Colliekompisarna

Alla inlägg under juli 2010

Av Marru - 18 juli 2010 21:59

Idag gick då startskottet för Bergslagsveckan. Det hade kommit en hel del husvagnar sen vi åkt därifrån igår. På onsdag lär det bli en bytesdag, då åker dom som tävlat i klass 1 och inte blivit uppflyttade till klass 2 hem. Men istället kommer dom som skall tävla i klass 3.

 

Hur gick det för oss då? Lizzie hade startnr 38, så vi började. Det började bra, men så kom vi fram till ett hopphinder och jag stannade till, såklart stannade Lizzie också. Så där blev det en vägran. Sen gick det ganska bra, slalomet fick jag hjälpa lite, visa lite extra, men hon missade inga pinnar. Sen blev det en konstig vinkel vid ett hopp, så jag stannade till igen, och Lizzie likaså, så där fick vi en till vägran. Men efter det så var det bara raka spåret. Så vi slutade på en 50:e plats.

 

Farina var startnr 106, men sen tänkte jag att jag skulle kanske försöka hinna äta innan jag skulle börja jobba, för sen visste jag ju att det fanns inga chanser till det så jag var och sa till att jag vill starta lite tidigare. Men vi kom inte så långt, det blev fel redan för början, hon hoppade vid sidan om vid däcket, sen hamnade hon fel vid ett hopphinder. Så jag har bestämt mig för att stryka Farina från resten av loppen. Det är ingen idé att riskera nåt med henne.

 

Totalt kom 51 hundar i mål av 91 som startade. Agilityklass fick vi inte köra utan jag var tvungen att jobba då, så det blev inga fler lopp för oss under den här dagen.

 

En bild när klass 2 går banvandringen i agilityklass. Det var lite rörigt där ett tag. Imorgon tar vi nya tag, hoppas jag skall komma på hur jag skall göra med dom där stoppen, för stannar jag, stannar hunden och då blir det en vägran på en gång.

 

  

 

Om nån är intresserad av dagens resultat som finns dom här:

http://www.agif-agility.se/

 

Kennelklubben har gjort ett avtal med en IT-kille som sitter och fixar allt med startlistorna och resultaten. Han lägger ut resultaten på en gång ett lopp är färdigkört, väldigt effektivt.

 

ANNONS
Av Marru - 17 juli 2010 19:34

Ja, imorgon startar veckan som vi väntat länge på, det finns nog tom dom som väntat på den i nästan 3 år   . För så länge sen är det sen förra gången när Fagersta kennelklubb hade den tillsammans med Ludvika BK. Fast i år kör Fagersta den själv.

 

Vi var till Smedjebacken idag och kollade ifall nåt behövdes göra, och så reste vi upp vårat tält. Det verkade inte finnas så mycket att göra, men jag tejpade ihop några startlistor alla fall. Synd att largelistorna inte var klara så jag vet inte alls när vi startar imorgon. Fina oranga funktionärströjor fick vi också.

 

Sen när vi kom hem så hann jag inte mer än på toa förräns telefonen ringde. Det fanns ju inga kastruller där, och det är meningen att det skall lagas mat där till funktionärer och till dom tävlande som vill köpa mat där. Så dom ringde och frågade om jag hade något att låna ut, så dom slapp åka till Fagersta och hämta, det blir ju alla fall 6-7 mil fram och tillbaka. Och dom som har varit där hela dagen har ju jobbat hela tiden så de ville ta det lite lugnt under kvällen. Ja, jag lär ju inte behöva några kastruller under veckan . Så nu har jag packat ner lite grejer i en låda. Det är inte ofta man åker på en agilitytävling med kastruller i packningen .

 

Vi får se om vädret är på våran sida under veckan. Idag så har det regnat här på eftermiddagen, och det är mulet fortfarande. Det gör inget om det är mulet, bara det inte vräker ner.

 

Här kommer en bild på largebanan, eller det som skall bli largebanan imorgon. Mediumbanan kommer att vara där bakom largebanan.

 

  

Såhär ser det ut efter alla 3 banonrna, det här är kortsidan på largebanan. Smallbanan är där bakom mot kyrkan till. Vi kör 3 banor samtidigt, en bana för varje storleksklass. Sön-tis är det klasserna 1 och 2. Onsdag har vi ledigt. Tors-fredag är det klass 2 och 3 och på lördag är det bara klass 3.


  Här håller maken på med vårat tält, och Lizzie står bredvid och tittar på lite nyfiket.

 

  

ANNONS
Av Marru - 16 juli 2010 23:45

Nu är det inte långt kvar till våran stora tävling, Bergslagsveckan. Har idag städat och tvättat för det är saker som man kan glömma helt nästa vecka   . Det är nog lika bra man diskar imorgon, för jag antar att jag inte kommer att orka med det heller förräns på onsdag . Då har vi en vilodag, för att köra på i 3 dagar igen sen. Vi får hoppas att det inte är lika varmt nästa vecka som den här veckan har varit. Fast idaghar det inte varit så varmt som det var igår, för en timme sen var det bara 20 grader varmt. Så lite hopp finns det.

 

Beställde förresten några linnen från Cellbes som kom förra veckan. Så igår kväll upptäckte jag att en av dom hade en stor glipa i sömmen på sidan. Så jag skickade ett mail till dom att jag har haft den på mig hela dagen, och att den ligger i tvättmaskinen, men att man ser på den att maskinen har gått lite snett där, eller att tyget inte är klippt rakt. Så jag fick ett mail nästan på en gång från dom, att de skulle skicka en lapp om returfrakt, och att dom skulle titta på den. Vi får väl se om dom kommer fram till samma slutsats

Av Marru - 15 juli 2010 23:45

Nu är jag sur på mig själv. Missade en lydnadstävling som jag har sett fram emot. Har hela tiden haft i huvudet att den är veckan före våran Bergslagsvecka. Jag har haft lappen liggande på köksbordet, och tittat på den ibland, och ändå så tänkte jag inte på att kolla datumet. Utan har hela tiden tänkt på att den är idag. När jag kommer dit så är det bara 2 bilar så jag blev lite fundersam. Så jag tog lappen från ryggsäcken för att kolla och då ser jag datumet. 2010-07-08. Hur har jag kunnat missa den. Känner mig riktigt besviken. Jaja, det är bara och ta nya tag.

 

Var även till garaget i Borlänge och hämtade priser till våran tävling nästa vecka. Jag skulle ju alla fall hämta dom så då vart ju inte den turen helt i onödan. Sen var jag till ÖB en snabbis och köpte ett litet ben åt Lizzie. Sen när vi skulle ut och gå så skulle hon bära på benet hela tiden, nästan hela hälsopromenaden gick hon med den i munnen. Hon är så söt när hon bär på sina ben, eller grenar. Imorgon skall jag åka till Smedjebacken och hämta mer priser, skall bli kul och se vad vi får för nåt.

Av Marru - 15 juli 2010 00:13

Våran stora tävling närmar sig hela tiden, nu är det bara några dagar kvar. Imorgon skall jag hämta lite priser i Blg när jag ändå skall dit på kvällen. Sen på fredag så skall jag hämta lite priser i Smb.  Idag fick vi schema hur vi skall jobba, men det har visst varit ett pysslande, det har ju blivit lite sjukdomar och andra hinder för en del. Så på söndag kan jag bara tävla i hoppklass, sen resten av klasserna får jag jobba. Men jag har pratat med maken att han kan köra agilityklass, alla fall med Farina. Det är ju ändå han som har börjat agilityn med henne. Lizzie vet jag inte om hon vill följa med han en gång. Ja, det visar sig på söndag. Spännande skall det alla fall bli.

 

Idag har jag jobbat, det har varit ett evigt bytande av kläder. På med uniform, av med uniform, på med uniform osv. Hade ju ett par lite längre raster, och då kan man ju inte gå med uniform på sing när man går hemma.

 

Men annars så var dagen svalare än igår. Blev inte alls lika svettig som igår.

Av Marru - 12 juli 2010 22:34

Imorse så ringde telefonen, det var från Nobina. Det var en här i Söderbärke som blivit sjuk, så jag fick ut och jobba. I den här värmen   . Skall jobba tisdag och onsdag också. På tisdag tom en riktigt lång dag på över 12 timmar, ja bara 11 timmar i betald tid. Men det räcker till. Jaja, vi som hade tänkt och åka och bada idag, ja det får vi väl flytta fram till torsdag. Sen är det tvättstuga på fredag.

 

På lördag skall jag åka till Smedjebacken för att kolla om det är nåt som behöver göras vid tävlingsplatsen. Sen på söndag så smäller det   . Den stora agilitytävlingen, Bergslagsveckan. Det skall bli jättekul, det kommer massor av folk, det är över 800 hundar anmälda. Kommer även från Norge och Finland en del, fast dom flesta är från Sverige.

Av Marru - 11 juli 2010 23:19

Idag har det varit en ganska bra dag fast det har varit otroligt hett. Det var ett tag 32 grader i skuggan på eftermiddagen. Men på morgonen åkte vi alla fall till Fagersta och bada. Det var 24 grader varmt i vattnet enligt tavlan där.

 

Sen åkte vi hem, och bara tog det lugnt. Micki vill inte ens ut och gå, han gör det nödvändigaste så vill han vända hemåt igen. Jag har ju för ett par år sen köpt en sån där kylduk, och jag tänkte att jag skall prova den idag. Men vilket företag det var, jag var ju alldeles genomsvettig innan jag var klar med den. För det första, plastförpackningen den låg i, den var ju inbrottsäker så jag hade och göra ett tag innan jag fick upp den. Sen kom nästa problem, att få duken ur den. Den låg ju i en plastpåse, och dra ur en plastpåse ur en trång plastförpackning, ja det kan ju vem som helst gissa hur det går med den saken. Så jag klippte upp plastpåsen, och drog ur duken ur den. Men det var inte lätt det heller, fick dra länge innan jag fick ur den, och svetten bara rann. Tror ni problemen tog slut där. Nähädå, nu skulle ju den där duken blötas ner   . Det var inte heller lätt. Den var ju rullad i en stenhård rulle som inte gick och öppna som den var. Så jag fyllde handfatet med kallt vatten, men det hände ingenting. Jag försökte klämma på den där rullen, och det blev väl nån fläck som blev lite mörkare. Sen försökte jag bända upp den där rullen lite. Ja, för det första kan jag ju säga att den flöt ju upp på ytan hela tiden. Men när jag fått en liten skåra i rullen så fyllde jag den med diverse tunga flaskor så att den skulle ligga på botten. Men inte sög den i sig vatten för det, så jag fortsatte och klämma på den. Efter många om och men så fick jag upp duken lite, så då la jag på mera flaskor och lät den ligga där under tiden jag åt. Men inte hade den där duken sugit åt sig mycket vatten under tiden. Men efter att kämpat med den länge och väl så fick jag den väl och bli blöt till slut. Fast då var jag bra sugen att slänga den över mig istället för Micki   . Men jag slängde upp den på Micki alla fall.

 

Sen åkte jag till Folkets hus för att gå på teater. Vi hade teaterpremiär här i byn. Pjäsen hette Midsommarnattsmardröm. Det var lokala förmågor som spelade i den och den är skriven också av nån i trakten. Den var faktiskt ganska rolig. Den handlade om kärlek, fördomar, och en flaska körsbärssaft . Dom var duktiga dom som spelade också, lite minnesluckor blev det. Men det var säkert premiärnerver, går säkert bättre nästa gång för dom. Så ni som är i närheten av Söderbärke, åk och titta på den den 26/7.

Av Marru - 9 juli 2010 23:23

Jag började ju borsta Micki igår, för jag tänkte ta kort på han. Så jag fortsatte och borsta lite till idag, sen tog jag ut han för jag skulle försöka få lite kort på han. Visserligen var det lite för soligt och blåsigt att få bra bilder på han. Men det var ju nu eller aldrig, för sen får man ju börja om från början med borstandet. Så här kommer några bilder på vårat pälsmonster, det var bara 2 st som jag tyckte blev ok så man kan visa dom.

 

  

  

 

Sen gick det inte ens 10 minuter förräns hans fina vita krage var smutsig igen. Som belöning för att han stod still så lekte vi lite med snörbollen. Förstår inte varför han blir så smutsig framtill på kragen. Eller tittar man på bilden så försår jag väl det egentligen   .

 

Sen den där blomman jag frågade om igår, tog en lite bättre bild på den idag. Men efter lite efterforskningar så har jag kommit fram till att den kan heta Nemesis, är inte riktigt hundra på det. Men det är väldigt likt. Den jag tog bild på igår var väl lite rödare än den här, som är mer åt det oranga hållet.

 

  

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2010 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se