Colliekompisarna

Alla inlägg under oktober 2009

Av Marru - 19 oktober 2009 20:41

Busschaufför sökes!

Är du intresserad av att sitta upp till 11 timmar per dag i en buss så är det här jobbet till dig. Du får räkna med att vara på jobbet upp till 13 timmar med uppehållen inräknade.

Krav:

Du skall ha ett busskort. 

Du får inte ha familj, och inte ha planer på att skaffa familj, husdjur är även det helt uteslutet. Eget privatliv får du inte heller ha, utan det största delen av det vakna dygnet skall ägnas åt företagets bästa.

Du får:

Se dig omkring i länet. Sitta och prata bort en massa uppehåll med kollegor. Sparar pengar, eftersom du inte behöver nån TV. Hinner inte heller med några andra aktiviteter som kräver pengar.

Tror ni att nån skulle nappa på den annonsen, men tyvärr så är det verkligheten för dagens busschaufförer.  Är man less eller, det räckte med 2 veckor så är man less igen. Varför skall det vara så svårt att få till ordentliga arbetstider Rynkar på näsan. Imorse började jag 5.25 och slutade 17.10, det är ju nästan 12 timmar. När man kommer hem så börjar det bli mörkt redan. Lizzie stackarn har vant sig vid att vi tränar linförighet och lite andra moment ute. Nu kör vi med klickerträning ute, men jag hittade inga post-it lappar. Tänkte lära henne och stänga garderobsdörrar. Vi har ju en här som alltid lämnar dom dörrarna öppna.

Nu vet jag inte om jag hinner skriva nåt mer här förräns på torsdag. Imorgon har jag kort dag för jag skall på kurs på kvällen. På onsdag är det agilityträning direkt när man kommer hem, sen är det sängen eftersom man skall upp så himla tidigt.

Av Marru - 18 oktober 2009 19:41

Ja, det har blivit en hemmadag igen, fast jag vet inte om den var lugn. Först var maken och jag tillsammans med vovvarna och gick en morgonpromenad runt skolan sen till Hagudden där det blev livat värre med jyckarna.

Åt lite, och satt en stund bakom datorn. Sen var det dags för det stora eviga projektet som aldrig tar slut. Rumpan på Micki. Det börjar bli lite tröttsamt och tvätta han i rumpan ett par gånger i veckan. Det skulle vara mycket enklare om man kunde spola av han ute, men nu får man ju nästan städa hela badrummet också. Varför vi får hålla på med Micki så mycket är att han har så himla mycket päls, så när han bajsar så fastnar det varje gång mer och mer. Till slut så blir stanken outhärdlig så det är bara och hiva in hunden i duschen, återigen Gråter. Vi har försökt hålla efter pälsen i rumpan på han, men det verkar inte hjälpa. Särskilt som han när han skall bajsa skall backa in mot en grästuva eller nåt. Det skulle väl gå bättre om bajset fick falla ner fritt, men nää det skall vara nåt bakom. Ja, nog bajssnack nu. Ja, sen blev det ju städning av badrummet igen. Efter det tog jag en vilopaus igen innan nästa stora projekt som heller aldrig tar slut.

Dammsugning. När jag höll på och dammsög soffan så tyckte jag hörde nånting, så jag började lyssna lite. Det var nån som ropade hallå, så jag tittade ut i hallen då står det en främmande karl i dörren och ropar hallå. Lizzie ligger på golvet i hallen och bara tittar på han, och Micki är i sovrummet. Ingen av dom reagerar nånting, vilka vakthundar man har. Maken är ute och går med Clara och Farina, hade dom varit hemma så hade det nog blivit annat liv i luckan. Men det kanske är så som hänt tidigare här, in kommer man, men försök komma ut Skrattande. Vi har väl haft en vaktmästare som suttit på toa när han kom en gång och ingen var hemma. In kom han, men när han skulle ut då hade Micki stått ute och lyft på läppen Skrattande.

Sen har jag klickat in lite target på Lizzie och Clara. Lizzie är bättre på musmatten, Clara var bättre på targetstickan. Micki kan mattan sen förut, behöver bara säga tryck så springer han till musmattan och smäller på med tassen. Hittade inga post-it lappar, får leta reda på dom. Skall ha in dom också, och handtarget med.

Sitter och tittar på Bingo lotto nu, Lili och Sussie är där. Mycket gamla minnen blir det. Men sen blir det sängen direkt. Skall börja jobba 5.25 imorgon bitti, och skall åka till Ludvika, så det blir till att gå upp tidigt.

Av Marru - 17 oktober 2009 23:30

Höll helt på att glömma och skriva nåt idag, skrev ju inget igår heller. Kan ju inte ha 2 dagar på raken. Men det har ju inte hänt nåt märkvärdigt idag. Gått ut med hundarna, tränat lite. Har tränat lite target med Lizzie och Clara och provat med Micki om han kommer ihåg fortfarande. Tvättstuga har det också varit. Fast vädret har varit bra idag, uppehåll hela dagen, set har varit skönt. Nej, får väl försöka hitta nåt att skriva till imorgon ifall det händer nåt mer då.

Av Marru - 15 oktober 2009 20:34

Idag har det inte hänt nåt särskilt. Har kört buss. Har ont i vänster öga, får väl se om det blir bättre när jag sovit en ordentlig natt. Imorgon skulle jag också köra ett delat pass, men det var en av dom ordinarie chaufförerna som ville byta, han skulle åka till Borlänge imorgon, han har varit där igår, och skall dit på måndag. Han tyckte det räckte med det. Jag har ju inte varit till Borlänge på länge, och jag är verkligen sugen på min favvosallad. Har även fått jobb 3 dagar nästa vecka, tack och lov slutar jag vid 17 alla 3 dagarna. Men det blir tufft, skall börja vid 5-tiden, sen är det i Ludvika. Jag som har kurs på tisdag och agilityträning på onsdag. Jaja, det får väl gå.

Av Marru - 14 oktober 2009 21:44

Idag när jag stod vid busstationen i Ludvika så klev det på en flicka, troligen i mellanstadieåldern. Hon skulle åka till Räfsnäs, dit åker dom flesta flickorna i den åldern, anledningen är stallet. Hon betalade en halv biljett dit, sen frågade hon mig vad hon skulle göra med biljetten hon hade i handen. Då tänkte jag först att hon åkt in till stan med en annan buss och skulle haft övergång. Men när jag tittade på biljetten så såg jag att den var från igår, så jag sa att det är ju en biljett från igår, att den var det bara och kasta.  "Men det står ju spara biljetten på den"  sa hon. Då fick jag ju förklara åt henne att man skall spara biljetten under resan ifall det kommer en kontrollant, men sen när man kliver av så kan man kasta biljetten.

Sen när jag åkte vidare förbi Hagge golfbana så började det komma bilar från motsatta hållet, och dessa hade verkligen svårt att hålla sig på sin sida. Senare såg på parkeringen vid Hagges badplats att det var en hel del älgjägare där varav en del börjat åka. Så man blev nog lite fundersam på om de tagit sig en liten hutt på älgpasset eftersom de hade svårt att hålla sig på sin sida. Ja, en sak är säker, jag tänker inte lägga en buss med passagerare i diket. Det går ju inte undan på den vägen eftersom man har så mycket tid på sig att man får nästan krypa fram.

Av Marru - 14 oktober 2009 21:33

Idag när jag gick med systrarna på uppehållet så tog jag med mig kameran för att ta lite höstbilder från Söderbärke. Fast jag tycker inte att det blev så mycket höst över bilderna. Jag tog en vända förbi skolan och över bron och en liten vända på andra sidan. På vägen tillbaka så höll några gubbar från kommunen och tömde blomlådorna på broräcket, och en av gubbarna hade bara knäbyxor på sig. Det blåste ju isvindar ute på bron. När jag passerat dom så tog jag en bild på gammelgården från bron.

  

Sen en bild från stranden mitt emot gammelgården. Där var det lite mer höstlikt.

  

Lite höstfärg hittade jag på badstranden.

  

Lizzie och Clara tycker det är kanonroligt och racea  här. De trivs verkligen på Hagudden som det heter stället där dom firar midsommar bla.

  

Dom här stenarna verkar vara nån sort utescen.  Ute i hörnet finns det nån sorts platta ovanpå stenarna.

  

Sen gick jag lite längre ut på udden och försökte ta en bild på kyrkan från framsidan, men soln låg på där så det blev lite mörk bild.

  

Till sist en bild på en rönnbärsklase från en av träden här utanför. 

  

 

Annars så har vi varit på agilityträning ikväll. Idag provade jag ett blindbyte för första gången. Men jag tyckte inte riktigt inte om det eftersom jag inte hade koll på vart Lizzie var när jag hade henne bakom ryggen. Men tydligen det är orsaken till namnet, att man inte vet vart hunden är. Nu är det bara nån vecka kvar av träningen ute, sen blir det inne. Lite trist, som det är nu så kan man åka till klubben när man själv har lust och träna. Men sen när vi är i Norberg så kan man bara åka dit när det är allmän träning. Hoppas vintern blir lite kortare än den förra.

 

Imorgon är det jobb igen, men nu börjar det lugna ner sig lite här så imorgon kan jag nog gå en runda och besöker er och se vad ni har haft för er under veckan.

Av Marru - 13 oktober 2009 21:36

Nu har det gjorts en undersökning ang SMS på mobilen. Det finns dom som sms:ar så mycket att de får ont i tumme, nacke, armar mm. Bla intervjuades en tjej på radio, hon sa att hon skickar mellan 50-100 SMS per dag Förvånad . Skulle jag hålla på med det skulle jag få hålla på hela dagen eftersom jag är så långsam, förresten så har jag inget intresse av att hålla på med det.

 

Nej, nu kallar sängen. Skall ju upp tidigt imorgon igen och jobba, men inte samma skift som idag och igår, kul med lite omväxling.

Av Marru - 12 oktober 2009 20:43

Företagen som tillverkar jeansen påstår att man skall använda jeans ett halvår innan man tvättar dom första gången Förvånad. Hur fräscht låter det???? De menar att man skall vädra dom eller frysa ner dom. Kan ni tänker er hur mina jeans skulle se ut efter ett halvår med hundpromenader i skog och mark. Särskilt när man har några som tycker det är så roligt att hoppa på mig när jag försöker ropa nej åt dom. Hörde på radion idag, de intervjuade några personer, bla 2 killar. Den ena hade haft sina jeans i ca 150 dagar utan att tvätta dom, och den andra hade haft sina i 2 år Förvånad. Man skulle nästan kunna tro att dom där jeansen stod själva. Men nu kommer forskare med rapport att jeansen bör absolut tvättas före användning pga kemikalier som finns i tyget, och som inte är så hälsosamma.

Nåt annat dom pratade om på radion var den här vaccineringen mot svininfluensan. Det är en kommun i Sverige som vill tvinga sina anställda som har och göra med gamla och sjuka personer att ta sprutan. Gick dom inte med på att ta sprutan så skulle de omplaceras tills vidare. Men med alla dessa biverkingar som man läst att den här vaccineringen har, hur ansvarsfullt är det av denna kommun och tvinga sina anställda och vaccinera sig mot sin vilja. Nu finns det ju inga regler hur mycket en arbetsgivare kan lägga sig i den anställdas hälsa.

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15
16
17 18
19
20
21 22 23 24 25
26 27
28
29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards