Colliekompisarna

Alla inlägg under januari 2012

Av Marru - 6 januari 2012 22:28

Idag så började jag städa ut julen, men hann inte riktigt med allt. Men granen är borta, och mina dragspelstomtar är nerpackade för den här gången. De blev några fler den här julen  . Tack vare Tradera och min träningskompis. Ljusstakarna och julstjärnorna får väl hänga med över helgen, men sen skall dom också putsväck. Gardinerna och juldukarna kommer nog och försvinna imorgon om jag orkar. Det är ju agilitytävling imorgon. Kan bli en lång dag, det var ca 200 starter. Sen skall vi ju köra enligt dom nya reglerna. Men i vilket fall som helst så tänker jag inte börja bråka i slalomet, utan jag fortsätter fast vi kommer att diska oss ifall det blir fel där. Nu måste man ju börja om från början om det blir fel i slalomet. Förut räckte det ju att man fick in hunden igen i slaloomet där den har gått ur. Sen får vi se hur det blir med det där med valfri ingång i slalom. Det kommer nog att ställa till en hel del.


Bild på mina tomtar, de får inte plats i en och samma bild, så jag fick ta 2  .


   

Av Marru - 5 januari 2012 23:00

Ikväll gjorde vi ett dubbelpass, alla fall Lizzie och jag. Vi började med att träna lydnad, vi åkte dit en timme tidigare än normalt. Jag hann ju köra lite linförighet med Lizzie innan dom andra kom. Vi börjar få pejl på vänster halterna nu. Provade i måndags med att vrida vänster fot framför henne samtidigt som jag vrider kroppen åt vänster. Dom flesta gångerna så satt hon perfekt, och det är jag nöjd med. Nu är vi på G på den fronten. Annars under dom andra momenten så läggandet och platsliggandet så ville hon sätta sig upp för tidigt. Det är en sak vi måste jobba på. Vi skall ju tävla årets första lydnadstävling om 2 veckor. Ja, om hon inte börjar löpa precis då. Hon löpte ju i mars sist, vid påsken. Vi är ju 3 från klubben som skall åka dit, så idag körde vi igenom hela lydnadsettan.


Sen byggde vi en nybörjarbana och en fortsättningsbana, och tränade på dom för vi har ju en träningstävling på söndag. Jag var nöjd i det stora hela med båda flickorna. Lizzie har lite problem med läggandet under gång i rallylydnaden. Vet inte om det är det som spökar att jag stannar också, när jag säger ligg, istället för att fortsätta och gå som i lydnaden.


Sen när alla tränat klart så byggde vi agilitybanan för lördagens tävling. Det blir en tävling efter dom nya agilityreglerna. Med valfri slalomingång och tunnelingång. Valfri tunnelingång har det ju funnits tidigare i agilityn, men inte att man kan välja från vilken ände man skall gå in i slalomet. Det tycker jag låter lite knepigt, så vi får väl se hur det fungerar. Jag är inte riktigt säker på om jag tycker om det. Det blir ju mer och hålla reda på. Men vi får se på lördag hur det blir med det.



Av Marru - 4 januari 2012 21:53

Här har det varit en vanligt lugn dag. Kom alldeles nyss på att det var EFIT-dag idag, som jag återigen hade glömt   . Man kanske skulle gå och lägga sig med kameran runt halsen. På tal om lägga sig, maken sa idag att jag för sånt väsen när jag sover att inte ens hundarna vill ligga bredvid mig  . Nu pratar vi inte om att snarka utan om att mumla, yla, skratta, gnälla, ja alla konstiga läten som man kan tänka sig. Jo, han har ju sagt det förut. Jag har ju bettskena på nätterna för att jag inte skall gnissla tänder. Men är jag förkyld då brukar jag inte använda den. Känns inte så skönt att ha den i munnen när man är krasslig.  Det går väl en vecka eller så, då ropar maken när jag skall lägga mig "ta på löständerna"  .     Jag kallar min bettskena för löständer.


Mamma däremot kallar sin förhöjning till toasitsen för löständer. Hon har en sån där portabel som hon tar med sig när hon åker bort. Det är pappa som har döpt den till löständer för han tyckte den såg ut som det  .


Vädret här idag är lite som det är, fast vi får vara glada att vi inte fått besök av Emil. Vad konstigt det känns med en storm som heter Emil, fast egentligen är det ett ganska passande namn. Är ju van vid att stormar har nåt kvinnonamn, som nu den före Emil som hette Dagmar. Men nu är det halt på vägarna igen. Det skulle väl inte vara så halt om dom inte plogat så fint, utan det hade fått vara lite knaggligt. Jaja, vi är ju väg mot bättre tiden alla fall.


Jag brukar pyssla med mitt psp på kvällarna. Nu har ju en av grupperna jag är med i kommit igång, och det med ett rejält brak. När man öppnat mailen nu under jullovet så har det kanske kommit en 20 mail under natten. Öppnar man mailen nu så kan det ligga närmare 200 och vänta på en. Ok, det är lite felaktigt. Vet inte vad det är, men WLM tar emot alla mail som dubletter, så egentligen är det ju bara hälften.


Det här är vad jag åstadkom igår. Det är 2 olika varianter på samma tut.


   


Ikväll gjorde jag denna som är exakt efter tuten, orkade inte börja fundera på en egen version av den.


 

Av Marru - 3 januari 2012 22:47

Idag har Clara och jag varit på agilityträning. Lizzie såg lite olycklig ut när hon inte fick följa med. Hon satt vid dörren och tittade på mig med stora sorgsna ögon. Men eftersom Lizzie fick vara med mig på söndagen så skulle Clara få följa med idag. Då slipper jag ha en hund som ligger i bilen och blir kall. När vi inte har nån extra träning under helgen då tar jag ju med mig båda, men då får dom ligga i bilen med täcke på sig.


Det stod en bana uppställd som vi turades på. Fast det är bestämt att på tisdagar skall vi bara träna kombinationer, och banor på dom där extra träningarna. Idag fick Clara hoppa på höga höjder. Hon behöver ju träna på det mer än Lizzie. Clara vill ju gärna springa vid sidan av hindret.


Det är roligt att se hur Clara utvecklas hela tiden. Man ser på henne att hon gör framsteg på alla plan. Dessutom så verkar hon tycka att det är roligt. Idag bla så var det full fart in i slalom. Jag behöver bara säga slalom åt henne så tar hon det. Första gången så hann ja ginte riktigt med, då stannade hon till lite som om hon ville fråga om det var rätt. När jag sa bra, då fortsatte hon hela slalomet ut.


Skall bli jättekul och starta första officiella tävlingen med henne. Synd bara att vi får vänta så länge på det.

Av Marru - 2 januari 2012 21:58

Idag är det en helt vanlig trist måndag. När jag vaknade imorse så var jag tvungen och lyssna extra noga. Det lät som om det regnade. Jepp, såg när jag öppnade persiennerna att det såg ut som isgator. Men när jag gick ut så var det ju faktiskt inte så farligt, det var mest bara modd och blött. Nu under kvällen har de frysit på så det är ju lite värre. Jag var med mamma till vårdcentalen för att pk-värde i förmiddags. Sen var vi och handlade, efter det fikade vi en stund och sen åkte jag hem för maken ville ha bilen så han kunde åka iväg och träna.


När han åkt så gick jag en promenad med Micki och Farina, maken sa att han gått med systrarna. Efter den promenaden tog jag ut Lizzie och tränade vänsterhalter. Jag tror att vi kanske kan få till det till tävlingen. Men vi måste nöta på det nästan varje dag. Sen gjorde vi ett par inkallningar. Jag måste ju få bort det där glädjeskuttet när hon kommer fram till mig. Det får jag ju bort när vi tränar för då säger jag fot precis när hon är ca 2 meter ifrån mig. Men däremot det där att hon skall hålla på och dutta mig på handen när hon kommer, det blir värre med.


Efter det så tog jag ut Clara och försökte få henne och sätta sig bredvid mig så fort jag stannar. Där får jag jobbba mer. Märkte ju i torsdags när vi tränade att jag fick säga åt henne flera gånger att hon skulle sitta. Det skall jag inte behöva göra. Så idag tog jag klickern och gick ut för att jobba på det.


Imorgon blir det agilityträning, då tar jag bara med mig Clara. Får hoppas att det går bättre där.




Av Marru - 1 januari 2012 21:38

Ja, då är årets första dag snart slut. Sov lite länge än vad jag brukar idag, trots att jag inte gick och la mig nå speciellt senare än jag brukar. Satt och slappade lite på förmiddagen, och när jag öppnade dörren för att gå ut med systrarna så var det första ordet jag sa "fan" . Då hade det börjat snöa under tiden jag var på toa. Det har ju inte kommit så mycket, och det verkar som om det var töväder. Så snart slipper vi det också. Vi gick en vända till Hagudden. Jag tycker det är så bra och gå med systrarna där för där finns det stora fria ytor där dom kan köra sitt race. Behöver inte oroa mig över att de springer på nåt och göra sig illa. Lizzie får ju sina dampanfall, och då tittar hon inte vart hon far fram. Senare på dagen så värmde jag upp en köttbit och lite potatisgratäng från igår. Nästan lika gott idag som det var igår  .


Sen blev det ju dags snart för dagens höjdpunkt. Årets första träning. Vi började med en timmes lydnadsträning först. Lizzie och jag tränade mest linförighet och vänster halter. Det är inte lätt med dom där halterna, men jag skall försöka få dom så bra som möjligt innan tävlingen i slutet på januari. Lite problem med inkallningen är det också fortfarnade. Hon gör ju det där glädjeskuttet när hon kommer fram till mig, och där får vi ju avdrag. Läggandet och ställandet går bra under träningarna. Men hur det går på tävling det är ju en helt annan historia   . Men vi skall ju träna mer innan tävlingen.


Sen blev det dags för nästa träning, agility. Vi gjorde en bana och Lizzie och jag körde den 3 gånger. Det var första gången på länge vi gjorde ett bakombyte, och det gick bra. Men nu hade hon sån drag framåt att det fungerade bra.  Tänk om Lizzie höll farten hon fått upp nu till tävlingarna. Då kanske hon får sina 2 pinnar hon behöver för att komma upp i tvåan i agilityklass.


På tisdag är det dags för agilityträning igen. Men då tar jag bara med mig Clara. Lizzie får stanna hemma så då kanske hon är riktigt taggad till lördagens tävling   .


Ja, det var väl vår första dag det här året. Nu sitter jag här och tittar på Morden  i Midsomer samtidigt jag skriver det här.


Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards