Colliekompisarna

Direktlänk till inlägg 25 december 2010

Lite juldagssvammel!

Av Marru - 25 december 2010 14:04

Ja, då var denna julen snart slut, än är det ju lite kvar. Julaftonen började ju inte riktigt så lugnt som jag tänkte mig. Skulle klä granen kvällen innan, och upptäcker att belysningen inte fungerar. Förstår inte varför den inte slängdes bort, utan den låg kvar i sin låda. Men jag hade skruvat loss en del lampor när jag plockat ner det, så maken åkte till Smedjebacken för att få tag på en slinga, och hittade det på OK. Ja, det är nu inte första gången vi råkar ut för det   . Så innan Åbo hade förkunnat julfriden så hade jag klätt granen och strykit min stora julduk.


Igår var jag till lasarettet och hälsade på mamma i några timmar på dan. Hon hade gjort lite framsteg, men det är långt kvar än innan hon kommer hem. Hon kan inte ta sig upp från sängen utan hjälp än. Men när hon väl kommer upp så klarar hon av och gå med ett gåbord. Igår så gick vi runt hela avdelningen, hon har visst inte gått så långt tidigare. Sköterskan vart lite orolig att hon tröttar ut sig, så hon erbjöd sig att hämta en rullstol. Men mamma sa att nu har hon legat där så länge att nu skall hon gå. Sen fick hon hjälp med att gå på toaletten, och efter det så gick vi in på rummet igen. Igår så kunde hon faktiskt sätta sig på sängen utan hjälp. Det har hon inte klarat av tidigare heller. Så det går framåt, kanske om vi har tur så får hon komma hem till nyår.


Sen när jag åkte därifrån så började jag göra i ordning julmaten. Mycket gott vart det. Fast jag vart lite besviken på en fisk jag köpte av en karl som stod utanför ICA och sålde före jul. Det var nån sorts rökt fisk med kryddor på, det var en filé. Gör man en filé så tycker jag att man plockar bort benen från fisken. Brukar jag göra, det skall inte vara några ben kvar sen närman äter. Det är en annan sak om fisken är rökt hel.


Sen delade vi julklapparna. Maken och jag brukar köpa åt varandra sånt som vi behöver. Tex makens plånbok var alldeles trasig så jag köpte en ny åt han. Maken köpte en skiva åt mig som jag ville ha. Nanne Grönvall, tycker hon är kanonbra ,och då har hon en sån otrolig energi trots motgångar, tex bröstcancern. Tycker om texterna på hennes låtar, särskilt där hon är lite hånfull,  Det här är titelspåret på skivan.



Imorgon är det dags för tredje deltävlingen i Vintercupen. Vi byggde klart banan i onsdags på sista träningen, så ingen har behövt åka dit nu under julhelgen.

 
 
Gunilla

Gunilla

25 december 2010 16:34

Hej, god fortsättning på dig!
Jag tycker oxå att Nanne Grönwalls låtar är bra.
Snygg är hon ju oxå.
Har dock inga skivor med henne.
Får hämta hem dom på nätet.
Här är det bara jag och vår dotter som ger varandra julklappar.
Min sambo är inte mycket för att ge pressenter överhuvud taget.
Alla är väl olika på sådant oxå.

Kram/Gunilla

http://gunillaskatter.blogg.se

 
Kerstin

Kerstin

25 december 2010 23:07

Nanne gillar ja med, man blir ju glad bara av att se henne. Vitaminpiller. Skönt att din mamma piggat på sig så pass, hon verkar vara en seg dam som ville promenaer så där mycket så hon är nog igång igen snart. Julklappar, nä i år brydde vi oss inte alls, annars gör vi som ni, köper sånt man behöver.
Ja, du ska inte tro att du kan skriva att du vet vad mina hundar åt utan att jag blir nyfiken. Nu måste du berätta annars inbillar jag mig kanske nåt ännu värre, eller... Nä säg var för äckligt den godbiten kunde vara?

http://farna.bloggplatsen.se

 
Cissi

Cissi

26 december 2010 08:28

Hej där! Retligt med slingan. Tur ni hittade en ny. Vad har hänt din mamma? Maila mig gärna om du vill.
Jisses vilken fin julhälsning du hade under detta inlägg såg jag!
Nanne är bra hon!!
God fortsättning och lycka till på cupen!
Kram Cissi

http://www.gripdesign.blogg.se

 
✫Annmi

✫Annmi

27 december 2010 14:04

Tassarn's vilken Julhändelse.....
Önskar Lycka Till på Vintercupen & Gooo fortsättning / Jam Kram & litet "voff"

http://www.annmisblogg.blogspot.com

 
Helén

Helén

28 december 2010 09:10

Hallåå.. ser att de går lite framåt för mamma.. hoppas verkligen hon ska bli hemskickad snart, å att hon klarar sig bra själv sen. Sånt tar nog sin tid å rehabilitera.

Joo.. de är bra dessa luftmadrasser.. å håller luften jättebra. Har ännu inte fått hem de vi ska ha, men vi fick låna svärfars 2 enkel-luftisar.. kanon.
Ser att ni överlevt julen bra annars..hoppas hundarna me mår bra. Här är allt såå lugnt å skönt.. å snart är de födelseda för både jag å guuben.. då är de stora bortgjort för denna gången.. perfekt då man har både jul, nyår å födelsedagar inom 9dgr.. kram på dej. Helén.

http://helanshala.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marru - Fredag 5 april 23:51

Så var det april igen, med allt vad det innebär. Bland annat aprilväder. Ena dagen är det så bart och fint överallt, och man känner våren. Nästa dag är det bara vitt, vitt och återigen vitt.          Första arpil var det fint väder, och då v...

Av Marru - Tisdag 26 mars 20:14

Nu har det varit lite tävlingar igen. För över en vecka sen hade vi agilitytävlingar. Klass 1 på lördag och klass 2 på söndag. Viiru och jag tävlade på lördagen. Han var duktig, placeringarna blev 3, 4, och 5. Vi var och tränade igår, och han var rik...

Av Marru - Tisdag 27 feb 20:38


Då har man varit ute och dömt igen. Hos Gävle BK. Denna gång fick jag en lite större hall och vara i än förra gången. Många duktiga ekipage vad det som vanligt. Men det blir ju lätt så i mästarklass. De finns ju ingen högra klass, och en del har vari...

Av Marru - Lördag 17 feb 22:02

Viiru och jag har varit på agilitytävling på hemmaklubben i Norberg. Vi har inte tränat mycket i vinter. Nästan bara slalom när vi varit till hallen på torsdagkvällarna och tränat rallylydnad. Då har det ju alltid stått ett slalom vid bakom sekretari...

Av Marru - Söndag 11 feb 22:04

Har varit och dömt lite rallylydnad mästarklass. Här kommer mina banor i mästarklass, från Gävle och dagens bana från Karlstad. Det blir mycket mästarklass nu.    Börjar med Gävles bana, som var först ut i år. Som jag fick trycka ihop på en yta p...

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards