Colliekompisarna

Direktlänk till inlägg 18 mars 2012

Är man beroende......

Av Marru - 18 mars 2012 21:34

om man hela helgen går och tänker på agilitytävlingarna i Rättvik. När man ångrar att man trots allt inte anmälde sig. Ja, kanske det  . Idag så uppdaterade dom alla fall resultaten lite snabbar än igår, fast dom inte hade live-resultat på. Men de var alla fall och uppdatera efter varje klass som var färdig så det var  väl ok. Det var 4 från klubben som tävlade i klass 1 och 3 som tävlade i klass 3.


Men jag skall alla fall anmäla oss till en lydnadstävling, och rallylydnadstävling i april. De är tävlingarna som står först på min lista nu.


För att få dagen och gå så gjorde jag nåt jag inte gjort på länge. Först tog jag mitt durspel, och spelade på den och kan ju säga att man var väldigt rostig. Men det var ju några låtar som satt kvar. Sen tog jag det lite större spelet. Kan ju säga att den har jag inte spelat mycket på. Jag tänkte ju en gång sälja mitt stora dragspel, hade den på blocket. Kändes meningslöst att ha den kvar nu när jag inte har några spelkamrater och spela med. Blir inte av att man spelar ensam. Men då råkade det bli så att det var fel person, eller om det var rätt som råkade se min annons. Han ringde hit och pratade med maken och han sa hur det låg till. Så då säger karln, jag köper inte spelet, utan vi byter och han lägger lite  emellan. Så då kom han hit och tittade på mitt spel, en 4-körig Zero Sette som vägde bly. Med en väska som vägde nästan lika mycket som spelet. Kändes som ena armen skulle bli mycket längre än den andra  . Med sig hade han en 3-körig Zero Sette, mycket mindre och lättare. Jaha, så då vart det ett byte då. Lite sämre skick är den än den jag hade. Men med tanke på hur mycket jag spelar så får det duga. Så den vädrade jag idag, och det kändes som rena katastrofen i början. Men sen hittade jag pärmen med folkdanslåtarna, och då började det lossna. Dessutom kändes basen en aning ostämd, men det vart bättre efter ett tag. Jag får nog försöka spela på dom lite oftare.


Han som vi bytte med ringde tom hit ett år senare för att höra hur det gått. För han tyckte inte att jag skulle sluta och spela.  Men det känns inge roligt nå mer. Saknar tiderna när vi tränade för olika spelningar. Tex när de i Kupolen i Borlänge skulle ha första inomhustävlingen i fri-idrott. Det var som en sorts finnkamp inomhus, för det var bara deltagare från Finland och Sverige. Vi tränade som sjutton på låtarna vi skulle spela. Så kom vi till slut fram till att det kommer inte att fungera riktigt med oss stående mitt i  den stora arenan i Kupolen, att vi kommer ju inte att höras, eller så blir det alldeles konstigt. Vad gör vi. Jo, vi spelar in låtarna och kör playback  . Sagt och gjort. När det var dags för invigningen för tävlingen så stod vi där i mitten och drog på våra dragspel, men musiken kom från band  . Vad mycket roligt vi gjorde på den tiden. Vi spelade in en skiva när vi spelat i 10 år.


1992 så firade Finland 75 år, då hade dom en stor fest för alla som finnar som flyttat utomlands. Vi åkte över på en kryssning som var speciell för det tillfället. Det var en av dom första gångerna som Silja Symponi var i trafik. När båten kom i hamn på morgonen så tog vi bussen till ishallen för att träna. Sen på dagen bussen till färjan för att byta om och så tillbaka till ishallen för att uppträda. Folkdansarna var med också. Det var folkdansare från hela världen Sen var vi några spelmän som spelade. I publiken satt bla Finands president Mauno Koivisto. Så jag brukar ibland skryta med att jag har spelat för presidenten. Fast det var ju en av folkdansarna som nästan satt i knät på han. Såklart så hamnade ju Borlänges dansare framför presidentparet.


I flera år var vi till Hällefors på en stor folkdans- och folkmusikfestival. Vi höll på i 3 dagar. Man började med en dansstuga på fredag kväll, där vi spelade och dansade. Sen var det upp tidigt på lördag morgon för att spela när folkdansarna tränade. Resten av dagen var det olika uppträdanden, och kvällen avslutades alltid med dans i parken. På söndag så var det dags och gå upp tidigt igen för att spela för dansarna. Sen var det panik och byta om för att vara klar till marchen genom Hällefors vid lunchtid när programmet började. Vad roligt det var och marchera genom Hällefors, och folk stod i fönstrena och vinkade åt oss. Den där festivalen är det som jag saknar mest av allt. Vilka roliga 3 dagar det var varje år, trots att det ibland regnade på oss. Vi har även varit på Mellstadraget och spelat flera gånger, och i affärerna i Borlänge när dom hade olika jippon.


Ja, nu vart det en liten nostagitripp är. När jag hade spelat klart, så gick jag ut en promenad med hundarna. Efter det så tog jag ut Lizzie på årets första cykeltur. Vad glad hon blev, hon drog som bara den när vi gick i början. Sen när jag satt mig på cykeln så började hon springa som sjutton, och skällde. Det verkar som om hon tycker det är roligt med cykelträning. Förra sommaren när jag tog cykeln till affären och hon var ute, då vart hon alldeles tokig. Hon trodde att hon skulle få följa med.

 
 
Bettan

Bettan

18 mars 2012 22:40

Ha ha ha go e du =) Det e klart att man ska ladda upp för kommande tävlingar i god tid =)...
Å att du kunde spela dragspel, det var mer än jag visste =) Häftigt!!! Så sätt i gång å lufta instrumenten. Kramar i mängder!
/Bettan

http://walkonfire.bloggplatsen.se

 
paula

paula

18 mars 2012 23:58

Här kommer det fram oanade talanger, hade ingen aning om att du spelar dragspel! Jag älskar dragspelsmusik! Vad skoj men va trist att du inte spelar aktivt längre!
Kanske får du blodad tand...
Kram


http://paulaz.se

 
Gunilla

Gunilla

19 mars 2012 23:49

Önskar att jag kunde spela dragspel, för det gjorde mamma ibland, fast inte så ofta.
Kanske jag har berättat tidigare att jag har ju hennes dragspel, sedan hon gick bort, men det är ngn tangent som är lite trasig. Men jag vet inte om det är ngn idé att laga ett så gamamlt dragspel. Är säkert ngn gång från -50 talet.
Kan ju inga noter heller så.

Får se ngn gång i framtiden.

http://gunillaskatter.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marru - Tisdag 27 feb 20:38


Då har man varit ute och dömt igen. Hos Gävle BK. Denna gång fick jag en lite större hall och vara i än förra gången. Många duktiga ekipage vad det som vanligt. Men det blir ju lätt så i mästarklass. De finns ju ingen högra klass, och en del har vari...

Av Marru - Lördag 17 feb 22:02

Viiru och jag har varit på agilitytävling på hemmaklubben i Norberg. Vi har inte tränat mycket i vinter. Nästan bara slalom när vi varit till hallen på torsdagkvällarna och tränat rallylydnad. Då har det ju alltid stått ett slalom vid bakom sekretari...

Av Marru - Söndag 11 feb 22:04

Har varit och dömt lite rallylydnad mästarklass. Här kommer mina banor i mästarklass, från Gävle och dagens bana från Karlstad. Det blir mycket mästarklass nu.    Börjar med Gävles bana, som var först ut i år. Som jag fick trycka ihop på en yta p...

Av Marru - Onsdag 24 jan 21:43

Idag har jag återigen varit till ortopeden i Falun. Men om jag skall börja från början. För ett år sedan var jag på utvecklingssamtal med rektorn, och då började vi prata om min skada. Hon frågade om jag varit till en fysioterapeut, att de vet ju mer...

Av Marru - Måndag 1 jan 19:20

Vad bra det gick och hålla tag i bloggen. Lika gick det med EFIT-dagen också. Såg att det är EFIT-dag nu på fredag. Få se om man kommer ihåg det.    Har ju glömt och skriva om förra årets bravader. Jeri blev Svensk viltspårchampion i somras, på g...

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards