Colliekompisarna

Alla inlägg under februari 2012

Av Marru - 21 februari 2012 22:19

Jag hade ju bestämt mig att jag inte skall åka på nån agilityträning idag. Hade tänkte vila ryggen. Men den känns bra när man står och går. Det känns bara i ryggen när man sitter. Fast det vet man ju, har man problem med ryggen så skall man ju sitta så lite som möjligt. Fast det är ju lite svårt, för då får man ju ont nån annanstans istället   


Systrarna gick kanonbra idag, vi får väl hoppas att det håller i sig till på lördag. Vi hade 2 kortbanor uppställda. Men jag tror väl inte att dom stod kvar från gårdagens kurs. Tror inte att dom har kommit så långt. Den andra banan fick man träna lite mer handling på. Lizzie och jag fixade det på första försöket. Man fick göra lite glidbyten där. Det är ju nåt man sällan provar på tävlingar. Det är för övrigt väldigt sällan man provar på tävlingar det vi har tränat i handling. Kan ju bero på att man inte tränat tillräckligt mycket så man inte har fått in det tänket. Det kanske kommer nån gång. Tills vidare så kör jag med det vi kan på tävlingar. Sen är ju inte allt det vi provar på träningar sånt som passar just oss. Men det kan man ju inte veta om man inte har provat. Så vi provar allt innan vi förkastar det. Sen är det även så att vi får anpassa lite efter farten också. Ibland så har Lizzie bla sån fart att jag kan göra nåt som jag inte planerat och göra, tex ett bakombyte. Ibland så är det tvärtom, att farten inte räcker till det jag tänkt, då får man improvisera mitt i banan och göra nåt annat.


Imorgon blir det då ett dubbelpass igen, vi börjar med lydnad och slutar med rallylydnad.


ANNONS
Av Marru - 20 februari 2012 23:27

Idag skulle jag efter morgonpromenaden åka till mamma för att skjutsa henne till affären. Så jag ringer till henne när jag åker hemmifrån att vi är på väg, att hon gör sig klar. Då sa hon att dom inte varit hem till henne och gett sprutan än. Hon får ju inte börja äta Waran förrän hon fått ett klarttecken från läkaren i Falun. Så nu får hon Fragminsprutor, och det är nån från hemsjukvården som skall åka till henne och ge dom. Så jag sa åt henne att dom hinner väl komma under tiden jag är på väg. När jag kom fram så frågade jag henne om hon varit där. Nä, det hade inte varit nån där. Det är så typiskt, att när jag har nån annan tid och passa så blir det strul. Jag visste att dom för det mesta brukar vara där mellan 10-11, men nån gång senare. Så jag frågade henne när är det senaste dom varit där. 12.30 sa hon. Ok, vi väntar väl så länge sa jag. Jag skulle ju hinna till frissan alla fall tänkte jag. Hade ju tid kl 14.30 Jag var hos mamma strax efter 11.


Klockan började närma sig 13 och ingen hade varit där. Då började man ju fundera på ifall dom kanske hade glömt henne. Visste inte vart jag skulle ringa heller, så jag försökte med medicinsköterskan i Ludvika. När vi pratade om det där med sprutorna så sa hon nåt konstigt namn på den gruppen därifrån dom kommer och skall ge sprutorna. Är det mer än 14 dagar så kan inte distriktssköterskan göra det. Men medicinsköterskan skulle inte komma tillbaka förrän imorgon. Då skulle hon från växeln koppla mig till medicinmottagningen. Varför hon gjorde det förstår jag inte. Dom hade telefontid där, så dom svarade inte. Det måste hon i växeln ha vetat om. Började bli lite frusterad när man inte visste vart man skulle ringa heller. Så till slut sa jag åt mamma, att vi tar sprutan och åker till vc. Jag skrev en lapp på dörren och talade om att vi har åkt till vc, och skrev mitt mobilnummer, ifall nån kom efter att vi åkt. Tänkte att det kan ju inte ta så lång tid att sticka en spruta. Så vi åkte dit, jag förklarade situationen. Hon frågade om vi hade tid och vänta en lite stund så skulle vi få gå in till distriktsköterskan så skulle hon sticka.


Så vi satt oss ned och väntade, jag tittade på klockan. Det gick 5 minuter, ytterligare 5 minuter försvann. Då började jag känna mig lite stressad. Vi skulle ju till affären också. Så jag fick ringa till maken till slut och be han leta reda på telefonnumret till frissan. Jag ringde till henne och frågade om hon hade tajt efter mig ifall jag kunde komma lite sent. Men då fick jag en ny tid på torsdag istället. Jag som väntat så länge på att få klippa mig  . Ja, då var det bara och sätta ner och försöka lugna ner sig. Till slut så fick hon komma in och få sin spruta. Sen ringde distriktssköterskan till dom som skulle vara till mamma och frågade ifall dom glömt  bort henne. Nä, det var en som var sjuk och så skulle dom byta en kateter. Dom skulle precis åka till mamma. Men nu behövde dom inte göra det. Sen frågade hon på vc ifall inte mamma hade fått nån broschyr när dom var till henne första gången. Nä, det hade hon ju inte fått. Hade hon fått det, så hade vi ju haft ett telefonnummer vi kunde ringt till. Då hade vi kunnat få reda på ifall vi hinner åka till affären innan dom kommer. Tycker ju inte att man skall behöva sitta fastlåst hemma hela dagen för att vänta på att nån skall komma. De borde fixa nåt system så att dom kan ta kontakt med personen dom skall till och tala om att de blir väldigt sena. Att nån växel eller nån annan kunde ringa och tala om det ifall dom inte själva hinner göra det.


Det tog väldigt lång stund innan jag hade varvat ner mig efter det. Just nu sitter jag och tittar på Kvällsöppet. Tycker det börjar gå lite för långt nu.  Skall man inte få kalla en flicka för en flicka och en pojke för en pojke. Utan man måste låta barn vara barn. Blir barn förhindrade och vara barn ifall man säger att det är en flicka eller en pojke  . Om dom utomlands hörde den debatten så skulle dom säkert tro att svenskar är tokiga. Det är visst inte jämlikt att säga pojke eller flicka. Alltså, nu börjar det bli skrattretande. Finns det verkligen inget annat och lägga sin energi på.


Annars så har jag fortfarande ont i ryggen. Funderar på att skippa morgondagens agilityträning för att spara ryggen till lördagens tävling. Men det känns motigt. En annan sak som känns motigt är att jag beslutat att vi inte skall tävla i Rättvik i mars. Misstänker att Lizzie kommer att löpa snart, än syns det ingen blod. Men mycket sympton visar på det. Då finns det risk att hon är i höglöp då. Börjar Lizzie löpa så sätter säkert Clara också igång. Och även om hon inte skulle vara i höglöp då, så vill jag inte tävla med henne om hon löper.

ANNONS
Av Marru - 19 februari 2012 22:50

Äntligen är den slut, instruktörsutbildningen. Den har ju legat som en liten tyngd alla fall med allt som skulle göras. Både teoretiska läxor och praktiska. Men roligt har vi haft, och en hel del tänkvärt har vi fått med i bagaget. Idag så gjorde vi olika upplägg på hur man skulle börja lära in moment. Alltså först skulle i bestämma ett slutmål, tex i sök. Att hunden skulle kunna gå in i en invallad ruta och söka efter ett föremål. När vi hade bestämt slutmålet, så skulle vi bestämma delmål, för att komma till slutmålet. Viktigt är att man inte gör för stora steg med delmålen, att dom skall vara överkomliga. Att man inte går för fort fram. Att hunden klarar av kriterierna man satt upp för varje delmål, innan man börjar med nästa delmål.


Det är mycket som jag kommer att göra annorlunda med nästa hund som kommer till detta hushåll. Vet att jag kommer att få lära mig mycket mer innan nästa hund kommer.


Imorgon har jag tid till frissan. Skall bli skönt. Det är luggen jag stör mig mest på när den börjar bli för lång, och det är den nu. Ryggen är ju som den är den. Få se om det blir nån agilityträning på tisdag. Funderar på att hoppa den för att kunna vara med och tävla i Vintercupen på lördag.


För övrig skulle jag vilja säga att bensinpriset börjar bli alldeles för högt. Är det meningen att vi som inte bor i nån storstad, att vi inte skall ha några fritidsintressen alls som måste göras utanför det egna hemmet   . Bor man i fjollträsk så är det väl ingen konst att ta bussen tex till nån klubb och träna med sin hund. Men bor man som vi så får man vackert ta sin egen bil och åka på träningen. I dagsläget kostar det ca 90 kr för mig varje gång jag åker till Norberg och tränar. Men det är ju det enda nöjet jag har. Åka och träna med mina hundar och träffa mina klubbkompisar. Visst har jag ju grafiken också, men jag kan väl inte sitta bakom datorn hela tiden heller.

Av Marru - 18 februari 2012 22:47

Idag hade vi den femte kursdagen på instruktörsutbildningen. Imorgon är det sista dagen, och det tycker jag skall bli ganska skönt. Idag ägnade vi tiden åt att diskutera vad vi skulle ha på en valpkurs. Sen var det mycket prat om problem och hur man löser dom, i teori och praktik. Lizzie fick stanna hemma idag. Kändes inte bra och ta med henne idag. Min rygg och jag håller på med samarbetsförhandlingar. Ryggen vill säga upp sin del avtalet känns det som, men jag försöker fjäska så gott det går för den. Så jag tror nog att jag går segrande ur den striden bara jag tar det lite lugnt några dagar. Men det är vissa rörelser som ibland gör så att det känns som om det är nåt som flyttar på sig i ryggen. Sen verkade det visst vara en bra lösning annars också. Det verkar vara löp på gång här. Maken var ut med hundarna och när Lizzie kom in så kom hon och la sig vid mig på soffan och började slicka ren sig, och hon höll på länge. Dessutom så luktar hon illa också nu. Det vore ju bra om hon löpte nu, för då börjar hon förhoppningsvis få upp farten igen till sommaren.


Men jag tar ju med henne nästa lördag på Vintercupen. Vill inte lämna henne här hemma om hon skall vara lika tjurig som hon var idag. Så hon får springa om hon vill, vill hon inte så är det som det är. Om hon börjar löpa nu så är hon ju inte i höglöp på ett tag.

Av Marru - 18 februari 2012 07:10

Fick för mig och kolla på bloggen vad det var jag skrev igår, och det såg ju alldeles galet ut. Det beror delvis på att jag ibland kommer åt musplattan, ifall jag inte stänger av den när jag skriver, då har helt plötsligt markören hoppat nån annanstans och jag är på fel ställe och skriver utan att jag märker det. Sen ibland när jag skriver så verkar datorn lite slö, den kan hoppa över några ord mitt i alltihopa. Eller så är det jag som för ganska snabbt  . Vi hade ju faktiskt maskinskrivning som ett ämne i gymnasiet, och det sitter i. Tyckte det var ganska kul. Det enda jag inte klarar av utan att titta på tangentbordet när jag skriver är siffrorna. Men annars allt det andra fixar jag. Det finns ibland nån som skall skriva nåt på min dator. Tex förra helgen när jag skulle hjälpa en klubbkompis och fixa sig ett konto på SBK tävling. Jag hade ju min dator med mig till Västerås. Hon vart lite förtvivlad när en del bokstäver var delvis utnötta på mitt tangentbord  . Fast frågar man mig vart den bokstaven är, så har jag svårt att hitta den, men när jag sitter och skriver så  hittar jag dom automatiskt. Det sitter i ryggmärgen.


Mina utslitna bokstäver är r,t, a och n.  Har du några och vilka är det????

Av Marru - 17 februari 2012 21:03

Så var det fredag igen med fredagsstädning, och allt annat som måste göras. Jag har gjort min teoretiska läxa till instruktörsutbildningen. Vi har ju sista omgången den här helgen i Norberg. Jag började först och skriva för hand i mitt block, men kom ju på att det är mycket bättre och göra det i datorn och Word. Då kan man ändra och skriva om hur man vill utan att hålla på och börja om från början hela tiden. Så idag gjorde jag det sista, vet inte om det räcker, men det räcker för mig.


Gick den längre skogspromenaden med systrarna idag, och tog med mig kameran också. Tänkte ifall jag stöter på nåt roligt och fota. Men inte hittade jag nåt märkvärdigt, man jag knäppt lite alla fall. Tänkte ifall tjejerna skulle busa med varandra  .  Men som vanligt när kameran är med så står dom bara stilla och glor på varandra. Får nog börja med dolda kameran för att få busbilder med dom två    .     

Men det skall bli skönt att få den där instruktörsutbildningen överstökad. Nästa helg blir mycket roligare, då är det Vintercup igen, sen på söndag har vi årsmöte i klubben. Kommer inte riktigt ihåg vad vi skulle diskutera på utbildningen nu nästa gång. Men det var nåt med hundaggressivitet alla fall. Så det är väl lika bra att man försöker komma i säng i tid så man orkar hålla sig vaken imorgon.

Av Marru - 16 februari 2012 20:57

Ikväll satt jag här i fåtöljen och höll på med min läxa inför helgens instruktörsutbildning. Jag lutade mig ner mot golvet för att ta en av hundböckerna som jag har liggande på hög här bredvid fåtöljen, och då blir det becksvart    . Men det var bara en kort stund, sen vart det ljust, men det vart också bara en kort stund för sen vart det becksvart igen. Den gången vart det mycket längre, över 1 timme. Vi gick ut en kvällspromenad med hundarna direkt när elen kom tillbaka, men jag vågade inte gå iväg utan att ta med mig en ficklampa. För det var verkligen becksvart ute. Ja, det var vad som hänt ikväll det.


Annars imorse så var jag ute på Hagudden med systrarna. Vi brukar gå runt Hagudden på en stig som går där. På ett ställe ligger det ett träd över stigen som ramlat när Dagmar for fram. Lizzie och Clara gick mot trädet och jag ropade hoppa åt dom. Clara hoppade över, men fuskade, hon tog stöd med bakbenen mot stammen. Men Lizzie däremot, hon tog ett rejät Lizziehopp över trädet. Med resultatet att hon landade på Clara på andra sidan  . Ja, det gick ju bra, fast det såg lite lustigt ut. Vi fortsatte och gå där, vi var på isen och gick. Tycker det är riktigt roligt att Clara också börjar göra såna där tokrace som Lizzie gör, hon har ju alltid varit lite försiktigare. Bara stått och tittat på när Lizzie springer som en tok. 


Träning har det inte blivit mycket av, känner av ryggen lite mer än igår. På natten så gjorde det ont när jag skulle vända mig från ena sidan till andra. Ingen idé och träna när man inte kan köra fullt ut. Märkte det igår på Lizzie när jag försökte leka med henne med snörbollen.  Men eftersom jag tog det lite lugnt pga ryggen så märkte hon ju det och var inte riktigt på hugget hon heller.

Av Marru - 15 februari 2012 22:24

Det hade kommit en del snö igår. Imorse när man öppnade persiennerna så såg man hur snön yrde. Det yrde såpass mycket på baksidan att man inte ens såg vägen som bara går nån meter från vårat fönster. Men det lugnade ju ner sig lagom tills man skulle ut och gå. Nu vill man ju absolut inte ha snö, utan man vill ju att den skall försvinna istället.


Har under dagen haft känningar i ryggen att allt inte riktigt står rätt till där. Får tänka till lite extra när jag böjer mig neråt för att ta upp nånting, att böja på knäna istället. Smörjde med Voltaren gel på dagen, för göra det igen när jag går och lägger mig.


Efter maten så åkte systrarna och jag till Norberg, det är ju nästan som vårat andra hem  . Träningen gick bra, men leken mellan träningspassen var det sämre med. Lizzie var inte riktigt taggad på bollen, men det var ju inte jag heller eftersom jag inte vågade släppa loss ordentligt heller. Men vi tränade linförighet alla fall. Några läggande och ställande under gång. Försökte tänka på att gå olika långa sträckor före kommandot. Lizzie har ju när vi kommit så långt som till ställandet stannat innan jag kommenderat. Så jag måste få henne och lyssna på mina kommandon. I vissa moment så kan hon ibland gå på tävlingsledarens kommandon. Tex vid läggandet när tävlingsledaren säger "sätt upp hunden" så sätter hon sig innan jag hinner säga nåt. Sen tog vi på slutet en extra lång platsliggning, den vart då alla fall längre än 3 minuter.


Sen gick vi över till rallylydnad. Så byggde vi en nybörjarbana, och en svängbana i fortsättningsklass. Det finns ju flera olika varianter på höger- och vänstersvängarna i fortsättningsklass. Är man lite stressad på en tävling så kanske man inte tittar på skylten så noga och det kan lätt bli fel. Nybörjarbanan körde vi som en liten tävling, så att vi fick träna på att skriva lite. Eller jag fick ju inte göra det   , kom jag på nu. För jag stod och dömde. Men jag tror nog jag fixar det alla fall. Jag har ganska bra pejl på förkortningarna. Men först började alla med nybörjarbanan. Jag tog ut Clara först av systrarna, men Clara hon var lite i sin egen värld. Ibland kom hon på, just ja, du kanske vill att jag skall göra nåt. Clara är en liten drömmare. Men första vändan går alltid sämre med henne. När man tar in henne en andra vända så går det mycket bättre. Jag måste börja klickerträna henne mer regelbundet på positionen. Bara man hade tid till allting. Fast nu kanske det lugnar ner sig lite efter nästa helg. Har ju fått lägga ner mer tid på Lizzie. Sen måste jag jobba med Claras sitt. Men andra gången gick det betydligt lättare med dom också, alla fall när hon skulle sitta bredvid mig. När hon skall sitta framför mig så har jag lite problem med vad jag skall göra med händerna för hon tror hela tiden att jag har godis.


Lizzie då, ja hon är också ett kapitel för sig. Hon går kanonbra, men hon låter, mest hela tiden. Andra vändan vi var in så försökte vi med att jag inte skulle titta på henne på hela tiden jag gick, men det fungerar ju inte riktigt så med rallylydnad, där skall man ju prata med hunden och peppa den bla. När jag gick med henne utan att titta på henne så var hon mycket tystare än annars. Hon är ju tyst när vi håller på med lydnad, och där tittar jag ju inte på henne. Jag behöver ju inte prata så mycket med henne egentligen, för när jag börjar och gå, så går hon också. När jag stannar, så stannar hon också och sätter sig. Annars så har jag ju provat flera varianter med henne där, att prata mycket, alltså att berömma med ord. Att inte prata så mycket.  Men jag tror hon blir lite störd av allt sittande. Det är mycket sittande i rallylydnad ibland, och det tycker hon nog verkar tjatigt, och då börjar hon prata. Ja, det blir nog bra det också med tiden.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se