Colliekompisarna

Direktlänk till inlägg 12 december 2010

Hänt i veckan!

Av Marru - 12 december 2010 22:29

Det har hänt en del under veckan, en del mindre trevligt. Början av veckan var lugnt, var på agilityträning på måndag kväll. I tisdags gjorde jag kålrotslåda. På onsdagen var jag till mamma med ett par lådor. När jag åkte därifrån så stannade hon kvar ute och sopade undan lite snö från gången. Sen åkte jag på agilityträning på kvällen med bara Clara.


Torsdagen var jag på rallylydnadsträning med systrarna, och allt gick kanonbra. Tränade både nybörjarklass och fortsättningsklass med båda. Lizzie gick otroligt bra, henne skall jag anmäla till fortsättningsklass till vårens tävling i Säter. Vi har ju 3 godkända nu, Clara har ju bara 2 än.


På fredag morgon skulle mamma och jag åka till Uppsala, hon skulle till neuromottagningen ang sin tumör i huvudet. Jag öppnar dörren hos henne på morgonen, och ser att mamma ligger på golvet i hallen   . Funderade för mig själv om hon lever överhuvudtaget. Det första hon sa att hon kan nog inte åka till Uppsala för hon har lite ont i halsen. Jag frågade henne om hon hade leget där på golvet länge. Hon verkade lite förvirrad, hon var inte säker, hon trodde att hon varit uppe, men var inte säker. Hon trodde att hon kanske hade varit uppe och ätit nåt, men var inte säker på det heller. Det luktade ganska starkt om henne, sen sa hon att hon hade nog pinkat ner sig. Så jag drog slutsatsen att hon hade legat där ett bra tag.


Visste inte riktigt vad jag skulle ta mig till, lyfta henne orkar jag ju inte ensam. Frågade henne vart hon hade larmknappen till hemtjänsten. Jo, den hängde ju på byrån uppe i sovrummet, hon hade ju inte tänkt ramla sa hon. Så jag gick upp och tröck på den, tänkte att jag kanske får hjälp därifrån. Under tiden så ringde jag till Uppsala och meddelade dom att vi kommer inte idag. Men inte hörde jag nåt från hemtjänsten, det varken kom nån eller ringde. Så till slut så ringde jag till sjukvårdsupplysningen, och talade om hur situationen var, att min mamma har ramlat och att hon har nog legat där ett tag. Hade ju efter ett tag fått ur henne att hon har troligen legat där sedan onsdagen, efter att jag åkt.


Hon måste ha varit bra uttorkad för hon hade sett syner, djur stora och små. Sen hade hon sett personer på trappan upp till övervåningen, och hon  hade visst bett dom hjälpa henne upp, men inte hade dom hjälpt henne. Till slut kom väl ambulansen, och de vände på henne.  Hon kunde röra på armar och fötter. Men de ville ta med henne till lasarettet alla fall för röntgen. Väl på akuten så fick hon träffa en läkare, det togs prover. Sen togs det en röntgen på hjärnan, men där var allt som förut, så tumören har inte orsakat fallet. En timme senare röntagdes armen och höften, och då såg dom att hon hade en fraktur i lårbenet. Då fick hon åka ambulans igen, den här gången till Falun. Jag åkte hemåt, men först åkte jag till huset för att se vad hon hade i kylskåpet. Stoppade en del saker i frysen, mjölk och en del annat tog jag med mig hem.


I lördags opererades mamma, och när jag ringde till henne hade hon precis fått komma tillbaka till rummet, och kände sig ovanligt pigg. Så idag har jag varit till Falun och hälsa på henne. Hon hade varit uppe och gått lite med hjälp av en rullator, varit på toa, suttit i flera timmar. När jag kom dit så låg hon i sängen och tittade på tv. Hon kände sig väldigt pigg, och tyckte att det där var väl ingenting, hon hade ju ingen ont en gång   . Vi får väl se hur det blir, om det blir rehab i Ludvika eller om hon får åka hem direkt från Faluln. Men som det verkar nu så kommer hon alla fall hem före jul.



 
 
Ingen bild

Sussie &jyckar tre

13 december 2010 12:23

KRAM, hoppas det blir bra med mamsen. Otäckt!!

 
*Annmi

*Annmi

13 december 2010 14:23

Lucia Kraaaaaam

http://www.annmisblogg.blogspot.com

 
Anki Paulsson

Anki Paulsson

13 december 2010 19:50

Hoppas din mamma kommer hem till jul. Vilken tur att du kom och så oansvarigt av hemtjänsten.
En trevlig lucia vill jag önska dig
kram

http://www.hampusmamma.bloggplatsen.se

 
Astrid

Astrid

14 december 2010 20:46

Men snälla Marketta vilken jobbig upplevelse
Så är ju det sista man vill hitta sin mamma
Hoppas nu att hon får bra hjälp
Hon verkar stark som klarat allt detta med både op. och ligga så där plus brutet lårben

http://www.astridlarsson.wordpress.com

 
Gunilla

Gunilla

15 december 2010 16:58

Säger som Anki
att det är oansvarigt av hemtjänsten.

Min moster har hemtjänst hjälp varje dag eftersom hon inte klarar sig själv längre.
Hon väntar på att få komma till ngt äldreboende, så fort det blir plats ngn stans.
Hon går med rullator, men ändå så går hon så väldigt dåligt.
Ramlat har hon oxå gjort ett antal ggr, eftersom hon har fel på balansen.

Inte lätt att bli gammal när man inte kan ta hand om sig själv :(

Kram/Gunilla

http://gunillaskatter.blogg.se

 
Berit

Berit

15 december 2010 21:06

Hej Marketta!

Låter nästan precis som jag har med med min mamma just nu,inte precis likadant, men något i stil med detta.

Ibland blir man lite ställd med hjälpten när den behövs, visst är det så?

Kålrotslåda låter så spännande och kanske måste jag testa, har hört så mycket om dessa:-).

Ha det så gott och hoppas din mamma kryar på sig till Julen!

Kramar
Berit

http://beritbj.blogspot.com

 
Helén

Helén

17 december 2010 04:58

Hallåj.. neee, så hemskt.. tur att du kom å kollade till henne, säkerligen har hon varit liggandes där ett bra tag då, när hon verkar ha varit så uttorkad å sett syner..usch. Hoppas mamma kryar på sig fort nu.. obehagligt sånt där..Å VAD FASEN (URSÄKTA) VAR DE ME HEMTJÄNSTEN DÅ?????? Vad ska de få larm för, om de inte händer nåt å de rycker ut??? Grrr.. man blir ju frustrerad, man blir bara mer å mer rädd inför framtiden med ens egen mamma och en själv då man ska bli gammal.. usch, inget å se fram emot.

Hoppas allt reder sig me mamzen nu, å att ni får en fin helg å jul som stundar.. ta de bara lugnt nu.. kram på er, å alla fina hundar. =) Helén.

http://helanshala.blogspot.com

 
Susanne

Susanne

17 december 2010 07:44

Ja jösses vad din Mor har råkat ut för. Det roliga är att dom är ganska härdade när det gäller värk. Min Mamma har brutit lårbens halsen två gånger, ja dom är sega till skillnad från oss. Skönt att höra att det har gått bra för din Mamma önskar er en GOD JUL kram Susanne

http://www.rosor.org

 
paula

paula

18 december 2010 07:01

Oj va illa hon råkat ut din mamma. Vilken tur att dom upptäckte frakturen, man läser ju om dom som sjukvården missar och som får lida helt i onödan. Hoppas hon nu piggar på sig så du kan få en lugn och skön julhelg!
Kram

http://paulaz.se

 
inger

inger

26 december 2010 16:00

Men fy så otäck med din stackars mamma.Vad ska man med larmknapp till,när ingen kommer eller hör av sig iallafall.Hoppas att du frågat och fått svar på varför det inte kom nån.Usch så hemskt att bli gammal.
Hoppas att det löser sig för er.
God fortsättning

http://colahundar

Marru

27 december 2010 10:53

Jo, jag har fått svar. Hemtjänsten förstår inte själva vad som är fel för de skall få ett meddelande när ett larm inte fungerar, och de har inte fått nåt från den.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marru - Fredag 5 april 23:51

Så var det april igen, med allt vad det innebär. Bland annat aprilväder. Ena dagen är det så bart och fint överallt, och man känner våren. Nästa dag är det bara vitt, vitt och återigen vitt.          Första arpil var det fint väder, och då v...

Av Marru - Tisdag 26 mars 20:14

Nu har det varit lite tävlingar igen. För över en vecka sen hade vi agilitytävlingar. Klass 1 på lördag och klass 2 på söndag. Viiru och jag tävlade på lördagen. Han var duktig, placeringarna blev 3, 4, och 5. Vi var och tränade igår, och han var rik...

Av Marru - Tisdag 27 feb 20:38


Då har man varit ute och dömt igen. Hos Gävle BK. Denna gång fick jag en lite större hall och vara i än förra gången. Många duktiga ekipage vad det som vanligt. Men det blir ju lätt så i mästarklass. De finns ju ingen högra klass, och en del har vari...

Av Marru - Lördag 17 feb 22:02

Viiru och jag har varit på agilitytävling på hemmaklubben i Norberg. Vi har inte tränat mycket i vinter. Nästan bara slalom när vi varit till hallen på torsdagkvällarna och tränat rallylydnad. Då har det ju alltid stått ett slalom vid bakom sekretari...

Av Marru - Söndag 11 feb 22:04

Har varit och dömt lite rallylydnad mästarklass. Här kommer mina banor i mästarklass, från Gävle och dagens bana från Karlstad. Det blir mycket mästarklass nu.    Börjar med Gävles bana, som var först ut i år. Som jag fick trycka ihop på en yta p...

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards