Colliekompisarna

Alla inlägg under september 2009

Av Marru - 19 september 2009 15:06

Nu har jag fixat en chatruta till min blogg, bara för skojs skull. Ni får mer än gärna lämna kommentarer som vanligt alla fall. Kommentarerna blir ju kvar, men det som står i chatten försvinner efter ett tag. Men tänkte jag skulle prova en stund, kan ju vara kul, och kanske enklare och skriva i den ibland.

Av Marru - 18 september 2009 23:01

Jaha, då har vi kommit till fredagen igen. Veckorna går verkligen fort igen. Ikväll var jag iväg till Fagersta på step up igen. Det gick lite lättare den här gången än förra, eller lättare och lättare kanske var lite och ta i. Men jag höll ut mycket längre, och hade lättare och hänga med i kombinationerna. Men trots det är det lika kul som förut. För många år sen när jag bodde i Borlänge så gick jag på step up med en kompis på Kvarsvedens GOIF. De skulle ha en föreningens dag, där alla grupper visade upp vad dom gjorde. Våran step up grupp skulle också vara med och visa våran step up. Min kompis och jag åkte dit för vi tyckte det verkade kul. Vi gick där och sålde lotter och pratade med människor, såg några från step up gruppen som gick där och tittade också. Sen började det närma tiden vi skulle fram, så vi gick in i klubbhuset och skulle träna. När vi går in för att träna så upptäcker vi att det bara var min kompis, jag och ledaren som skulle vara med på uppvisningen Förvånad . Av en grupp på ca 15-20 personer så är det bara 2 personer som ställer upp, det tyckte vi var dåligt. Men vi körde på med samma fart alla fall, och bra gick det.


Annars så har jag suttit här och tubat. Alltså att man tar och frilägger ett motiv från en bild som man kan lägga på en annan bild. Det jag har tubat ikväll är en ängsklocka.


  

Av Marru - 17 september 2009 21:33

Vad kul, nu kan man lägga in banners på den här sidan också. Det fick jag lära mig idag hur man gjorde. Tack Annmi för länken till den sidan, den var kanonbra. Så nu måste jag få tid att göra en banner till min blogg också Skrattande . Det dyker upp mer och mer roliga överraskningar på den här bloggen nu. Det här har man inte kunnat göra förut. Den första bannern som åkte in var ju såklart Annmis, sen en banner till sidan därifrån jag fick tipset hur man gör.


Så mina bloggvänner börja göra banners som man kan använda. Det ser mycket roligare ut med en personlig banner.



Tillägg: Bannersen får inte vara för bred, för då får den inte plats i högermarginalen. Sen skall den helst vara uppladdad nånstan därifrån man inte tar bort den. Jag har försökt få Photobuckets att fungera, men förstår varför det inte vill. Jag har ju laddat upp dit sen förut.

Av Marru - 16 september 2009 21:55

Igår så var vi och lämnade in bilen till Volvo för att få en ny ruta på den. Sen åkte vi raka spåret till brukshundsklubben för att träna lite. Vi fick faktiskt upp Clara och Lizzie på den här stegen dom använder vid nån brukstävling, vet inte vilken. Men det var brädor uppe på den så den var inte så farlig, men det räcker ju i början och gå på stegen. Vi tränade lite agility med med tungvikt på gungan och slalom.


Idag fick vi hämta bilen vid lunch, och maken är så glad åt att ha sin Volvo hemma igen. Ikväll så har jag varit på kennelklubben på agilityträning, det är så roligt och åka dit på onsdagsträningen nu när man börjar bli bekant med allihopa. Nu känns det som om man är en i gänget, den känslan kommer nog aldrig på brukshundsklubben hur mycket vi än springer där. Vi tränade på 2 banor idag, hoppklassbanor. Den första banan hade de kört på tävling i Karlstad nyligen. Det var en ganska rolig bana, och det gick ganska bra för oss. Bra fart var det på Lizzie. Men jag måste komma ihåg på tävlingen att jag inte får lämna henne i slalomet för då fuskar hon på en gång. Den andra banan vi körde idag var en sk tunnelbana. Ja, det var ju samma bana som fanns där förra onsdagen också. Lizzie hade bra fart på slutet när det var en 7 hopphinder nästan rakt på varandra. Det var kul att se.


