Colliekompisarna

Direktlänk till inlägg 21 januari 2012

Lydnadstävling i Smèbacken!

Av Marru - 21 januari 2012 15:27

Men flaggan i topp åkte vi till Smèbacken imorse för att tävla. Den var ju inte lika mycket i topp när vi åkte hem kan jag ju säga. Jag tog med mig alla fyra i bilen, och rastade dom där på ängen mellan Prästa och kyrkogården. Men det enda dom ville göra var och kissa. Så jag var tvungen och lägga dom i bilen och gå och anmäla mig. Lizzie fick starta sist i sin klass, vilket passade mig perfekt. Sen vet jag inte om det kanske hade varit bäst för oss och starta tidigare.


Platsliggningen delades i 3 delar, och det var 4 hundar på våran platsliggning. Samtidigt körde dom klass 3 på andra halvan av plan. Eftersom dom var så få anmälda så tycker man att dom kanske skulle väntat tills våran platsliggning varit klar. Visserligen störde det inte oss, för Lizzie låg kvar, men hunden bredvid henne reste sig när han hörde kommando från andra sidan. Sen var det tandvisningen och den gick också bra.


Efter det så åkte jag till mamma. Gick en snabbis i skogen med dom, men det var ingen som ville bajsa då heller, det enda dom var intresserade av var och nosa efter rådjursspår. Såklart kom distriktsköterskan som skall ge mamma sprutan när jag fått in hundarna, men det var ju tur att jag var ute så jag kunde förvarna henne om dom. Sen spärra vi för trappan så att dom inte går ner och gör nå jävelskap när jag inte är där, och Lizzie och åkte tillbaka till tävlingen. När vi kom ner så skulle ekipage nr 7 redan gå in, en klubbkompis. Sen var det inte många kvar förrän  det blev vår tur. Jag gick lite med Lizzie på parkeringen, och hon satt sig bra när jag stannade, lite krångligt med vänster halterna. Dags och gå in och börja med linförigheten. I början gick hon väl och nosade lite på mattan, sen var jag lite okoncentrerad vid vänsterhalten så den vart ingen bra. Läggandet och inkallningen gick OK.


Sen hände det nånting, ingen aning om vad. Men när jag skulle ha in henne bredvid mig för ställandet så ville hon inte ens komma i närheten av mig. Jag försökte locka henne på alla sätt. Försökte lura henne genom att kommendera sitt, och att jag skulle gå och ställa mig bredvid henne. Men så fort jag närmade mig henne så flög hon iväg. Så till sist fick jag tag i halsbandet och fick henne och sitta bredvid mig. Så ställandet fixade vi någorlunda. Sen var det dags för apportering, hon ville inte sitta bredvid mig nu heller, och hon ville inte ens ta apporten i mun. Hon har aldrig på en tävling hittills vägrat och ta apporten, men idag var det då nåt speciellt. Ja, vi provar väl med hoppet. Det skall vi nog fixa tänkte jag. Jag fick henne och sitta bredvid mig efter ett litet tag. Gick över på andra sidan och ropade hopp, och hon kom och hoppade. Men inte kom hon till sidan, utan hon ställde sig ett par meter ifrån mig, bakom mig.


Så det var den lydnadstävlingen.  Men vi fick alla fall följande poäng på momenten vi fick poäng på.


Platsliggning  :  10

Tandvisning   :  10

Linförighet    :   6

Läggande       :   8

Inkallning      :   8

Ställande      :  7,5


Resten var nollat.  Jag begriper inte vad som kunde gå så fel. Tycker det inte borde ha nåt med tävlingen från i somras och göra, när jag råkade stå på lite päls när vi skulle förflytta oss i Dala-Floda. Vi har ju varit och tävlat 2 ggr efter det, och det var inga problem då.


Fast nu sitter jag här och funderar om det har nåt med att göra med ställandet, för vi har ju haft problem med att hon vill stanna för tidigt. Jag försökte träna henne i torsdags på det, jag gick olika långt, gjorde helt om och gick, och en massa annat innan jag kommendera stanna.  Kan det vara det som spökar. Fast jag vet inte vad som hände med apporten. Den tränade vi lite på hemma igår, och då tog hon den.


Ja, det är väl bara och göra som vanligt, bryta ihop och ta nya tag.

 
 
Fru Eriksson

Fru Eriksson

22 januari 2012 12:00

Mmmm..Ibland får man ta dé som de e...
Som "sagt" bara att ta nya tag ~ Lycka Till ~
/Kram Kram

http://frunsblogg.blogspot.com

 
Gunilla

Gunilla

22 januari 2012 18:19

Hej på dig!
Jo jag beställde ju boken, fast jag funderade lite innan jag besällde den. Men sedan blev jag mer och mer nyfiken på den, så då bestämde jag mig för att ändå beställa den. Ska bli intressant att läsa den sedan. Har inget hört ännu, när den kommer, men som sagt, dom skulle höra av sig när den är på gång.
Har varit ute på en 1 timmes promenad, men oj så halt det var, så man fick ta det försiktigt så man inte halkade om kull, vilket jag höll på att göra några ggr.

Kram/Gunilla

http://gunillaskatter.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marru - Fredag 5 april 23:51

Så var det april igen, med allt vad det innebär. Bland annat aprilväder. Ena dagen är det så bart och fint överallt, och man känner våren. Nästa dag är det bara vitt, vitt och återigen vitt.          Första arpil var det fint väder, och då v...

Av Marru - Tisdag 26 mars 20:14

Nu har det varit lite tävlingar igen. För över en vecka sen hade vi agilitytävlingar. Klass 1 på lördag och klass 2 på söndag. Viiru och jag tävlade på lördagen. Han var duktig, placeringarna blev 3, 4, och 5. Vi var och tränade igår, och han var rik...

Av Marru - Tisdag 27 feb 20:38


Då har man varit ute och dömt igen. Hos Gävle BK. Denna gång fick jag en lite större hall och vara i än förra gången. Många duktiga ekipage vad det som vanligt. Men det blir ju lätt så i mästarklass. De finns ju ingen högra klass, och en del har vari...

Av Marru - Lördag 17 feb 22:02

Viiru och jag har varit på agilitytävling på hemmaklubben i Norberg. Vi har inte tränat mycket i vinter. Nästan bara slalom när vi varit till hallen på torsdagkvällarna och tränat rallylydnad. Då har det ju alltid stått ett slalom vid bakom sekretari...

Av Marru - Söndag 11 feb 22:04

Har varit och dömt lite rallylydnad mästarklass. Här kommer mina banor i mästarklass, från Gävle och dagens bana från Karlstad. Det blir mycket mästarklass nu.    Börjar med Gävles bana, som var först ut i år. Som jag fick trycka ihop på en yta p...

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards