Colliekompisarna

Alla inlägg under september 2011

Av Marru - 4 september 2011 20:17

Idag for vi till Kungsör igen, fast idag behövde vi inte upp så tidigt. Åkte inte hemmifrån förrän ca 10.30 Så jag hann tom gå morgonpromenaden med systrarna. Det är så bra att vi kan åka flera i samma bil. För det mesta så åker vi 2, men ibland är det nån som missat och anmäla sig eller bara inte kan så då åker vi tom 3 i samma bil. Vilket vi har gjort idag och igår. Vi försöker alla fall planera så att ingen av oss behöver åka ensam om vi är flera till samma tävling. Det blir ju mycket billigare på det viset.


Men alla fall så började vi med hoppklass idag. Början av banan tyckte jag verkade väldigt krånglig, sen var den en del i mitten också som kändes knepig, och jag fick inte riktigt grepp om det. Därför gick det ju lite som det gick, det blev en del fel som påverkade tiden, men vi fick inga hinderfel. Däremot slutet av banan   . Jösses tänkte jag för mig själv, här blir det och lubba av. Dom sista hindrena låg på utsidan av banan. På en kortsida platta tunneln, och en kort tunnel. Sen blev det en högersväng och på det 2 långa tunnlar och ett hopphinder före mål. Allt fifflande slutade med att vi fick 2.02 sek i tidsfel, och kom på 6:e plats.  Men jag är jättenöjd med det. Dessutom så hade jag inte velat ha en tredje pinne i hoppklass heller. Inte roligt och vara i klass 2 i det ena och klass 1 i det andra. Särskilt när man inte har några pinnar i det andra.


Sen efter en lång väntan så blev det äntligen dags för oss att köra agilityklass. Large var den sista klassen på den banan. Den här banan var mycket knepigare. Det var ingen man kunde köra på riktigt med fart, om man inte hade en snabb hund som var väldigt lyhörd. När jag gick banan så kände jag att den här banan kan nog passa Lizzie och mig. Det var bara ett ställe jag var lite fundersam. Hon skulle över ett hopphinder, runda hinderstödet och komma tillbaka för att hoppa över ett som låg i vinkel med den förra, och sen i slalomet. Vi fixade den, och när vi fixade slalomet också utan problem så tänkte jag bara att nu gäller det. Så jag sprang utav bara sjutton. Gjorde ett blindbyte mellan ett hopp och balansen, och såg till att följa med henne ända ner på balansen så att hon inte fick nån chans att hoppa över kontaktfältet. Hindrena i den klassen satt väldigt tätt ihop. Dom hade ju bara utnjyttat bara halva planen jämfört med igår.


Men det gick trots allt kanonbra, vi kom på 7:e plats, och Lizzie fick den sista pinnen i agilityklassen. Alltså den sista som delades ut, men det var den första för oss   .


Nu har vi en agilitytävling nästa helg, på lördagen skall vi till Hofors. På söndag är det rallylydnadstävling i Uppsala på schemat, för både Lizzie och Clara.

ANNONS
Av Marru - 3 september 2011 16:43

Nu blir det agilityinlägg igen, men det händer ju inte så mycket annat. Förutom att maken har blivit anmäld till 2 polisstationer, Bärkehus och kommunalråd mm för att han har kriminell verksamhet och har barn som jobbar åt han  . Eller att en annan granne har blivit anklagad för att ha avlyssningsapparater i källaren, och sitter och lyssnar av anmälarens telefon osv osv. Anmälan var på 11 sidor, och det var fler personer som vart med där. Ja, nu är personen i fråga själv anmäld, och det verkar gå vidare eftersom vi inte fått nåt från polisen än att ärendet inte tas upp. Hade hon bara skickat anmälan till polisen så hade vi nog inte brytt oss om det. Men när hon börjar sprida sina falska anklagelser runt hela kommunen, då är det att gå för lång. Men nog om våran lilla dokusåpa här i byn. Nu över till viktigare saker   .


Lizzie och jag har varit till Kungsör och tävlat idag. Vilken nyhet va  . Det är en 2-dagars tävling så vi skall dit imorgon igen, fast inte lika tidigt som idag. Idag så började vi med agilityklass, och banan verkade väldigt enkel, inga större problem förutom slalomet som kanske stod lite dumt till. Det blev också vårat problem. Hon gick in som hon skulle men efter andra pinnen så gick hon ur, men vi fortsatte så vi diskade oss. Jag fick dessutom reda på att hon hoppade över 2 kontaktfält    . Förut har jag ju kunnat springa på utan att bry mig så mycket om dom för hon har alltid tagit dom. Men nu när hon börjar få upp farten så skall jag kanske börja tänka på att vara med henne bättre där.


Det var väldig fart på tävlingen idag, så det dröjde inte länge förrän det blev dags för hoppklass. Där verkade banan betydligt krångligare. Eftersom inte alla byten fungerar med Lizzie så får jag tänka till 2 ggr när jag går banvandringen. Tex tänkte jag på ett ställe först göra ett byte, men så kom jag på sen att varför skulle jag göra det, fanns ju ingen anledning.  Så då kunde jag springa bredvid hennes högra sida i 6 hinder. Sen behövde jag bara göra 2 byten med henne på hela banan. Men det höll nästan på att stopp vid slalomet här också. Hon gick in rätt, sen tog hon ett steg framåt och jag tänkte att nu går hon ur igen. Hon stannade efter det steget och började titta på nåt, domaren eller vad vet jag. Men jag fick tillbaka henne utan att vi fick nåt fel där. Vi har ju fått hjälp av en person med att få upp farten. Helt plötsligt hörde jag henne stå vid banan och skrika för full hals "spring, fortare, ge järnet" . Kan ju säga att det sporrade rejält också, jättekul.


Så vi tog oss runt banan med noll fel, inga tidsfel. Vilket blev en 6:e plats och en pinne. Våran andra pinne i hoppklass   .

ANNONS
Av Marru - 1 september 2011 00:38

Då har vi varit iväg på ännu en kvällstävling i Dala-Floda, och det gick väl lite si så där. Idag hade vi tur för dom körde small-medium-large-large-medium-small. Förra gången var det tvärtom, att vi började och slutade och det hann bli en aning mörkt innan det blev klart.


Vi började med agilityklass idag. Jag gick banvandringen och tyckte banan kändes väldigt bra. Jag tänkte gå på höger sida om A-hindret. Men så såg jag att alla gick på andra sidan. Sen började jag tänkte eftersom det låg en liten böjd tunnel efter A-hindret, sen efter det skulle man till ett hopp och sen tillbaka till ett annat hopp. Då tänkte jag att jag kanske inte hinner från ena änden av tunneln till den andra förrän hon kommer ut, att vi kanske krockar där. Så jag sprang på samma sida som alla andra. Med resultatet att hon var på väg och ta fel tunnelingång, och att jag höll på att halka vid den. Men jag fick henne rätt alla fall, men så klart så fick vi ju 5 fel där. Vi hade klarat tiden också, så vi hade en möjlighet kanske att få en pinne där. Men nu blev det som det blev, och jag är arg på mig själv för att jag inte gjorde som jag tänkt från början.


Det blev alla fall 7:e plats.


Sen blev det dags för hoppklass. Denna banan kändes lite svårare. Den var gjord för såna som gör bakombyten, kändes det som. Men det fixar vi inte så jag fick försöka få till blindbyten där istället. Det gick kanonbra, men vi fick drygt 1 sekunds tidsfel där, och fick 9:e plats.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se