Colliekompisarna

Alla inlägg under september 2009

Av Marru - 9 september 2009 21:15

Idag var till Semla igen på agilityträning, dom har ju det varje onsdag. Nu på hösten så brukar banorna från kurserna stå kvar, och idag hade dom en bana som jag gillade när jag gick den kursen. Så idag körde jag Lizzie på den. Men hade lite svårt att få koncentration på henne, hon gick ju bara och nosade. Jag fick ju henne inte att pinka innan jag åkte. Jag var där säkert en halv timme innan hon pinkade, men när det var gjort så blev det bättre. Snörbollen var hon inte nå intresserad av idag, så jag får nog packa ner en massa olika leksaker i ryggsäcken så jag får testa vilken som passar för dagen.


Dagens bana som var ute gillar jag bara för att jag får Lizzie att göra nåt jag aldrig trodde att hon skulle göra, och jag tvivlar att jag får Micki att göra det. Det ligger 2 raka tunnlar bredvid varandra med ett par meter mellan dom. Då är tanken att hunden går in i en, ut i andra änden, och in i den andra i den andra änden. Att jag skall kunna stå kvar på den sidan där jag skickade in henne i den första tunneln, och från den sidan få in henne i nästa tunnel. Med Micki tror jag inte att det skulle gå, utan jag skulle få skicka in han, springa till andra änden för att ta emot han och sen skicka in i nästa och springa till andra änden och ta emot. Men med Lizzie så skickar jag in henne, står kvar, och när hon kommer ut, så gör jag en vid båge med armen och säger genom så går hon i nästa. Sparar många steg där gör jag Skrattande.


Sen på slutet så var det säkert 7 hopphinder nästan rakt efter varandra, och där fick jag upp farten på henne rejält. Slalomet gick lite si och så idag, ett par gånger gick hon felfritt. En gång så hade hon en pinne kvar när jag ropade bra lite högre, då struntade hon i den. Så där lärde man sig lite nytt igen. Inte ropa hej förräns det är klart Skrattande.

ANNONS
Av Marru - 9 september 2009 15:16

Ja, då börjar alla bitar falla på plats efter söndagens eskapader. Idag var maken till Fagersta och hämtade en nycket till bilen så att vi fick upp rattlåset så att den gick att bogsera. När han kom hem så bogserade vi bilen till Fagersta, och där programerade dom nycklarna, så nu fungerar dom som vanligt, och nu har vi 2 nycklar. Nästa vecka får vi en nu ruta, det är ju tur att man inte behöver åka nånstans med bilen under helgen, så den får stå i garaget, utom ikväll när vi skall iväg och träna båda 2. Så på den punkten är allt i sin ordning.


Sen var jag till Intersport och köpte mig ett par fitness-skor. Skall börja på step up igen, efter många års uppehåll. Skall bli kul, så nästa fredag bär det av på det, nån som är intresserad av att följa med Skrattande. Nu har jag en köttfärslimpa i ugnen, skall bli gott, länge sen man ätit det. Fast vi får se vad det blir, ringde till maken att han skulle köpa hem creme fraiche, jag glömde det, fast jag kom ihåg toapapper den här gången. Så kommer han hem med en burk cottage cheese. Det här är ju inte creme fraiche sa jag, jo det är det så stod det på hyllan. Nä, det här är keso sa jag, det går inte att använda. Så nu fick det bli vatten med mixern till löksoppan. Ja, det går väl det också.


Ang toapapper, det måste vara nåt av det svåraste och komma ihåg Förvånad. Redan förra veckan när jag var till affären så tänkte jag att jag måste komma ihåg att köpa det, när jag är hemma på toa så kommer jag på vad jag glömt, igen. Det brukar bli när sista rullen är på gång, med en centimeter kvar på rullen, då blir det ett måste att komma ihåg.


Annars så blir det agilityträning med lilltjejen ikväll. Skall bli kul, det är ju ett par veckor kvar till nästa tävling.

ANNONS
Av Marru - 8 september 2009 23:41

Ju mer jag tittar på det nya som kommit till på bloggen desto nöjdare blir jag, yes me like Skrattande . Nu får jag nog börja fundera på en header, och en ny bakgrund kanske. Det har kommit till en hel del roliga saker. Som den där vädergrejen som Mailis frågade mig för ett tag sen om det går och fixa. Vet inte om det gick förut, men nu går det.


Annars så har jag idag varit utanför Heby hos kennel Gatefield och haft en liten rallylydnadstävling åt dom. Det skulle vara roligt och få fler som är intresserade av rallylydnad. Men det finns säkert många som inte vill anmäla sig till en kurs pga de inte vet vad det är för nåt. Så det här är ju ett bra sätt och få upp ögonen på människor för rallylydnad.

Av Marru - 8 september 2009 11:07

Här fick man sig en rejäl överraskning när man loggade in sig. Skall bli kul och se vad det blir av det här. Kanske kommer lite mer möjligheter och göra om i bloggen. Man kan ju nu sätta in smileys ser  jag Skrattande. Göra tabeller, ändra i texten. Det här kommer verkligen att bli intressant och se. Kul med förändringar. Ser ju mycket trevligare ut när man loggar in sig än vad det gjorde förut.


En sak är bra, man kan spara det man skrivit i utkast. Ibland när jag vill sätta in bild så kommer jag på att jag glömt ladda upp den, och då måste jag ju spara det jag skrivit och då syns det ju ifall nån går in och läser under tiden jag laddar upp bilden, eller ladda upp bilden men då försvinner allt jag skrivit istället. Nu kan man skriva och spara innan man lägger ut det. Ibland brukar jag komma på efter att skrivit en massa att just ja, skulle ju ladda upp en bild, och klickar på det, och då försvinner allt jag skrivit istället. Nu kommer det upp en ruta där dom frågar om jag verkligen vill fortsätta utan att spara först. Det här skall verkligen bli roligt och se om det kommer mer nyheter.

Av Marru - 7 september 2009 12:29

Sov ju ganska bra inatt trots det som hände igår. Så idag började maken med att först ringa till Volvo och höra om nycklar. Det skulle gå att bara beställa nyckel utan fjärrkontroll, dom kostade 916 kr. Då skulle man bara behöva avaktivera larmet.


Sen ringde han till försäkringsbolaget. Vi har ju nu If-försäkringar till den där bilen eftersom det var nån kampanj när vi köpte bilen, sen tog vi ju tilläggsförsäkringen BilXtra, och det är den försäkringen som räddar oss från alla kostnader.


Bärgningen igår vart ju inte att kosta oss ett öre. Sen ringer han och pratar med dom, och fick dom till slut att tro att dörrarna var låsta när larmet gick, eftersom bilen låser ju sig själv automatiskt efter ett tag oavsett om man gjort det själv eller inte. Så rutan vi var tvungna och slå in för att få ut hundarna ersätter dom också, utan självrisk. Nya nycklar till bilen får vi också. Så tack vare försäkringen så kom vi genom detta med blotta förskräckelsen. Maken målade upp ett scenario med kostnader för 15 000 igår. Men detta bevisar återigen det som jag lever efter. Ta inte ut saker i förskott utan se vad som händer.


Enda problemet för tillfället är att vi har bara en bil i en vecka, eller 2, trots att vi har 3 bilar *S*.

Av Marru - 6 september 2009 23:32

Ja, det var det ju inte från början. Jag och en klubbkompis skulle ut till skogen och spåra med hundarna, det tyckte jag var kul. Tack Susanne för sällskapet och för dom många bra tipsen. Vi åkte till Fagersta till lunch, hade stämt träff vid Statoil. Sen åkte vi till skogen. Första la vi spår, jag la ett längre till Lizzie och ett enkelt till Clara eftersom hon aldrig provat spår förut. Sen stod vi och pratade om hundar mm i en timme. Tog vi ut Lizzie, fick ju tipset att gå lite längre bak, för Lizzie ville tydligen har lite avstånd. Hon tog spåret bra, fast blev väl kanske lite störd av att vi gick bakom och småpratade. Men en gång så tog hon tom pinnen i munnen. Jag har ju försökt lära henne att dom där pinnarna dom är bra. När vi är vid slutet på spåret så hör vi ljudet av en bil. Bråttom till bilarna fick, då kom det en massa människor som skall plocka lingon.


Vi fort ut med Clara för att vi skall hinna gå innan dom ger sig in i skogen för att hon har ju aldrig gjort det förut, då ville vi inte ha nån störning åt henne. När vi kommer fram dit där jag gjort spårstarten, då står det en gubbe där redan och plockar lingon. Tydligen så hörda han till dom som kom precis, men hur han hamnat där vete sjutton. Han måste ha hoppat ur bilen i farten och sprungit dit. Men alla fall så gjorde vi ett försök med Clara, men det började springa för mycket folk där så det blev ju inget för henne. Tänkte göra en enkelt senare och henne.


Sen tog Sussie ut sin tik, hon tog sitt spår kanonbra. Fast det var lite eländig mark och gå på vissa ställen. Tänk att stenar med lava på kan bli så hala :-o, drattade på näsan några gånger. När vi kom tillbaka till bilarna så gav jag systrarna vatten, sen gick vi ut med Sussies BC. Han är jätteduktig på det så där var det inga större problem. När vi kommer tillbaka till bilarna så börjar våran bil och tjuta. Jag får ju panik med tanke på att flickorna är i bilen och börjar leta efter nycket. Jag hittar den INGENSTANS :-o. Borta! Då börjar vi fundera om jag lagt den på sätet på bilen när jag gav dom vatten, eller om den ligger i nån av väskorna. Nej, ingen nycket. Det var bara och ta med sig en hund och gå till det sista spåret och leta. Ingen nyckel nånstans.


Jag hade ju öppnat rutorna så pass mycket att jag kunde stoppa in handen i bilen men att hundarna inte kunde hoppa ur. Tack och lov så hade jag gjort det så jag kom åt min mobil. För trots jag kunde dra upp dörrknappen så gick dörren inte att öppna, inte ens med handtaget på insidan :-o. Det var ingenting som gick och öppna. Så jag ringer till 118 118, och förklarar min situation. Ute i skogen utan nycklar och 2 hundar i bilen. Dom kopplar mig till Volvo Assitanse, men dom kunde inte hjälpa mig för jag hade ju ingen försäkring eller nåt annat hos dom. Men hon i sin tur kopplade mig till IF där bilen för tillfället är försäkrad, för dom hade nån kampanj när vi köpte den. Hon på IF tittar i sin dator och säger, men du har ju BilXtra också. Då skickar jag en bärgare, det kostar ingenting. Han kan säkert fixa upp dörrarna så att man får ut hundarna alla fall.


Sen ringde jag till maken, och jag kan ju lugnt påstå att han blev inte glad. Skall det vara så svårt att hålla reda på ett par nycklar mm, muttrade när han kom till skogen. Eftersom han hade haft gamlingarna så tog jag med mig Micki sen gick vi spåret en gång till, tänkte ifall han skulle få vittring på dom efter spåret. Men vi hittade dom inte, men Micki var kanonduktig på att spåra alla fall, fast han inte gjort det så mycket på sista tiden. Under tiden hade bärgaren kommit. Då tänkte dom att om dom får upp motorhuven så kan de koppla från batteriet så då måste dörrarna gå att öppna från insidan. Bärgaren fick inte upp motorhuven, då hade maken sagt åt han "ge hit ståltråden", så hade han öppnat den på några minuter. Det hela slutade med att vi fick dra upp våran bil på bärgningsbilen, med Lizzie och Clara i bilen :-(. Stackarna, undrar om dom var rädda. Men dom satt hur lugnt som helst i bilen.


När vi kommer hem så var det lite strul att få in bilen i garaget eftersom framhjulen stod snett och rattlåset var ju på. Men det gick det också till slut. Sen vart vi ensamma då med bilen och hundarna i den. Det kom en karl gående med sin hund, han tyckte också det var konstigt att det inte gick att öppna. Maken tänkte att han öppnar bagageluckan, så han öppnar den lilla luckan för låset. Men ack vad han bedrog sig, det fanns ju inget lås där, bara en plastplugg. Med andra ord så finns det bara en dörr i V70 du kan stoppa nyckeln i och det är förardörren, det finns inga andra lås på hela bilen. Vi ringde till en bekant. Han trodde först att det kan inte vara sant att man inte kan öppna från insidan. Sen provade dom med hans bil, nej det gick inte. Så den sista utvägen var och tejpa en ruta och slå in den. Sen dammsuga bort glassplittret och ut med systrarna. Gissa om dom var överlyckliga när dom kom ut ur bilen.  Klockan var strax före 9 på kvällen innan de kom ut ur bilen, så då hade dom fått sitta där ett antal timmar.


Jag tror jag gör klokt i att inte säga ett ord om spårning här hemma på nån vecka alla fall. Såg att det går att få tag på rutor för 375 kr på bildemonteringen. Nyckeln blir det värre med. Det blir nog lite dyrare det.

Av Marru - 5 september 2009 22:50

Så har jag gjort en hösthälsning till mina nätvänner, ni får ta den om ni vill. Den är helt gjord efter eget huvud, så ser den ut därefter också. Men har man ingen inspiration så blir det som det blir.


Av Marru - 5 september 2009 18:18

Resultatet till förra omröstningen försvann eftersom jag tänkte bara plocka bort den så att den inte syntes på sidan, så försvann alltihopa istället.  Men jag kom alla fall fram till att collie är inte mer badkrukor än andra raser, och att det finns collie som mer än gärna tar sig ett dopp. Men just den sorten har inte hittat hem till oss, här blöter man tassarna som mest när man dricker vatten.


Jag tänkte göra en nu omröstning om kloklippning. Hur ofta klipper ni klorna på era hundar. Har ju hört att man skall helst klippa en gång i veckan för att pulpan inte skall växa utan att den skall dra sig tillbaka, så här klipps det ungefär en gång i veckan.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se