Colliekompisarna

Alla inlägg under februari 2012

Av Marru - 14 februari 2012 23:34

Var till Smébacken med mamma till affären, så hon fick handla. Sen hem och laga mat, ja eller koka ris och göra sås. Kyckligen i ugnen hade maken fixat. Det är hans jobb det. Sen åkte jag med systrarna på agilityträning. Det var ingen speciell bana gjort, utan vi gjorde lite som vi kände för. Antar att det stod kvar sen kursen igår, ja eller lite var det väl nån som var ute och möblerade om. Där fanns bla en raksträcka bestående av däck, 3 hopphinder, sen en tunnel. Så jag tänkte jag tränar lite fart med Lizzie. Först hoppen, in i tunneln, och samma hopphinder tillbaka. Sen stod det ju en gunga där också lite lämpligt så vi la till den på slutet. Lizzie börjar få sån fart nu, så det skall bli spännande och se när vi kommer ut på en riktig tävling igen hur det går. Sen stod det ett långhopp där, och en tunnel. Så vi flyttade 12-pinnars slalomet så att man kunde efter tunneln antingen gå på den eller hitta på nåt annat, tex balansen. Men jag tog slalomet, det är den vi behöver träna på. Lizzie tar hela slalomet, fast då springer jag lite före och säger "jobba, jobba" hela vägen. Det går ganska bra.


Clara provade jag samma saker med, och lite till. I änden av hallen hade dom ställt 2 tunnlar, ett hopp och platta tunneln. Så jag provade på dom med Clara. Hon är ju inte van vid platten. Men det gick bra idag. Så körde jag lite slalom med henne. Hon är ganska säker på slalomingången. Tycker det verkar som om hon tar det bättre när jag bara säger slalom åt henne, och inte pekar nånting med armen. Då är det risk att jag pekar försent och hon tar fel ingång. Men dom gånger jag bara sagt slalom så tar hon rätt för det mesta. Sen försökte jag med den där fartkombinationen med henne. Men hon vill gärna springa vid sidan om hindrena istället för att hoppa över. Där fick jag nöta flera gånger med henne.


Under tiden vi höll på träna, så började snön och vräka ner. Kan vill inte påstå att jag dansade nån vild dans när jag såg det   . Får väl hoppas att det inte kommer så mycket. Fram till nu tycker jag vintern har varit ganska behaglig, inte så mycket snö, och inte så mycket kallt heller. Det var bara i princip en helg. Sen har det varit drägliga temperaturer.

ANNONS
Av Marru - 13 februari 2012 23:41

Nu blir det lite i sista minuten. Men våran Farina har fyllt 10 år idag. HIPP HIPP HURRA FÖR FARINA. Men hon är lika valpig och busig för det. Dansar framför fötterna när man är ute och går. Lite jobbigt är det. När jag gick kvällspromenaden med Micki och Farina så retades jag lite med henne och hon vart alldeles galen   . Jag sa åt henne "är Farina lite ding dong" . Och då tog hon fart och sprang mot mig och hoppade och nafsade på mig, sen sprang hon bort. Då sa jag samma sak, och hon kom i full sula mot mig och samma sak igen.


 

ANNONS
Av Marru - 13 februari 2012 23:20

Har ju haft lite och göra som ligger och släpar efter, men lite har jag fått undanstökat. Bla Zable Parks hemsida har jag uppdaterat nu. Nu väntar jag bara på bilder på nykomlingen som det bara är och lägga till. Det var ju en hel del jobb, för jag hade inte sparat nån tom knapp till menyerna. Så jag fick göra en ny. Men så hittade jag inte fonten som jag använt till dom förra. Så det slutade med att jag fick göra om alla knapparna som finns på hemsidan, och byta ut dom och ladda upp. Länka dom en gång till. Men nu har jag sparat en tom knapp. Sen har jag gjort ett word-dokument där jag skriver upp färger och fonter jag använder, diverse annat viktigt. Jag har ju det uppskrivet i ett block, men det gäller ju och hitta blocket också   . Men fast jag skulle hitta den, så tänker jag inte göra om knapparna. Men nu har jag sparat word-dokumentet i mappen för hemsidan.


Sen har jag gjort lite av läxorna. Det är inte klart, men det är på gång. Har gjort ett word-dokument där också, så det är bara och fylla på vartefter man kommer på nåt. Fast dom här praktiska bitarna går ju inte så bra. Jag får Lizzie och hämta saker, men jag får henne inte och släppa dom i hinken. Hmmmm....... Spåret sen då. Igår när jag provade så gick det inte så bra. Den här gången tänkte jag att jag preparerar bollen som jag drog efter mig med lite ostdofter, och det gick lite bättre. Ja, livet kommer att bli mycket enklare när den där utbildningen är klar   .


Ja, det är väl den där grafikbiten som har halkat lite efter. Har inte hunnit göra några teman på Boden på ett tag igen. Sen har jag en scriptlektion som ligger och väntar på mig. Men tycker det är så tråkigt när jag inte får till fonten som jag vill ha den.


Men nu längtar jag efter lite agilitytävlingar, och det får jag göra ett tag till. Tur att klubben har några inofficiella här efter varandra, så man får avreagera sig lite   .Av Marru - 12 februari 2012 21:50

Idag var det verkligen en underbar dag, det var så att man fick riktiga vårkänslor. Först gick jag med systrarna runt Hagudden, men jag fick ju ha dom kopplade nästan hela tiden för det var ju massor av folk ute på isen vi stranden och pimplade. Undrar vad dom får för fisk så nära stranden. Så vi gick runt udden, och sen upp på plan där dom firar midsommar. Där kunde jag släppa systrarna lösa så det fick springa av sig lite.


Annars har jag haft en riktig slappardag. Har inte ens lagat mat, utan tog ut ett par matlådor ur frysen. Sen tog jag en stol och satt mig på baksidan, och njöt av solen. Hundarna har ju inte fått vara ute på baksidan under vintern. Dom trivs ju inte ute ensamma, och det har ju varit för kallt och ha dörren öppen så att dom kan springa ut och in. Ja, inte är det nån höjdare heller att de springer ut och in på vintern och drar in en massa snö.


Annars har jag lekt mycket med psp under dom sista dagarna. Det har varit riktigt kul. Fast nu skulle jag behöva ta tag i Zable Parks hemsida. Det har ju hänt en del saker nere i Småland. Bla har Milton gått över regnbågens bro, och det har kommit en ny liten tjej dit. Fast henne har jag inte fått några bilder på än.


Här lite vad jag gjort under helgen. Som vanligt så har jag gjort dubbla av allting, en exakt efter tuten, och den andra med egna tuber och färger. Det är dom med mina egna jag har här.


       

Av Marru - 11 februari 2012 20:45

Ja, då var det första ledarutvecklingen klar. Det blir en L2 i höst om man vill gå. Kanske, kanske inte, vi får väl se. Men morgonen börjades med en härlig hotellfrukost. Det fanns en hel del och välja på. Ja, på hotell finns det väl alltid äggröra och bacon. Men i Västerås hade dom tom pannkakor till frukost  . Men jag höll mig till smörgåsar som vanligt. Tog ett par rejäla mackor i och med jag visste vart vi skulle äta på lunchen, en kinarestaurang  .  Sen över till Studiefrämjandet, och där satt dom som inte sovit på hotell och åt frukost. Fast den stod jag över. Morgonen börjades med en prisutdelning. Vi hade ju 10 frågor typ tipsfrågor, som handlade om Studiefrämjandet. Jag hade fått 7 rätt, och var den tredje som fick välja ett pris från det stora prisbordet. Jag tog en anorak som såg ut att vara vattentät och vindtät. Sen fick vi tygkassar också. Sen började vi med en tillbakablick på gårdagen. Lite grupparbeten var det. Vi skulle tänka på en stor ledare, och vilka egenskaper dom hade bla. En del andra grupparbeten hade vi också. Kan väl säga om kursen att tiden gick ju väldigt fort. Det var inte långtråkigt på nåt vis. Enda nackdelarna var väl maten, och sen var det nån konstig lukt där lokalen. Jag tyckte det luktade lite fuktskada. Jag fick väldigt mycket sveda i ögonen, men efter att jag kom ut därifrån så har jag inte haft nånting. Sen fick vi alla välja en present, ja vi fick väldigt mycket grejer där. En present får man visst välja efter varje kurs man gått, det finns ju 3 steg. Jag har ju sett att några i klubben, som gått den tidigare, har kanonfina västar med massor av fickor. Perfekt att ha när man tränar hund. Fannt tom en ryggficka. Problemet var ju bara vilken storlek man skulle ha. Sen kom jag på det, jag kan ju ta en mindre nu inför sommaren när man inte har en sån tjock jacka under, att man kan ha den tex med bara en t-shirt. För på sommaren har man ju lite sämre med fickor ändå. Sen om det känns och jag går den andra delen på hösten, så kan jag väl ta en storlek större så jag har en som jag kan ha med en tjockare jacka. Sen hade dom också en fleecejacka. Den kollade jag aldrig på för jag ville ju bara ha västen   . Och en portfölj, men det är inget jag har nån användning av.


Sen på hemvägen var jag in på Biltema och köpte bromsbelägg. Vi har ju haft lite strul med bromsarna, dom vill ligga på. Men nu har maken bytt ut den delen som orsakade det. Så då byter han beläggen nu, så får vi väl se om vi får ordning på bromsarna till slut. Det behövs ju när sommaren är på ingång, och vi kommer att åka på tävlingar igen. Visserligen blir det nog inte så mycket som förra sommaren men det blir en hel del alla fall.


Imorgon är det den andra söndagen för det här året jag är hemma  . Annars har det ju varit nåt hela tiden.  

Av Marru - 10 februari 2012 22:15

Imorse så gick jag en härlig lång skogspromenad med systrarna på morgonen. Skulle ju åka bort senare på dagen och vara borta över natten. Så jag ville göra nåt lite extra idag. Jag tycker inte om att vara borta hemmifrån, och utan mina hundar tom. Vill ju helst ha med mig en alla fall. Men nu var det ju L1 på Studiefrämjandet som stod på schemat. På morgonpromenaden såg vi förresten 7 rådjur som sprang tillsammans på åkern. Kan inte komma ihåg att jag tidigare sett så många springa där ute. Lizzie och Clara vart alldeles till sig. Vet inte vad dom gjort om dom inte varit kopplade. 


Senare på dagen gick jag en vända med alla 4. Clara var på riktigt surhumör idag, hon ville slåss med Farina. Men det satt jag stopp för. Efter den promenaden så tänkte jag prova lite på hemläxan med Lizzie, alltså det hårda spåret. Det gick ju inte så väldans bra igår. Det var lite trögt i början iag också, men helt plötsligt så drog hon iväg rätt på. Med några avstickare, men i det stora hela så höll hon spåret.


Ja, sen var det ju dags och börja packa sina grejer och fara till storstan. Scandic hotel var det rum bokat på. Gick upp på rummet. Där stod tv:n på. Jaha, ja det var väl trevligt. Det var nån informationskanal om hotellet. Men det gick ju inte att tända lamporna  . Jag tänkte att det måste vara nåt fel, men så provade jag i toaletten. Nä, det gick inte där heller. Bredvid lysknappen fanns det nåt som det såg ut som om man skulle sticka kortet i, så jag provade det. Men inte hände det nåt. Så jag var ju tvungen att gå och fråga min klubbkompis. Hon var på väg och fråga samma sak av mig  . Så jag knallade till receptionen, hade ju alla fall glömt mobilen i bilen. Jo. men jag var ju på rätt spår. Man skulle trycka ner kortet där, men det skulle tryckas hårt. Sagt och gjort, och det vart ljus.


Sen var det det där med att hitta Studiefrämjandets lokal. Den var ju på samma gata som hotellet. Problemet var bara att hon på hotellet inte visste vart den låg, så vi började ju gå gatan åt  fel håll. Men till slut så kom vi ju fram till att den måste vara åt andra hållet. Men trots et så var vi först på plats. Sen kom det ett par personer till, och sen kom det en, och jag sa att här kommer en hundmänniska. Men jag kunde inte riktigt placera henne nånstans, men jag visste att hon hade med hund och göra. När alla var på plats så skulle vi ju presentera oss. Då hade kursledaren 4 långa snören, och alla skulle ta en ända. Sen skulle vi tråckla isär trådarna, och den som var i andra änden skulle vi göra en presentation på. Ja, då hade jag ju henne i andra änden, hon hundmänniskan     . Så jag sa när vi satt oss vid bordet och skulle börja intervjua varandra att hon var ju alla fall en hunmänniska, det visste jag redan. Jaha, sa hon bara lite funderande. Joo, sa jag, har ju sett dig på hundtävlingar tror jag. Jo, hon hörde ju hemma på Västerås KK, och hon har ju varit med och hjälpt till på tävlingarna. Sen helt plötsligt kopplade det nånting hos henne också. Jag hade ju också en svag aning att jag har sett henne senare än i somras. Ja, hon går ju på samma instruktörsutbildning som jag går på nu   . Men när vi har teori så sitter ju dom från Västerås vid bordet bakom oss. Och när vi har praktik så tänker man ju inte så mycket på människorna runt omkring.  Ja, vi hade ju lite kul åt det att vi har ju träffats 2 helger redan, och inte kom ihåg det    .


Efter presentationen så blev det lite lätt kvällsmål. Det var inte riktigt min favorit, italiensk buffé. Lunchen imorgon blir nog ingen höjdare heller. Vi skall till en asiatisk restaurang och äta. Så man får väl satsa på att äta desto mer på frukosten. Det är ju länge sen man åt hotellfrukost sist. Över 2 år sen när jag var i Hässleholm.


Just ja, det var ju ett bekant ansikte till där. En ung tjej som har varit på våra agilityträningar. Men hon går sin instruktörsutbildning för nån i Västerås. Hon har sin pappa i Västerås också, så hon bodde hos han.  Imorgon skall vi börja kl 9. Vi får se vad det blir, men idag gick det ganska ok. Brukar ju annars bli så trött när man bara sitter och lyssnar. Sen slutar vi kl 15 ungefär. Efter det skall jag åka till Biltema och köpa bromsbelägg, så får maken byta dom under helgen.

Av Marru - 9 februari 2012 21:17

Höll ju på och glömma. Var och hämtade rallylydnadsdiplomen idag. 837 kr gick dom på. Vet inte riktigt om det var värt dom pengarna, men det är ju alltid roligt och ha.


   

Av Marru - 9 februari 2012 20:45

Nu börjar det kännas att man har lite väl mycket att göra. I går var vi på datautbildning. Vi skulle lära oss SBK Tävling. Nu pratades det ju mest bara lydnad. Tycker det var mycket lättare med lydnadsbiten än med agilityns. Rallylydnadens är ju den enklaste av alla. I agilityn och lydnaden så behövs det ju en resultatklient. Men i rallylydnaden så görs allt direkt i SBK Tävling. Men det dök ju upp många saker igår som behöver ändras på. Bla åt jag retat mig på är att resultatklienten fungerar enbart med Firefox 4. Köper man ett dyrt program, så skall det väl gå och uppdatera det till nyare versioner. Så jag passade på och fråga om det. Ifall man skulle behöva friska upp minnet inför nästa agilitytävling så kan jag inte göra det ifall jag inte installerar om Firefox, eftersom jag har en nyare version.


Idag har jag varit med mamma och handlade, sen var jag tvungen hem och städa, för imorgon hinner jag inte. Imorgon är det dags igen. Då är det L1 hos Studiefrämjandet i Västerås på schemat. Det blir både fredag och lördag. Sen måste jag under veckan fixa till alla läxor i instruktörsutbildningen. Vi har ju den sista delen helgen efter det. Sen lugnar det ner sig lite. Men bara lite, för helgen efter är det sista Vintercupstävlingen på lördagen, och på söndagen har klubben årsmöte.


Jag var ute på parkeringen med Lizzie och försökte med ett sånt där hårt spår. Jag är lite osäker på hur det gick med det. Först i början fick jag henne inte börja spåra alls. Utan hon la sig när jag försökte visa med handen på spåret. Sen efter ett tag fick hon riktig fart helt plötsligt, men jag vet inte om hon spårade precis. Vi får göra ett nytt försök imorgon om jag hinner. Halva kursplanen har jag fixat. Fast nu i kväll skall jag bara sitta och slappa.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se