Colliekompisarna

Alla inlägg under december 2009

Av Marru - 10 december 2009 21:38

 Ja, då är det äntligen fredag igen. Skall verkligen bli skönt och få vila upp sig. Eller vila blir det kanske inte så mycket av. Det är ju agilitytävling på lördag, sen på kvällen ska chaufförerna från Söderbärke äta julbord. Gissa vilket av dessa 2 aktiviteter jag ser mest fram emot   . Ok, det skall bli gott och äta lite julmat, men mer blir det inte. Det blir nog att åka hem tidigt därifrån.


Imorgon skall jag till Borlänge igen, var ju där igår också. Sen blir det på måndag igen. Glömde skriva igår att de hade gjort det väldigt fint i centrum i Borlänge. De hade skaffat nya att hänga över gatan. Dom jag såg sist var dom här lamporna som hängde en och en i olika höjder. Nu hade dom stjärnor över Stationsgatan. Sen var det hängade slingor över sidogatorna. Slingor i många träd också. När jag åkte iväg på andra Spraxkyaturen så tittade jag först att lamporna från ljusslingorna blänkte på taket på busskurerna. Men inte, de låg ljusslingor på taket på dom också. Det såg kanonfint ut i centrum. Ludvika har också ganska fint. Men alla andra tycker jag är trista, och det tristaste av alla det måste vara Fagersta. Där har dom bara en vanlig tråkig med lampor, där alla inte ens fungerar.

Av Marru - 9 december 2009 21:51

Idag har jag jobbat till lite över halv sex, och skulle vara i Norberg och träna kl 6 egentligen. Så jag tvättade och städade bussen i Borlänge, får den som skall ha bussen imorgon säga vad han vill, för agilityträningen går före. Egentligen så är det också så planerat att man städar och tvättar bussen under en tid som dom kallar för fordonsvård på tolken, oavsett om det blir mitt på dagen. Men chaufförerna här i Söderbärke menar på att det inte är kul att börja med en smutsig buss på morgonen, så då står vi och tvättar och städar bussar på våran egen tid på kvällen. Fast i gengäld så har vi instället längre rast för fordonsvården är alltid i samband med rast. Men idag så struntade jag i det.

 

Så full fart hem, byta kläder, ta med sig korven och hundarna och iväg mot Norberg. Det var en agilitybana idag vi tränade på och jag kände att vi måste träna med tanke på tävlingen på lördag eftersom det är agilitylopp alla 3 på lördag. Lizzie började ju krångla med gungan ingen, som vanligt. Sen när jag fortsatte och envisas, då blev hon bajsnödig helt plötsligt, så hon stack och satt sig och bajsa istället   . Men när alla tränat klart och de började plocka undan bestämde jag mig att nu skall det köras gunga här. Till slut så fick vi till det, och på slutet så fick jag över henne med lite fart också. Nu får alla hålla tummarna att det sitter i till på lördag så hon inte börjar med sina nycker igen. Hon är väldigt nyckfull den unga damen.

 

Men nu kallar sängen, hade planerat och gå och lägga mig för en halvtimme sen, men alltid kommer det nåt annat.

 

  

Av Marru - 7 december 2009 23:37

Men inte här   . Utan på Miltons hemsida, en sida som jag har hand om uppdateringen på. Nu har Milton blivit pappa igen, så jag har lagt in några bilder på hans barn på hans sida. Så valpbilderna får ni titta på hos Milton.

 

Annars så har jag jobbat idag. När jag kom hem från jobbet så började jag baka mina ljusa pepparkakor, gjorde ju degen när jag var hemma på uppehåll. Så nu är det bara smördegsstjärnorna som fattas. Men jag får nog försöka ta mig till torget i Smedjebacken nästa vecka och köpa färdig smördeg av killen som säljer finska varor där. Jag har en gång gjord smördeg alldeles för början och säger en sak, det var första och sista gången.

 

 

Av Marru - 6 december 2009 20:54

I dag den sjätte december så är det Finlands självständighetsdag. Finland fyller idag 92 år. Jag skulle nog inte ha nå koll på åren, om jag inte 1992 hade varit till Finland på en stor fest för Finland fyllde 75 år. Hoppas jag kan åka över och fira Finland 100 år.

 

Min farfar var en av dom som var delaktiga till att Finland nu kan fira sin självständighetsdag. Han och många andra krigsveteraner som det idag inte finns många av. Kommer ihåg när vi på finska föreningen hade självständighetsfesten, när dom gamla farbröderna kom dit med alla sina blanka medaljer på bröstet. Ja, en del kvinnor hade också, de hade ju varit lottor under det sista kriget som Finland varit med i.

 

Så idag har jag tänt mina blåvita ljus, och skickat en tanke till farfar som fått utstå så mycket för sitt land. 2 krig hann han vara med i.

 

  

 

Den där festen 1992, det var en jobbig fest för mig. Jag var ju med i finska föreningens spelmanslag, och jag körde buss på den tiden. Så ni kan väl gissa vem som körde bussen till Helsingfors      . Men det jobbiga var inte det. Utan dagen innan så hade vi varit till djursjukhuset i Falun och låtit min första collie fara vidare. Han hade varit där i några dagar. Han hade tidigare i veckan bara slutat och gå. Mamma hade varit ut med han på måndag kväll, och på tisdag morgon vägrade han resa på sig. Så måndagen var sista dagen han gick på en pinkvända   . Så sina sista dagar fick han tillbringa på djursjukhuset när de försökte hitta nåt fel på han. Enda dom kunde säga att det skulle vara typiskt för collie. När dom inte orkar mer, så lägger dom sig ner och bara väntar på att dö. Så pappa och jag satt inne med han när han somnade in för sista gången, och det kändes bra att få vara med han då. Han var så lugn och fin, tittade mig i ögonen precis som om han förstod.

 

Jag hade uppehåll från jobbet när vi var dit, men jag fick ringa till jobbet och säga att jag inte kunde köra resten av dagen. Det var enda gången våran personalansvariga på det bolaget visade sig mänsklig. Han frågade mig om dom skulle fixa nån annan som körde under den där Finlandsresan. Men jag kände att jag måste åka på det. Jag sa bara åt mina föräldrar att dom säger åt deras grannar att dom inte säger ett ord om hunden på hela resan, får de fick ju åka med i mån av plats.

 

Det var en av dom första resorna för Silja Symphony, den stora båten med en gågata med butiker. Tänk vad stort det var. På båten uppträdde många kända finska artister, dom jag kommer ihåg bäst är Katri Helena och Lapinlahden Linnut. Katri Helena är en artist i Finland som kan jämföras med Lill Babs här.

 

Väl framme i Helsingfors så skulle vi åka till ishallen för att träna. Det var folkdansare, spelmän från alla länder där det bodde finländare. Presidenten som då hette Mauno Koivisto och hans fru skulle närvara på festen. Så jag brukar skryta med att jag spelat för Finlands president. Det var otroligt att se alla dessa folkdansare i ishallen göra samma turer samtidigt. Dom från våran förening hamnade framför presidenten, och de var oroliga, tänk om de snubblade och ramlade i knät på han.

 

Jag var förresten den enda chauffören som blev stoppad i tullen när vi åkte av båten. Det var ju inte vanligt med kvinnliga busschaufförer i Finland än på den tiden. Tulltjänstemännen rotade tom igenom min övernattningsväska jag haft på båten, med alla mina skitiga kläder, undra vad de trodde att de skulle hitta.

 

Jag har försökt att leta på nätet efter nånting från festen. Vet att YLE spelade in där för jag har sett det på tv, har tom gått i repris. Det ni, hur många av er är det som har gått i repris i tv, både i Sverige och Finland   

Av Marru - 6 december 2009 09:54

Så blev det 2:a advent och vädret idag är verkligen trist. Det är så grått det kan bli, det är en sån där dag då det inte blir ljust på hela dagen. Inatt så gjorde jag en till julhälsning, utan hundar den här gången. Men eftersom den är animerad så har jag fått minska ner på den för att den skall vara animerad här också. Men den som vill får ta med sig den.

 

 

 

Annars idag så tänker jag baka lite pepparkakor, sen när jag är klar med den så får jag äntligen provåka den nya bilen. Vi tänkte äta utemat idag, antar väl att det blir Sibylla som vanligt   . Fast jag hade ju velat ha nåt annat idag. Ja, vi får se vad det blir. 

Av Marru - 5 december 2009 23:38

 Nu har jag till slut gjort en julhälsning, men än så länge mest till dom som är drabbade av Hundus Idiotus. Tänkte göra en till vanliga 2-benta senare. Den som vill får ta den.


  

Av Marru - 5 december 2009 01:32

hos Eva som har bloggen "Hemma hos lilla mig". Man kan vinna den här fina påsen.

 

  

 

Som vanligt så skall lämna en kommentar i henner blogg för en lott, länkar man också får man två.

Av Marru - 4 december 2009 21:15

Radio Dalarna har ju en julsida också som så många andra. Dom har en egen julkalender, varje dag så får vi lyssnare höra tabbar som dom anställda har gjort på radion. Under lucka 1 finns det en bild på en hund, som dom skrattade gott åt för några år sen.

 

Igår fick jag höra att Dalarnas mest utskrattade hund hör till en av chaufförerna här i Söderbärke   .

 

Gå in på radions julkalender här, och se den utskrattade hunden. Eller lyssna på dom andra tabbarna som kommit ur deras munnar.

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards