Colliekompisarna

Alla inlägg under oktober 2009

Av Marru - 25 oktober 2009 11:02

Det finns ju numera en möjlighet att få bloggen översatt på ett annat språk, så jag satt ju in googles translator bland menyerna till höger. Sen idag fick jag för mig att jag skall testa, så jag lät google översätta min blogg till finska. Kan ju säga att så roligt har jag inte haft på länge som jag haft idag. Om översättningen är lika värdelös på andra språk som den är på finskan så är det nästan så att jag funderar på att ta bort den. Det var rent ut sagt rena katastrofen Förvånad . Ni som kan finska, ett tips, låt google översätta bloggen, ni kommer att få många skratt. Om det är nån från Finland som läser översättningen så måste dom ju tänka "vad i helskotta skriver människan".

ANNONS
Av Marru - 25 oktober 2009 00:46

Ja, då har det visst hänt nya saker på bloggen. Nåt som jag inte blev glad över att det nu kommit in reklam, det har det ju inte varit förut. Fast det är klart, det kostar väl att ha bloggplatsen också. Vill man slippa reklamen så kostar det 20 kr i månaden, och det är väl inte en stor slant. Men då måste man även komma ihåg att skicka ett sms till bloggplatsen en gång i månaden.

 

Den andra nyheten är att nu har dom fixat så man kan sätta in Googles translator, som utländska besökare kan klicka på för att få sidan översatt till sitt språk. Vilket säkert kan bli ganska så lustigt.

 

Ett exempel, två finnar träffas på stan.

 

Den ene frågar den andra : Hur mår du?

 

Varpå den andra svarar: Jag mår bra förutom att jag har lite ont i halsen.

 

Google översätter:

 

Hur smör du?

 

Jag smör bra förutom att jag har lite ont i gurkan.

 

Eller vid frukostbordet:

 

Kan du ge mig smöret? Vart är tidningen?

 

Google översätter:

 

Smör du mig mår? Vart är lövet?

 

Ordet voi på finska betyder på svenska smör, mår och kan. Kurkku är gurka och hals. Lehti är löv och tidning. Hur skall google kunna avgöra vilket av dom svenska orden är det rätta alternativet.

 

Ja, så kan det gå.

 

Ett annat exempel är när jag håller på med psp, och får för mig att jag skall översätta en engelsk tut till svenska, vilket jag gör sällan. Men där får man meningar som att man skall köpa buller, eller så skall man lägga på röret. Köpa bullret kommer från Add noise, vilket gör att bilden blir lite grynig. Detta används i psp bla för att göra glitter. Röret, ja det är tuberna vi använder när vi gör grafik.

ANNONS
Av Marru - 25 oktober 2009 00:34

Hittade hos en bloggvän en länk till nåt som heter Bloggtrafik. nu. Om du vill ha fler besökare till din blogg så kan du klicka här. Tag chansen och hitta nya bloggvänner. Det är alltid kul.

Av Marru - 24 oktober 2009 23:09

Idag när jag gick morgonpromenad med hundarna. Eftersom jag var ensam hemma så tog jag dom 2 och 2. Kände att jag orkar inte med alla 4 idag. Först fick det bli Micki och Lizzie. Dessa 2 har vi ju haft sen dom var valpar. De är så lika till sättet dessa två, de lufsar i sakta mak, det skall luktas på allting, länge och väl. Man får hela tiden säga åt dom "kom nu då". När dom skall bajsa så letar dom efter rätta stället länge. Micki kan huka sig flera gånger, men just i sista minuten ser han ett ställe som ser bättre ut. Lizzie hon trampar omkring i åttor fram och tillbaka. Båda 2 är också så att de vill så långt som möjligt in i skogen och göra sina behov, vilket vållar lite problem för Lizzie på vintern när det är mycket snö.

 

Sen blev det dags för Clara och Farina, båda två är ju från början kennelhundar,dessa 2 är också så lika till sättet. Dom går på i raskt tempo båda, skall det luktas på nånting så gör dom det i farten nästan, och innan jag hinner ifatt dom så börjar de gå igen. Det roliga är att båda, när dom är bajsnödiga så tänker dom "oj, jag vart bajsnödig", så sätter dom sig på plats och ställe och gör det dom skall. Om det så är mitt på vägen.

 

Det finns flera saker som är lika på dom som vi har haft sen valp, och dom som från början är kennelhundar.

 

Av Marru - 23 oktober 2009 23:52

Nu har det hänt ett par saker med personer här i byn som får en att tänka om det verkligen är värt att offra upp till 13 timmar på en dag på arbete. Livet är alldeles för kort för det, tänk att ca 45 år av ditt liv går åt att arbeta, sen när du kommer till pensionen, har du otur så lever du bara en dag och det händer nånting. Vad som fick fram dessa tankar.

 

Jo, bla en kille här som jobbade i Stockholm blev i veckan klämd på sitt arbete och dog omedelbart. Kvar blev 5 barn, och en flickvän. Killen var mycket yngre än vi.

 

Händelse nummer två, en av makens bekanta, som även han är yngre än vi hade fått åka ambulans till lasarettet förra natten. Han hade fått stroke. Men han hade klarat sig ganska bra, fick komma hem redan idag på eftermiddagen.

 

Så nu tänker jag besöka platsbanken mycket oftare än förut. Det måste finnas annat, har inget emot att ta ett jobb på 75 % också, det räcker alldeles bra.

 

Nej, försök att se till att livet är värt och leva, och jobba för att leva och inte leva för att jobba.

Av Marru - 23 oktober 2009 11:54

Ja, vad skall man säga, fast egentligen skall jag väl inte klaga för i det stora hela så är vi nöjda med Telia. Fast nu har de kanske klantat till det lite väl mycket. Jag ringde ju och beställde det här digitala paketet från Telia, eftersom hyresvärden har ju dragit in kablar med fiberoptik i alla husen här. Så då tänkte vi till slut att vi tar det också, det är hemtelefon, digital tv och bredband i det paketet, för oss skulle det bara kosta ca 350 kr, kommer inte ihåg exakt nu.

 

Men alla fall, i förra veckan kom det ett avtal som skulle godkännas med hjälp av telefonen, och det gjorde ju jag. Där i avtalet stod det sen att när signalen i hemtelefonen upphör då har abonnemanget gått över till det digitala, så då är det bara och sätta i sakerna som kommit. Jaha, idag så har då signalen upphört, men vi har inte fått några saker Förvånad. Så jag ringde till Telia och berättade att jag har godkänt avtalet förra veckan, men det har inte kommit en enda pryl. Det tyckte han var konstigt, så han gick och skulle höra med nån, kom tillbaka och sa att han måste ringa till deras godsavdelning. Så försvann han igen, sen kom han tillbaka och sa att dom inte hade skickat sakerna för alla saker som fanns på ordern inte var hemma. Han hade sagt åt dom att så kan dom väl inte göra, att nu sitter hon utan telefon. Det enda dom hade hemma just nu, var just den grejen vi behöver för att telefonen skall fungera. Så han hade sagt åt dom att dom måste separera orden och skicka det som finns hemma.

 

Men nu är vi då utan hemtelefon tills den här grejen kommer, den har vi ju här tidigast nästa vecka nån gång. Tur att man har mobil, annars hade det blivit problem här, fast det är lustigt att bredbandet fungerar fast inte hemtelefonen gör det Förvånad.

 

En annan rolig sak, såg ju på förra telefonräkningen att det står fel adress på oss, eller det är bara lägenhetsnumret som är fel, så jag sa åt han att det är fel adress. Jaha, vad skall det vara då? Jag sa den rätta då sa han att det var den som stod på allting hos dem, men ändå så står det fel adress på räkningen Förvånad.

 

Jaja, det blir nog bra det här i slutändan.

Av Marru - 22 oktober 2009 23:52

Ja, för mig börjar helgen nu. Imorgon med att jag skall sova läääänge, alla fall längre än till 5 Flört. Sen skall jag ut på morgonpromenad med systrarna. Sen verkar det som om jag får tvätta rumpan på Micki, återigen Rynkar på näsan. Känner att det luktar om han igen. Skall fortsätta med Lizzie och bakdelskontroll, sen blir det väl lite targetträning. Clara är riktigt duktig på targetpinnen, men hon är mycket piggare än Lizzie och stå på bakbenen annars också. Sen måste jag leta reda på post it-lapparna, vet att det finns massor av dom nånstans, men när man behöver dom så hittar man dom inte nånstan.

 

Nu skall jag gå runt och kolla vad ni har gjort under veckan, sen kallar sängen.

Av Marru - 21 oktober 2009 21:04

Sitter här en liten stund och varvar ner mig från dagens agilityträning. Vi måste åka till klubben och träna lite slalom med Lizzie, hon har ju börjat slarva. Men annars, vilken fart det är på henne, jag hinner inte med. Får nog börja löpträna.

 

Idag har jag jobbat från 5.10 till 16.50 Imorgon blir det från 5.25 till 16.50 Hoppas på att jag slipper jobba på fredag, annars så får jag leva på hoppet att det blir lugnt nästa vecka för då har skolorna höstlov, och det är några pass mindre då. Så då behövs det inte så mycket chaufförer som normalt. Fast nu är det ju några som har slutat, och ett par som fick sparken i veckan, så nu ligger man pyrt till. Hoppas det är många timanställda före mig i kö för en fast anställning.

 

Nej, nu är det dags och börja fundera på sängen snart.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15
16
17 18
19
20
21 22 23 24 25
26 27
28
29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se