Colliekompisarna

Direktlänk till inlägg 13 maj 2010

DM i Sala idag!

Av Marru - 13 maj 2010 22:10

Idag har vi varit till Sala och tävlat i agility-DM. Vädret såg lite grått och trist ut när vi åkte på morgonen, men det var ganska hyfsat under hela dagen när vi var där. Det började regna mer när vi var klara och stod och tittade på prisutdelningen. Nej, vi stod inte på nån prispall   . Men en dag händer det, som de säger i en viss reklam. Sen är det inte så länge sen Lizzie löpte, så hon är nog inte sig själv än.

 

Första loppet var ett agilitylopp, med alla kontaktfältshindrena. Satt och tittade på gungan, och tittade när dom små hundarna gick hur gungan studsade tillbaka när den nåt backen. Tänkte att gör den så när Lizzie är på så får jag henne aldrig över gungan. Fast det behövde vi inte oroa oss över för vi kom aldrig så lång, vi kom inte ens över balansen. Det ställde nog till igår på träningen när inte stöden var nere i backen på nerfarten och det svajade lite när hon var på dom.

 

Hopploppet gick inte heller bra, hon var inte riktigt fokuserad på att hoppa, sen blev jag förvirrade när det inte gick som jag hade tänkt.

 

Men nu har jag kommit på en sak med dom här kontaktfältshindrena. När vi tränar, då har vi gått om tid att hålla på med både gungan och balansen. Går hon inte på dom självmant så hämtar jag kopplet och leder henne över dom. Hon vet att hon inte har nåt val så till slut så går hon över dom, ibland tom med med ganska bra fart. Men på tävlingar känner man en liten press på sig. När jag hållt på och försökt locka över henne några gånger då brukar jag ge upp och fortsätta på nästa hinder istället. Det är nog ett misstag och göra så. För nu har hon upptäckt att när det är tävling då blir hon aldrig tvingad att gå på balansen, att när hon irrar lite omkring så ger jag upp och vi fortsätter mot nästa istället. Så jag bör nog börja göra så att jag ser till att hon går på den av dom 2 som kommer först på banan, sen när jag fått över henne att jag kanske tar ett hopphinder, och snabbaste vägen ut. Men att jag ser till att hon går på gungan eller balansen, att jag visar henne att oavsett om vi tränar eller tävlar så kräver jag att hon går på dom.

 

Sen slutade vi dagen med en plojtävlingen under tiden poängen för DM:et räknades. Det var en tävling som gick ut på att man körde parvis.  Hindrena ställdes upp i en oval med ett slalom med 4 pinnar i vardera ände av ovalen. Ett par började vid ena slalomet och det andra vid det andra. Sen sprang man ett var runt banan merurs tills man kom tillbaka till det slalomet som man startade från. Så man började och slutade med slalom.

 

  

 

Jag fick starta med en klubbkompis så vi höll på och trigga varandra hela tiden "vinner du så pratar jag inte med dig på 2 veckor" eller " hur mycket betalar du för att jag låter dig vinna". Nu blev det ju så att hon till slut vann alltihopa, priset var pengarna vi betalat för det loppet, vilket var 10 kr var. Så hon fick en jättepott på 180 kr   . Men jag tycker det var jättekul att hon vann, för hon har aldrig velat vara med på nån tävling pga hennes hund skall skälla på domaren. Men idag gick det kanonbra på den fronten också.

 

För övrigt var det loppet en kanonbra idé. Man fick upp fart på hundarna när det var bara rakspår med hinder med fart på. Bra om man vill träna upp farten, och inte alltid bara traggla med banor.

 

Ja, nu är det bara och börja ladda om för nästa tävling som är på lördag, hoppas det går lite bättre då och att vi inte har sämre väder än idag.

 
 
missy

missy

14 maj 2010 21:24

Hej
Hur är läget med dig gumman ? Måste vara roligt att ha hundarna dina som är så fina.Ens Bästa vänner

Regning hos mig bara , men imorgon ska det bli sol igen.Skönt

http://www.me-my-precious.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marru - Fredag 5 april 23:51

Så var det april igen, med allt vad det innebär. Bland annat aprilväder. Ena dagen är det så bart och fint överallt, och man känner våren. Nästa dag är det bara vitt, vitt och återigen vitt.          Första arpil var det fint väder, och då v...

Av Marru - Tisdag 26 mars 20:14

Nu har det varit lite tävlingar igen. För över en vecka sen hade vi agilitytävlingar. Klass 1 på lördag och klass 2 på söndag. Viiru och jag tävlade på lördagen. Han var duktig, placeringarna blev 3, 4, och 5. Vi var och tränade igår, och han var rik...

Av Marru - Tisdag 27 feb 20:38


Då har man varit ute och dömt igen. Hos Gävle BK. Denna gång fick jag en lite större hall och vara i än förra gången. Många duktiga ekipage vad det som vanligt. Men det blir ju lätt så i mästarklass. De finns ju ingen högra klass, och en del har vari...

Av Marru - Lördag 17 feb 22:02

Viiru och jag har varit på agilitytävling på hemmaklubben i Norberg. Vi har inte tränat mycket i vinter. Nästan bara slalom när vi varit till hallen på torsdagkvällarna och tränat rallylydnad. Då har det ju alltid stått ett slalom vid bakom sekretari...

Av Marru - Söndag 11 feb 22:04

Har varit och dömt lite rallylydnad mästarklass. Här kommer mina banor i mästarklass, från Gävle och dagens bana från Karlstad. Det blir mycket mästarklass nu.    Börjar med Gävles bana, som var först ut i år. Som jag fick trycka ihop på en yta p...

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10
11 12 13 14 15
16
17 18 19
20
21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards