Colliekompisarna

Alla inlägg under augusti 2009

Av Marru - 5 augusti 2009 18:32

Man lyssnar ju ganska mycket på radio när man sitter i bussen, den är ju på hela tiden. Idag på nyheterna på Dalaradion så berättade dom om grisbönderna och deras missnöje. Ja, vad är dom missnöjda med då. Det är tydligen så att staten och kommunerna har gjort en massa regler för hur man skall behandla djur. Det är bra, och bönderna hade inget emot det. Men vad dom hade emot var att samma inrättningar som har gjort reglerna beställer sitt kött från tex Danmark eller Tyskland där dom inte har dessa regler, och därmed får dom köttet billigare eftersom svenska bönder inte kan hålla samma priser. Så grisbönderna i Dalarna tyckte att det var dubbelmoral, och det kan man ju hålla med om. Man sätter regler för hur djur skall behandlas, men sen köper man från det billigare landet som inte har dessa regler, och där djuren får en sämre behandling.


Jag köper då alltid svenskt. Maken blir lite sur på mig ibland när vi går i affären och han går fram till disken och säger "det här var ju billigt". Jag går och läser och ser att det kommer från tex Irland och säger direkt "nej, det skall vi inte ha". Samma sak med mjölk, skulle väl aldrig falla mig in att köpa mjölk från Tyskland på Lidl.ANNONS
Av Marru - 4 augusti 2009 19:55

Jaha, då har man klarat av en tråkig tisdag på den sista slavveckan. Jag blev lite osäker på om alla kom tillbaka nästa vecka, men såg deras scheman i garaget idag, och det kommer 3 tillbaka till jobbet i Söderbärke nästa vecka, och det räcker för mig :-). Så jag ser fram emot en lugn vecka nästa vecka.


I våras när Lizzie och jag var till Västerås och tävlade agility så var hon ju inte riktigt sig själv. Hon hoppade ju över långhoppet i första loppet och rev det, och alltihopa skramlade ihop under henne eftersom bockarna var av plåt. Så det har varit lite spöken med det här långhoppet hos oss. Men jag sa till maken förra veckan att han måste göra ett långhopp så att vi får träna eftersom kennelklubben har sitt långhopp inlåst hela tiden och vi kommer inte åt att träna det där. Igår hade han då gjort långhoppet åt oss. Ja, han hade ju inte brädor tillräckligt att få till den rätta höjden. Men jag får ju till längden alla fall. Så ikväll så tränade vi långhopp ute på gräsmattan. 130 cm hoppade hon nu. Fast hon kommer troligen att välta sista bocken eftersom våra är lite för låga och hon nästan nuddar den.


Men nu på lördag så är det dags för våran första tävling sen Västerås. Skall bli spännande och se hur det går. Vi får alla fall sovmorgon för första banvandringen för klass 1 är 12.30 De kör med 3 och 2 först. Det är förresten våran första tävling som vi är anmälda i båda klasserna, annars så har vi ju bara tävlat i hoppklass fram till nu.

ANNONS
Av Marru - 2 augusti 2009 19:19

Ja, då var vi äntligen bara vi igen. Visserligen är dom små inte så jobbiga, men det är lite passande alla fall. Särskilt som den minsta är så liten, så den inte hamnar under dom stora när dom sätter igång. Igår när vi var på morgonpromenad så blev Ville tvungen och ducka när Clara och Lizzie satt igång med sitt race. Jag vågade ju inte släppa lös han också eftersom jag inte visste om jag får fatt han sen.


Annars har det tvättats här idag, eller mest makens kläder. Jag behöver ju inte använda så mycket privata kläder nu när jag jobbat så långa dagar. Vissa dagar så har jag nästan funderat på att gå och duscha på en gång när jag kommer hem och ta på mig nattlinnet *S*. Men jag har alla fall bytt till mina privata kläder för en timme. Men nu är det bara nästa vecka kvar, sen börjar dom ordinarie komma tillbaka från sina semestrar. Jag hoppas verkligen att det är 3 som kommer tillbaka här. I Ludvika börjar dom få för många igen, för det är flera av dom som är i Borlänge och kör. Tur att man har så långt till Borlänge så man inte hamnar där, en del av linjerna kan jag ju redan. Men vissa har kommit till, och på en del har det ändrats lite rutter. Den som jag kör till Borlänge den börjar ju i Söderbärke och slutar i Söderbärke, eller egentligen Smedjebacken men bussen står här.


Nu skall jag fortsätta och besöka mina bloggvänner, och försöka hinna med några psp-lektioner.  Jag har bara 4 lektioner kvar i en grupp som heter Stepping stone. Sen får jag gå vidare på nästa steg där, funderar på om jag skall göra ett försök på deras animeringsgrupp. Just nu gör dom reklam för Rolandz i tv, mötte deras turnebuss i Borlänge i fredags.

Av Marru - 1 augusti 2009 23:26

Den här helgen är det mycket hundar, och den där EFIT-dagen gick åt pipsvängen återigen. Inte kom jag ihåg att knäppa kort hela tiden. Antigen har man så tråkigt att man inte hittar nåt att fota, eller så har man så mycket att man inte kommer ihåg att fota, jag får väl försöka satsa på nästa gång som är lite senare i augusti.


Här är de alla fall systrarna blå på morgonpromenad tillsammans med Ville. Lilla Jeppe fick följa med Micki och Farina istället på en lite kortare vända. 

 


Clara ser ganska rolig ut hon, undrar vad hon tänker på.


 


En del av collieflocken och lilla Jeppe. 

 


Så var vi till Malingsbo camping och hälsade på Lasse och Karin som var där med bil och hundar. Glömde ju att de har 5 hundar, de har en liten valpis som är lite över 4 månader gammal. Så hon fick lite sällskap ett tag av våra små gäster vi har här. För en gång skull så kunde hon känna sig stor, från att annars vara minst i flocken. 


Till slut en bild på min favoritblomma som har piggnat till lite igen. 


 Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se