Colliekompisarna

Alla inlägg under mars 2010

Av Marru - 22 mars 2010 21:10

Igår så vräkte snön ner hela dagen, det hade kommit massor med snö. Imorse när jag gick upp så höll jag på och trilla baklänges, det var -12. Så det var bara och dra på sig långkalsongerna igen under byxorna när man åkte till jobbet, så nu känner man sig som en Michelingubbe igen. Skall det här aldrig ta slut.

 

Men det vart ju alla fall så pass varmt under dagen att det mesta snön tinade bort från vägarna. Så nu är dom bara nästan allihopa igen.

 

Skall jobba imorgon igen, har samma skift för 3 gången på raken. Det är inget dumt skift så jag klagar inte, börjar 6.20 och slutar 13.50 Enda nackdelen är att det 7 timmar betald tid på den. Jag skall bara titta klart Spårlöst, sen skall jag sova.

 

Av Marru - 21 mars 2010 20:32

Idag så var det länskamp i agility. Det var Västmanland, Dalarna och Gävleborg som tävlade om den stora äran att bli bäst och få den stora pokalen. De var 7 st från varje län i varje storlek. Vilket sorl det var inne i hallen innan allt började, det pratades taktik, det peppades. Det var som en bikupa, och inte ett enda skall hördes. Hundarna funderade väl vad som stod på.

 

Varje gång det var nån som diskade sig så hörde man från dom andra "ojojojojojoj". Sen var det väldigt mycket hejarramsor och skrik. Kände mig lite konstig i huvudet när jag kom hem därifrån   .

 

Det slutade med att Västmanland efter en hård kamp tog hem segern till slut.

 

Vädret däremot har inte varit mycket att hurra för den här dagen. Det har snöat i princip hela dagen idag, kommit säkert 2 dm snö idag. Så här såg det ut igår när vi gick vägen mellan åkrarna.

 

  

 

I torsdags så såg det däremot ut som det gör idag.

Av Marru - 21 mars 2010 20:21

Jag tog månadens bild igår, och jag kan ju lugnt säga att det ser inte ut såhär idag. Utan snarare är det likadant som det var i januari och februari.

 

  

Av Marru - 20 mars 2010 22:57

Idag har vi gått mycket, hundarna och jag. Nu försvinner snön fort. Vi har en mattställning mitt för våran dörr. För några dagar sen var snön bara nån cm från ställningen där man kan lägga mattorna. Nu är det 30 cm emellan. Vägen mellan åkrarna där jag brukar gå med hundarna var alldeles snötäckt i förrgår, jag var lite orolig när systrarna sprang och busade att de skulle halka och göra sig illa. Idag var det helt bart och bara lervälling. Så nu går det fort. Man hör hur det droppar från taket hela tiden. Kanske dags för att gå en runda och kolla elementen. Det finns ju en person i detta hushåll som har tendens att skruva upp dom, och det är inte jag.

 

Nu sitter jag och tittar på Körslaget, var tvungen att spela in den för maken var inte hemma. Västeråskören tyckte jag var ganska bra. Men jag väntar med spänning på Orsakören.

 

Har gjort lite grafik under dagen. Bla en fågelholk.

 

  

 

En tavla i svartvitt.

 

  

 

Imorgon är det Norberg igen. Fast den här gången utan hund. Det är länskamp mellan Dalarna, Västmanland och Gävleborg. Så det blir jobb imorgon för min del, men det är nästan lika roligt det, kul att se dom som tävlar.

Av Marru - 19 mars 2010 23:49

Ja, äntligen åkte Willy ut från Let´s dance. Nästa fredag blir det en kamp mellan dom riktiga dansstjärnorna. Har för tillfället svårt att säga vem av dom 2 är bäst. Claudia har en otrolig utstrålning på dansgolvet. Mattias tycker jag har fått en mycket roligare koreografi på sina. Fast egentligen så spelar det ingen roll vem av dom 2 som vinner. Huvudsaken är att Willy äntligen åkte ut, det hade verkligen inte varit rätt om han hade gått vidare återigen. Han har redan varit med alldeles för länge.

 

Imorgon börjar ett annat bra program, Körslaget. Återigen med en kör från Dalarna. Kalle Moraeus från Orsa. Skall bli spännande och se om det går lika bra för dom som för dom andra körerna från Dalarna. Fast jag hoppas att dom här falsettsjungande bröderna inte blir långvariga. Är det nåt jag inte pallar med så är det deras falsettyl.

 

Imorgon är det en lugn hemmadag. Men på söndag är den agilitytävling i Norberg igen. Fast den här gången tävlar inte vi, utan jag skall bara dit och jobba. Det är länskamp mellan Dalarna, Västmanland och Gävleborg. Så jag antar att jag får hålla på Västmanland fast jag bor i Dalarna   . Eftersom Fagersta Kennelklubb är min hemmaklubb numera.

Av Marru - 18 mars 2010 22:33

Den här veckan har det verkligen blivit mycket träning, 3 dagar på raken har vi varit till Norberg. Idag tränade vi rallylydnad och agility. Det var ju egentligen meningen att det skulle vara lydnad och rallylydnad, men det var en som klagade igår att hon får köra för lite agility, så då bestämdes att vi kör så här idag. Vi får ju ingen lydnadsträning på flera veckor för det är kurser eller tävlingar varje helg när vi skulle träna.

 

Men idag gjorde vi alla fall 2 rallylydnadsbanor. Det gick ganska bra idag, alla fall bättre än i förrgår. Nu var hon återigen sådär fokuserad på mig som hon brukar vara. Vi har ett moment i nybörjarklassen vi inte klarar av. Det är ett nytt moment som inte var med från början. Jag får henne inte och stå efter sitt. Så det är nåt jag måste börja träna på. Annars så tycker jag alla moment går riktigt bra. Visserligen så vill hon börja gnälla när man kör momentet ett steg fram, sitt, två steg fram, sitt, tre steg fram, sitt. Samma sak bakåt. Hon tycker nog att jag är tjatig med där eviga sittandet   .

 

Agilityn gick bra när jag körde på mitt eget vis, men så fort jag började göra som dom andra så gick det sämre. Vet inte om hon började bli trött för hon gick mest och nosade på backen bara.

 

Nästa gång i Norberg skall jag bara jobba. Det blir länskamp mellan Dalarna, Västmanland och Gävleborg. Hmmmm.....vilka skall jag hålla på. Bor i Dalarna men tävlar i en klubb i Västmanland . Ja, det får jag väl fundera på. Men nu är det sängen, skall upp och jobba imorgon.

Av Marru - 17 mars 2010 23:02

Nu blir det intensivt för Lizzie och mig här på vårkanten. Den här veckan är vi i Norberg och tränar 3 ggr på raken. Igår så tränade vi rallylydnad, idag agility, imorgon rallylydnad igen. Vi har ju missat en hel del lydnadsträning pga den där kennelhostan, plus att det har varit andra aktiviteter på klubben på söndagarna när vi skall träna egentligen. Gårdagen tyckte jag hon var lite ofokuserad. Sen fanns det ju en hel del ätbart där när vi höl på. Måste träna mer på att få ett rakt sättande när hon skall sitta mittemot mig, där vill det bli lite snett.

 

På slutet tränade vi lite gunga också, men det kändes inte heller riktigt bra.

 

Idag så hade vi en hoppbana och det gick kanonbra. Jag fick mig en överraskning vid varje start. Jag trodde att vi skulle springa i lagom fart som vi alltid gör, och helt plötsligt upptäckte jag, oh shit, nu måste jag springa mycket fortare   . Hon hade mer drag in i tunnlarna än vad hon brukar ha. Idag behövde jag inte springa fram till tunneln, utan hon tog dom fast jag sa bara genom, eller pekade med handen. Skall bli intressant och se vid nästa tävling om hon verkligen har ökat farten eller om det är bara jag som inbillar mig. Så provade vi med gungan på slutet igen. Idag så kom vi faktiskt upp till promenadtakt över gungan. Förut så har hon ju tagit ett steg i taget, sen när hon tagit sig över mitten så har hon frysit fast i ett läge och står där precis som om hon tänker "står jag här tillräckligt länge så kommer den och vicka förr eller senare". Jag fick ju börja med att ha henne kopplat när jag tog över henne dom första gångerna, men sen gick det bättre och bättre. Jag hade ju det hemliga vapnet med mig idag, pannkaka   . Hon gör vad som helst för lite pannkaka.

 

Imorgon så skall vi träna lite rallylydnad igen eftersom vi skall till Sala och tävla om några veckor. Hoppas det går bättre imorgon än igår.

Av Marru - 16 mars 2010 23:18

Idag så körde jag ju i Ludvika och de har en tv uppe i fikarummet som ganska ofta står på, och för det mesta är det Discovery som går där. Nu visade de ett program från England där dom sålde registreringsskyltar på auktion   . Helt vanliga skyltar, men med nån speciell bokstavskombination. Det var tex en skylt som hade kombinationen 1 HRH som gick för 95 000 pund, med auktionsavgiften så gick det på 114 000 pund totalt. Då har man alldeles för mycket pengar när man har såna summor att lägga på en vanlig registreringsskylt. Det var alldeles fullt i den auktionskammaren, och sen hade de folk som tog emot bud via telefon, och utroparen kollade dom på nätet. Registreringsskyltar var det enda dom sålde där.

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards