Colliekompisarna

Alla inlägg under maj 2011

Av Marru - 22 maj 2011 23:31

Här har det varit lugnt i helgen, inga tävlingar. Det var kanske lika bra det. Dom har ju promenadbingo här i byn, och man skall väl vissa lite intresse för aktiviteterna här i byn så jag gick den med systrarna idag. Det var ovanligt mycket folk ute och gick den idag. Men alla fall, över halva vändan så fick jag nästan dra Lizzie efter mig. Jag blev lite orolig där ett tag, för hon brukar alltid springa ett par meter framför. Men annars så verkar hon vara som normalt, äter. När alla har ätit så gör hon en runda och slickar allas matskålar riktigt rena. Så förhoppningsvis var det bara tillfällig trötthet. Maken hade tänkt att vi åker till Semla och tränar, men jag tyckte vi låter bli det. Få se om vi tränar nåt alls i veckan, beror lite på om hon verkar lika trött under början av veckan.


Annars så har jag städat lite extra under slutet av veckan, men förstår inte varför allt kring tv:nn skall bli dammigt så fort   . Man hinner bara lägga undan trasan så kan man nästan skriva sitt namn på rutan. 


Sen har jag en hel del tomatplantor också, så jag har planterat om en del av dom i större plastkrukor. De står tills vidare i mitt miniväxthus. Idag så hyrde vi en film, har ju Telias paket med tv, internet och telefon eftersom Bärkehus har installerat fiberoptik i husen. Satt och titta på vad det fanns för filmer och såg att dom hade "Vi hade alla fall tur med vädret igen" . Precis som vanligt så var inte efterföljaren alls lika bra som föregångaren, den kändes bara seg ibland.


Under tiden vi tittade på filmen så lekte jag med mitt psp, och här är resultatet. Det är väl inte riktigt enligt tuten, men den var på franska från början, och google översatte den till engelska. Dom där översättningarna vet vi ju hur bra dom blir   .


 

ANNONS
Av Marru - 15 maj 2011 20:40

Den här helgen har det varit agility för hela slanten, visserligen tävling bara igår för våran del. Igår var vi till Avesta, det var 2 agilityklasser och 2 hoppklasser. Banorna verkade enkla, med andra ord springbanor. För våran del gick inte tävlingen så bra. Första agilityloppet diskade vi, hon segade sig upp i gungan, sen började hon strula i balansen. Vet inte vad som har gjort det nu helt plötsligt när det förra helgen gick ok. Om det är löpet som gör det, det har ju bara gått 2-3 veckor efter löpet. Men alla fall diskade vi där. Dessutom så var inte balansen riktigt ok. De hade köpt en ny balans till Avesta, och tydligen så skakade den lite sidledes, och lite andra småfel. Efter att flera hundar ramlat av så undersöktes balansen, och de satt dit sandsäckar för att hålla den på plats, och fixade de andra felen.


Andra loppet diskade vi också, kommer inte riktigt ihåg var. Om det var slalomet eller om hon hoppade ett hopphinder från fel håll. Men gungan gick hon över lite snabbare, även balansen.


Sen bytte vi över till den andra banan, med hoppklass. Där var det också en ganska enkel bana. Men efter att hon klivit på långhoppet i Hofors i onsdags så ville hon inte ta långhoppet. Sprang förbi flera hopphinder och tog från fel sida. Så det blev med andra ord disk där.


Andra loppet klarade vi utan disk eller hinderfel, men däremot så fick nog en hel del tidsfel. Hon var verkligen seg i igår. Jag försökte jaga på henne allt jag kunde med inte blev det nå mer fart för det. Placeringen vet jag inte än, för jag var aldrig och tittade på listorna för jag tänkte att resultatet kommer på tävlingssidan, men inte finns det nåt där än. Lite irriterande.


Våran klubb har haft en klass 2 tävling i helgen, så idag åkte jag dit och jobbade på tävlingen. Det var ganska bekvämt och sitta i ett tält och bara skriva när dom andra stod ute i regnet  . Det var inte många starter, bara ca 200 och ändå så tog det nästan hela dagen. Men har man roligt så spelar det ingen roll. Våran klubb använder sig av det nya systemet som finns på den nya tävlingssidan, och dom fick upp sina resultat nästan på en gång när tävlingen var över. Det är så det skall fungera. 


Man träffar ju på en hel del nya människor på dessa tävlingar. Bla förra året så träffade vi i Örebro på en tävling Helen med sin korthårs collie Tellus. Dom var hos oss och tävlade i helgen, och det gick bra för dom. Förra helgen fick dom sina sista efterlängtade pinnar i agilityklass så numera tävlar dom i tvåan. Grattis till er Helen och Tellus  .

ANNONS
Av Marru - 12 maj 2011 23:18

Lite bilder på körsbärsträdet i full blom. Fast det var lite svårt att få ett bra kort på trädet så att man ser hur vit den är, eller var skall jag väl säga. En hel del blommor har redan börjat ramla ner.


       


Av Marru - 12 maj 2011 23:04

Jag var förra veckan och gick runt alldeles efter stranden vid Hagudden, och såg en hel del saker som jag tänkte att jag måste ta kort på. Så igår tog jag med mig kameran och knäppte lite kort där. Så här kommer en varierad blandning från våran promenad  . Det är allt från liljekonvaljsknoppar, kyrkan, träd som står på bara klippan nästan.


                                 Av Marru - 12 maj 2011 09:28

Igår så var det dags igen, den här gången skulle vi på en inofficiell tävling i Hofors istället för att träna i Semla. Nästan alla som tävlar för klubben var dit. Det roliga var att för första gången var det en tävling med mindre largehundar än i både medium och small. Och över hälften av largehundarna kom från Fagersta KK  . På vägen dit höll jag på att driva min tävlingskompis till vansinne för jag var säker till 100 att vi åkt förbi korsningen till Hofors. Nä, sa hon den är där framme. Efter att jag sagt minst 10 ggr att vi måste ha åkt förbi då vart tom hon osäker på om vi gjort det eller inte  . Vi kom fram en halv timme innan man skulle anmäla sig, och dom började precis bygga banorna  , men de hann klart tills det var dags och börja.


De hade en agilityklass, och jag vet inte vad som har hänt nu igen. I lördags i Västerås så hoppade ju Lizzie av gungan av nån anledning, men tydligen så hade hon en tass på kontaktfältet. Igår så gick hon upp på gungan men det gick väldigt sakta. Men hon tog sig över alla fall. Sen hoppade hon över dom sista pinnarna i slalomet. Efter det skulle hon inte upp på balansen, men hon skall inte tro att hon slipper undan. Men vi vart ju alla fall diskade i det loppet.


Nästa lopp var en hoppklass, det började ganska bra, fast jag gjorde några dåliga bakombyten där så det blev lite strul när hon skulle in i en tunnel efter ett hopphinder. Sen klev hon på brädorna på långhoppet, hon fick inte tillräckligt med fart där. Men vi kom alla fall 4 i det loppet.


Eftersom Hofors skulle ha en ny tävlingsledare så var man ju tvungen och ha 75 starter på tävlingen för att hon skall bli godkänd så blev det ett extra lopp. Men den gjordes på samma bana som den första hoppklassen. Så där planerade jag om dom där 2 ställena där jag gjorde bakombyte första gången, och det gick mycket bättre, hon tog långhoppet bra. Men istället vart jag lite slarvig med att visa henne, så hon sprang förbi hopphindrena ett par gånger. Men till slut så tänkte jag att jag börjar inte harva med henne så vi diskade oss och sprang resten av banan. Men hon hade ganska bra fart i det loppet mellan dom gångerna det strulade.


Nu sitter jag och är lite orolig inför lördagens tävling. Balansen i Avesta är ju inte den allra bästa, om dom inte fått en ny eller gjort om den gamla. Den är ganska svajig i mitten. Det räcker bara och trycka lite med handlflatan så sjunker den lite. Så jag funderar nästan på att diska oss direkt och springa förbi balansen och köra resten av banan, och satsa på hoppklasserna istället. Får se på lördag hur det blir. 

Av Marru - 10 maj 2011 00:05

Ja, precis som rubriken säger så har hela helgen ägnats åt agility. Det har varit 2-dagars tävling i Västerås, tävlingen kallades för Gurkhoppet förut. Så lördag morgon var det dags och åka till Västerås. Det blev ju inte så tidigt eftersom själva tävlingen började vid halv nio och det var ca 80 hundar innan det blev dags för storlek large  . På lördagen var det agilityklass, 2 lopp, och det var Fredrik från Ludvika som hade byggt banorna. Fredrik gör bra banor, och nu blev det visst 2 banor som var väldigt snabba. 


Gick banvandringen, och det kändes som om det inte var några knepigheter där. Det var ju väldigt varmt på dagen så det gällde ju att hålla Lizzie i skuggan så mycket som möjligt så att hon skulle hålla sig pigg. Så blev det våran tur, och allt gick bra ända till slalomet. Jag har nog börjat slappna av lite för mycket där, hon har ju hittills varit ganska säker på slalomingångarna, men inte just då. Så vi åkte på fem fel i det looppet, och en 25:e placering av 77 startande, varav 39 kom i mål.


Andra loppet var lite knepigare, fast det var egentligen bara i början. Första hopphindret och slalomet stod bredvid varandra i en rak linje. Lite svårt att förklara, men om det korta strecket skall föreställa hopphindret, och det andra lite längre slalomet, så visar det hur dom stod. __    __________, då fanns det ju bara en sak och göra. Ställa Lizzie bakom hopphindret, själv gå över på andra sidan och locka henne över hindret, och sen in i slalomet. Det gick kanonbra, och resten av loppet gick ganska bra också, kanske lite mer fart skulle vara bra  . Placeringen blev 9 av 72 startande och 36 som kom i mål.  Det blev en lång dag på lördagen, var inte hemma förrän 18.


Sen kommer vi till andra dagen, och den här dagen var ju ännu varmare än dagen innan. Det är ju tur att man har tält så man kan få lite skugga åt sig och hundarna.


Agilityhundar på rad  . Som ni ser ligger Lizzie i mitten, det fanns ett par burar till i raden.


 


Ja, tävlingen då. Den här gången var det våran klubbordförande Hasse som gjort banorna, och dom var ju inte riktigt vad jag väntade mig. Ja, det var inget fel på dom, men jag vet ju hur hans banor brukar vara, och dom här var betydligt lättare. Fast det är sällan vi springer hans klass 1 banor, utan det blir mest klass 2 på våra inofficiella tävlingar. Här blev det samma sak som dagen innan, vi missade slalomingången ännu en gång, och fick 5 fel och en massa tidsfel. Placeringen blev 46 av 75 startande, och det var 49 i mål av dessa.


Nu började värmen kännas av rejält, vi gick en promenad ner till stranden. Jag försökte få Lizzie i vattnet, men hon vill inte ens blöta tassarna. Sen blev det dags för nästa lopp, och den banan verkade inte heller så speciellt svår. Lite roligt va det att den började med 4 hopp, tunnel, slalom, 4 hopp, 4 tunnlar, 4 hopp. Hasse har visst fått 4 på hjärnan  . Den här gången fixade vi slalomet, men det gick ack så segt. Jag försökte mana på henne men hon bara "jaja, jag kommer när jag hinner". Men jag fick upp farten på henne efter slalomet, men så sackade hon igen vid tunnlarna. Hon fastnade en liten stund vid utgången av säcken, men hon fick lite fart till slutet alla fall. Placeringen blev 19 av 71 startande, och 29 kom i mål.


Nu håller vi på och laddar inför nästa tävling i Hofors på onsdag, men det är en inofficiell, och det är inte många anmälda. Det är nog första tävlingen där både small och medium är fler än large, och över hälften av largehundarna kommer från Fagersta  .


Har tränat lite lydnad. Linförighet, läggande under gång, och inkallning. Nu fixade hon inkallningen utan glädjeskuttet som hon gjorde igen i torsdags när vi provade. Men vi har alltjämt problem med vänster halter i linförigheten. Sen tränade vi lite på att backa. I avancerad klass i rallylydnaden skall hela ekipaget backa 3 steg tillsammans.

Av Marru - 6 maj 2011 22:23

Nu har det verkligen varit en kall period här, men dom lovar att det skall vända i helgen. Det ser vi verkligen fram emot, har ju en 2-dagars agilitytävling framför oss i helgen. Få se om jag får med mig tältet imorgon, det kan ju vara bra och ha ifall att. Har ju beställt ett nytt från Finland, har fått mail om att den är skickad så jag får den kanske nästa vecka. Fick ju pengar av mamma i födelsedagspresent, och hon sa "köp nåt åt dig själv". Det gjorde jag ju  . Ett tält som är lätt och bära för den är i bara en påse, och lätt att få upp ensam. Inga lösa pinner som väger bly, ingen tältduk som skall dras på, utan allt är i  ett och samma paket. Här är den.


Unde veckan så har staketet blivit helt målat, både på utsidan och insidan.


   


Fick blommor av maken idag, en bukett tulpaner, och bukett med den här snyggingen.


 


Tidigare ikväll när vi skulle äta tårta så skar jag mig i tummen med tårtspaden. Aj, vad ont det gjorde. Hade ju gjort en tårta med kolaglasyr "kinuski" . Den satt fast lite hårt i tårtfatet, så närjag försökte få loss det, så slant tårtspaden och rätt in i tummen. Var en tårtspade med tänder på ena sidan. Så det blödde rätt så rejält, vågade inte titta hur djupt den gick  .


Nu blir det dags och lägga sig snart, så man är pigg imorgon.

Av Marru - 1 maj 2011 22:59

För några dagar sen tog jag bild på knopparna på körsbärsträdet, och idag så upptäckte jag att det redan hade börjat blomma   . Hoppas att det inte blir kallare än vad det redan är, skulle vara roligt och få plocka körsbär från trädet. Idag har det varit riktigt kallt ute, som varmast har det varit 11 grader. För en stund sen när vi var ut sista vändan med hundarna var det bara 3 grader varmt.


   

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se