Colliekompisarna

Alla inlägg under september 2009

Av Marru - 25 september 2009 00:35

Satt och tittade på vad jag skrivit för nåt tidigare, och kom till bloggens första dag. Där hade jag en bild på Lizzie, hon var ett halv år på kortet. Titta vad lockig päls hon hade i kragen. Och vilka långa bakben Förvånad. Vilken sötnos hon är den raringen.

  

ANNONS
Av Marru - 24 september 2009 21:54

Jag var ju upp till en bekant igår som föder cane corso. Var upp till henne och tittade på valparna som föddes på natten. 9 st till antalet, 6 tikar och 3 hanar. Det blev ju lite foton på både mamman och valparna. Valparna finns på Thykrans kennel i Smedjebacken. Så nu efter tillstånd från uppfödaren så får ni se lite valpbilder här.

Först en bild på mamma Doris med hennes valpar. Hon ser lite konstig ut på ögonen, men hon har fått feber. Tikarna får visst feber efter valpning. Alltid får man lära sig nåt nytt. Samtidigt är hon lite misstänksam mot kameran, hon tycker inte om den tingesten, vilket jag har märkt tidigare Skrattande.

  

En hög med valpar Kyss. Titta vilka små rosa tassar dom har.

  

En liten stackare.

  

En till som visar sin pyttelilla rosa tunga.

  ANNONS
Av Marru - 23 september 2009 23:19

Idag gjorde jag en ny upptäckt, vi hade en blommande växt i vårat akvarium. Den ser ut som en minivariant av en kalla. Jag har aldrig haft den växten förut, så gissa om jag blev snopen när jag såg blomman.

 

  

 

Fick lyfta på glaset och ta en bild från ovansidan också. Det blir ju lite bättre utan glaset.

 

  

 

Där ser ni  hur ofta jag tittar på vårat akvarium. Så stor som den blomman är nu så har den ju funnits där i några dagar, men jag upptäckte den inte förräns idag.

 

För övrigt så har jag varit hos en bekant idag. Hennes hund fick 9 valpar inatt, så jag var dit och tog lite kort på dom. Men jag visar inga kort här förräns jag fått ett tillstånd av henne. Men bilder på hennes andra hundar finns här.

Av Marru - 22 september 2009 20:19

Idag var vi till skogen igen och plockade trattisar. Maken var ju ut igår och hittade en hel del, så idag följde jag med. Så nu blir det en sömlös natt igen. Svårt att sova när det känns som om det är nåt som kryper på en hela tiden, fast jag har synat genom hår, kläder och allt. Men så blir det alltid när man kommer i säng och ljuset är släckt då är det en massa kryp som kryper på en Skrattande.


Här är skörden från igår och idag. Hinken i mitten är från igår, resten är från idag.


  


Det är med en del gula kantareller också, hittade några kanonfina såna fortfarande. Vi brukar göra bytesaffärer med granntanten som fick dagens skörd. Kan ju säga att ögonen snurrade runt på henne när vi kom bärande på en full korg och en hink. Förra veckan fick hon en korg, och vad fick vi? Jo, jag fick helt underbart goda kaffekakor + recept. Smakade dom första gången när jag var hos henne och fikade, så då var jag till henne med korgen och frågade om vi skulle byta korgen mot kaffekakor Skrattande . Inga problem med det.


Av Marru - 22 september 2009 20:05

Våra hundar har aldrig haft rävskabb, så har ingen egen erfarenhet. Men jag vet att en collie här i byn hade det, tror det var tidigt i våras. Har för mig att dom använde dom här pipetterna. Angående Ivomec, så får du även vara försiktig med hästskiten, tydligen så avmaskas hästar med Ivomec. Det vet ju alla som har hund att det som kommer ur hästen är godis Flört . Tydligen kan hunden av det få i sig en för stor dos av Ivomec Gråter.


Vad roligt att ni funderar på en collie så jag önskar er lycka till med er vovve när ni har bestämt er och fått hem den.

Av Marru - 20 september 2009 18:06

Jo, ibland så önskar man att livet vore lite mindre händelserik. Åkte iväg mot Avesta imorse. Kommer till Norberg, och börjar tänka lite på tävlingen, och kommer på att jag har glömt att läsa vägbeskrivningen och jag har aldrig varit på Avesta BK. Suck tänker jag. Vem skall jag ringa, försöker med en från kennelklubben, men hon hade inte varit vid telefonen, hon hade sett att nån ringt. Sen tänkte jag att dom har säkert skyltat, men inte det. Så då åkte jag till Preemmacken i Avesta, tänkte ifall dom visste vart BK är eller om de hade nån dator som man kunde låna för att se PM:et. Men nej, ingendera. Så det blev till att ringa till 118118 igen, börjar snart bli stammis hos dom. Så hon letade reda på hemsidan och PM:et och läste upp vägbeskrivningen till mig Skrattande . Jag kom ihåg den ganska bra ända fram till Hemköp, men sen var det kört igen, och jag tänkte att jag ringer inte upp henne en gång till. Men jag kom ihåg att hon sa nåt om vattentorn, och jag såg ett torn som såg ut som ett vattentorn så jag åkte dit. Men inte fanns det nån tävling där, sen såg jag en kiosk efter vägen så jag stannade vid den. Det var en utländsk kille som hade den så jag tänkte att han vet knappast vart BK ligger så jag provade med vattentorn istället. Men han såg ut som om han inte ens visste vad vattentorn var för nåt. Sen kom det en familjgående, såg ut som om dom gick motionsbingo eller nåt för de hade bingobrickor i handen. Jo, de visste vart BK låg, det var bara och köra rakt fram sen till vänster och efter det var det skyltat. Så jag åkte som dom sa, och till slut så hittade jag vattentornet.

 

Ställde bilen vid vattentornet eftersom det stod flera där och jag inte visste hur det såg ut längre fram. Plockade ur stol, bur, kasse och Lizzie och började knalla neråt. Mötte en som jag kände så jag frågade honom hur långt dom kommit. Jo, agility 1 large går banvandring. Förvånad Jösses tänkte jag, så jag frågade om han kunde ta hand om Lizzie så jag knallade iväg på banvandring. Medan jag gick banan så kollade han vilken startnr jag hade. 12 Förvånad, där fanns det inte mycket tid och lugna ner sig. Så man kan ju lugnt säga att det gick som det gick. Men det var ju också agilityklass, och Lizzie har inte än fått det där riktiga suget på kontaktfältshindrena så hon sprang ju förbi balansen. Sen var det tid för oss och varva ner lite medans medium och small körde sina lopp.

 

Efter det var det dags för hoppklass. Det loppet gick kanonbra, fast vi blev diskade pga 3 vägringar. Så här ungefär såg banan ut, är inte riktigt säker på hindrena efter hinder 14. Sen stämmer ju inte avståndena, brukar dom aldrig göra när jag gör en banskiss Skrattande. Men man ser ju på ett ungefär.

 

  

 

För oss gick allt kanonbra i hoppklassen fram till hinder 6. Där hade jag nog lite för bråttom iväg till nästa hinder så Lizzie blev osäker på om hon skulle hoppa eller inte, så vi fick 2 vägringar där. Sen gick allt bra efter det fram till slalomet som gick felfritt. Men sen fick matte hjärnsläpp Skrikandes, som ni ser så skall man efter slalomet snett bakåt. Men jag tänkte fortsätta rakt på istället, men upptäckte att det inte fanns nåt nummer på det hindret, vilket skall vara mycket närmare slalomet än vad jag lagt den på skissen. Där ser  ni det är inte lätt och fixa till en agilitybana. Men alla fall så tvärnitade jag där och började titta runt omkring. Sen såg jag Lena (domaren) som stod vid tunneln och skrattade, då kom jag på att jag skulle ju ditåt sen. Vet inte om den tredje vägran kom där, för efter det så gick resten av banan kanonbra.

 

 

Tillägg:

Ett tillägg till banskissen, man går alltid in den vägen där siffran står, samma sak med hopphinder, man hoppar från den sidan där siffran är. Ibland så kan det vara siffror på båda sidorna på hopphindrena, så man får inte hoppa från vilken sida man vill bara för att det passar bäst.

Av Marru - 19 september 2009 23:41

Satt här och gjorde en tut ikväll som var tema i Målarboden. Det är Birgitta i Målarboden som hade skrivit den tuten. Jag har gjort min bild efter tuten fast med egna tuber och färger. Det är kul att försöka få lite egen stuk på det hela.

 

Fast mitt i det hela när jag sitter och skriver nu så upptäcker jag att bloggplatsen fått till en ny knapp här, man kan ändra storlek på texten. Vet att Kerstin har efterlyst detta så nu fick hon den. Den här bloggen blir bara bättre och bättre för varje dag. Tack för det bloggplatsen. Det är så kul att skriva här nu.

 

Men åter till Birgittas tut, här kommer själva bilden. Jag blev faktiskt ganska nöjd med denna. Fast jag blir ganska nöjd med dom flest jag gjort. Brukar titta på det jag gjort i mapparna, och jag förstår inte er som slänger bort det ni gjort efter ett tag. Tycker det är så kul och gå tillbaka och titta. Jag borde ta mig i kragen och uppdatera hemsidan med sånt jag gjort. Jag förutom denna tut så gjorde jag en tub igen ikväll. Borde uppdatera tubsidan också på min hemmis. Och nu menar jag min, inte colliekompisarna Skrattande

 

  

 

Nej, nu blir det sängen för mig. Skall bara kolla PM:et för imorgon en sista gång och försöka räkna ut hur lång tid det tar för dom före. Vet att det blir alla fall 6 banvandringar á 8 minuter, och 2 banbyggen innan det blir våran tur. Ca 120 starter om alla är på plats, man gör ca 40 starter på en timme. Så det blir väl och sitta här och räkna en stund. Skriver imorgon hur det har gått, hoppas det har gått bra.Av Marru - 19 september 2009 22:13

Imorse tog jag med Micki och Farina på morgonpromenaden. Micki satt ju vid ytterdörren och såg så olycklig ut. Jag hade ju planerat det tidigare i veckan att jag tar dom idag. Men så tänkte jag alla fall ta systrarna och gå åkervändan. Men nu blev det Micki och Farina på hälsospåret istället. Vilken fart Micki hade idag när han gick, annas skall det ju nosas på varenda fläck, men nu stappla han på rejält. Sen gjorde vi stopp vid en av fiskekojorna som finns efter spåret. Synd att jag inte tog kameran med mig. Man skulle nästan kunna tro att det var mitt i sommaren, knallblå himmel, sol och sjön låg spegelblank. Men en sak är säkert. Det finns inget härligare än att ha ett par vippande collierumpor framför sig när man är ute och går. Det finns nog ingen annan ras som har samma gångstil som collie, möjligen sheltie.


Höll på med en massa saker idag så jag glömde ju bort helt att jag hade tvättstuga, kom på det kl 16. Men det var ju ingen fara, vi hade så lite tvätt, bara 3 maskiner så det gick bra.


Tränat med Lizzie ute på gården har jag gjort som vanligt. Jag kom på ett knep hur jag skall få Lizzie och ligga kvar tills jag ger henne tillstånd att sätta sig. Jag matar henne med godis lite då och då så länge hon ligger. Sen säger jag sitt åt henne. Jag provade på riktigt sen och hon låg kvar tills jag sa sitt. Kanske jag får henne att fatta att hon skall ligga still tills jag säger att hon får sitta för att få godis.


Imorgon skall vi till Avesta och tävla i agility. Hoppas det blir en lika fin dag som idag, det är ju mycket trevligare att tävla när det är fint än när det regnar, men blir blöt och grinig, gräsmattorna blir hala.


För övrigt i Finland i en förort till Helsingfors hade de nåt de kallar för bröllopsnatt igår. Den hade dom bara för att det alltid var fullbokat i kyrkan, och nu skulle alla som ville gifta sig få chansen att göra det. 92 par vigde dom igår.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se