Colliekompisarna

Alla inlägg under april 2010

Av Marru - 4 april 2010 23:27

Idag har vi varit till Lindesberg och tävlat. Vi hade samling efter 8 vid Oti i Fagersta, sen åkte vi dit tillsammans.  Det var ett agilitylopp och 2 hopp idag som gällde. Det började med agilityloppet, och där blev vi diskade redan på andra hindret. Kontaktfältshindrena var ju med filtmatta på. Det har vi inte tränat så mycket på, mest dom målade som finns på kubben. Så Lizzie gick upp en bit på bommen, började nosa, sen hoppade hon av. Jag försökte 3 ggr att få upp henne, men sen gav jag upp, så vi kör, de resten av banan som vi skulle. A-hindret hade hon inga problem med, den skulle man över 2 gånger, och det gjorde hon utan problem.

 

Dags för första hopploppet. Allt gick bra i början, men i slalomet så hamnade nosen i backen igen, och hon tappade fokus på vad hon gjorde. Jag skulle gjort som jag gjorde i Rättvik när jag såg att hon var på väg med nosen mot backen, då sa jag bara nej. Så hon hoppade över ett par pinnar i slalomet, så vi diskade oss där också.

 

Andra hopploppet hade ett krångligt moment, 3 hopphinder som stod bredvid varandra. Man skulle hoppa över det första hopphindret, springa förbi det andra och sen över den tredje, därefter över den i mitten, sen över den första igen. Där när man sprang förbi den i mitten så sprang jag för långt fram så hon sprang förbi den tredje också, och hamnade på fel sida om hopphindret. Hon tänkte säkert "skall det verkligen vara såhär konstigt". Så där blev vi diskade också. Men jag tog henne till det första hopphindret, sen gjorde vi som vi skulle gjort från första början, och resten av banan gick kanonbra.

 

Så det blev dagens saldo, 3 disk. Tänk om man fick diskborstar eller disktrasor som man kunde få förut, så skulle man aldrig behöva köpa dessa   .

 

Tog lite bilder igår, men det var bara denna som blev hyfsad.

 

  

ANNONS
Av Marru - 3 april 2010 23:31

Påskafton idag, fast det kändes då som en alldeles vanlig lördag här. Hade tvättstuga idag, man får ju klämma in den mellan tävlingsdagarna   . Det var ju tävling i Norberg igår, och imorgon är vi några från klubben som åker till Lindesberg och tävlar. Vi skall träffas vid Oti i Fagersta, sen åker vi alla tillsammans. Det är bra för jag vet då inte vart de har ridhuset i Lindesberg, men det skall visst ligga i närheten av BK, fast jag vet ju inte vart det ligger heller. Det skall visst vara bra golv där, men det ridhuset lär visst vara kallare än våran hall i Norberg. Räknade ut att det var ca 170 starter där imorgon. En agilityklass och 2 hoppklasser. Skall bli roligt och se hur Lizzie reagerar på ett nytt ställe igen.

 

Tittade på Körslaget idag och kan inte säga annat än att Team Moreaus är kanonbra. Dom kommer att gå långt. Dom som jag tyckte var sämst idag var Team Picasso och falsettbröderna. Men det blev Team Sundblad som åkte ut. Angående falsettbröderna, fanns det nåt hemskare när man jobbade nattskift och man hörde dom i Vaken på P4. Kan ju säga att det var ingen höjdare och höra dom mitt i natten.

 

Igår var det dessutom Talangjakten på TV. Då fick vi uppleva nåt i stil med det dom fått göra i England med Paul Potts och Susan Boyle. Det var den här undersköterskan från Västerås. Vilken röst den mannen hade. Fast en del som är där förstår jag mig inte på. De är ju hur dåliga som helst, och ändå blir dom överraskade när dom får höra att dom inte går vidare. Det är ju samma sak med Idol. Dom kan ju inte sjunga för fem öre dom flesta, ändå blir dom besvikna över att inte gå vidare.

 

Nej, nu blir det läggdags här, skall ju upp ganska tidigt imorgon.

ANNONS
Av Marru - 2 april 2010 22:52

Idag hade vi agilitytävling i Norberg. Det var många starter, ca 240. Så vi hade en hel del och göra idag. Largehundarna började largeklasserna idag. Första largeklassen gick lite sisådär. Dom 4 första hindrena gick bra, men sen vid det femte som var ett hopphinder vet jag inte riktigt vad som hände. Men Lizzie började virra omkring lite, hälsa på hinderfixare mm. Men sen fick jag tag i henne igen och vi fortsatte och det gick bra tills vi kom till gungan. Då ville hon helst springa förbi den. Men jag fick upp henne på andra försöket, och hon gick över sakta men säkert. Sen fick jag ganska bra fart på henne på slutet. Så vi tog oss i mål med en del hinderfel, hur många och placeringen har jag ingen koll på, glömde och kolla. Får göra det på onsdag om lapparna sitter uppe.

 

Andra agilityklassen hade en knepig start, och jag funderade länge på hur jag skulle göra. Det var egentligen en sån start där man skulle ha ställt henne bakom hindret och jag skulle gått förbi den till nästa hinder. Men nu har jag bestämt mig att jag skall starta tillsammans med henne. Det gick ju bra trots allt. Gungan var fjärde hindret, och jag fick henne över på första försöket. Inte gick det fort, men hon gick över den. Sen gick mellandelen av banan kanonbra, men bland dom sista hindrena fanns slalomet och hon hoppade över dom 2 sista pinnarna, och jag tar ju inte om slalomet så vi diskade oss där.

 

Sen blev det dags för hoppklasserna och på dom startade largehundarna sist. Första loppet blev väldigt konstigt. Det kändes lite som om Lizzie inte var riktigt på hugget, och jag fick till många stopp framför hindrena, och när jag stannade så stannade hon också. Så det slutade med att vi diskade på den också.

 

Till sist blev det dags för sista loppet, hoppklass. Då hade jag bestämt mig att jag inte skall springa riktigt så fort så att jag blir stående vid hindrena, att vi har mer fart. Det gick bra, vi tog oss runt felfritt, men fick tidsfel.

 

Angående det där att starta med hunden i starten gör jag för att Lizzie får lite mer fart när jag gör det istället för att sätta henne vid starten och gå ifrån. Ser många på agilitytävlingar peppa upp sina hundar för att få upp tempo. Sen när dom peppat upp hunden och den är på hugget, så går dom fram till starten, tvingar hunden att sitta och sen går det fram några hinder. Varför har dom då peppat upp hunden för, när den ändå sen måste sitta still och vänta på tillstånd att få börja  .

Av Marru - 1 april 2010 23:00

Det har ju kommit en del påskhälsingar från hundvänner också. Har ju även gjort en själv,blev precis klar med den.

 

  

 

Sen kommer det en hel del hälsingar från hundvännerna.

 

          

  

 

  

  

Av Marru - 1 april 2010 22:52

Har fått en hel del påskhälsningar från mina grafikvänner i Målarboden. Duktiga tjejer allihopa.

 

                        

  

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se