Colliekompisarna

Alla inlägg under maj 2010

Av Marru - 12 maj 2010 23:29

Idag var det dags för årets första uteträning på kennelklubben. Det kändes lite konstigt att springa på gräs, det var nästan så att man snubblade över en grästuva   . Vi gjorde en bana som verkligen blev en minivariant. Nu när vi har en stor gräsplan och bygga på, så blev det nog den minsta banan jag nånsin sett . Ja, det gick det också.

 

Fast det höll på att gå galet med balansen för Lizzie, jag tittade ju inte så noga på den, och andra hundar var på den. Det var en sån där det gick jurstera stöden som satt under uppfarten och nerfarten, för att få det att stå stabilt även om det är lite ojämt. Nu var ju den på ena sidan lite för högt upp så när hon skulle ner så sviktade bommen, så hon sprang av i full fart. Men jag tog upp henne igen. Sen tränade vi några gånger på minibanan.

 

Efter det gick vi över till gungan. Såklart skall det ju konstras lite där. Men när vi väl fått över henne en gång så var det ju inga problem. Ställde den så att det var en tunnel före. Hon sprang genom tunneln och upp på gungan. Problemet imorgon blir väl att gungan säkert har en matta, och då blir den lite annorlunda. Vi tränade några gånger på lilla gungan som stått på klubben hela vintern, den har en filtmatta, men den är inte hög. Kanske 20 cm över marken .

 

Ja, det blev väl lite fika och lite prat också. Imorgon blir det samling i Fagersta sen far vi iväg till Sala, tror vi blev 7 st som åker dit och tävlar imorgon.

Av Marru - 11 maj 2010 22:49

Lizzie och jag. Nu har det varit uppehåll här ett tag pga Lizzies löp. Visserligen var jag på agilityträning i onsdags med Clara, fast det var ingen roligt för hon vill ju inte göra så mycket, och vi byggde en sån rolig bana då. Men imorgon är det dags för träning. Första träningen utomhus, vi har inte ens tävlat utomhus ännu. Så imorgon blir det första utomhusträningen, på torsdag tävling. Det är DM i Sala, skall bli roligt och åka dit. Sen på lördag är det Strängnäs Cup. 

 

Idag så har jag igen lekt och tränat med dom ute på gården, eller det blir väl bara lek med Micki och Farina. Försöker träna lite med Clara. Jobbar fortfarande med att få henne att förstå vad fot är. Men provar lite rallylydnadsmoment med henne också, det verkar hon tycka är kul. Så lite vilja har hon att jobba........om man har näven full med godis   .

 

Lizzie tränar jag lydnadsmoment med, mycket vänster och hägerhalter. Sen har jag nött lite på läggandet under gång. Jag måste få fram mer nyanser i kommandona på nåt sätt så hon hör skillnad mellan ligg och sitt. Sen är hon väldigt mycket för att prata. Särskilt dom här momentena i rallylydnad, när man tar ett steg fram, sitt, 2 steg fram, sitt, 3 steg fram sitt. Eller samma fast bakåt, då är hon väldigt mycket för att prata, hon tycker väl att jag är tjatig . Måste hitta på nåt knep att jag får tyst på henne. Hon vill gärna prata lite när vi tränar linförighet också.

 

Nu måste jag göra en psp-lektion för Winni, sen tänkte jag titta på Målarbodens veckotema. Sen fortsätter jag med hemsidan. Har kommit igång med den ganska bra, och den ser ganska bra ut också om man får säga det själv. Och det får jag ju .

 

Av Marru - 9 maj 2010 23:50

Colliekompisarna har idag haft besök från Småland. Av en stilig sobelkille, och en söt liten collietjej som bara är 5 månader gammal. Mer om dom kan ni läsa här, eller om hanen. Det är ju jag som är webmastern för den sidan, och jag skall börja göra om det så att Mimmi får också ett hörn åt sig där. Allt fungerade kanonbra när dom fick hälsa på varandra en och en i början. Det var Lizzie vi var lite fundersamma över. Men Milton var bara lite intresserad av henne, men hon inte alls. Däremot så gav hon han ett nyp när han försökte komma för nära   .

 

Här har ni då Mimmi från Lograns kennel i Finland. Hon var väldigt lik Lizzie i kroppsformen. Tydligen så växer hon också lika fort som Lizzie också. Hon ser lika gänglig ut som Lizzie gjorde i den åldern, bara långa ben. Men hon var kanonfin, det skulle säkert bli en kanonbra agilityhund av henne .

 

  

 

Här ser ni Mimmi med pappa Milton i bakgrunden. De var mycket intressant för Milton på vårat hälsospår. Kan vara roligt med lite nya dofter som omväxling mot dom i Småland.

 

  

 

Här har vi ett skiftbyte i Bregottfabriken .

 

  

 

Vad kan man säga annat än att det var kanonhärligt och gå en promenad med en stor collieflock springande runt benen. Nu blev jag sugen på fler .

 

    

 

Sen pratade vi lite om den här avundsjukan mellan uppfödarna. Vuxna människor beter sig som småbarn. Skriver du i fel personers gästbok, så kan nån som du haft mailkontakt med helt plöstligt sluta med den kontakten.

 

Sen diskuterade vi lite om deras hemsida, hur den ungefär skall se ut i framtiden. Den som väntar på nåt gott får se...... 

Av Marru - 8 maj 2010 23:04

Eftersom vi inte kom iväg på nån tävling den här helgen heller så plockade jag fram hopphindrena vi köpte på Rusta förra sommaren. Gjorde lite olika hoppbanor. Började med Lizzie först. Använde bla snörboll och godisskål för att få drag på hopphindrena. Sen blev det lite staket plus lite annat. Tränade också lite rallylydnadsmoment och lite lydnadsmoment. Sen blev det en hel del bus och lek.

 

Sen tog jag ut Micki, där koncentrerade vi oss på att hoppa över hindrena utan att riva. Provade lite handling också. Sen lekte vi med snörbollen. Till sist tog jag ut Farina, och hon fick också hoppa lite, men inte alls lika mycket som dom andra. Vi lekte också med snörbollen en liten stund.

 

Clara fick vara eftersom hon inte visat nån vilja att hoppa än. Efter det tog jag ett par hundar till Smedjebacken. Tog med mig lite tårta till mamma samtidigt jag hämtade hem lite hundmat. Glömde ju det förra gången jag var dit.

 

Nu tänker jag börja läsa på lite om webbdesign, har en idé hur jag vill att man hemsida för hundarna skall se ut. Men inte kunskapen att få till det. Så nu skall jag börja läsa, lite i taget så till slut så kanske jag får till det.

 

Fast först måste jag gå en bloggrunda, sen måste jag göra min nästa Winni-lektion. Det var nåt med skuggor.

Av Marru - 6 maj 2010 22:29

Ja, då blev man ett år äldre igen, lite sådär i smyg. Det var bara dom på Hundforumet som visste om det eftersom man där inte kan ställa in att det inte skall visas, jag har alla fall inte hittat det. Har fått ett lottpaket av maken, det var vinst på två lotter, sammanlagt 20 kr. Blommor får jag väl köpa själv imorgon   . Men han har faktiskt lovat och betala ett par skor åt mig. Såg ett par snygga sköna skor hos fotvårdaren när jag var där sist. Skall ringa henne innan jag skall dit nästa gång så att hon får ta hem dom i min storlek. De kostade 1199, märket kommer jag inte ihåg. Men det är en speciell stötdämpande sula på dom. Jag antar att dom skall vara bra för fötterna eftersom det är en fotvårdare som säljer dom . Av mamma fick 2000 kr. Och av hundarna en massa pussar.

 

Annars har det inte varit nåt speciellt idag, har fortsatt med städningen. Men nu är det klart. Bästa födelsedagspresenten var nog när jag kunde ta fram dammsugaren utan att Micki fick ett vansinnesutbrott. Inte ett skall från att jag tog dammsugaren ur skåpte, till att jag ställde in den igen. Det var verkligen roligt, jag berömde han jättemycket, han fick tom en gobit för att han var så duktig.

 

Imorgon skall jag köra buss igen, men jag är hemma på dan. Har ett pass med uppehåll.

Av Marru - 5 maj 2010 23:45

Idag bestämde jag mig för att ta med mig Clara på träningen, eftersom det inte var nån större idé att ta med sig Lizzie, för hon hade väl sprungit efter alla killar där idag   . Det gick ju inte så bra, för som vanligt ville hon inte göra nånting.  Hon ville bara ut så fort jag försökte. Men sen tog jag några hopphinder med koppel, och försökte en gång till utan koppel sen. Jag fick henne och hoppa 4 hinder på raken alla fall. Så en viss framgång mot förut. Men jag tänker alla fall försöka på en kurs med henne i höst. Det vore ju perfekt, för då hade jag alltid en hund som jag kan tävla med för dom löper ju inte samtidigt.

 

På måndag skall de flytta hindrena tillbaka till Semla. Vad skönt för då kan jag åka och träna när jag vill. Såklart så åker jag ju till onsdagsträningarna som vanligt, men på helgerna kan jag åka ut med alla 4. Tror Micki blir glad åt att få springa lite mer än förut.

 

Av Marru - 4 maj 2010 23:58

Idag har det då inte hänt nåt särskilt här. Fortsatt i samma spår som igår, städat och borstat Micki   . Fast imorgon blir det ett uppehåll, för då skall jag till Smedjebacken, så får maken dra sitt strå till stacken. Han får städa upp i sina vrår .

 

Lizzie är verkligen på väg in i höglöp, eller hon är det kanske redan. Hon som normalt inte vill hälsa på andra hundar, drar sig mot dom hela tiden nu. Vågar inte släppa henne lös när vi är ute och går nu, för då kanske hon drar iväg.

 

Så imorgon tar jag med mig Clara på agilityträningen. Vet att det kommer att bli tufft och se Lizzies ivriga blick när hon tror att det är hon och jag igen som skall iväg. Men det går inte att ta med sig henne nu. Tänkte prova med Clara ifall hon är villig att göra nåt alls, för jag tänkte prova en agilitykurs med henne i höst.

Av Marru - 3 maj 2010 23:44

Det blir inga kort på den fjärde hunden här i huset än, har bara borstat en tredjedel av han än så länge. Tänkte börja bakifrån, men vart tvungen att tvätta rumpan på han så jag fick börja framifrån istället   . Den där kragen på han är helt hopplös, den blir bara större ju mer jag borstar   . Imorgon får jag väl börja bakifrån på han.

 

Sen har jag städat köket, tänkte ta ett rum i taget så innan veckan är slut så har vi ganska fint här . Bara en liten sväng med dammsugaren sen som pricken över i. Jag skulle verkligen vilja ha ett nytt vardagsrumsbord, en med lådor. Så kunde man gömma alla fjärrkontroller mm i lådorna. Har sett ett fint på Mio, men maken tyckte det var alldeles för dyrt. Närmare bestämt den här. Finns på Mio, kostar 4950, jag tycker den är så snygg.

 

  

 

Men så över till grafiken, tänkte visa 2 bilder som jag gjort under helgen.

 

Först ett tema från Målarboden.

 

  

 

Sen en lektion från The PSP Fun Group.

 

  

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10
11 12 13 14 15
16
17 18 19
20
21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards