ingen 40 timmars arbetsvecka.


Ja, det är allt jag hade för idag. Behövde bara gnälla av mig lite *S*.

ANNONS
Av Marru - 13 juli 2009 20:29

Ja, då har man börjat varva ner sig sakta och säkert från förra veckan. Men jag hade verkligen inte haft nåt emot att sova lite till imorse när klockan ringde. Kände mig ganska mör, ögonen sved, men det var bara och bita i det sura äpplet och åka till garaget. När jag hade min första rast idag så ringde trafikledaren från Ludvika och frågade om jag ville jobba på fredag. Men när jag hörde att det var ett sånt där maratonpass så sa jag nej. Får ju ihop nästan 40 timmar på dom här 4 dagarna den här veckan. Nån måtta får de väl vara. Sen jobbar jag ju 5 dagar i veckan i 3 veckor till framöver allafall. Har jobbat i över 9 timmar idag, och har haft hela 12 personer som åkt med mig idag. Med andra ord hade jag kunnat hoppa över nån tur och ingen hade märkt det. Fast jag hade ju inte vetat vilken jag kan hoppa över.


Ja, man hinner inte umgås mycket med sina hundar dom här veckorna man jobbar. Bara på helgerna. Snart blir det väl så att dom inte känner igen mig utan biter mig i rumpan när jag skall hem. Nu är det snart dags och lägga sig igen för att börja tidigt imorgon igen. Imorgon har jag nåt som kallas för mördarpasset, börjar halv sex på morgonen och slutar kvart över sex på kvällen. Tror ni att jag får över 10 passagerare imorgon på 10 timmar *S*.

ANNONS
Av Marru - 12 juli 2009 19:35

Ja, då var vi på utställning i Alfta. Kan ju säga att humöret var inte på topp när man vaknade imorse och såg samma gråa himmel som nästan hela veckan utom igår då. Vi åkte iväg på morgon och när vi kommer dit så ser vi att man bara får sätta upp tält på ytterkanterna, och det var smockat runt om. Då vart man lite sur, vi tänkte faktiskt nästan åka hem. Men det är mycket tveksamt om vi kommer att ställa ut i Alfta fler gånger. Sen var jag och tittade om det gick och komma upp till läktaren. Första ingången var det smockat med folk alldeles vid trapporna då tänkte jag att vi börjar inte krångla med 4 hundar där. Sen såg jag att det var tomt vid den andra ingången, men det gick ju inte att komma fram där för nån hade ställt en bil och hundburar alldeles inpå den. Jag köpte en utställningskatalog alla fall. Tänkte att vi får väl göra i ordning hundarna vid bilen och gå in när det börjar närma sig våran tur. Men vi kom ju till slut till läktaren alla fall. Det var ju trots allt tur att vi slapp blöta ner vårat tält nu när vi fick ner den torr igår.


Hur det gick för flickorna där då. Vi börjar väl med Lizzie som var först fram till domaren. Idag hade jag problem med att få koll på örat så det blev en tvåa idag med följande kritik:


Tik av bra storlek, välkroppad. Ena örat ej tippat, det andra lätt tippat. Något grov skalle, bra benstomme. Bra vinklad bak, rör sig i kors fram. Bra sidorörelser.


Nästa tjej var Clara som visades av Maggan från Madcap´s kennel. Hon har varit våran matmamma på kennelträffen. Gjort mycket av maten till knytkalasen plus att hon hade gjort maten till festen vi hade igår. Clara fick 1 i kvalite, hon blev 1 i konkurensen och fick ett CK. Sen blev hon trea i bästa tikklassen. Hon fick följande kritik :


Tik med trevlig överlinje, bra storlek. Underkäken kunde vara kraftigare. Välkroppad, välvinklad. Rör sig med bra svansföring, rastypiska rörelser.


Sen var det dags för våran gammeltant Farina. Hon fick 2 i kvalite med följande kritik:


Större tik, ena örat rakt, det andra lätt tippat. Bra huvudform, kunde ha bättre resning för sin storlek. Bra benstomme, kunde vara bättre vinklad bak. Hög svans i rörelse.Av Marru - 11 juli 2009 23:25

Ja, idag var det våran sista dag på kennelträffen. Det har varit utställning och prisutdelning på gårdagens tävlingar. Såhär har Micki och Lizzie sovit imorse. Visst är dom söta när dom ligger där tillsammans.Här är en del av rosetterna för utställningen och andra tävlingar. På baksidan finns HP-rosetterna.Här är våran uppfödare med en blomma hon fick av oss valpköpare.Här står Micki och väntar att få gå in i ringen. Visst är han fin våran pojk.Här står Micki, han fick tredje placering i veteranklassen. Egentligen är det ju vid 8 som gränsen går men här körde vi med 7 för det hade blivit så många i öppen klass annars.Här visar Mickis halvbror Ace hur han gör när han söker bengaliska eldar. Han bor i Stockholm på kennel Hazelgrove.Här är det öppen klass tikar. Marja-Liisas Debbie vann den. Tvåan kommer jag inte ihåg. Trejde plats fick Tess som är kullsyster till Debbie och halvsyster till Lizzie och Clara. Ja, Clara blev 4 som ni ser av 12 tikar.Här våra rosetter.Till slut så tog vi en liten gruppbild. Först så har vi ju Micki, i mitten står Malin som är mamma till Mickis mamma, och längst till höger har vi återigen Ace som är Mickis halvbror. Malin däremot är hans mamma.Alla ni som var där, tack för roliga dagar som vi har haft tillsammans.


Nu har vi Alfta kvar imorgon, sen åker vi hem.


Av Marru - 10 juli 2009 23:37

Idag skulle det tävlas i alla grenar utom i utställning. Vi samlades klockan 10, då började vi med agility. Först fick dom som aldrig tävlat köra ett race med kopplad hund. Domaren var snäll när hon dömde dom. Sen efter det körde vi som tävlar. Vi var 4 st. Jag började med Lizzie, dom 3 första hindrena gick bra, sen i slalom började hon irra omkring. Så vi slutade, ville inte bråka med henne när hon inte var riktigt bra.


Sen gick hon finskan, som för övrigt bor i samma stad som mammas kusin. De brukar träna i hennes bilhall, mammas kusin har en husbilsuthyrningsfirma, och hon har en stor hall för bilar. Men jag tror hon bara har en 4-5 bilar kvar. Så hon har en agilitybana i hallen. Där brukar de tydligen vara och träna. Jag var ju tvungen och fråga dem om de kände henne, och de gjorde det. Mammas kusin tävlar för övrigt också med collie. Efter dom körde jag med Farina, och jag vet inte vad hon håller på med. Jag försökte med ett felslalom med henne, alltså att jag gick på andra sidan om slalomet. Men hon ville inte ta första pinnen då, så då bytte jag sida. Då gick det bättre. Men man vill ju chansa att det går. Sen körde maken Micki och för en gångs skull så rev han inte ett hopphinder, men han hoppade av gungan för tidigt. Men Micki vann alla fall. Den här tävlingen körde vi ingen disk eftersom uppfödaren ville att alla hundar skall klara sig.


Nästa tävling var rallylydnad, den vann en norska. Hennes hund var otroligt duktig. Hon tyckte det var jättekul, hon hade aldrig provat det, men jag såg redan igår när hon tränade med henne att de har alla chanser att vinna. Lizzie och jag kom tvåa där, Lizzie var lite seg. Men det bestämdes att man får köra med godis, så jag mutade henne med lite godis innan vi började. Så hon gick ganska bra, domaren drog bara av 7 poäng på oss. Norskan och vi slutade på samma poäng, men de var lite snabbare. Men jag är glad över att det gick så bra för norskan.


Sen skulle det tävlas lydnad och spår. Det var lite pusslande med hur vi skulle få det att gå ihop. Men eftersom dom fått för sig att jag skulle tävla med Micki i lydnadstvåan så bestämdes det att jag är med på platsliggningen med dom som tävlar i trean och eliten. Sen åker vi iväg och gör ett spår för att fortsätta med lydnadstävlingen när vi kommer tillbaka. Ja, spåret då. Jag tror jag hade en ko bakom linan, vi gjorde alltså ett åkerspår. Han tog ju upp spåret bra, men efter ett tag så började han äta gräs *S*. Jag försökte jaga på han att han skulle spåra, men han bara åt. Men till slut så fick han väl nog och tog upp spåret igen. Men pinnarna struntade vi i, spåret hade ju flyttat sig ett par meter. Men jag får väl vara nöjd med att han gick hela spåret alla fall. Det är ju flera år sen jag har spårat med han. Han hade inte rätta farten, förr så hann man knappt få på han selen förräns han drog iväg på spåret, men det var inte så idag. Menmen, vi var ju ensamma så enligt Steadwyn-reglerna så vann vi *S*.


När vi kom tillbaka så skulle jag ta Lizzie i lydnadsettan först. Jag var lite orolig för hur hon skulle gå, men hon gick skapligt. Linförighet var ok, det var några sena sättanden. Platsliggning en 10. Apporten hade hon ju inte riktigt grepp om, men hon tar ju den, där är det inga problem. Inkallningen, inga problem förutom att hon inte ville komma till foten. Hopphindret ville hon inte alls fast jag sa framåt som i agilityn istället för hopp. Tillgänglighet inga problem. Sen kommer jag inte ihåg vad det var för mer. Placering vet jag inte än. 


Sen nästa hund var Micki, ja, vad skall man säga om det. Inte så mycket. Men däremot var maken inne med Micki bland fåren, och där gick det tydligen desto bättre. Det verkade han tycka var kul.


Sen hade vi ringträning med Michael från Seabounds kennel. Han visade ju förra årets vinnare i Collie SM. Efter det var den Linnea som visade förra årets världsmästere på WDS som visade hur man trimmar hund. Men det fick vi hoppa över. Nu börjar det kännas att det blir för mycket.


Men imorgon är det utställning som gäller. Idag tog jag inga kort, men jag skulle få av finskorna sen när dom kommer hem så skickar dom med mail. Nu är det sängen som gäller här snart. Imorgon måste vi upp tidigt och göra i ordning nån hund kanske. Vet att Michael fick nog order av uppfödaren att ta Clara. Sen skulle en av finskorna fixa Farina. Jag tar Lizzie och maken får nog ta Micki. Fast vi börjar med prisutdelning på dagens tävlingar. Så imorgon får jag äntligen kort på dom otroligt snygga rosetterna som uppfödaren har beställt.

Av Marru - 9 juli 2009 22:23

Idag var det våran officiella träff, men vi har inte vädergudarna med oss. Det har regnat precis hela dagen. Men trots det så hade vi olika aktiviteter. Här ser ni förresten Lizzie när hon sover i stugan på morgonen.Här skall jag och Farina prova på lite fårvallning, eller vi skall bara titta om hon har åt intresse för fåren. Det är Marianne från Gatefields kennel som hade med sig 4 får. När jag provade med Lizzie så hade jag glömt kameran nere vid tältet, och hon var inte intresserad heller av fåren.Här ser ni att Farina har fått lite snits på det hela.Marianne fick använda en kvast för att mota en av tackorna, hon var lite tjurig och vi ville ju inte att hon skulle skrämma upp hundarna.Här tog Marianne Clara för att se hur hon reagerar. Maken vågade inte ta henne först.Se sån stil hon har.

 


Imorgon är det då den stora tävlingsdagen. Steadwyn-cup, bästa Steadwyn i olika grenar skall koras. Jag skall tävla med Lizzie i agility, rallylydnad och lydnadsklass 1. Om hon är pigg, för tillfället är hon lite krasslig. Måste vara maten som vi ger hundarna nu från uppfödaren. Visserligen färskfoder men inte samma som vi brukar ge. Plus att jag har inte haft så mycket tid med henne dom 2 sista dagarna och det är ju min lilla flicka.


Sen skall jag tävla i agility med Farina. Micki skall jag tävla i spår och lydnadsklass 2 *S*. Hur nu det skall gå, jag som knappt vet hur momenten ser ut, men jag vet att några av dom är Micki säker på, fast vi var ensamma i den klassen. Spår mer Micki är det länge sen jag gjorde. Men jag tror han är på hugget precis som dom. Det är bara jag som har lite svårt att uppfatta när han har markerat pinnen. Sen på eftermiddagen skall vi lära oss att göra i ordning hund. Sen måste jag försöka klämma in lite prissorterning där. Mimmi och jag måste gå genom priserna igen eftersom det kommer nya priser hela tiden. Sen har vi planerat med 5 priser i varje tävling, men i vissa tävlingar är det bara 1 eller 2. Det är agility och rallylydnad som har lockat flest. Just ja, sen måste ju Micki prova på fåren också.


Morgondagens knytkalas står vi över, vi åker till campingen och umgås med våra hundar istället. Eventuellt om Marja-Liisa och hennes kompis kommer hit och grillar finsk korv om det är väder för det.


Men håll tummarna att Lizzie blir bra till imorgon, att det är bara nåt tillfälligt.

Av Marru - 9 juli 2009 07:46

för den stora Steadwyn-träffen. Och vad händer, jo regnet formligen vräker ner :-(. Hoppas det bara blir idag, för sen när tävlingarna börjar på fredag och lördag vill jag inte ha regn. Då tappar man ju suget. Ingen vatten på söndag heller vill jag ha när den stora utställningen i Alfta är.


Men klockan 10 idag alla fall så börjar vi. Byborna är överlyckliga över att det händer nåt på deras fotbollsplan, de har varit massor med nyfikna när vi har hållt på där under veckan och frågat vad vi håller på med. Så vi har delat ut lappar i deras brevlådor med program om vad som händer.


Men en sak såg jag igår när det började komma en massa hundar, och våra hundar fick springa lösa där vid klubbstugan bland alla hundar och ta emot dom. Vad glada dom såg ut när dom sprang där. Inget gruff fast det kom nya hundar hela tiden. Vi är uppe i 25 hundar minst nu, sen lär det nog ha kommit fler nu under morgonen.

Av Marru - 8 juli 2009 23:46

Ja, nu börjar det verkligen hända saker. Imorgon smäller det, startskottet för den stora Steadwynträffen. Idag har vi hållt på hela dagen, Mimmi och jag och häftat utställningskataloger, och plockat priser till alla tävlingar i olika påsar. Det var massor med fina priser, så vi hade lite problem med vad vi skall göra med allt, men alla kommer att få nånting.


Sen började det droppa in folk, först kom det en från Norge. Hon hade 2 collie varav en var från våran uppfödare. Hon skulle sova i tält.

 


Nästa gäng på plan var Karin och Lasse från Hazelgrove med sin stora husbil. Det var hos dom jag bodde förra året när jag var på WDS i Stockholm. Här står Micki utanför deras husbil och funderar vart halvbrorsan Ace tog vägen.Sen kom det några med en husvagn, och efter dom kom det ett tältgäng till. En av dom här kommer från Borlänge, visste faktiskt inte att vi hade Steadwyn-hundar så nära, men tydligen så finns det tom 2.


Sen till Anja hade det kommit några personer, ja och Marja-Liisa från Golden Mist. Med sig hade hon sin kompis som också har en kennel i Finland, Deathless. Men det var inte allt Marja-Liisa hade med sig, utan hon hade med sig finsk korv till oss, lakrits och rönnbärskarameller som jag har suttit och smaskat på här. Sen hade hon finsk knäckebröd, men hon hade inte hittat det brödet jag ville ha.


Ja, så nu är mobilen satt på väckning. Klockan 10 imorgon går startskottet. Det skall bli så kul, och våra hundar har njutit för fullt ikväll. De har fått springa lösa och leka med alla hundar som kommit :-).


 


Hmmmm.... våran nya bil har ena torkaren vid lysena som spretar rakt upp, upptäckte den idag. Nu blir det toan och sängen för mig också. Skall bli roligt och se vilka mer som har kommit ikväll. En av dom som kommer från Finland bor i samma stad som mammas kusin, som också tävlar i agility och har collie. Tror hon har 5 för tillfället, så jag måste fråga om hon känner henne.


Om jag inte hinner skriva nåt på ett par dagar så vet ni att jag njuter för fulla muggar. Men jag kan göra ett försök. Godnatt med er, bloggrunda får jag göra sen när jag kommer hem och allt har lugnat ner sig.
Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21
22
23 24 25 26
27 28
29
30 31
<<< Juli 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se