Så jag har en liten förhoppning om att det kommer att gå bra för oss på söndag. Enda problemet är bara när jag skall åka dit. Åker jag för tidigt så blir det en lång väntan och då ledsnar hon på att vänta. Men man kan inte vänta hur länge som helst när man inte vet hur många strykningar det blir. Det vore bra om de kunde göra som dom gjorde på en tävling i somras, där skrev dom att banvandringen för den starten blir tidigast kl 12. Så då åkte vi inte dit mycket före tolv. Nu är det ju klass 2 före klass 1 på söndag, och det var ca 120 starter sammanlagt före. Man kan räkna med ca 40 hundar i timmen, men så har vi dom där strykningarna som man inte vet nåt om. Men jag tror att jag satsar på att åka så jag är där strax efter 10.

Av Marru - 15 september 2009 00:40

Gjorde idag en Winni lektion. Den var kul att göra, har gjort liknande tidigare. Man fick göra egna selectioner med Alpha channel som sen skulle sparas för att kunna använda en annan gång. Så här blev slutresultatet.


  

Av Marru - 14 september 2009 23:58

Ja, äntligen hittade Hundsport hit till oss också. Det tog tid men den kom ju till slut. Fast nu såg jag ju bilden som var i under helgen. Jag trodde ju att det skulle stå lite mer, trodde att uppfödaren skulle skriva nåt om dagarna men hon har inte gjort det än. Lugn Vigdis, jag skall scanna in sidorna imorgon eller i övermorgon, så det kommer snart.


Kom på igår att våran micro pajade i helgen. Jag är ju inte i nån större behov av den. Möjligen om man vill värma en Billys pan pizza nån gång. Annars så tycker jag micron är en ganska onödig uppfinning, duger inte ens till att värma matlådor i. När jag jobbade på stålrör så hade vi en värmeugn som jag värmde min mat i, det blev godast så, fast ibland så kunde det bli kallast också Skrattande. Man måste ju komma ihåg att ställa in lådan också. Men alla fall i helgen så pajade den, och maken är desperat. Hur skall han nu värma sin kvällsmat. Jag brukar ju göra så mycket att han kan spara hälften till kvällen och äta det senare. Jag ställer mig inte och lagar mat 2 ggr per dag.

Av Marru - 13 september 2009 23:59

Idag var det en helt vanlig trist söndag. Det var ju alla fall fint väder ute, det har varit ganska bra väder den här månaden för övrigt också. Maken har hållt på med våran fd grannes bil, men det verkar vara nåt större fel på den. Så nu är vi utan bil istället Skrattande, men hon måste ju ta sig till jobbet på nåt vis, och vi har inga tider och passa imorgon. Det är i mitten av veckan vi skall lämna in Volvon för att få en ruta. Ja, man kan ju åka med den, men jag skulle inte orka sitta i den och lyssna på plasten som flappar, eller hur det nu låter.


Annars så har jag väl inte gjort nåt särskilt gått med hundarna. Idag blev det ingen träning. Gick en långpromenad på förmiddagen med systrarna. Sen gick jag kortare vändor med dom på dagen. Imorgon skall jag försöka ta mig i kragen och skala av alla flickor med furminatorn. Clara har jag ju tagit mycket på redan. Hon var ju först ut och löpa så då blir hon ju först ut och fälla. Ser att Farina och Lizzie är lite på gång, fast Lizzie borde inte börja fälla förräns nästa månad. Micki däremot han fäller aldrig. Han skulle man behöva skala av lite på, nej jag menar mycket förstås Flört.


Få se nu om jag får nå jobb nästa vecka. Nu är det för lugnt istället efter att nästan jobbat ihjäl mig under några veckor i juli och augusti. Den här månaden har det istället inte blivit nånting.

Av Marru - 13 september 2009 00:09

Man säger ju att allt är inte guld som glimmar. Tydligen kan man även säga att allt är inte moln som är på himmelen. Fick via en som jag har som vän på Facebook reda på nånting som kallas chemitrail. Han hade med sin mobil tagit kort på chemitrail över Virsbo igår eller förrgår. Det han skrev om dom lät inte alls bra, så jag blev ju tvungen och googla på chemtrail, och detta är vad jag fick upp, kolla länken:


Chemtrails


Det jag läste på sidan fick mig och tänka till lite. Chemtrails kan bla användas i biologisk krigsföring, om man vill sprida ut ett virus över nåt land. I länder där dom flygit över och sprayat har människorna fått en hel del sympton, som allergiska reaktioner, influensasympton mm.


Ett flertal såna sprayningar har genomförts även över Sverige, och vem har gett tillstånd till det. Så nästa gång du tittar på molnen på himmelen, är du säker på att det är moln?


Nu tar jag ju förgivet att molnen på bilden jag tog igår är moln, men kan man vara riktigt säker?


  

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards