Colliekompisarna

Alla inlägg under januari 2010

Av Marru - 24 januari 2010 21:32

Har suttit och roat mig med lite grafik ikväll. Det är från Målarbodens veckoteman.

 

Först har vi 2 st från den här veckan.

 

    

 

Sen har vi en från förra veckan, och såklart så hamnade ju Lizzie på den. Fast det var nåt på den jag glömde bort, så den ser lite hoppig ut.

 

  

 

 

ANNONS
Av Marru - 24 januari 2010 19:41

 Har fått en vängåva från Gunilla, du hittar henne bland mina Målarbodsvänner bland länkarna. Vi har känt varandra via Målarboden i ca 4 år, och vi har även träffats några gånger.


  

ANNONS
Av Marru - 24 januari 2010 19:32

Idag så var dags och åka till Norberg idag igen, kl 9 började vi idag för våran instruktör hade en bit att åka, ända till Hässleholm.

 

Det har varit en verkligen intressant helg, och det skall bli spännande och se hur man får till det när man skall träna med sin egen hund. Nu har vi ju bara tittat på och kört med lite "torrhandling".

 

Vad vi har fått itutat i oss idag att man skall hålla hundens linje fri. När hunden har en fri linje, och kan ge järnet då får den ett ökat självförtroende mm. Det var verkligen mycket att ta in dom här dagarna. Idag tog jag med mig kameran och filmade och fotade, ångrar att jag inte gjorde det redan igår. Hade kunnat filma alla bangenomgångarna som instruktören gjorde. Nu blev det bara dom 3 sista idag. Men det är ju bättre än ingenting. Nu är det bara och vänta till onsdag när man själv får prova på detta.

 

Såna här banskisser ritade han upp flera, men jag ju bara bild på dagens.

 

  

Av Marru - 23 januari 2010 19:59

Idag har jag varit på agilitykurs utan hund. Kursen var egentligen för klass 3 hundar, men vi fick vara med som åhörare. Man lär sig lika mycket för det, bara att man inte kan prova med hund på en gång. Det får vi vänta med till på onsdag. Men det var kul och intressant, och man fick se mycket spännande saker som man riktigt längtar till att få prova. Olika sorters byten, framförbyte, bakombyten, glidbyten. Bakombyten finns det flera olika, traditionella och 2 danska varianter.

 

Sen fick vi höra om några svenska egenheter, tex svenska klappen. Det är när man försöker locka hunden till sig så hukar man och klappar händerna. Det görs tydligen inte nån annanstan än i Sverige.

 

Imorgon blir det fortsättning, skall bli kul att se vad som kommer då. Men det blir mycket och komma ihåg till träningen nästa onsdag.

Av Marru - 22 januari 2010 11:03

Statistiska centralbyrån har visst kommit ut med en bok där det bland annat stod hur en medelsvensson är. Det sa dom på dalaradion imorse. Jag är verkligen glad för det var bara en kategori som passade på oss, eller mig   .

 

Medelsvensson heter ju egentligen Johansson i efternamn, det gör visst dom flesta familjer i Sverige. Det passar inte in på oss.

 

Pappan heter Lars och mamman heter Anna, det passar inte heller in på oss. Pappan är 39 år och överviktigt, och mamman 42 och inte överviktig. Passar inte heller in på oss.

 

Medelsvensson kör en silvergrå Volvo årsmodell -99, passar inte in på oss. Men mamman vill helst ha en röd bil. Det passar in på mig, skit i märket bara den är röd brukar jag säga . Nu har vi bara en röd bil, och den är inte min favorit utan det är den gröna Chryslern som för tillfället är paj.

 

De hade 2 barn, men nu kommer jag inte ihåg vad namnen skulle vara på dom och hur gamla dom skulle vara. Men det passar inte heller på oss.

 

Ja, med andra ord är vi så långt ifrån en medelsvensson man bara kan vara . Om de hade hund sa dom inget om, men om det skulle vara så, så har dom säkert bara EN hund och inte FYRA som vi.

Av Marru - 21 januari 2010 21:26

Idag var det verkligen en dag som kändes evighetslång, trodde aldrig att den skulle ta slut   . Så just för tillfället är jag ganska less på Grängesberg (förlåt Paula), men har varit upp på berget och surrat flera gånger idag. Fick en passagerare på sista vändan och jag bara kände "måste du också åka".

 

Började ju 6.40 imorse och slutade 19.30 ikväll. Hade bara två stycken en timmes raster, så jag fick över 10 timmar betald tid idag.

 

Nej, nu får det vara slutsvamlat för idag. Kom på att jag fick frågor tidigare i bloggen så nu skall jag hälsa på Ann-Sofie så hon får sina svar   .

Av Marru - 20 januari 2010 22:09

Idag så hamnade jag i Falun, på min enda lediga dag. Men jag ringde till mamma igår och skulle höra om hon var hemma för jag skulle hämta hundmat som vi har liggande hos henne i frysen. Då sa hon att hon skulle till Falun men visste inte riktigt hur hon skulle ta sig dit. Hon brukar åka med sjuktransporten men hon visste hur hon skulle fråga efter intyget till transporten. Så jag frågade henne hur lång tid tar det. 4-5 timmar sa hon, så jag sa att jag kan väl skjutsa henne. Jag tog med mig Lizzie och Clara, tänkte jag kan gå med dom under tiden hon får sin medicin.

 

Så jag och systrarna har promenerat i Falun idag, i stadsparken och lite in mot stan. Nu är det helt utslagna, särskilt Lizzie som även varit på agilityträning idag. Så jag har inte hunnit vara hemma mycket men nu är det dags och lägga sig, arbetsdag imorgon igen.

 

Men lite bilder från Falun först. Först har vi serveringen som är öppen på somrarna, den ligger i stadsparken. Bakom den skymtar man lasarettsbyggnaderna. Bilderna är tagna med min mobil.

 

  

 

Sen en bild på hållplatsen vid lasarettet. Det ser ju inte alls ut som på den tiden när jag började köra buss -86. Då åkte bussarna nästan fram till entren, vilket syntes på taket ovanför entren   .

 

  

 

Sen åter till det där med att lämna företräde till bussarna. Idag när vi åkte genom Borlänge så åkte vi bakom en bil som stannade bakom bussen varje gång den åkte in till hållplatsen. Undrar om det var en som fått böta för att den inte släppt fram bussen, eller så var det en chaufför. Nog brukar jag åka förbi om bussen åker in i en ficka för att släppa av, om den inte visar tecken på att åka ut.

Av Marru - 19 januari 2010 22:38

Angående det jag skrev igår om att släppa fram bussen från hållplatsen, så är det nåt som fungerar väldigt dåligt i Ludvika. Helst skall man gasa på lite extra också. I förra veckan när jag körde till Smedjebacken så skulle jag iväg från en hållplats som inte ens var en ficka, utan jag stod redan på vägen. Bakom mig hade jag en bil som absolut skulle åka förbi. Sen låg han framför mig och åkte i 40 där det var 50, och på 90 väg så låg han mellan 60-80.

 

Ett annat problem vi har i Ludvika är att man måste åka över den stora genomfartsleden när man åker från busstation. Står man där och väntar så händer det ibland att nån stannar för att släppa fram, men då gör dom som kommer från andra hållet inte det istället. Nåt som överraskar mig att dom bilar som stannar för att släppa fram en är det karlar som kör. Aldrig att en kvinna stannar   .

 

Nu är det dags för sängen, skall skjutsa mamma till Falun imorgon bitti.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se