Colliekompisarna

Alla inlägg under augusti 2010

Av Marru - 15 augusti 2010 23:48

Imorse så ringde väckarklockan redan före 5   . Vi hade stämt träff utanför Fagersta kl 6. Kommer fram till Oti 5 minuter före utsatt tid, hinner köra runt den gamla macken, och då kommer dom andra, så det var bara och fortsätta. Före Lindesberg hade det hänt en trafikolycka, vet inte riktigt vad som hänt, men alla fall hade en bil brunnit upp, såg jag på hemvägen. Men vi kunde alla fall inte åka förbi där utan fick ta en mindre väg till Lindesberg, och vidare mot Frövi.

 

Väl framme i Frövi så är vädret lite skumt, man vet inte om det skall regna eller vad. Men vi klarade oss utan vatten den här gången också. Vi har haft tur den här sommaren på den fronten.  Första banvandringen för oss var redan 7.30 i hoppklass. Lizzie och jag startade som nr 10. Banan kändes ganska enkel, det var bara ett ställe jag vart lite osäker på hur jag skulle göra, men jag gjorde alla fall tvärtemot vad jag tänkt, men det gick bra ändå. Vi blev nollade, men med tidsfel. Referenstiden låg på 35, och våran tid var 45,26. Men placeringen blev 15 ändå.

 

Sen blev det ett ganska långt uppehåll, vi skulle ju över till agilitybanan. Men där skulle small och medium klass 2 och 3 köra. Sen skulle de ha lunch, och efter det skulle small och medium i klass 1 köra. Sen vart det largehundarnas tur.  Under tiden vi väntade på våran tur så gick jag ett par vändor med henne till skogen. Men jösses säger jag bara, vilken stank   . De låg några slamdammar nästan bredvid brukshundsklubbens träningsplan. Gick förbi där första gången när vi skulle gå och pinka på morgonen, men hittade snart en annan väg.

 

Sen blev det våran tur att starta till slut. Alltihopa började bra, hon gick över A-hindret, genom tunneln, och över hoppen, sen upp på balansbommen, jag gjorde ett bakombyte. Över ett hopp, sen upp på gungan. Där sprang hon visserligen förbi en gång, och jag borde nog ha låtit det vara bra där. Men jag lockade alla fall upp henne på gungan, och när hon gick på den så åkte den ner med en duns, och hon flög av. Sen ville hon egentligen inte göra nåt mer. Men jag fick efter många lock och pock att köra resten av banan. Så det blev en disk där.

 

Sen efter det loppet så har jag suttit och svurit över gungan, nu när vi fått till det så skall hon råka ut för en sån gunga.  Få se nu hurdant bakslag det blir på det. Men jag åkte alla fall ner en sväng till klubben på vägen hem. Där tog jag henne med koppel över lilla gungan först några gånger. Det gick bra, hon verkade nöjd och glad. Sen tog jag över henne till den stora gungan med koppel. Hon gick över den, men det hade blivit lite långsammare tempo. Nu får vi se på nästa tävling hur hon reagerar på gungan.

 

Jag hade henne liggande i bilen ibland, bilen stod så nära banan, så det gick bra. Hade vattenskålen på taket, sen skulle jag ge Lizzie vatten, och kände att nåt gick på min hand. Skulle pilla bort det, då sticker en geting till mig.

ANNONS
Av Marru - 14 augusti 2010 21:58

Idag har det varit den stora borstardagen på Lizzie. Hon har ju börjat fälla efter löp nu, och det lossar hur mycket som helst. Förstår inte att det kan lossa så mycket av en hund. Här är högen, man ser inte hur stor den verkligen är, för skulle ha tagit bilden uppifrån, men det är mycket.

 

  

 

Synd att man inte vet vem som skulle ha användning av det, för här skulle det finnas mycket och spinna av. Men det blev trots allt lite kvar på henne också. Nu är hon fin inför morgondagens agilitytävling i Frövi.

 

  

 

Igår kväll gav jag dom varsin Dentastick, här ligger flickorna på rad, men man får vara snabb med kameran för dom är snabba, flickorna. Micki däremot, han är klok nog att ställa sig lite vid sidan, han är ju långsammare, och då finns det risk att nån snor hans.

 

  

ANNONS
Av Marru - 13 augusti 2010 22:38

Ja, skall bli spännande och se hur det går borta vid den nya lägenheten. Idag så drog vi Chryslern till den parkeringen, så en av oss har flyttat redan. Maken har pratat med vaktisen, och det var ok att den står där. Vi har ju lite dåligt med parkeringsplatsen i det här området. Ikväll när han var ute och gick med ett par hundar så hade en gubbe som bor i huset som ligger vid gaveln av vårat hus gapa över varför vi ställt våran bil på deras parkering. Maken hade sagt att nu är det så att han hyr en lägenhet därborta och pekat dit vi skall flytta. Då hade karln börjat skrika på en gång, är det ni som skall flytta med dom där 4 skällande colliena dit. Om han hör dom skälla efter 22 skall han ringa till Bärkehus. Då sa maken åt han att våra hundar är inte ens ute så sent på kvällarna. Jo, det är dom visst det hävdade karln, för han hör dom varje kväll. Visst hör han skällande hundar, men de är inte våra, utan dom är uppe på byn. Sen kom det en annan karl som sa åt han att det är faktiskt hundarna där uppe som skäller. Då lugnade han väl ner sig.

 

Sen sa maken åt han att våra hundar stör då mycket mindre i den här byn än alla fyllon med sina fester. Nu är det ett gäng som håller igång här igen. Skall verkligen bli skönt att flytta, för då kommer vi ha en väg som går bakom sovrummet och vardagsrummet, och där är det inte mycket trafik. Här har vi en innergård och folk har dragit ut stolar och bord, och nu sitter dom där på baksidan och gapar. Kanske skulle gå ut och klaga att dom stör våra hundar som redan ligger och sover allihopa. Att våra skulle skälla efter 22, det är ju skrattretande. Dom kan ju knappt hålla upp ögonen så länge   . Lizzie brukar ibland gå till sovrummet, sen kommer hon till dörren och ställer sig och tittar på oss "skall inte ni komma och sova" .

 

Men tydligen är den här karln en som klagar på allt och alla, och det står han själv och berättar för maken   . Bla har han ringt till hyresvärden om en ny granne efter bara 14 timmar, han för liv. Ganska lätt och flytta tyst . Vilken tur att han inte bor i samma hus som vi.

Av Marru - 12 augusti 2010 23:04

Idag har det inte hänt så mycket här förutom att jag har städat. Imorgon är det tvättstugan, kan inte göra båda samma dag för då glömmer jag bort och gå ner till tvättstugan i tid när jag håller på med annat.

 

Sen har jag jobbat lite med mitt psp idag, det blir lite glest mellan varven där. Gjorde en bakgrund för några dagar sen. Sen gjorde jag en pixellektion som jag skickade in i början av veckan. Det kom en ny lektion igår, en nalle men den har jag inte börjat på än.

 

  

Sen letade jag bland tutarna, men man har alltid lite svårt att välja vilken man skall ta. Men så blev det denna då, med Lizzie i ramen såklart.

  

Av Marru - 11 augusti 2010 23:33

Så har vi återigen varit till Semla på träning, som alla andra onsdagar. Lizzie var lite knepig idag, ville inte riktigt, fast på slutet när vi tränade på en hoppbana fick hon till lite fart.

 

Först körde vi lite rallylydnad, men allt kändes bara så segt. Hon har börjat krångla med sittet, det blir nog till och ta fram klickern för att få ett snabbt sitt. Annars så tyckte jag hon tittade runt omkring, och gick och nosade.

 

Sen efter en stund gick vi till agilitybanan, där fanns det inte heller mycket krut att hämta. Hon gick ju runt, men det kändes som om det inte var mycket mer. Dom har fått en ny balans på klubben, en som kan stå ute i vått och torrt, så där hade vi en premiär. Men hon gick på den utan problem, gungan var det inte heller några problem med, hon tom drog sig mot gungan en gång fast hon inte skulle dit.

 

Slalomet får vi nog börja dela upp i små delar för att få upp lite fart. Får nog hämta 4 pinnar från garaget som jag sätter upp på gräsplan.

 

Sen körde vi lite på rallylydnadsbanan igen, jag gick lite snabbare och lockade lite mer, den här gången gick det lite bättre. Men vi har lite problem med snurrar åt vänster, eller det kanske var nåt tillfälligt eftersom hon inte var riktigt koncentrerad idag. Det var inte mycket till kontakt idag inte.

 

Efter en liten pratstund så gick vi och provade en kort hoppbana, det var mer träning på handling på den banan. Den bestod bara av hopphinder. Det var väl tänkt att man skulle göra 2 bakombyten på den, men vi fixade bara en. Man får nog tänka efter lite när man kan göra bakombyten med henne, och när man inte skall göra det.

 

När dom flesta hade åkt hem så var vi 3 st kvar för att träna platsliggning. Vet inte vad som har hänt, men hon vill inte ligga kvar. Så till sist så la jag henne framför en lyktstolpe, band fast kopplet i stolpen. Så körde vi en platsliggning på det viset. Hon gjorde inga försök att sätta sig upp, berodde kanske på att hon kände på sig att hon satt fast.

 

Så riktigt helnöjd är jag inte med dagens träning.

Av Marru - 8 augusti 2010 18:21

Idag så var det dags för dag 2 i Dala-Floda. Vädret såg väl lite si och så med imorse, men vi fick trots allt fint väder hela dagen. Vi har klarat oss från för mycket regn på nästan alla våra tävlingar. Det är bara den andra dagen i Avesta som regnade bort mer eller mindre, sen hade vi ju regn en halv dag på Bergslagsveckan, men den dagen tävlade inte vi. Det är ju lite tråkigt när det regnar för då måste man ha på sig dom där fotbollsskorna när man springer, och jag föredrar och springa barfota, särskilt när det är slut med den säsongen snart.

 

Vi började med hoppklass idag. Först hade vi två hopphinder, sen kom muren, och efter muren en tunnel som var i lite konstig vinkel från muren sett. Gick och funderade hur jag skulle göra där. För hade jag hållt mig på höger sida hela vägen, så hade jag krockat med Lizzie när hon kommit över muren, och jag skulle visa henne till tunneln. Så jag bestämde mig för att göra ett framförbyte efter andra hopphindret, och sen göra ett till byte när hon var inne i tunneln. Det fungerade bra. Sen efter en annan tunnel kom slalomet och efter det en tunnel med en vinkel så att det var bäst och ta felslalom, alltså att jag har Lizzie till höger om mig. Hon brukar ju vara säker på slalomingångarna, men inte idag, så vi fick vägran och 5 fel där. Men sen fixade vi resten av banan galant. Placering 23, fel 20,54, varav 5 var hinderfel och resten tidsfel. Sluttid blev 60,54.

 

Hoppklass large hann inte bli klart förräns de var klara med small och medium på agilitybanan. Så då gjorde dom en banvandring för dom som var klara på den andra banan, och så fick vi köra våra lopp fast det inte blev i nummerordning. Egentligen hade vi startnr 38, men vi fick starta som nr 15 eller nåt sånt. De sa vi ju inte nej till. Vi var klara med våra lopp redan före 10.

 

Agilityklass då, vart lite besviken där för gungan var inte med. Nu när vi börjar få flyt där så är den inte med   . Men det fanns en del svängar där som såg lite luriga ut när jag stod bredvid och tittade på när dom andra körde. Men det såg bättre ut när man gick banvandringen, och det gick bra. Slalomet tog bara lite lång tid, men vi klarade det den här gången, fast det var fel slalom. Så våran placering i agilityklass blev 15, 0 hinderfel, tidsfel 9,04 och sluttid 59,04. Nu måste vi börja träna på slalom så att vi får lite mer fart där, för där sparar vi in sekunder.

 

Men annars var det en bra helg, 4 starter, och bara en disk. Nästa helg skall man upp nästan mitt i natten för då är det tävling i Frövi, vilken tur att vi skall dit bara på söndag, annars var det också en 2-dagars tävling.

Av Marru - 7 augusti 2010 22:46

Imorse åkte vi till Dala-Floda och deras tvådagars agilitytävling. De kör tävlingarna på 2 banor samtidigt, agilityklass ena banan och hoppklass andra banan. Vi med stora hundarna började med agilityklass idag, och medium och small på hoppbanan, sen byter vi, så det gick undan ganska bra idag. Vi var hemma redan vid ett-tiden idag, sällan man kommer hem så tidigt från en agilitytävling.

 

Det var en ganska rolig agilitybana idag, med alla 3 kontaktfältshinder. Men jag hade bestämt mig att jag skall fånga upp Lizzie så fort som möjligt efter föregående hinder. Men jag hade inte behövt oroa mig. Gungan som var hinder nr 2 idag gick hon på direkt, ingen tvekan. Hon gick sakta över, men det gör inget, då slår den ju inte ner, för hon stannade inte upp mitt på gungan utan hon gick i jämn fart. Sen var det några hopp, och säcken, efter dom kom A-hindret, men det har inte varit vårat problem sen vi kom över den på kursen. Efter det så hade vi några hopphinder igen, och slalom. Slalomet gick hon hela vägen, och återigen några hopphinder, och sen kom balansen. Hon såg ut som om hon ville gå åt sidan, men jag visade med handen och sa hennes namn så då kom hon, och hon gick över balansen kanonfint. Sen dom 4 sista hopphindrena var en kombination där jag hade tänkt göra ett framförbyte för att inte få till nåt onödigt stopp. Men hon hade så bra fart där så jag tänkte att jag chansar med ett bakombyte, och det gick bra.  Såhär ungefär såg slutet ut. Denna har jag haft lite problem med för jag har alltid fått ett stopp, med slutresultatet att Lizzie också gjort det.

 

Under banvandringen planerade jag att jag skickar henne över hinder nummer ett, springer på andra sidan hopphindret för att sen skicka henne över hinder 2 med höger hand och springa på vänster sida om det hindret för att skicka henne över hinder 3 sen, och fyran. Men eftersom hon hade fart, så skickade jag henne över ettan, stannade kvar på den sidan, kallade in henne över tvåan, och sen skickade jag henne över trean med vänster hand, och gjorde ett byte bakom henne och hopphindret för att springa mot fyran. Nu har ju hindrena andra nummer i verkligheten för de var dom sista hindrena på banan. Så slutet är jag speciellt nöjd med.

 

  

  

 

Våran placering blev 14, tid 52,02 med 0 hinder fel och 5,02 tidsfel. Hur många starter och disk det var på det loppet glömde jag titta på. Men det var alla fall 60 anmälda, och den här gången var vi inte näst sist bland som som klarade sig utan disk.

 

Sen hann vi gå en vända i skogen innan det var dags för hoppklass. Där var det 3 hopphinder först, och sen slalom. Men där kom hon av sig för hon började titta på människor som satt bredvid banan, men jag fick henne tillbaka mellan rätt pinnar igen. 3 tunnlar sen, långhopp och ett vanligt upp som hon sprang förbi. Men eftersom vi redan hade 5 fel från slalomet, så tänkte jag att jag struntar i och börjar bråka med henne att hon skall komma tillbaka och ta hopphindret, så jag valde och diska oss i det loppet.


Men imorgon är det ny dag och nya utmaningar.

Av Marru - 6 augusti 2010 23:01

Då var det dags igen, imorgon bitti så åker vi till Dala-Floda. Första banvandringen är 8.40, så vi kommer att åka hemmifrån vid 7-tiden. Då hinner vi få upp tältet, och rasta hundarna när vi kommer fram. Det är ju en tvådagars, så tältet får stå kvar till på söndag.

 

Väskan är packad med extra kläder, kamera, tävlingsbok mm. Har tom gjort mackor, brukar ju annars köpa på tävlingsplatsen, men det är ju inte alltid man har lust att gå upp till serveringen.

 

Efter onsdagens träning så har jag lite förhoppningar om att det kommer att gå ganska bra i helgen.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se