Colliekompisarna

Alla inlägg under mars 2010

Av Marru - 15 mars 2010 20:25

Måndag och arbetsdag. Det var lite svårt att somna igår kväll, var ju som en speedad iller efter tävlingen   . Men konstigt nog så var jag inte trött under hela dagen. Var på hemmaplan, och hade ett delat pass. Trodde att jag skulle bli trött när det skulle bli dags och jobba igen, men inte det heller.

 

Nu under kvällen så har vi borsta Micki. Trodde att han skulle bli lite mindre när vi borsta ur han en massa, men han blev ännu större   . Sen har jag tagit bort tandsten på alla hundarna. Imorgon är det jobb igen, fast i Ludvika den här gången. Sen på kvällen har Lizzie och jag lydnads-, rallylydnadsträning.

ANNONS
Av Marru - 14 mars 2010 21:05

Tävling i Rättvik var det på schemat idag för Lizzie och mig. Eftersom det var både klass 3 och 1 idag så behövde vi inte vara på plats förräns tidigast 12. Så vi fick sova ut, vilket jag behövde för inte kom jag i säng före midnatt inte. När vi kom till Rättvik så kom vi till en kanonfin körhall som såg ganska nybyggd ut. Det var ljust varmt där.

 

Vi började med agilitylopp, startnr 6 hade vi. Vi kom inte så mycket längre än till första hopphindret. Den hoppade hon över, men sen ville hon inte vara med mig längre. Vet inte hur mycket en sak som hände på onsdagsträningen påverkade henne. För efter första hoppet blev det ett hopp till och sen balansen. I onsdags när vi tränade på balansen så kom det ju upp en hund till när hon var på väg ner. Den hunden ville ju inte åt det håll som matte, så hon sprang upp på balansen när hon såg Lizzie där. Det var lite nervöst där för den hunden var av en sån ras som det sällan hörs nåt positivt om, plus att Lizzie är rädd för andra hundar. Sen blev det som det blev. Lizzie ville inte upp på bommen efter det, så jag fick tvinga upp henne. Åt andra hållet gick det mycket bättre. Hon brukar inte ha några större problem med balansen annars. Men nu som sagt så ville hon inte vara med längre. Hon hälsade på domare, hinderfixare, tog en tunnel mm.

 

I väntan på andra loppet så gick jag ut och rastade henne, och muttrade lite för mig själv. Om det var för det där vi åkt över 10 mil, för att hon skall hoppa ett hinder sen irra omkring.

 

Nästa lopp startade vi som nummer 55, så det blev en ganska lång väntan. Jag tog en snörboll ur väskan och vi lekte med den tills det blev våran tur. Nu kändes hon mer fokuserad när jag tog av henne halsbandet. Den här gången hoppade hon över hindret, och över nästa, och över nästa.  I slalomet tänkte hon börja nosa i backen, men jag gick bredvid henne och sa nejnejnej. Noll hinderfel fick vi, men dryga 4 sekunder tidsfel. Var överlycklig när vi kom i mål. Det var lite spännande när vi väntade på resultaten, men det var många hundar som hade klarat sig nollade utan tidsfel så vi placerade oss som 11, av 67 startande. Så det är vi nöjda med. Det var vårat första lopp på en officiell tävling vi klarade oss nollade. Om jag tänker efter så har vi nog inte haft nåt nollat lopp i nån inofficiell heller.

 

Nu hinner jag inte mer idag, tyvärr så får jag försöka besöka er under morgondagen. För imorgon skall jobba, och skall upp före tuppen.

ANNONS
Av Marru - 12 mars 2010 23:31

Det är precis vad Let´s dance är, ett enda stort skämt. Återigen har en som var kanonbra åkt ut för att det finns folk som tycker att Willy är så charmig. I mina ögon är han lika charmig som en trästubbe. Skall Sverige skicka han och dansa i den stora Europafinalen när det blir dags för den. Säger bara att jag är glad att jag inte är svensk   .

 

Sen imorgon kommer nästa flopp. Då skall fjortisarna rösta på den dom tycker är sötast, för några andra lägger väl knappast mycket krut på det där med röstningen. Det var mycket bättre för. Nu känns allt som rena pengafisket, åt Telia. Först alla kvar, där det först röstas på dom som skall gå vidare. Sen skall det av dom röstas vilka av dom går till final eller till den här andra chansen. Är det så konstigt då att Telia får in en massa pengar, 3 miljoner tror jag det var dom får in på bara telefonröstingar.

 

Ta nu tex Let´s dance, varför skall det inte räcka med att juryn bedömmer. Det blir mycket mera rättvist för dom ger poäng efter det dom kan. Eller melodifestivalen, nu är svenskarna oroliga att det inte blir den som dom tycker är bäst som går vidare för det kommer bli några utländska domare som för säga sitt också. Som en fransman tex skulle rösta fram en låt som han tror slår deras. Skulle väl nästan tro att det blir tvärtom, att dom röstar fram den som dom tycker har sämst chans. Förresten är en melodifestivalsseger nåt att sträva efter. Vem betalar det kalaset sen när den stora finalen skall sändas från Sverige. Jo, vi med högre licensavgift. För det är likadant med Melodifestivalen som det är med tex OS-invigningen. Det har blivit en tävling i vem som är störst, bäst och vackrast.

Av Marru - 11 mars 2010 22:33

Idag har jag varit på Crufts, en av världens största utställningar. Men nu åkte jag ju inte till England, utan jag satt här hemma i soffan och tittade på livetv därifrån. Vad mycket kul jag har fått se.

 

Bla har jag fått se agility, individuellt och lag. Fast lagtävlingen jag såg fungerade inte lika som här hemma. Där hade dom en stafettpinne som den som skulle springa efter den som var inne på banan stod och höll i. När den som var inne kom i mål så tog den över stafettpinnen och då fick dom starta. De var 4 hundar i varje lag, och deras tid räknades ihop. Så klockan gick hela tiden under tiden alla 4 hade gjort sina lopp. Var det nån som gjorde ett fel som hade lett till diskning här hemma så fortsatte de som vanligt. Istället för disk så blev det straffpoäng istället. En tävling jag tittade så var det bara ett lag där alla hundar klarade sig genom banan utan disk.

 

Sen fanns det nån annan lagtävling som jag inte vet att vi har här. Det var 4 hopphinder som stod efter varandra. Sen på andra sidan så fanns det ett plank där en person på andra sidan satt en tennisboll. Detta kördes parallelt, och hundföraren stod kvar på sin plats. Hundarna hoppade över hindrena, sen fram till planket, ta bollen, sen springa samma väg tillbaka med bollen i munnen. Före första hopphindret så stod det 2 pinnar. När första hunden passerat pinnarna fick nästa hund starta. Där har jag inte riktigt koll på hur många hundar det var per lag, tror det var 5 el 6.

 

Sen på kvällen så blev det gruppfinaler på dagens raser som varit på utställning. Först ut var working dogs, det var samma raser som i grupp 2 här. Efter dom kom då den interssanta gruppen, pastoral dogs eller vallhundarna. Den långhåriga collien placerade sig inte bland dom 8 bästa. Tyckte inte att den var så märkvärdig, det var alldeles för mycket sheltieuttryck på den hunden för att jag skall tycka att det var fint. Det är väl den moderna collien det, som jag tycker är ganska fula egentligen. Vann i den klassen gjorde en Welsh Corgi, och tvåa blev en korthårscollie. Hur dom andra placerade sig vet jag inte.

 

Synd att man skall jobba imorgon så man kan inte titta på det imorgon, för det var väldigt roligt och titta på agilityn. Det är nästan så att man borde göra som dom där OS-fantasterna och sjukskriva sig .

 

Här ser ni livetv:n, men sändningarna är slut för idag.

 

http://www.dfscrufts.tv/

Av Marru - 10 mars 2010 23:34

Nu är allt som vanligt igen. Alla hundar på träning idag, eller nästan alla. Vi fortsätter med våran grundträning i agilityn. Plus att Lizzie och jag fortsätter med att kämpa med gungan. Nån gång skall hon väl få drag på den också, hoppas jag.

 

Annars så har jag varit till Smedjebacken idag. Idag blev det så stressig att jag har inte hunnit äta nåt på hela dagen, och nu är det ingen idé. Är så trött för tillfället att orkar knappt hålla ögonen öppna. Så det är väl lika bra och krypa till sängs. Det är nog första gången jag lägger mig så här tidigt utan att ha nån tid att passa imorgon bitti.

 

Jo, förresten maken fick en avi idag att han skall hämta ut sitt nya körkort. Men vart har all postens service tagit vägen? På avin står det att han kan hämta det på brevbärarkontoret mellan 8-9, mån- fred. Alltså om man får ett rekommenderat brev, då har man en timme på sig på morgonen och hämta den.  Det måste alltså betyda att den här kassaservicen, eller vad det nu hette, har slutat helt. Snart börjar man nästan fundera på vad det är vi betalar för.

Av Marru - 9 mars 2010 23:31

Då har man fixat lite sysselsättning åt sig igen. På söndag åker ju Lizzie och jag till Rättvik och tävlar i agility. Så har jag betalat in startavgiften till rallylydnadstävlingen i Sala 10 april, och till Gurkhoppet i Västerås båda dagarna första helgen i maj.

 

På långfredagen har klubben en inofficiell tävling i Norberg som jag har anmält oss till. Sen sommarens höjdpunkt, Bergslagsveckan. Den har jag också anmält mig till nu.

 

Sen är det ju ett par tävlingar till före sommaren som jag skulle vilja åka till, en i Avesta och en i Gävle. Men de är inte säkert att dom blir av för de har inte fått tag i nån domare.

 

Nu skall jag fortsätta med lite grafik.

 

Av Marru - 8 mars 2010 22:24

Så har det låtit lite varstans här idag, dripp dropp. Äntligen lite vårkänslor, eller ganska mycket. När jag var ut sista vändan med Clara och Farina vid 20-tiden ikväll då var det fortfarande 4 grader varmt ute, enligt våran termometer. Vad härligt det är. Man ser mer och mer asfalt på gångbanan när man är ute och går.

 

Idag jobbade jag ett halvt skift i Söderbärke. Började vid 14-tiden, och när jag satt mig i bussen så var det riktigt hett i den. Det var första gången på länge man satt sig i en buss utan att behöva frysa .

 

De sa nyss på nyheterna att de har fått utrymma Kupolen i Borlänge för delar av taket var på väg och rasa in   .

 

Nåt som är mindre roligt är att maken har ont i ryggen igen. Får väl hoppas att det ger med sig snart så det inte blir värre. Hur skall jag kunna jobba om han inte kan gå ut med hundarna.

Av Marru - 7 mars 2010 23:30

Idag har vi haft agility WM på klubben, eller Wästmanlandsmästerskapen. Det har varit mycket agility i helgen. Men nu var det nån sorts läns mästerskap, alla såna tävlingar är ju inofficiella, liksom DM och SM. Idag hade vi en agilityklass och 2 hoppklasser. Precis som vid vintercupen så både tävlade vi och jobbade.

 

För Lizzie och mig var det agilityklass först. Det gick kanonbra fram till gungan igen, men där tog det stopp. Hon gick inte upp på gungan utan sprang förbi. När jag försökte locka henne till mig så tyckte hon att en av tunnlarna var mycket roligare så hon sprang in i den istället, så vi blev diskade. Men sen fick jag upp henne på gungan, och hon tog sig över den. Sen resten av det loppet gick kanonbra.

 

Direkt på det så var det dags för första hoppklassen. Där blev det 5 hinderfel för oss och tidsfel. Det blev lite bökigt med ett bakombyte vid ett hopphinder och slalomet direkt efter det. Jag hade tänkt ta ett felslalom, alltså att jag var på fel sida om slalomet. Men då hoppade Lizzie över en pinne, så vi gjorde en snurr där så att jag kom på rätt sida och Lizzie fick börja om. Det brukar jag inte göra annars, missar hon vid slalomet så brukar jag bara fortsätta, men gjorde ett undantag den här gången. Men det skall nog inte upprepas för många gånger.

 

Sen efter ett tag så blev det då dags för sista loppet. Lizzie gick kanonbra, och hon hade en otrolig fart mot tidigare lopp. Jag var överlycklig när jag kom till mål. Jag tänkte att jag skulle titta i datorn hur det gått om det blev några fel. Men jag hittade inte oss på resultatlistan   . Varför det nu då, tänkte jag. Det visade sig att jag hade ju missat nästan halva banan   . Det gick väl undan där så jag kom av mig helt. Om det inte är Lizzie så är det jag.

 

När vi kom hem så var jag alldeles slut, hade ju stått precis hela dagen. Enda gången jag satt var i bilen på vägen dit och hem. Men så har det ju varit på alla vintercupstävlingarna, man har ju stått hela dagen. Antingen har man tävlat, eller så har man varit hinderfixare, tidtagare eller inropare. Därimellan så har man hjälpt till att bygga banor. Så det skall bli ganska skönt att få gå på andra tävlingar där man bara behöver bry sig om sina lopp, och alla andra fixar jobbet. Nästa helg så är det tävling i Rättvik. Under förutsättning att Lizzie inte börjar löpa nu under veckan. Hon borde ju ha gjort det för länge sen.

 

Sen hörde jag att klubben har planerat in en inofficiell tävling på långfredagen, så nu är påsken räddad också. För övrigt har jag anmält oss på tävlingar i Västerås i maj, och sen till Avesta. Får bara hoppas att dom i Avesta får tag i nån domare så att det blir tävlingar där, sist jag hörde nåt så hade dom inte fått tag i nån.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se