Colliekompisarna

Alla inlägg under januari 2010

Av Marru - 11 januari 2010 23:45

Dom säger att det skall bli varmare imorgon, och det kan jag säga att det är efterlängtat. Nu börjar man bli trött på att bylta på sig en massa kläder för att man ens skall våga sticka ut näsan genom dörren. Ändå så har det varit -15 idag.

 

Tycker också att det har blivit lite ljusare nu. Klockan var kring 16 och det var fortfarande ljust ute. Skönt när kvällarna blir längre. Känns som om man har varit instängd i ett fängelse.

ANNONS
Av Marru - 10 januari 2010 18:57

Idag var det fortsättning på våran rallylydnadskurs. Lika kallt idag som igår, fast i hallen var det ju drägligt. Men det blir ju kallt, jag tycker ju inte om att ha på mig nån tjock jacka och handskar när jag håller på. Så jag hade en vanlig t-shirt, collegetröja och en träningsoverallsjacka. Hade ju en tjockare jacka som jag tog på mig när jag behövde värma mig.

 

Idag körde vi resten av skyltarna, det var väl en ca 8 st kvar. Efter lunchen skulle vi sätta oss och rita egna banor, en grupp fick göra en bana med mycket svängar, det var vi. Den andra gruppen skulle göra en bana med minst 2 konmoment, och minst 2 moment där man sätter hunden framför sig i början på momentet.

 

Vi gjorde våran bana först, sen fick dom andra gå banvandring. Sen gick alla banan i tur och ordning. Vi vart filmade av våran lärare för att vi skulle titta sen efteråt hur det såg ut. Lizzie gick kanonbra, utom där man börjar momentet med sitt, ett steg, sitt, två steg, sitt, tre steg, sitt. Där började hon bli lite otåligt och muttrade lite och inte ville sitta mellan varje gång.

 

Sen byggde dom andra sin bana, och vi gick banvandring. Lizzie gick ännu bättre den här gången. Tänk om hon kunde gå lika bra på en tävling. Men då blir hon så nyfiken på allt runt omkring.

 

Efter att vi gått banorna allihopa så gick vi in och tittade på det som hon filmat, och det såg kanonbra för allihopa. Jenny tyckte alla varit jätteduktiga, hon har inte behövt tjata på oss alls om att hålla kopplet löst, vilket hon sa i början att hon skulle tjata över. Här lite bilder på oss när vi går våran bana som vi ritat.

 

        

ANNONS
Av Marru - 9 januari 2010 22:25

Idag har jag varit på rallylydnadskurs med systrarna blå. Vi fick lära oss hälften av skyltarna idag, resten tar vi imorgon. Lizzie och jag har ju gått en gång redan, men det var mycket bra och gå igen. För nu fick man ju reda på dom nya reglerna som ligger på remiss hos Svenska Brukshundsklubben för att eventuellt få rallylydnaden till en officiell tävlingsform.  Det skulle bli isåfall bli officiellt 2012. Det hade ju blivit en del förändringar. som tex momentet där man skall först ha hunden sittande framför sig, sen skall det komma till fotposition antingen genom att gå till höger och göra en sväng till fotpositionen, eller att hunden går till vänster bakom ryggen för att komma till fot. För att få hunden att sitta framför sig så har man fått backa ett steg för att få till det lättare, men det får man inte göra med. Har man stannat så skall man stå där.

 

Det gick ganska bra med Lizzie, såpass bra att hon läraren frågade vad som gått snett när vi varit och tävlat för hon tyckte det såg bra ut det vi gjorde   . Clara däremot är ett kapitel för sig. Hon får stanna hemma imorgon, jag måste träna lite kontakt, fotgående mm med henne hemma. Men det fanns ju nåt som hon klarade bra. Men det blev lite rörigt att gå med två hundar och hålla på och byta. Så jag hann inte heller ta några kort, vi får väl se hur det blir imorgon.

Av Marru - 8 januari 2010 22:54

Här är det fortfarande kallt över -20 grader. Skall det aldrig släppa och bli varmare.  Det var ju meningen att vi skulle åka till Heby, till Marianne på Gatefields kennel och valla får imorgon, systrarna och jag. Men som ni kanske gissar så blir det inget av det. Synd det hade varit jättekul. Men istället så satsar vi på rallylydnadskurs i Norberg hela helgen. Det blir kul säkert det med. Ja, Lizzie kan ju momenten, jag behöver mer koncentration på henne. Men Clara har jag ju bara provat med på hemmaplan, och det kan vara nåt som hon tycker är roligt. Vi får se. Men det visar sig imorgon, om hon inte visar nåt intresse alls, så får hon nog kanske stanna hemma på söndag.

 

Få se om vi får några bilder från kursen imorgon. Det är nån som heter Jenny från Västerås som skall vara våran lärare. Min vän Kerstin från Målarboden har ju gått för henne med sina hundar, och hon säger att hon är bra. Sen nåt som är bra är att Fagersta kennelklubb kör med intensivkurs här igen. Som med agilityn och lydnaden *S*.

 

Sen när vi är klara med våran tävlingslydnadskurs kommer det bli lydnads- och rallylydnadsträning i Norberg en gång i veckan. Lite längre fram mot våren skulle de sen ta dit en riktig lydnadsdomare för en låtsastävling där vi får testa hur våran träning har gått. Det skall bli kul.

Av Marru - 7 januari 2010 20:34

Idag var jag och jobbade, körde här i Söderbärke. Det var ju riktigt kallt här igår, det var ju -30 på natten. Vissa byar härikring hade haft ännu kallare. Så imorse när vi skulle starta bussarna så var det 2 som inte ville, och den ena av dom skulle jag ha.  En chaufför hade åkt dit tidigare imorse för han hade tänkt att det kommer antagligen bli problem. Han hade fått igång sin buss utan problem, och den som började först, hon hade också fått igång sin buss. Sen försökte han få igång bussen jag skulle ha, men det gick inte. Han hade försökt så mycket att startmotorn hade blivit överhettad. Hade väl försökt ett par gånger på båda bussarna som inte startade. Så när jag kom upp till garaget på morgonen så stod de ute och väntade på att startmotorn skulle svalna lite. Tog ungefär 10 minuter för den och svalna.

 

Det är visst så dåliga startmotorer bussarna, inte mycket större än till personbilarna. Vilken kombination, för de har ju knappast en personbilsmotor som tar fram det stora ekipaget, hur kan man då ha en startmotor som är som en personbils   . Till slut så gick dom in och hämtade en kabel så vi fick använda bussen som gick för att starta dom 2 andra. Den ena bussen hoppade igång nästan på en gång, men den som jag skulle ha, den envisades fortfarande. Vi höll på över en halvtimme med att få igång den bussen. Tur att skolorna inte kommit igång igen, så det gjorde inte så mycket att jag blev sen. Jag var ifatt till nästa tur. Men man vågade inte stänga av bussen. Men tydligen så har de en avgasrening som gör att det nästan inte blir nå avgaser alls. De använder nåt som kallas för Ad Blue, det är gjort av urin   . Man fyller på det i en separat behållare, sen blandas den i bränslet.

 

Idag har det annars varit mycket varmare än igår. Det var bara -17 imorse, och det har varit -12 på dagen. Men imorgon skall det visst bli kallare igen.

Av Marru - 6 januari 2010 21:04

Idag så plockade vi bort alla julgrejer. Det var första gången det kändes lite vemodigt, annars så brukar man vid det här laget vara trött på allt att man är glad och få undan det. Men inte den här gången, hade gärna haft ljusen, granen och dragspelstomtarna framme ett tag till. Lizzie hjälper till med att plocka bort julen.

 

  

 

Men huu så kallt det har varit idag. Under natten har det varit nästan -30, annars under dagen har det legat kring -27 hela dagen. Fast nu är det bara kring -24. Men trots kylan så åkte vi till Norberg och tränade agility, och det var faktiskt inte så kallt i hallen jag trodde det skulle vara. Riktigt skönt tyckte jag att det var. Fast det var inget mot vad Lizzie tyckte som slapp springa i en snödriva och bajsa, hon letade upp ett hörn på en gång hon slapp lös för att bajsa   . Vi tränade på den sista banan vi hade på tävlingen i lördags. Sen innan vi åkte hem så tränade vi på gungan och det gick kanonbra. Hon hade även en bra fart på banan idag.

 

Imorgon är det jobb, sen är jag ledig fredag. Så här kallar sängen snart.

 

Av Marru - 5 januari 2010 11:47

Ja, då var det kallt igen. - 20 har vi haft nu under morgonen. Det är så tråkigt, nog för att det är vinter, men lite varmare vill vi ha. Man kan inte ens vara ute och träna med några hundar för det får kramp i tassarna på en gång. Inte kan man borsta dom heller, det bara sprakar om dom. Samma är det när de ligger på soffan och de reser sig därifrån, det knastrar hela tiden.

Av Marru - 5 januari 2010 00:13

Ikväll har jag lärt mig hur man gör egna blings. Så här kommer mitt lilla bling   .

 

  

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se