Colliekompisarna

Alla inlägg under februari 2010

Av Marru - 21 februari 2010 21:20

Det verkar bara finnas 2 vädertyper och välja på den här vintern. Antingen är det kallt, är nere på -23 nu. Eller så är det som igår, fullt snökaos. Usch vad mycket snö det har vräkt ner. När man går på cykel- och gångvägen så känns det lite konstigt när vallarna är så höga. De är över en meter nu. När jag skulle lägga en bajspåse i tunnan så hade jag lite problem för det gick knappt och komma åt den. Fick gå ut på vägen och därifrån slänga i den.

 

När jag skulle ner till tvättstugan imorse så fick man gå väldigt försiktigt nerför trapporna för det hade blåst väldigt mycket snö nerför dom. Så jag gick ner med tvätten, sen efter det var jag och hämtade våran snöskovel och skottade bort snön så man kunde gå som vanligt.

 

Nej, nu är jag verkligen less på denna vinter. Eller om jag skall vara ärlig så har jag varit det ganska länge nu. Imorgon skall jag jobba här hemmavid, ett delat pass. Dom tycker jag är bra för då kan jag gå morgonpromenad med hundarna precis som om jag var hemma.

Av Marru - 20 februari 2010 23:42

 Idag har jag varit till Västerås tillsammans med mamma, trots vädret och varningarna för att ge sig ut i detta väder. Hade ju tidigare i veckan bokat biljetter till en föreställning med en gammal finsk sångerska/skådespelerska. Föreställningen var på det nya äldreboendet för finska gamlingar, Mälarkoti. De fanns plats för såna som behöver vård, och sen fanns det lägenheter för seniorboende. Såg på en sida att några hade skrivit kommentarer i stil med att varför bo i Sverige när man inte vill lära sig svenska. Men i det här fallet är det inte fråga om det. Har varit med om många fall där finsktalande personer som har pratat svenska helt plöstligt glömmer bort svenskan när dom blir gamla. Det enda språk de kommer ihåg är sitt modersmål. Vad jag var förvånad över att de hade så stora lägenheter, tvåor och treor. Men de hade visst bara en trea som var ledig vid seniorboendet. Och de hade redan 8 som bodde på den andra sidan.

 

Men till föreställningen, hon hade med sig Pedro Hietanen som många här i Sverige säkert känner igen. Det är ju dragspelaren med det häftiga spelet som åker runt med M.A Numminen. Men nu var han här med Ritva Oksanen. Vi har varit och tittat på henne en gång förut när hon var här, då levde pappa också. Tycker den här föreställningen var lika bra som den förra. Hon körde små monologer med sångerna, med mycket humor i. Sen sångerna, hon har en sån härlig röst. Här en bild på damen i fråga, man skulle inte kunna tro att hon fyllt 70 i somras.

 

  

 

En bild på Pedro, bakom pianot. Antar att nu känner dom flesta igen honom säkert.  Det fina dragspelet hade han tyvärr inte med sig, så jag fick inte se den.

 

  

 

Här en melodi hon sjöng idag. Hon hade en liten berättelse om den melodin. Den sjöng i en tävling de har i Finland som kallas för Höstens melodi. Hon började den liggandes på golvet. När hon låg där på golvet så kom nån av teknikerna och frågade henne vad hon gjorde där. Då hade hon bara svarat att det börjar så här så starta kameran.

 

Sen gick det några år, och hon var ute på turne. På ett ställe så kom det fram en alkis till henne, en riktig slusk hade det varit. Han hade frågat henne om hon kunde sjunga sången om eldmannen. Nja, jag har ingen sån på min repertoar hade hon svarat. Sjung den om brandmannen hade han då sagt. Nej, det är inte håller nåt som jag har hade hon svarat. Då hade mannen ilsknat till och sagt åt henne "lägg dig på golvet kärring och börja skrik". Han hade ju kommit ihåg hur hon gjort den på tävlingen   . Men kom inte ihåg namnet på den.

 


  

Av Marru - 19 februari 2010 23:45

Det har verkligen varit ett riktigt skitväder idag. Det har snöat och snöat, och det verkar aldrig ta slut. Har säkert kommit 2 dm snö idag. Löpsedlarna varnar för att ge sig ut imorgon. Men nu har jag lovat mamma att vi skall åka till Västerås imorgon. Mamma skall åka och titta på en finsk sångerska, och jag skall titta och lyssna på Pedro   . Hon sångerskan är på turne med dragspelaren som Numminen brukar vara ute med, han med dom häftiga mustacherna och det snygga dragspelet, en Giulietti pianodragspel med tangentbordet böjt och blå blommor med strass på. Jag hade också en Giulietti med blå blommor och strass, fast tangentbordet var alldeles vanligt. Skall nog ta med mig kameran ifall jag kan ta kort på dom, särskilt spelet för det är verkligen snyggt.

Av Marru - 18 februari 2010 21:52

Idag tog jag mig en ledig dag, har varit med mamma till ortopeden. Det kan jag säga var en av dom mest onödiga läkarresor jag varit med om. Det enda vi fick höra var att dom kan inte göra nånting. Hon har ju långt gången ledgångsreumatism, och lederna börjar väl bli lite böjda åt alla håll.

 

Nu på kvällen var jag på årsmöte på kennelklubben, får väl bota min abstinens på nåt vis när det inte blir nån träning på ett par veckor   . Mötet gick bra, det var avklarat på 20 minuter. Sen var det dags för fika, jösses säger jag bara vad mycket bullar och kakor. Det var nästan 7 sorter .

 

Nu är det Claras tur att ha kennelhosta, hon började hosta imorse. Men hon hostar mycket mindre än vad Lizzie gjorde, eller det är väl inte direkt hosta, det låter mer som om hon harklar sig. Likadant som Lizzie gjorde.

 

Imorgon skall jag jobba igen, från morgon till kväll   .

 

Hörde på radion tidigare i veckan att i bara Dalarna så har det tagits fast över 1200 rattfyllon år 2009. Tänk vad mycket mördare vi har ute på våra vägar. För det är det dom är. När det händer en olycka med ett rattfyllo inblandat så för det mesta klarar dom sig undan med en skråma medan motparten blir invalid eller dör. Lite mer skrämmande blir tanken om man tänker att det finns lika många taxibilar i Sverige som det finns rattfyllon. Tänk dig sen hur många taxin du möter när du är ute på vägarna. Omvandla dessa taxibilar till rattfyllon. Det kanske vore en idé att införa alkolås i alla fordon. Nu har tom lärt mig hur man blåser i dom, fast ibland känns det som om luften inte räcker till.

Av Marru - 17 februari 2010 22:26

Vi har fått några alla hjärtans hälsningar, men jag har inte hunnit få in dom nånstans, så nu sätter jag in dom här. Först ut en från Agneta och The Black Ladys. Tess och Maija, Tess är halvsyster med Lizzie och Clara, de har samma mamma.

 

  

 

Sen har vi från Lena på Kennel Steadyrock. Lena är Agnetas syster.

 

  

 

Sen har vi en hälsning från Maria på kennel Heart of Olympia.

 

  

Av Marru - 15 februari 2010 20:23

Jaha, då vart det måndag igen, trist. Idag har jag visserligen haft bra, kört i Söderbärke idag. Men det är slut på sötebrödsdagarna. Imorgon och resten av veckan är det Ludvika som gäller   .

 

Idag är Lizzie mycket bättre, hon harklade lite imorse men nu på kvällen när jag var ute och busade med dom en och en så harklade Lizzie inte nånting. Jag tränade lite också med henne, och provade med att inte belöna med godis. Jag hade snörbollen och belönade med den istället. Vi tränade position och lite halter och en ställande under gång. Hon tycker verkligen att snörbollen är kul.

 

Micki behöver lite motion, han behöver gå ner i vikt. Så åt han kastade jag snörbollen uppför kullen så han fick pulsa i snö uppför kullen.

 

De har ju alla gått upp i vikt när vi bytte till Fodax. Men vi minskade ner lite på maten, och så har vi blivit hårdare med mumsbitarna mellan måltider. Nu har dom inte fått nåt alls utöver maten. Ja, Lizzie har ju fått sin belöningskorv när vi tränat. Alla 4 hade gått ner minst ett halvt kilo på 2 veckor, så vi får fortsätta så tillsvidare. Clara och Lizzie behöver gå ner ett par kilo, Farina skall helst gå ner 3-4 kg. Micki............han skall vi inte tala om, men han bör nog gå ner 6-7 kg.

Av Marru - 14 februari 2010 18:52

Ja, ett stort fy på matte, eller mig   . Jag glömde ju bort att skriva i bloggen att Farina fyller 8 år. Så igår blev våran Farina veteran. Hurraa för Farina, hon leve, hipp hipp hurraaa .

 

Här en bild på Farina, se så stolt hon är med sin medalj runt halsen som hon vann på ett agility KM i Ludvika. Hon kom på tredje plats, hon hade chans att vinna men husses nerver tålde inte påfrestningen i sista loppet .

 

  

Av Marru - 13 februari 2010 23:52

Ja, då var det dags för den sista tävlingen i Vintercupen. Men inte för Lizzie och mig   , det är ju den där kennelhostan som ställer till det. Det vart lite surt när jag upptäckte att dom 2 första loppen så var inte gungan med, nu när vi inte kunde tävla, dessutom såg banorna jätteroliga ut. Jag var ju till Norberg alla fall för att jobba. I onsdags när vi var och tränade så verkade det som om det inte skulle finnas tillräckligt med funktinärer till largeklassen. Alla i våran klubb tävlar ju i largeklassen för tillfället. Men nu vart de ju så att nästan alla hade en hund hemma som hade kennelhosta, det var bara en från våran klubb som tävlade. Så istället stod vi nästan på varandra och stampade för alla var sugna på att göra nåt.

 

Nu får jag hoppas att Lizzie inte tänker löpa så att vi missar tävlingarna vi är anmälda till i mars, det vore väl typiskt. Sen dröjer det länge innan det blir nån agilitytävling, det var mindre agilitytävlingarna iår än tidigare år. Sen är det en del som tänkt ha tävling som har svårt att få tag på domare till sina tävlingar, så det finns risk att dessa tävlingar blir inställda.

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards