Colliekompisarna

Alla inlägg under april 2010

Av Marru - 23 april 2010 23:55

Det finns väl inte så  mycket att skriva om denna dag. Vädret har varit skapligt, lite kallt av och till. Men mest uppehåll. Jag har vill mamma nästan hela dagen. När jag kom dit så stod det en massa bilar där. Mina 2 farbröder var där, och en kusin, sen var det en karl till. De var på genomfartsresa, skulle fortsätta hemåt imorgon.

 

Meningen var väl att jag skulle åka och träna ikväll. Men så frågade min ena farbror om jag hade bråttom, ifall vi skulle hyra ett släp och köra bort riset som blev kvar efter att en karl varit och klippt äppelträd och buskar åt mamma. Jag kan väl hoppa över träningen ikväll sa jag. Men vi skippade släpvagnen, utan vi drog allt upp i skogen bakom tomten, får väl elda upp det under hösten. Mamma hade ju först tänkt att hon skulle dra ihop det i en hög och att hon skulle ringa till han som var och klippte träden och höra hur mycket han skulle ta för att köra bort det. Men nu är det gjort.

 

Hundarna hade alla fall jättekul, de sprang på tomten och busade hela tiden, och sprang ivägen för oss när vi drog riset. Vi samlade en hög på en presenning, sen drog vi den uppför backen. Istället för att bära små högar, då hade vi säkert hållt på än och burit på dom.

 

När jag gick med hundarna där vid kalhygget, då började jag fundera över varför jag inte tog med mig pinnar och plastband. Jag kunde ju direkt när jag kommer dit gå in i skogen och lägga några spår, sen innan jag åker hem så kan vi gå spåren. Nära och bra, och en skog där jag vågar vara i när jag inte behöver gå så långt från huset. Fast om jag lägger spår på kalhygget så måste jag göra det snart innan gräset börjar växa, för då blir det bara en massa fästingar på hundarna.

ANNONS
Av Marru - 22 april 2010 22:04

Idag på eftermiddagen när jag åkte hem från Fagersta med bussen, hade ett litet uppehåll för att städa och tvätta buss, innan jag skulle åka en sista vända till Smedjebacken, så möttes jag av ett konstigt moln före Söderbärke. Satt och funderade över vad det var för nåt, om det var askmolnet som var på väg ner. Ibland så försvann det, för att komma tillbaka ännu värre. Sen började jag tänka att det måste brinna nånstans, och min första tanke var ju bussgaraget, för det kom ju från det hållet. Men när jag kom närmare korsningen så såg jag att det kom lite länger bort. Det ligger några industrier där, bla Mekonomens verkstad, skrot, och fler jag inte vet om.

 

Åkte in till garaget för att tvätta och städa, då kom en jobbarkompis in och sa att skroten brinner. Min första tanke var, motorn. Vi har en motor reserverad åt oss till min Chrysler, eller jag skall kanske säga hade. Vi väntade bara på att dom skulle ha tid att byta. Tack och lov så är det inget vi har betalat än alla fall.

 

Rökmolnet var nåt hemskt, det var mycket däck som brann där. Stanken av brännt gummi ligger över byn fortfarande. Få se hur länge.

 

Bild taget med mobilen från bussgaraget.

 

 

Från korsningen riksvägen 66.

 

     

 

Smög mig sakta förbi. Det var prat om att eventuellt stänga av riksvägen. Antar att dom gjort det om vinden vänt och all rök hamnat över riksvägen. Men som det var nu så gick röken mot Tolvsbo, inte alls in mot byn. Men det luktar illa här i alla fall.

 

  

ANNONS
Av Marru - 21 april 2010 22:20

Idag så har Lizzie och jag varit till Norberg och tränat, det är länge sen sist. Vi tränar numera både rallylydnad och agility där samtidigt. Det bara för att dom som var intresserade skall få en chans och lära sig eftersom det inte blir nån kurs, inte i nyläget alla fall. Lizzie gick bra idag, det märktes på henne att hon har saknat det. Hon gick tom på gungan idag. Visserligen tog jag över henne i koppel ett par gånger, för det var så mycket hundar där och hon blir så osäker då. Men sen tog jag loss kopplet, och det gick bra och ganska fort också. Alla fall mycket fortare än förut när hon står stilla på gungan och tänker "Står jag här tillräckligt länge så kommer den vippa för eller senare". Så jag är nöjd med dagens träning.

 

Sen får vi se imorgon hur hon reagerar, om det blir kräkningar och lös mage. Idag har jag inte sett henne bajsa på hela dagen, kanske hon gjorde på morgonpromenaden men hon var ju lös och jag tittade inte på henne hela tiden. Jag har alla fall börjat ge henne en halv knäckebröd, och idag har hon inte pumpat alls. Det kan ju vara nåt med tom mage och magsyror som gör att hon pumpar, fast det kommer inte upp något. Så det är bara och komma ihåg den där lilla brödbiten när man går upp på morgonen. Fast imorse fick jag jobba lite för att få henne och äta den.

 

Jag har nu börjat i en ny PSP-grupp fast jag bestämt att jag skall göra klar den jag är med i först. Alltså en grupp där dom har lektioner. Det här är en pixelgrupp. Där lär man sig att göra bilder med hjälp av punkter, pixlar. Det är ungefär som brodera i korsstygn. Jag tycker det är så rogivande och hålla på med det. Här kommer ett par pennor som var första lektionen. Jag tycker det är så roligt så jag gjorde en extra penna   .

 

    

 

Hoppas ni ser mina pennor. Man kan ju välja om man vill lägga in en bild i bloggen i miniatyr eller normalstorlek, och jag funderade om jag skulle välja miniatyr , men jag tog normalstorlek alla fall.

 

Nu skall jag sova för jag skall ut och köra buss imorgon bitti.

Av Marru - 19 april 2010 23:45

Efter en hård kamp mot Googles översättningsprogram så gick jag hem med segern och fick till bilden till slut   . Det som blev översatt som mögel, var nåt som i PSP kallas för preset shapes. Fast jag gjorde tvärtom med shape mot vad det var i tuten.  Tyckte det blev en bättre effekt på det viset.

 

  

 

 

 

Idag har jag kört buss i några timmar. Om inte det var så dåliga arbetstider, så skulle det vara en av dom bästa yrkena. Vilken känsla det är att glida omkring i en stor buss. Ok, den känslar minskar lite pga dom dåliga vägarna, men ibland så kommer den .

 

Maken var till veterinären med Lizzie imorse för kräkningarna. Vet kom fram till att vi hade en ovanligt frisk hund, men att vi också har en collie med otroligt bra skådesspelartalanger. Jo, dom har man ju sett hos både Micki och min första collie . Veterinären menade på att hon gjorde det där pumpandet bara för att hon ville få upp oss. Vi har i och för sig själva funderat på det också. Speciellt igår när jag vaknade på morgonen av att hon pumpade. Hon hade inte ens ansträngt sig för att gå bort från soffan, utan hon låg där med alla 4 i vädret och pumpade. Så om det stämmer det veterinären sa, så har jag gått upp före tuppen i en vecka helt i onödan pga en skådesspelande hund   . Men vi får se vad som händer efter onsdagens träning, innan jag ropar hej.

  

Idag har jag anmält oss till resten av tävlingarna som var kvar och anmäla sig till. 9 tävlingar har vi nästa månad . Jag har funderat på om jag skall göra ett försök med Clara på en agilitykurs. Det gick ju inte så bra med husse, men jag har lite bättre tålamod än han och hålla på.

 

Fast nu är det lika bra och gå och lägga sig och invänta morgondagens teaterakt från sjuka Lizzie . Får väl hoppas att hon inte börjar för tidigt, eller så har hon kanske kommit på att hon har blivit avslöjad.

 


Av Marru - 18 april 2010 23:50

Ja, då var ännu en vecka slut. Ett steg närmare sommaren, och alla roliga aktiviteter. Imorgon skall jag jobba, en halv dag. Börjar inte förräns efter 14, och slutar 18.10

 

Idag var jag till Norberg och visade lite rallylydnad tillsammans med en tävlingskompis. Det var inte många som var nyfikna på det, men det kan ju vara våren som gör det. Men dom som kom var intresserade, och ville gärna fortsätta med det. Nu var det ju inte tillräckligt många för att starta en kurs. Men de får ju komma på våra onsdagsträningar, så får vi visa rallylydnadsmomenten vid sidan om. De var ju ändå såna som kommer att hålla på med agility också när hundarna har åldern inne.

 

Efter det åkte jag in till Fagersta och köpte varsin pan pizza åt maken och mig, vi valde fyllningen själva på dom. Gissa om dom blev goda när man fick det man själv ville ha på dom. Sen vart jag alldeles proppmätt, då fick maken för sig att vi går ut en pinkvända med hundarna. Jag trodde vi skulle gå bara en kort vända eftersom han skulle iväg sen. Men nä, han skulle knalla runt hela byn. Var tvungen och fråga han om vi inte skulle vända hemåt snart. Det är ju inte roligt och gå när man är proppmätt.

 

Nu under kvällen har jag försökt göra nåt med psp. Har ju en tut jag vill testa, men den där blev det lite språksvårigheter direkt. Googles översättare är inte mycket att skryta med, när dom skriver att man skall sätta in mögel på bilden mm   . Sen tänkte jag försöka mig på lektionen igen, men jag fick inte upp alla bilder. Jag har ju inte Windows Mail Live så det fungerade inte. Men nu på kvällen fick jag lektionen som ett vanligt mail, så jag fick gjort den. Man skulle göra regn på en bild, och det måste vara en av dom lättaste sätten och göra regn på som jag hittills har provat. Väldigt verkligt blev det också, tycker jag.

 

  

Av Marru - 17 april 2010 23:33

Det har varit mycket prat om askmolnet från vulkanutbrottet på Island. Först var det skriverier att det inte är så farligt för oss, att det är så små partiklar. Men nu är det tydligen tvärtom. Det kan vara väldigt farligt. Dom små partiklarna innehåller bla vassa kanter som kan jämföras med glassplitter. Förutom irritationer i tex ögon, näsa och svalg så kan en del personer med olika sjukdomar som har med luftvägarna och göra bli sämre.

 

Dessutom så drabbar det våra djur väldigt hårt. De kan få andningssvårigheter, och matsmältningsproblem av dessa partiklar.

 

Människor uppmanas hålla sig inohus där det befaras att det kommer ner aska. Så det gäller nog kanske hålla koll på nyheterna varje morgon, man vet ju aldrig vart det har bestämt sig för att dimpa ner nånstans. Sen får man väl hålla hundarna inne så mycket som möjligt . Låter inte nå trevligt det där.

 

Annars så har den här dagen varit väldigt grå och trist. Tvättdag har det varit idag, mycket tvätt var det. Det är ju alla fall 2 veckor sen förra gången.

 

Imorgon så blir det kennelklubben. Jag och en tävlingskompis skall ha en prova på dag i rallylydnad där för dom som är intresserade. Skall bli kul och se om det kommer nån.

 

Hade tänkt göra nån tut här under kvällen, men jag får nog göra en bloggrunda först. Länge sen sist. Den tuten jag tänkte prova på gick inte att ladda ner materialet till, så jag väntar på att få en ny länk till det. Sen tänkte jag att gör väl en lektion istället. Då skickar dom ut lektionerna som Windows mail, och jag kunde inte öppna en bild som jag skulle behövt. Så jag får väl vänta till efter helgen innan jag hör med min handledare hur jag får upp den.

Av Marru - 16 april 2010 23:49

Undrar hur ofta jag har skrivit det som rubrik, fredag igen   . Men veckorna bara svischar förbi. Undrar om det är årstiden som gör det . Idag har jag varit till Smedjebacken och hälsat på hos mamma, skjutsat henne till apoteket och affären. Sen var vi en sväng till kyrkogården. Det är en ganska bedrövlig syn nu, kyrkogården alltså. Stenar som lutar än och det ena hållet och än åt det andra hållet. Pappas sten lutar för tillfället lite bakåt, och sen har den blivit sned sidledes också. På många gravar ser man lyktorna som har ramlat omkull, och gamla trista kransar och annat som nu ser mer ut som skräp. Vi har alla fall plockat bort allt sånt. Nu finns där bara ljungen kvar, och en kruka med penséer och pingstliljor.

 

Var hos mamma några timmar, sen åkte jag till grillen och hämtade mat på hemvägen, skulle ju inte hinna laga mat idag. När jag stod där och väntade så var det en pappa där med sin dotter och köpte mat. När det gick därifrån så sa han in i luckan att de kommer nog komma igen, för mamman satt fast i Egypten . Hon skulle ha kommit hem idag tydligen, men pga askmolnet så är det en massa människor som blivit kvar, och inte kunnat ta flyget hem som tänkt.

 

Efter att vi hade ätit så satt jag mig ner i soffan en halv timme, sen var det dags och åka igen. På cirkelträningeni Fagersta. Det märktes verkligen att det är fint vårväder ute nuförtiden. Vi var nog bara 8 personer där idag. Hoppas det blir tillräckligt i fortsättningen att dom inte lägger ner fredagsträningen pga bristande intresse. Inte nu alla fall när man äntligen har kommit igång igen.

 

Nu på kvällen så har jag lekt lite med mitt psp. Det blev en tavla efter en tut som en av mina grafikvänner i Målarboden har skrivit.

 

  

Av Marru - 15 april 2010 23:29

Grått har det varit idag, och lite regn. Här har inte hänt så mycket än, Lizzie vilar fortfarande så det är ingen träning. Tycker hon ser lite uttråkad ut, då brukar hon ligga på golvet och blänga och se allmänt sur ut. Skall det inte hända nåt snart ser hon ut att tänka. Ja, nästa vecka så får hon följa med på träning så får vi se hur hon reagerar efter det.

 

Glömde skriva i förrgår att vi var i Borlänge och shoppa lite. Köpte gympaskor, och ett par grusskor   . Nej, jag tänker inte börja spela fotboll om det är det ni tror   . Grusskorna skall visst vara bra och ha när man springer på agilityplan. Det finns ju grässkor, men de är tydligen inte bra, det är hårdare, och det är tydligen större risk att man skadar sig med dom. Så grusskor skall det vara. Hittade ett par för 299 kr på Stadium i Kupolen, och dom känns väldigt sköna på fötterna. Vilket påminner mig om att jag glömde ringa och boka tid för fotvård.

 

Sen var vi till Max och åt, tycker deras hamburgare är mycket godare än Mc Donalds, dit är vi nästan aldrig. Efter det så åkte vi till Coop, men där hittade vi inget. Så vi åkte tillbaka mot ICA Maxi, jag kom ju på att jag skulle köpa en ny stekpanna. Och då måste jag ju ha den som blev bäst i test. Hade sån tur att det var extrapris på den också. Fast jag var säker på att den skulle vara för ordinarie pris, sen när jag köpt den skulle det bli extrapris på den. För det är så det brukar bli för mig, jag väntar och väntar, och när jag till slut tröttnar på att vänta, då blir det extrapris när jag redan köpt nåt.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se