Colliekompisarna

Alla inlägg under september 2010

Av Marru - 16 september 2010 23:00

Har fått en hösthälsning från Moster Beda. Har själv inte haft tid eller ork att göra nån.

 

  

ANNONS
Av Marru - 15 september 2010 23:47

Idag var vi till Semla på onsdagsträning, första på 4 veckor. Har ju varit på 3 kvällstävlingar på raken nu. Men idag så åkte både maken och jag dit med Lizzie och Clara. Jag har via rallylydnadslistan fått kontakt med en person som är väldigt intresserad av rallylydnad, och hon hade en hel del roliga idéer, så vi får se vad som händer här under vintern och nästa sommar när rallylydnaden blir officiell. Vi byggde en rallylydnadsbana, och som vanligt så tränade Lizzie och jag på den och på agilitybanan.

 

Vi började med agilityn, de hade gjort en hoppbana där man kunde få bra fart. Lizzie gick ganska bra första vändan, vi fick ett stopp framför ett hopphinder, men annars gick hon bra. Sen tog vi ett break på den sidan.

 

Sen efter att vi vilat upp lite så gick vi rallylydnadsbanan. Vi måste träna lite mer på vänstersnurrarna,  Lizzie går ju lite före mig så jag måste komma på ett knep på hur jag får fram till henne att hon skall gå långsammare för att vi skall göra en vänstersnurr. Men annars går hon ganska bra, fast husse och Clara kom och störde oss,  och började gå banan samtidigt med oss   . Fast i och för sig, det är en sån störning att fixar hon den så fixar hon det mesta   .

 

Körde lite på rallylydnadsbanan med Clara, men där får man jobba mycket. Hon är så godisfixerad att hon vill inte annat än bara få godis, det är det enda hon har i huvudet . Sen gick husse och hon över till agilityn, och helt plötsligt när vi stod där vi rallylydnadsbanan och pratade så kommer Clara. Ja, då hade hon fått nog . Men jag tog med mig henne och när det vart lite plats så provade jag med Clara, lät henne hoppa över några hinder i koppel. Sen kopplade jag loss henne, och jag fick henne och hoppa över ett hinder, nr 2 och nr 3. Då fortsatte vi till en tunnel, och tillbaka till hopphindrena, hon hoppade över den första, sprang bredvid nästa, och över den sista. Jag fick henne och ta 6 hinder och hon stack inte . Det kanske börjar lossna för henne till slut, man vet aldrig, kanske kan tävla med henne nästa sommar också.

 

Lizzie och jag körde rallylydnaden en gång till, och provade med Clara också en vända. Sen tog Lizzie och jag den där hoppbanan 2 ggr, och vad bra hon gick, och vad fort hon sprang. Första gången så gick allt kanonbra fram till hopp nr 12, sen upptäckte hon nåt i backen hon skulle nosa på. Men så gjorde vi ett försök till nästan direkt, och den flöt bara på, inga stopp nånstans.

 

Sen gick vi upp och fikade, och när alla som bara håller på med agility hade åkt hem, så gick vi andra som var kvar ner till plan och gjorde en platsliggning för Lizzie och jag skall ju tävla i lydnad snart, och hon har börjat krångla med den. Först var det en klubbkompis, sen Lizzie, sen nästa klubbkompis och till sist Clara. Vi la ner hundarna, gick därifrån, och då såg jag att maken gick sakta bakåt och tittade på Clara, och Lizzie tittade på han vad han höll på med. Då vart jag lite sur på maken för jag tänkte att nu håller han på så att Lizzie reser sig, men det gjorde hon inte. Sen efter ett tag tröttnade Clara på att ligga, och hon satt sig upp. Såg att Lizzie lyfte på huvudet och tittade mot Clara, men hon låg kvar. Så vi gjorde en platsliggning på ett par minuter, ville inte dra ut på det mer så att hon skulle få chansen att resa sig. Det var nog bra att maken var med där med Clara för mer störning än det där kan vi nog aldrig få .

 

Så jag kände mig ganska nöjd med denna kväll.

ANNONS
Av Marru - 11 september 2010 22:33

Nu börjar det bli nästan klart med staketet på framsidan. Det är bara en kortända det fattas plank på. Utsidan är målad helt en gång. Grindar skall upp också sen, men det har gått att ha hundarna ute på framsidan alla fall. Man har ju kompostgaller och ta till   .

 

  

 

Har ju en av mina favoritblommor ute, bollkryss. Tycker dom är kanonfina, köper en varje höst, fast nästa år skall jag ha 2, en på vardera sidan om grinden. Fast dom syns ju inte på utsidan, men jag ser ju dom så det räcker för mig .

 

  

Av Marru - 10 september 2010 23:45

Maken har nu i flera dagar hållt på och snickra på ett staket på framsidan så att hundarna kan vistas ute lite. Baksidan tänkte vi göra nästa år. Men idag så hade han kommit så långt att ena sidan från infarten mot grannen är färdig. Så jag sa åt han att jag hämtar kompostgallrena från garaget, så sätter för där det inte är klart så kan det vara ute en stund på kvällen. Oj, vad dom hade roligt, kunde ha framdörren öppe också, så vi fick vädrat också samtidigt   .

 

Jag har ikväll börjat måla staketet på utsidan, hann nästan med hela. Imorgon tar jag resten sen går jag över på insidan och målar. Vi fick färg från Bärkehus, dom sa att det inte skulle vara för iögonfallande. Så då fick dom bestämma vad det skulle vara för färg, ja inte för iögonfallande, det kan man ju ha olika åsikter om. Men det såg alla fall snyggt ut, få se hur det ser ut imorgon. Och ingen kan komma och säga nåt om färgen för det är bara och säga att det är Bärkehus som bestämt vad det skall vara för färg . Det är faktiskt riktigt mysigt och sitta där ute på framsidan, och ännu bättre blev det nu när hundarna kan vara ute också.

 

Det där staketet vart inte så dyrt. Först köpte maken virket till själva stommen på staketet, den fick han för 300. Det är 2:a sortering så det vart billigt, men det spelar ju ingen roll på ett staket. Sen var han till en såg här i närheten, så fick han ändklipp, plankstumpar för ca 300 kr. Det gäller ju och använda huvudet, så blir det inte så dyrt. Det är en i huset bredvid som köpt virke till ett staket, och dom hade fått betala 3000 kr för det. Nu är alla härikring avundsjuka på vårat staket, den blir jättefin.

Av Marru - 9 september 2010 19:33

Igår kväll var till Rättvik på en agilitytävling. Agilityloppet var lite krångligt, med mycket byten. Men jag tänkte att jag provar med bakombyten. Det första var vid ett hopphinder, och efter det skulle hon i en tunnel. Det försöket gick åt skogen. Sen hade vi nästa byte, jag tänkte att när hon går upp på balansen så byter jag sida, att det borde inte vara några problem. Nej just det, skall inte vara några problem, men precis när jag skall gå över till andra sidan, då går hon av balansen, och börjar springa runt på plan. Men jag fick upp henne på bommen till slut. Sen var det i ett hörn där var det ett långhopp, där jag tänkte göra ett bakombyte, men misslyckades också. Jaja, det är som det är det. Sen kom vi till slalomet, hade tänkte göra ett felslalom, alltså att jag springer på fel sida, men det gick inte heller igår. Sen såg jag all lös päls som hängde efter sidan på henne, så då vart jag full i skratt, tänkte att det får väl vara som det är så vi diskade oss.  Undrar om man får lämna kvar halva hunden på banan   .

 

Sen blev det dags för hoppklass. Där var det också läge för 2 st bakombyten, och jag funderade länge och väl hur jag skulle göra, men så bestämde jag mig för att chansa. Så jag körde på med 2 st bakombyten, och det gick bra. Hon hade bra fart, tvekade inte nånstans utan körde på. Jag tyckte det gick ganska fort, men vi fick alla fall 6.50 tidsfel. Men annars så var vi nollade, tiden blev 49.50, och placeringen blev 4.

 

Men jag blev lite besviken över att jag inte fick min sallad som jag sett fram emot så länge. Vet inte vad som hänt, om det är en ny ägare, det var alla fall stängt. Ja, får väl se när jag kör Borlänge nästa gång vad det är för nåt, för hon på Pressbyrån menade att det var samma salladsbar som förut. Så vi var in på restaurangen på SJ och köpte med oss sallad, men den var långt ifrån lika god.

Av Marru - 7 september 2010 23:45

Har egentligen inget att skriva om, det händer inget utöver det vanliga. Hundpromenad, matlagning, städning mm. Försöker plocka lite grejer på plats i dom rummen som inte skall tapetsera, maken är på framsidan och fixar till ett staket så hundarna kan vara lösa på framsidan. Det är ganska mysigt och sitta där på trappan och bara titta på omgivningarna. Snart kan hundarna springa lösa där tillsammans med oss. Maken skall slå ner pålar till staket på baksidan innan tjälen kommer så att han kan börja med staketet så tidigt som möjlig sen på våren. Men före vintern så blir det inget staket där bak. Synd att man inte vet vad det är för blommor i rabatterna, men man får väl försöka kika lite på våren vad det ser ut att komma upp för nåt. Hade velat sätta ner några lökar med tex krokus, fast nu är det väl för sent för sånt. Det hade ju varit roligt och se dom komma upp på våren.

 

Ja, det var väl allt. Imorgon händer det desto mer här för vi skall på kvällstävling i Rättvik imorgon.

Av Marru - 4 september 2010 23:38

Ja, så kallas området vi bor i här i folkmun, vet inte varför. Tänkte visa några bilder till. En bättre bild på framsidan. Vi får sätta upp staket så vi får en egen gård på framsidan där hundarna också kan vara.

 

  

 

En bild som visar hur mycket utrymme vi har fått, står framför spisen i köket. Det är så öppet i kök och hall, kanonbra tycker bla Lizzie   

 

  

 

Till sist en bild på våran träningsplats, där jag tränar och leker med hundarna. Det gråa huset är huset vi bodde i förut. Huset vi bor i nu har jag bakom ryggen. Förut så tränade vi bakom kullen. Men nu blir det den här sidan istället. Dagis brukar vara vid kullen på somrarna och barnen åker rutschkanan, och på vintern åker de pulka.

 

 

  

Av Marru - 4 september 2010 23:23

Var ute på promenad idag och hade kameran med mig, men det fanns ju inte så mycket och ta kort på, eller så har jag dålig fantasi. Men det blev alla fall en film när Lizzie och Farina fick ett knäppryck, och Micki står och skäller, samtidigt som han tittar på mig som om han sa "hörru morsan, säg åt dom nu".

 


Sen en bild från Söderbärkes lilla hamn. Men i Smedjebacken finns en som är större, en av landets största småbåtshamnar i inlandet som har förbindelse till havet.


  

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29 30
<<< September 2010 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se