Colliekompisarna

Direktlänk till inlägg 25 september 2010

En dags kurs i sök!

Av Marru - 25 september 2010 20:15

Idag skulle vi ägna dagen åt sök, Lizzie och jag   . Kändes lite surt igår kväll när man gick och la sig och man hörde regnet vräka ner. Var på toa ca 1 timme innan jag skulle upp, och hörde regnet fortfarande då. Men hoppet är ju det sista som övergiver en sägs det ju. Fast det regnade fortfarande när jag gick upp så hoppades jag att det skulle sluta tills vi skulle ut till skogen.

 

Vi åkte till Semla, kom i sista minuten trodde jag, men det var bara 2 där före mig. Sen när nästa kom så sticker våran instruktör ut huvudet från husvagnen, de hade bott i husvagn ute vid klubben, och frågar "men inte är väl klockan 9 än". Vi skulle samlas 8 idag och kl 9 imorgon bitti. Men hon var inte den enda som missat på den punkten. Men det gick bra alla fall. Vi satt inne i klubbstugan där våran instruktör förklarade lite hur man börjar med sökträning, och hur vi skall göra ute i skogen. Sen satt vi oss i våra bilar och åkte ut till ett ställe som hon tyckte fungerade bra. Det fanns glesare skog på ena sidan, och lite tätare på andra.

 

Först snitslade vi en ruta på 50 x 50 meter. Sen började vi med första hunden, och vi började på den sida där skogen var glesare. En skulle vara figge, och hon skulle gå halvvägs till första snitseln, sen skulle hon vända sig om och tjoa och tjima och ropa på hunden, sen skulle hon fortsätta fram till snitseln. Sen när hunden varit fram till henne, och föraren varit fram till dom och hämtat in hunden så gick figgen halvvägs till nästa snitsel som låg i hörnet av rutan ute i skogen. Där skulle hon tjoa och ropa på hunden igen, och när hunden kommit och föraren hämtat hunden skulle figgen gå till den sista snitseln ochsamma procedur där igen. Så varje hund gjorde man 3 släpp med. För varje gång skulle det bli mindre tjo från figgen. Alla hundar gjorde 3 ggr.

 

Så vart det Lizzies tur och söka figge, och favoriten Kicki gick ut och hade handen full med korv. Det kan ju bara inte gå fel   . Lizzie var verkligen taggad ut när hon såg att Kicki gick ut och ropade efter henne efter en bit. Släppte henne, och full sula ut, men hon vände tillbaka mot mig så jag fick skicka ut henne en gång till. Men den här gången sprang hon fram, och jag fick gå och hämta henne. Sen gick vi till nästa punkt, Lizzie hörde rösten och var sugen ut. Jag släppte henne, och vad gör hon   . Jo, hon springer till samma ställe där hon fick korven förra gången . Men efter det kom hon på att det är inte samma ställe varje gång. Sen gick dom andra hundarna emellan, och det blev dags för Lizzie och mig igen. Den här gången så sprang hon rätt ut till figgen, klockrent alla 3 gångerna. Sen fick alla försöka en tredje gång innan vi tog en fikapaus.

 

Efter fikat så vände vi blicken mot andra sidan av stigen, in i den tätare skogen. Här såg inte hunden figgen utan fick gå efter rösten. På första släppet så fick figgen tjoa några extra gånger, men så hittade hon fram till slut. Sen framme vid andra släppet så hittade hon inte heller, vi hade ställt oss lite fel vid släppet, så hon sprang i skogen och letade, och när hon inte hittade så kom hon tillbaka till mig. Men figgen sa att hon hade stått där ute och vädrat efter nåt, och hade hon ropat lite så hade hon kommit på en gång. Vid tredje släppet så sprang hon rätt ut i skogen, men hade inte pejl på vart figgen var, så hon vädrade lite i luften, och figgen tjoade lite, då sprang hon rätt ut.

 

Sen skulle vi göra en sista övning för dagen, lite annorlunda än dom tidigare. Figgen skulle gå ut i den täta skogen så att hunden såg att hon gick där, sen skulle hunden ut till figgen, vi skulle gå dit och berömma lite, sen skulle hunden stanna kvar hos figgen, vi går tillbaka till stigen, kallar på hunden, när hunden kommer så vänder vi oss åt andra hållet. Där står en annan figge en bit in i skogen, och börjar springa bort, då skulle vi släppa hunden, och när hunden är framme hos figgen skulle figgen sätta sig ner.

 

Lizzie sprang raka spåret till figgen, jag gick upp och berömde lite, sen gick jag ner igen och ropade på henne och hon kom som ett skållat troll   . Vi vände oss om, och där stod nästa figge. Det hade gått bra, men hon hade glömt bort vad Lizzie hette, och när jag sa hennes namn så vände hon ju mot mig istället. Men annars gick det kanonbra.

 

Dagen har varit jättekul, vi är helt slut, både Lizzie och jag. Imorgon är det uppletande på schemat, hoppas på lite bättre väder.

 

Höll på och glömma hur vädret var idag. Det regnade inte så mycket när vi var ute i skogen, utan det mest småduggade, inget som störde oss. Sen när vi höll på med sista hundarna började regna lite mer, så vi hade det ganska bra trots allt. Visst vart man lite frysen av sig, men det är fixat med en varm dusch. Maken hade tvättat våra vardagsrumsmattor, här hade det visst vräkt ner.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marru - Fredag 5 april 23:51

Så var det april igen, med allt vad det innebär. Bland annat aprilväder. Ena dagen är det så bart och fint överallt, och man känner våren. Nästa dag är det bara vitt, vitt och återigen vitt.          Första arpil var det fint väder, och då v...

Av Marru - Tisdag 26 mars 20:14

Nu har det varit lite tävlingar igen. För över en vecka sen hade vi agilitytävlingar. Klass 1 på lördag och klass 2 på söndag. Viiru och jag tävlade på lördagen. Han var duktig, placeringarna blev 3, 4, och 5. Vi var och tränade igår, och han var rik...

Av Marru - Tisdag 27 feb 20:38


Då har man varit ute och dömt igen. Hos Gävle BK. Denna gång fick jag en lite större hall och vara i än förra gången. Många duktiga ekipage vad det som vanligt. Men det blir ju lätt så i mästarklass. De finns ju ingen högra klass, och en del har vari...

Av Marru - Lördag 17 feb 22:02

Viiru och jag har varit på agilitytävling på hemmaklubben i Norberg. Vi har inte tränat mycket i vinter. Nästan bara slalom när vi varit till hallen på torsdagkvällarna och tränat rallylydnad. Då har det ju alltid stått ett slalom vid bakom sekretari...

Av Marru - Söndag 11 feb 22:04

Har varit och dömt lite rallylydnad mästarklass. Här kommer mina banor i mästarklass, från Gävle och dagens bana från Karlstad. Det blir mycket mästarklass nu.    Börjar med Gävles bana, som var först ut i år. Som jag fick trycka ihop på en yta p...

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29 30
<<< September 2010 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards