Colliekompisarna

Alla inlägg under april 2010

Av Marru - 15 april 2010 23:29

Grått har det varit idag, och lite regn. Här har inte hänt så mycket än, Lizzie vilar fortfarande så det är ingen träning. Tycker hon ser lite uttråkad ut, då brukar hon ligga på golvet och blänga och se allmänt sur ut. Skall det inte hända nåt snart ser hon ut att tänka. Ja, nästa vecka så får hon följa med på träning så får vi se hur hon reagerar efter det.

 

Glömde skriva i förrgår att vi var i Borlänge och shoppa lite. Köpte gympaskor, och ett par grusskor   . Nej, jag tänker inte börja spela fotboll om det är det ni tror   . Grusskorna skall visst vara bra och ha när man springer på agilityplan. Det finns ju grässkor, men de är tydligen inte bra, det är hårdare, och det är tydligen större risk att man skadar sig med dom. Så grusskor skall det vara. Hittade ett par för 299 kr på Stadium i Kupolen, och dom känns väldigt sköna på fötterna. Vilket påminner mig om att jag glömde ringa och boka tid för fotvård.

 

Sen var vi till Max och åt, tycker deras hamburgare är mycket godare än Mc Donalds, dit är vi nästan aldrig. Efter det så åkte vi till Coop, men där hittade vi inget. Så vi åkte tillbaka mot ICA Maxi, jag kom ju på att jag skulle köpa en ny stekpanna. Och då måste jag ju ha den som blev bäst i test. Hade sån tur att det var extrapris på den också. Fast jag var säker på att den skulle vara för ordinarie pris, sen när jag köpt den skulle det bli extrapris på den. För det är så det brukar bli för mig, jag väntar och väntar, och när jag till slut tröttnar på att vänta, då blir det extrapris när jag redan köpt nåt.

ANNONS
Av Marru - 14 april 2010 23:04

Jag gör väl ett nytt försök nu. Skrev nästan klart allt tidigare idag, var på sluttampen, då fick jag upp ett felmeddelande och IE  stängdes ner . Kommer nog inte ens ihåg hälften av vad jag skrev men gör väl ett försök.

 

Imorse så bestämde jag mig för att gå hälsorundan med hundarna, och det blev Micki och Farina som blev kvar åt mig. Glada var de säkert för det, för de tycker om den rundan, och vi har inte gått där sen i december nån gång. Det var ganska mycket snö kvar, minst 30 cm på sina ställen, men skaren var hård så det gick och gå på den än. Sen visste jag ju att går jag där så får jag säkert se blåsippor, och där var dom ju. På samma slänt som alltid, nedanför reningsverket.  

 

Blåsippan ute i backarna står,  niger och säger att nu är det vår......

  

  

 

Fast än är det ett tunt lager is över största delen av Barken.

 

    

 

Men närmare bron så var det isfritt, och det fanns en del fåglar som simmade runt där.

 

  

 

Fångade även en nässelfjäril till slut, fast den ser lite skadad ut redan. Såg ju dom första redan för ett par veckor sen.

 

  

 

Igår när jag gick morgonpromenaden tog jag också med mig kameran, tänkte ifall jag skulle se tranorna på åkern. Där fanns de ju, men ganska långt borta. Men fick ju några bilder på dom också ändå. Synd att jag inte hade den här kameran jag har nu redan när vi var till Hornborgasjön och tittade på tranorna. Kommer nog aldrig mer komma dit, maken tyckte vi inte var kloka som åkte så långt bara för att titta på tranorna, sen samma långa sträcka hem igen.

 

    

 

Ikväll har jag varit på agilityträning med Farina, det är länge sen hon har fått träna agility. Inte sen hindrena var ute vid Semla innan de flyttades till Norberg. Men i sommar när hindrena kommer till Semla igen kommer jag åka ut och träna med alla 4. Eller det blir ju bara 3 jag tränar med eftersom Clara tyvärr inte visat sig vara intresserad av agility. Funderar på om jag skall anmäla Farina till nåt lopp på Bergslagsveckan i sommar. Mer om Bergslagsveckan hittar ni här. Det kommer att bli en kanonrolig tävlingsvecka med tävlande från hela Norden.

 

ANNONS
Av Marru - 11 april 2010 21:57

Agilitykurs idag igen, med Peter från Hässleholm. Han som har varit tränare för norska agilitylandslaget. Det var den sista kursen han hade som svensk   . Han flyttar till Norge den här månaden, ända till Bergen. Fast där skulle nog jag ha protesterat, inte har jag blivit svensk bara för att jag bor här. Nog är jag en tvättäkta finne fortfarande, även efter över 40 år i Sverige   . Lizzie fick vara hemma och vila idag, det hade nog alla fall inte varit bra för Lizzie med alla omtagningar man gjorde där. Det var ju bara 7 hundar där, och de tränade största delen av dagen på 4 olika banor.

 

Men temat för idag var framförbyten. Vad mycket man kan göra med bara 3 hopphinder . Funderar på att ta med mig Farina på onsdagens träning, så Lizzie får vila den här veckan. Det är ju egentligen jag som behöver träna på handling. Micki kan jag inte ta, för han river ju alla hopphinder, han väger för mycket. Så skäller han alldeles för mycket, kan inte vara tyst. Farina har ju inte fått göra nästan nånting på hela vintern, Micki har ju varit med några gånger. Vad skönt det skall bli när vi kommer ut och tränar, då kan jag åka med alla 4 och träna precis när jag vill.

 

Vi har funderat och funderat på vad som orsakat Lizzies magproblem. Varför dom kom just nu? Om hon blir stressad av att vara ensam i bilen, men på söndag och onsdag så var hon inte ensam i bilen, utan hon var med mig hela tiden. Om det är alla hundar som hon har runt omkring sig på som gör henne stressad, men varför skulle det komma just nu? Maten, vi bytte foder före jul, så det verkar lite långsökt också. Nåt jag skulle kunna tänka mig är att vi har dom 2 sista gångerna tränat både agility och rallylydnad på samma träningspass. Blir det för mycket med 2 olika aktiviter på samma tillfälle? Men varför blev hon då dålig dagarna efter tävling, då har det bara varit agility.

 

Idag när jag stod och väntade på en av mina träningskompisar, skulle åka med henne till Norberg, såg jag äntligen sidensvansarna, och jag hade kamera med mig. Så jag gick lite försiktigt över på andra sidan av vägen. Det här är vad jag fick. Tycker det är en så otroligt vacker fågel, skulle gärna velat få bilder från en annan vinkel, men nån gång så händer det, som de säger i reklamen.

 

      

Av Marru - 10 april 2010 23:24

Vilken trist dag det har varit idag, grått, trist och kyligt. Riktigt skitväder rent ut sagt. Men det blev bättre på eftermiddagen, men det var så dags då det.

 

Lizzie och jag har varit på rallylydnadstävling i Sala. Det gick inte så bra för oss. Förutom att Lizzie har varit dålig i magen, så påverkade vädret oss, och det var väldigt mycket pangpang där. Ett tag trodde jag att de hade plockat fram dynamiter på skjutbanan som låg nästan bredvid brukshundsklubben. Lizzie gick och nosade i backen nästan hela tiden, hon var inte nå koncentrerad på vad jag gjorde. Tex momentet läggande under gång, hon satt sig före, och det skall hon inte göra. Hon var sen vid sättandet på flera ställen. Men en sak klarade vi bra, det var momentet sitt - stå. Det är ett nytt moment i nybörjarklassen, och det har vi inte tränat mycket på, vi fick bara 2 poängs avdrag där för att hon nosade före, och hon ställde sig sent. Det var allt. Man måste leta efter det positiva.

 

Nånting jag blev lite sur på var att de hade räknat poängen fel. Vi hade 49 poäng kvar på den ena, och enligt deras matematik 40 poäng på den andra. Det kändes lite jobbigt. Sen började jag titta på lappen. Vi hade fått 46 poängs avdrag, och 4 för helheten, det blir 50. Och i rallyn startar man på 100 poäng, och det vet ju alla att 100-50 är 50 och inte 40. Men det var inte nog där. Sen såg jag att vi hade inte 46 poängs avdrag heller, för när jag räknade ihop 1, 3 och 10 poängsavdragen, 14+12+10, så fick jag det bara till 36. Så egentligen hade vi 60 poäng kvar, visserligen räcker det inte för godkänt. Men det låter mycket bättre med 60 istället för 40.

 

Imorgon är det agilitykurs på schemat. Jag åker dit utan Lizzie, hon får vara hemma och vila sig. Det blir bäst så, fast det känns väldigt trist att inte få prova det man får lära sig på en gång med henne.

Av Marru - 9 april 2010 23:17

Idag har Lizzie varit mycket bättre än igår. På morgonen var hennes bajs mycket fastare, och inget blod. Hon tom ylade när det var matdags och Micki och Farina fick maten före henne. Hon glufsade i sig maten nästan som förut. Det har även varit mycket mer spring och lek med Clara idag än igår.

 

Så imorgon tänkte jag att vi åker på rallylydnadstävlingen i Sala. Det blir nog ganska lugnt där. Men däremot åker jag utan Lizzie på agilitykursen i Norberg. Visserligen känns det lite jobbigt och göra det. Men jag tror det blir bättre så i längden. För det kommer det att bli en massa upprepningar på allt nytt. Lizzie klarar inte av att det upprepas om och om igen. Jag går på kursen, och kollar, sen kan vi träna på träningarna utan en massa upprepningar. Det måste jag komma ihåg och inte bara nöta om och om igen.

 

Av Marru - 8 april 2010 23:51

Lizzie är sjuk   . I fredags när vi var och tävlade så kräktes hon på morgonen dagen efter. Sen blev det inte mer. I söndags när vi var och tävlade så kräktes hon på morgonen dagen efter igen. Då började jag lite smått och funderar vad det kan bero på, men sen var det inget mer. Igår var vi på agilityträning, och imorse vaknade jag vi halv sex av att nån pumpade. Det var Lizzie som kräktes igen. Det som kom ut var alldeles brunt och det luktade som bajs.

 

Sen gick vi ut på morgonpromenad systrarna och jag senare på morgonen. Lizzie gick nästan direkt och bajsade, och jag gick och tittade hur det såg ut, och det såg ganska ok, lite mjukt men inte mycket mjukare än vanligt. Men sen när vi nästan var hemma igen så satt hon sig för att bajsa igen. Den här gången var det löst, såg lite slemmigt och grynigt ut. Sen såg jag att det verkade lite rött med i bajset. Då blev jag riktigt orolig.

 

Sen åkte jag till Smedjebacken och tog med mig Lizzie, och hon verkade ganska ok. Lite lugn, men pigg och vaken. Men jag tänkte att jag skall höra med veterinären när jag ändå skulle dit. Kom ju på i söndags när vi skulle åka och tävla att jag inte hämtat passet än, det som skulle hämtas vecka 12. Jag letade efter den och kunde inte förstå vart den tagit vägen, när jag kom på att jag har ju inte hämtat den än   . Så jag åkte dit, och samtidigt frågade jag han vad han trodde om det. Han tyckte det lät lite som magsår. Han hade nån pasta som han sa att man skulle blanda med maten fast det står på tuben att den skall sprutas in i munnen direkt. Men det är nog lättare och blanda med maten. Pro-Kolin heter den alla fall. Sen har jag kokat ris, och havregryn och blandat de också i maten. Sen skulle vi ge henne mat 4-6 ggr under dagen i småportioner.

 

Hon har inte bajsat fler gånger idag, så jag vet inte om det kommer blod fortfarande, får väl se det imorgon hur det er ut. Så nu skall jag se hur hon är imorgon, om det blir nån rallylydnadstävling för oss imorgon.

 

Sen är en annan fundering om jag skall ta med mig henne på agilitykursen på söndag, eller om jag åker dit utan hund. Men det beror helt på hur hon är på lördag. Men visst hade det varit kul att ha henne med på söndag.

Av Marru - 7 april 2010 23:11

Igår gjorde jag min första tur på cykel för den här våren. Tog med mig kameran ifall jag skulle hitta nåt intressant. Det blev bara nån fjuttig tussilago. Såg några nässelfjärilar men de var ju inte stilla så mycket att man han ta kort på dom.

 

    

 

Idag när jag gick promenad med hundarna på dagen såg jag framför huset som ligger hörn mot hörn med huset vi bor i en massa sidensvansar under en rönn. När vi om gående så flög dom upp i en annan rönn och satt sig, och där satt dom när vi gick förbi. Så jag in fort för att hämta kameran, för jag har inte fått nåt kort på en sidensvans, har ju inte ens sett några den här vintern. När jag kommer ut så finns det inte en pippi ute. Vet inte vart hela högen tog vägen nånstans.

 

Sen har vi varit på agilityträning idag, och vi har tränat lite rallylydnad också. Lizzie känns inte riktigt som om hon är på hugget. Ingen fart alls i henne, visserligen är hon inte snabb annars heller. Men såhär trög hon var idag brukar hon inte vara. Jaja, vi får se om det går över snart.

Av Marru - 5 april 2010 23:45

Då var denna påsk över. Har hunnit med 2 agilitytävlingar, sen har vi inte gjort nåt märkvärdigt. Idag var vi på långpromenad igen med hundarna, jösses så dom såg ut efteråt. Micki var svart än vit på benen och under magen. Det blev dusch för alla 4 när vi kom hem, sen hade jag kunnat sätta mig på golvet i badrummet och göra sandkakor. Åt den sista memman igår kväll, nu skall jag försöka låta bli att köpa mer för den här gången, får väl se om jag klarar av att hålla det.

 

Nästa vecka blir nog kanske en lugn vecka på jobbfronten. Det är ju påsklov, och då brukar behovet av chaufförer inte vara så stort eftersom det är mindre trafik under den veckan som alla andra skollov. Ja, vi får väl se hur det blir.

 

Hoppas på solsken imorgon, de hade ju lovat snö hitåt idag, men det slapp vi, än så länge. Måste ta kameran och ge mig ut på en cykeltur.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se