Colliekompisarna

Alla inlägg under februari 2012

Av Marru - 8 februari 2012 11:43

Var ute och gick med systrarna blå för ett tag sen. Vi gick förbi kyrkan och skolan ut mot Hagudden. När jag kom ut så hörde jag nåt konstigt ljud. På Hagudden upptäckte jag vart ljudet kom ifrån. Det var isen på sjön som spelade för mig. Tänk om man hade haft en videokamera med sig, då hade man kunnat spela in det. Så jag stod där och  lyssnade på isen ett tag och funderade lite.


Började tänka på systrarna, att dom i sommar redan blir 5 år. Då vart jag lite vemodig. Tanken på det känns inte alls bra. Speciellt som Lizzie och jag verkar ha fått ordning på vårat samarbete i agilityn. Det är så roligt och springa med henne på banan. Ja, det är väl inte bara samarbetet som blivit bättre, utan jag har väl tillsammans med henne utvecklats som förare. Jag var ju inte ute så mycket på tävlingar före henne. Med Micki och Farina var jag ju ute nån gång då och då. Hade behövt vara ute mycket mer, men det blev väl bara ett par tävlingar per år, och då är det ju lite svårt att utvecklas. Men nu känns det nästan som om det roliga tar slut när det precis har börjat. Vi får väl se hur länge Lizzie kan springa med mig på banan. Jag räknar med alla fall 2 år till. Sen får vi väl kanske börja trappa ner lite sakta.


Jag hoppas ju själv att jag skall kunna hålla på lika länge minst som mammas kusin i Finland. Hon är 70 år och åker hela landet runt med sin husbil och tävlar i klass 3 med 2 collie för tillfället. Det är bara en tillfällighet att vi råkar ha samma ras och samma intresse. Vi visste inte så mycket om henne då när jag började med agility med Micki och Farina. Det var först efteråt min morbror sa att hon också har collie och håller på med agility. Hon har ju inte haft så mycket kontakt med släkten, har väl varit lite småsur på alla. Dessutom så bor hon söderut, nere i Borgå. En bit att åka upp till Uleåborgstrakten där resten av släkten bor.


Så jag får så smått börja fundera på en ny hund åt mig. Jag har ju en kandidat på min önskelista, vi får väl se vad det blir. Men en collie blir det alla gånger, kommer alltid att finnas minst en collie i detta hus. Just nu ligger Lizzie bredvid mig på soffan och tänker, skall det aldrig bli nån mat i detta hus. Så då får jag väl gå upp och ge dom det.

ANNONS
Av Marru - 7 februari 2012 23:34

Ja, idag var det ju en helt vanlig tisdag, med agilityträning på kvällen som vanligt. Eller vanlig och vanlig. Herr Reinfeldt tycker visst att människor skall jobba tills dom fyller 75 år  . Undrar hur han tänkte där. Lyssnade på radion på väg till träningen. Hörde en liten stund på dom här nyheterna, Lättfattat eller vad den nu heter. Där spelade dom upp några lyssnaråsikter om det förslaget. Det var en karl som ringde in, han var busschaufför. Han sa bra "hur många skulle vilja åka med han när han är 75, när han inte trodde att han själv skulle vilja åka med sig själv. Ja, det är ju lätt och komma med såna förslag när man själv troligen inte gjort nåt kroppsligt ansträngande. Inte behöver han oroa sig heller över pensionen med alla fallskärmar och bonusar hit och dit. Man blir bara så irriterad. Ja, jag blir irriterad bara jag ser karln. När man tittar runt omkring i samhället, så är det inte många 75-åringar som jag skulle kunna tänka att dom kan jobba. När kommer den dagen när dom här med sina höga inkomster skall börja betala för sig. Dom roffar ju bara åt sig mer och mer. Dom skall ha fallskärmar, bonuslöner samtidigt som dom har nåt högtavlönat uppdrag på nåt annat ställe. En sak säger jag bara, jag tänker inte jobba längre än till 65. Jag är nog glad om jag klarar av att jobba så länge ens.


Skall alla arbetslösa ungdomar fortsätta och gå arbetslösa bara för att människor skall jobba tills dom är 75. Undrar hur det kommer sig att jag inte känner nån 75-åring som är frisk nog att kunna tänkas jobba till 75.


Annars gick agilityträningen kanonbra. Det är så kul när Lizzie har fått upp en sån fart. Hoppas den farten håller i över löp också. Det verkar ju vara så att hon löper bara 1 gång per år, och det säger vi ju inte nej tack till. Nu har det ju snart gått ett år sen sist. Clara gick också ganska bra på träningen. Vi får bara jobba på hon och jag så kommer hennes säkerhet också sakta men säkert. Tror det är så att Lizzie börjar känna sig säkrare nu, och därmed fått upp farten. Vi hade dessutom fått våran gunga fixad, så nu fick vi träna lite på den också. Det är ett tag sen sist. Lizzie vart så begeistrad i den så hon ville bara springa över den hela tiden. Det stod ju vid sidan av, och sen var starten till banan vi hade alldeles framför gungen. Hon drog sig mot den hela tiden. Det var ju kul.

ANNONS
Av Marru - 6 februari 2012 23:15

att skriva nåt här idag. Eller jag gjorde väl det om jag skall vara riktigt ärlig. Tur man kan ändra datum och tid, så att det ser ut som om jag skrivit idag, eller igår. Fast jag egentligen skrev imorgon eller idag   . Fundera på det ni.


Fast jag har varit lite irriterad idag så jag kom av mig lite. Inte vart det bättre av att jag började slåss med dom där förbaskade koderna i htlm-kit för ett script som jag har gjort. Script är lika med mailmall. Fast det kanske inte säger vanliga människor så mycket. Men dom som har eller har haft OE, vet ju att det där fanns färdiga så kallade stationarys. I OE, eller Outlook Express så kunde man göra egna mallar direkt i programmet. Det var bara och välja fliken källa, och vips så var alla koderna där. Men nu har Microsoft bestämt att det skall man inte kunna göra i dom nya mailprogrammen. Tack Microsoft för det   . Nu är det betydligt omständigare. Nu måste man göra det i tex ett särskilt html-program. Visst det går ju det också. Men krånglet slutar ju inte där. När man gjort det så skall det sparas. Sen klickar på det sparade scriptet, så öppnas den i Internet Explorer, och därifrån kan man skicka det till sitt mailprogram, i mitt fall WLM. Allt det där går ganska bra. Förutom att det händer nåt med mitt script på vägen till WLM. Fonten och textfärgen jag har valt till min mall försvinner. Jag har frågat efter hjälp och fått hjälp, men begriper inte ett jota tydligen för jag får inte till det.


Ja, så då gav jag upp den. Så då tänkte jag att gör en lektion i psp istället. Hela bilden är klar, och helt plötsligt så står det högst upp i programmet "svarar inte" . Och så har jag gjort det gamla klassiska, lagt ner en massa jobb på en bild, och inte sparat det. Då hänger programmet upp sig, och jag får stänga ner och allt försvinner   .

Fine, då är det lika bra och lägga ner allt det där och spela lite Mahjong. Men nu tänker jag gå och lägga mig till slut.Av Marru - 5 februari 2012 19:11

Idag hade vi träningstävling i rallylydnad. Eftersom vi också hade lyckats få tag i en auktoriserad domare till tävlingen så passade vi på att utbilda en till skrivare. Tyvärr så vart det ju så kallt att det var många som hoppade av, men vi fick ihop till 15 starter alla fall. Lizzie och Clara fick bla starta i nybörjarklass och fortsättningsklass. Det är ju inte så noga när det är en inofficiell tävling, och huvudsaken var att det fanns minst 15 ekipage och skriva. Men eftersom Lizzie är uppe i avancerad klass, och Clara i fortsättning, så sa jag att dom inte skall vara med i resultatlistan, utan dom får starta vid sidan av. Men vi fick ju våra poäng och det är ju alltid kul.


Lizzie var först ut av systrarna. Hon var väldigt pratglad idag. Så pass pratglad att hon fick tre 5-poängs avdrag pga det. Annars så fick hon bara ett avdrag pga nos. Hade hon inte babblat så mycket så hade hon fått 99 poäng.  Men nu blev det 15 poäng för sången, och sen rök det väl några poäng i helheten pga sången  . Lite konstigt är det att när vi håller på med lydnad så sjunger hon inte alls, eller nästan ingenting. Lite kan hon låta när vi tränar, men aldrig på en tävling. Kan det vara nåt som hon tycker är tjatigt och vill säga åt mig att hallåååå, det där gjorde jag ju nyss. Varför skall jag göra det igen????


Clara däremot sjunger inte, men hon är lite vimsig istället. Hon är inte riktigt säker på positionen. När vi tränar med klicker hemma på positionen så är hon ganska säker. Men sen, försvinner det ibland, och hon har ingen koll alls på vart hon skall vara. Men Clara gick också ganska bra i nybörjarklassen. Det största poängavdraget där stod jag för. På banan fanns det ju två 360 º snurrar, en till vänster och en till höger. Den till vänster kom då först i första halvan på banan, och den till höger var bland dom sista. Jag hade gått över halva banan och jag tyckte det gick kanonbra för oss. Sen när jag var vid högersnurren så kom jag på, just ja den förra var till vänster men vi gick höger där också. Så där rök ju 10 poäng på en gång pga det. Ok, nu hade vi ju säkert inte fixat den där snurren utan avdrag, för Clara är inte så bra på den än. Så hon hade säkert fått nåt avdrag, men inte 10 alla fall som det vart nu. Men hon hade ju över 80 kvar alla fall när vi var i mål. Så det var väl bra. Ja, Lizzie fick ju också över 80 poäng i nybörjarklassen.


Sen byggdes banan om till fortsättningsklass. Då var vi med i tävlingen på rikigt. Lizzie startade först igen, och Lizzie gick kanonbra igen, men sången var ju med fortfarande. Fast nu fick två 5-poängs avdrag för den. Så lite framsteg vart det där. Vi fick beröm för hoppet, som domaren tyckte var snyggt. Jag tycker inte riktigt om när dom sätter in ett spring före hoppet. För hunden får ju inte rusa mot hopphindret direkt när den får syn på den som i agilityn. Utan skall vänta på förarens kommando, och föraren får inte kommendera hopp förrän i höjd med skylten. Så det gäller att hålla hunden vid sig ända fram dit, och det är inte lätt alla gånger. Men Lizzie fick återigen över 80 poäng, och kom på 2:a plats där.


Clara däremot var lite vimsig idag. Vi fick många avdrag för position. Det innebär att hon var längre från mig än 0,5 meter. Jag får fortsätta och klickerträna posistion på henne. Hon fick bara 67 poäng, och nästan alla avdrag var just postion.


Nu får vi se om vi får våran nästa träningstävling ändrad till en officiell. Eftersom vi tydligen har en domare som är bokad då så då kör vi på om vi kan få den officiell. Nu får inte Lizzie starta i den eftersom hon har fått sin titel i fortsättningsklass. Men Clara har en chans till sin första start i fortsättning där. Ja, vi får väl se hur det blir.


Av Marru - 4 februari 2012 21:24

Idag var det åter dags för en Vintercupstävling, den femte och näst sista. Det var riktigt kallt idag, ca -22 hos oss imorse när jag gick en morgonpromenad med hundarna. Först ut med Lizzie och Clara och dom fick lite kramp då och då, men vi tog oss runt en kort vända och dom fick gjort det dom skulle. Sen gick jag en lite längre promenad med Micki och Farina som skulle stanna hemma ensamma. Farina var en riktig fjolla idag, det var bara bus i huvudet på henne på morgopromenaden. Farinas sätt och busa är att hon helt plötsligt när hon går, tvärvänder och rusas mot mig, hoppar upp och nafsar i jackan eller nåt annat, och dansar framför fötterna på mig. Sen ger hon sig på Micki. Sen lugnar hon ner sig några meter, och samma sak om igen. Det hände ibland att man trampar på tassen när hon håller på och dansar framför fötterna på en, och lite irriterande är det för man vågar ju inte gå ordentligt heller för ma försöker ju undvika och trampa på henne.


Men så till tävlingen. Lizzie startade först, och hon gick som en kanonkula, nästan   . Jo, men hon hade en bra fart. Tror vi sprang runt på ca 2 sekunder under referenstiden, och ett nollat lopp fick hon också. Det var ett ställe där jag var lite osäker på hur jag skulle göra under banvandringen, men det löste sig när vi var på banan, det fick bli ett bakombyte. Ibland har hon såpass bra fart att även det fungerar för oss, fast jag gillar ju blindbyten mycket bättre. Lizzie slutade på 6:e plats.


Nästa var Clara. Där vart det lite fel. Jag hade precis gått med Lizzie till bilen och kom in med Clara när jag hör dom ropa att det är vi. Så vi gick in, men jag kände att vi inte var riktigt beredda. Clara stod helt fel, fast jag försökte vända henne rätt så vred hon sig mot mig. Hon sprang förbi första hindret, jag försökte ta tillbaka henne, men hon sprang runt den igen. Ja, det vart bara cirkus så vi gick ur banan istället. Det var så många som var borta idag, så därför gick det så himla fort mellan hundarna. Hade det varit tvärtom, Clara först och Lizzie sen vet jag inte hur det hade gått.


Nästa lopp startade Lizzie allra först. Det var en spegelvänd bana från den förra, och den gick också kanonbra. Fast jag tycker om när slalom står i början för då kan man mer slappna av och ge järnet när man inte behöver oroa sig för hur det går i den. I den första stod ju slalom som näst sista hinder, och där är det lätt att man blir för ivrig före mål, och hunden går ur för tidigt. Men i det här stod den som hinder nummer 2. Ja, Lizzie hade bra fart igen, och återigen gick hon under referenstiden, och kom på 6:e plats igen.


Sen blev det Claras tur, men den här gången sa jag att vi startar sist. Så jag behövde inte stressa så mycket emellan, och vi hann gå och lugna ner oss lite innan det blev våran tur. Den här banan passade visst Clara mycket bättre, för hon gick runt med noll fel, men med ca drygt 7 sek i tidsfel. Clara placerade sig efter Lizzie på 7:e plats. Hon fick sina första vintercupspoäng också   .


I det tredje loppet startade Lizzie också före, och allt gick bra i början. Men så var det just det där med slalomet som näst sista hinder. Jag tror att det var så att jag sa åt Lizzie i slalomet jobba, jobba, jobba, men sen när det var 2 pinnar kvar så råkade jag nog säga bra, och då tänkte nog hon att nu är det klart tydligen. Så vi diskade det sista loppet. Men hon gjorde ju 2 kanonfina lopp före det. Tom domaren, som är våran klubbordförande sa åt mig att det var en väldig fart hon har fått.


Sen var det Claras sista lopp, och återigen sa jag att vi startar sist. Det gick ju så bra gången innan. Men den här gången hade nog Clara bestämt sig att det gick så bra första gången så det får räcka för hennes del. Hon var lika okoncentrerad som i första starten. Det är nog så att jag måste vara mer bestämd med henne i starten så att hon går rätt där. Jaja, hon gjorde ju ett kanonlopp, och fick tom poäng så vi skall väl inte klaga.


Vi hoppas på lite varmare väder imorgon, för imorgon är det dags för rallylydnadstävling. Annars är det risk att det inte är så många som kommer. Det var en del som skulle tävlat idag, som skall komma imorgon som var borta. Så vi får väl se om dom kommer imorgon eller inte. Vi måste ju ha minst 15 startande ekipage för att vi skall kunna utbilda skrivare.

Av Marru - 3 februari 2012 22:04

Det har varit lite slött här idag. Vaknade ju vid 4-tiden imorse av att jag var toanödig. När jag var där så kände jag att huvudvärken var på väg, så jag passade på och ta en värktablett. Men innan den började verka så hade jag ganska rejält ont i huvudet, och kände mig lite illamående. Men vilken underbar känsla det är när man har ont i huvudet, och man tagit en värktablett och när man känner efter en stund hur värken bara rinner ur en. Så har det varit för mig varje gång jag haft ont i huvudet och tagit en värktablett. Får ligga i en ca 20-30 minuter, sen känns det som om värken bara rinner ur en. Men jag kände mig ganska bra alla fall när jag vaknade. Lite efterkänningar av huvudvärken hade jag, men inte mer. Så jag gick ut med systrarna, och efter det åt jag frukosten. Men efter lunchtid kände jag mig nåt så otroligt trött, och frysen. Så jag tog en filt och la mig på soffan och sov säkert en timme. Vilket visserligen straffade sig ännu mer, för efter den tuppluren vart jag ännu segare.


Men till slut så fick jag upp lite energi, och började baka. Tänkte fixa fikat till söndagens tävling, och tänkte baka nåt som jag aldrig gjort förut. Tänkte att ifall det inte blir bra, så har jag morgondagen på mig och hitta annat. Men det vart kanonbra. Jag har länge varit sugen på att göra en toscakaka, men har alltid trott att det är jättesvårt. Men det var hur lätt som helst. Det blir säkert mer av den i framtiden. Hittade receptet här.


Får väl hoppas att temperaturen sjunker lite till imorgo och söndagen när vi skall ha tävlingar. Maken har fixat nåt till bagageutrymmet för att systrarna skall kunna ligga varmt. Sen har jag ju täcken på dom också. Så det går säkert bra. Skall bli spännande och se vad det vart av den där banan vi byggde igår. Det gick inte och gissa sig till hur den kommer att gå. Den skall ju göras om till 3 olika banor också, utan att vi behöver flytta på hinder. Men en sak vet jag, det blir alla fall nåt slut med slalom på raksträckan före mål. Det gillar jag inte för före mål skall man ju gasa på och inte sakta ner för nåt slalom.  Ja, imorgon vid den här tiden vet vi ju hur det har gått.

Av Marru - 2 februari 2012 23:09

Idag var det lite mycket och göra. Först tog jag en morgonpromenad med systrarna. Sen hem och äta frukost, brukar alltid när jag bara kan äta frukosten efte att jag gått med dom. Fast då brukar det väl för det mesta bli som brunch då   . Sen åkte jag iväg till Falun för att hämta hem mamma. Hittar hennes på rummet, och vilket rum sen   . Har väl aldrig sett ett sånt rum på ett lasarett förut. Det var ju nästan som en lyxsvit. Men en stor platt-tv, en egen stor toalett med dusch. Fast jag vart lite snopen när jag såg sängen. Det satt nya fina sänggavlar i trä på den, men när jag blickade neråt så såg jag en gammal stålsäng där färgen hade lossnat på. Mamma hade trott att det skulle ramla ihop under natten när hon vände sig i den. Men annars var det kanonfint i rummet. Maten hade varit mycket godare i Falun än i Ludvika.


Sen åkte vi till Ica Maxi i Borlänge och handlade lite. Jag hade ju hoppats att dom hade matlådorna för 10 kr/st där, som dom ofta har haft när vi varit dit. Har börjat byta ut dom gamla matlådorna till nya. Fast det har inte gått så värst bra för nu är frysen full av matlådor, både gamla och nya. Börjar bli dags och rensa lite där igen. Jag köpte faktiskt årets första semlor idag. Sen plockade jag ihop en sallad åt mig som jag skulle äta hemma.


Sen åkte vi till Smébacken, jag satt där och fikade en stund, sen blev det full fart hemåt. Slänge i mig salladen under tiden maken åkte upp på byn och köpte mat åt sig. Han åkte till kiosken och köpte korv med mos. När han kom hem igen så hade jag ätit, packat ihop grejer och så var det dags och åka iväg igen.


Nu blev det ett dubbelpass igen, lydnad och rallylydnad. I lydnaden tränade vi linförighet som vanligt. Dom där vänsterhalterna vill inte riktigt sitta, hon hamnar för långt fram. Sen tränade jag lite ställande, hopp och hålla i apporten. Jag måste jobba på att få henne och hålla i apporten med ett fastare grepp. Och att hålla den ända tills jag säger stopp, och inte släppa den så fort jag börjar sträcka fram handen. Ja, och så körde vi en platsliggning också innan dom andra började komma in.  Nu är det länge sen Lizzie har rest sig på en platsliggning.


Sen blev det rallylydnadsträning. Idag fick det bli bara en nybörjarbana, vi var så några där. Sen i ena änden av hallen så ställde vi upp ett hopphinder. Jag ville prova med Lizzie om jag skulle kunna gå bredvid hoppet utan att dra sig mot hindret. Ja, första gången gick det inte så bra. Hon drog ju mot hopphindret i ful sula. Sen gick det bättre, hon hoppade inte över. Men jag tänkte att hon skulle göra en snurr, och den gick inte så bra i början. Det var ju på en av våra träningstävlingar som vi vart underkända just på grund av det. Hon skulle göra en snurr, men det stod ett hopphinder i närheten, så hon tog ju den med glädje och fart som den agilityhund hon är  .


När vi hade tränat klart så var det dags och börja bygga agilitybanan till lördagens tävling. Vad det skall bli kul och tävla igen. Sitter och funderar ifall man skulle fixa en EFIT-dag vid sidan om tävlingen. Men det går nog inte, skall ju sitta och ta hand om datorn i small och medium, och då hinner jag ju inte knäppa kort en gång i timmen. Eller ........... Skall nog fundera ett tag till, det skulle kunna gå.


Av Marru - 1 februari 2012 22:27

Idag när jag gick dagspromenaden så tänkte jag ta alla 4 med mig och gå den lilla vändan genom skogen, så att dom skulle få spriga lösa. Men det blev ju inte som jag hade tänkt. När jag närmar mig fotbollsplanen så ser jag nåt i dungen mellan husen, 3 rådjur som springer fram och tillbaka. Ja, det då var det ju kört med den biten. Vågade ju inte släppa dom för jag visste ju inte vart dom dyker upp nästa gång. Vi fortsatte våran vända, det går bra och gå med alla 4 när det värsta ruset har lagt sig. Det är bara i börja det blir lite rörigt när alla vill gå åt alla håll. Men de lugnar ner sig ganska fort. När jag började närma mig vårat område så hör jag nåt konstigt ljud, och ser nåt på himmelen, och strax efter det kommer det en smäll. Då ville inte Micki vara med riktigt, men hade ju ingen val. Skjutandet fortsatte, medans jag försökte hålla emot Micki och Lizzie som drog sig hemåt, och Clara och Farina som vart arga. Jag skulle kanske släppt dom lösa så dom hade fått sätta sig efter dom som sköt.


Jag släppte in hundarna och slängde alla koppel i en hög på golvet och gick iväg, och jag var ganska arg. Jag visste ju vart jag skulle gå. Det hände ju för ett par veckor sen när jag gick förbi huset vi bodde i förut att det stod en kille där utanför som sköt en rejäl raket strax efter vi gått förbi där. Jag ringde till maken och sa att han skulle ta ett snack med killen. Han var ju alla fall på väg till garaget, som ligger i gaveln på huset. Maken hade tagit fatt han och sagt åt han att skjuter han en raket en gång till när våra hundar är i närheten så skulle han skrämma han så att han inte vågade gå ut genom dörren. Ja, jag kommer ju fram till huset vi bodde i förut, och jag ser ju killarna bredvid garaget. Den ena håller på och skall till och tända på en smällare i satt i en trafikskylt när jag kommer och får syn på dom. Då vrålar jag bara rätt ut att nu får det vara slut på smällandet. Det är ingen tid och smälla smällare nu. Dessutom så hotade jag med att anmäla hans morsa för polisen för langning av fyrverkerier till minderårig. Killen som skulle tända på vart så rädd så han hoppade säkert en halv meter i luften, den andra försvann kvickt in till sig. En av våra förra grannar hade suttit vid köksbordet, hon hade också hoppat till. Hon hade också hört att det sköt, men hon hade trott att dom höll på med luftgevär. Ungarna som var i pulkabacken när jag gick dit bort hade försvunnit när jag gick hem igen. Jag var så arg att jag skakade. Micki är över 10 år nu. Han skall inte behöva stå ut med det där smällandet mer än nödvändigt. Nu är det ju ingen större panik med han, det finns hundar som mår sämre. Han kan man alla fall få ut och göra det han skall fast det har smällt ute för en stund sen.


Jag ringde till maken och berättade vad som hänt, och att han får ta ett snack med killen igen. Det går kanske en halv timme eller så. Då stårcket om ursäkt killens mamma bakom dörren, orolig. Hon ber så hemskt mycket om ursäkt. Hon har sagt åt grabben att han får inte smälla när som helst. Hon har dessutom tagit smällarna från han och gömt dom men han har hittat dom igen. Vilket jag upptäckte idag, och vilket han säkert ångrar vid det här laget   .  Ja, vi pratade en stund och hon berättade att dom har själva haft en hund som varit rädd för fyrverkerier. När hon gått så ringde jag till maken för han hade inte kommit hem än och jag trodde att han hade varit och pratat med henne, för han sa att han skulle göra det. Då var maken vid dom, han hade kört bilen framför huset och sett killen sitta i köket bakom datorn när han knackade på. När killen hade sett våra bil genom köksfönstret så hade han mörklagt hela lägenheten    . Ja, vi får väl hoppas att han lärde sig en läxa nu.


Annars har det inte hänt så mycket här. Jag har lagat nåt som i receptet heter lata kåldolmar. Det har blivit en av favoriterna här hemma. Fast jag har modifierat receptet lite. Vadå fräsa kålen i 10  minuter i stekpanna, sen ca 3 minuter till. Det är ju hårt fortfarande. Nej, istället så låter jag det ligga i stekpannan och puttra under lock, så det blir mjukt. Sen har jag i färsen och låter det stå och puttra ett tag till. Maken brukar äta sin som den är med potatis, men jag brukar ha i creme fraiche. Jag har hittat en favorit där, en creme fraiche med fetaost och soltorkade tomater.  Tyvärr så är jag lite orolig för dess framtid, eftersom det är en Milkoprodukt och Milko är ju uppköpt av Arla. Får väl hoppas att dom fortsätter med den alla fall för den är kanongod. Jag använder den nästan jämt när det skall vara creme fraiche i nåt.


Imorgon skall jag då åka till Falun och hämta hem mamma. Hon är nog glad att hon inte behövde vara hemmifrån längre. Drygt en vecka. Det var ju måndag förra veckan jag skjutsade henne till Uppsala.


Ett litet tillägg:


Översättning efterlystes på gårdagens bokstaver. RLD N, RLD F den första står för rallylydnad nybörjare och den andra för rallylydnad fortsättning. Dessa titlar får man när man fått 3 godkända resultat i rallylydnad. Alltså man skall få minst 70 poäng av hundra på 3 tävlingar. Nästa bokstavskombination blir RLD A, som står för avancerad, och den fjärde är RLD M, som står för mästare.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se