Colliekompisarna

Alla inlägg under april 2012

Av Marru - 22 april 2012 23:28

Idag åkte vi till Uppsala för att tävla i rallylydnad, systrarna och jag. Vädret var det lite si och så med, men det hade ju helt klart kunna vara värre också. Så det skall jag väl inte klaga över. För nu småduggade det som mest, det hade ju kunnat vräka ner.


Det var första starten för Clara i fortsättningsklass och för Lizzie i avancerad klass. Jag hade ju inga höga förväntningar på Clara, för det är så mycket hon inte fixar. Tex vänstersvängar klarar vi inte av för hon har inte fått till det här med fot riktigt. Sen brukar hon ju även vara lite seg och sätta sig. Jag får säga åt henne flera gånger. Så även idag fick jag göra vid  några moment. I  momenten där hon skall sitta framför mig och jag försöker få henne att sitta så brukar hon ibland tom hoppa mot mig. Så även idag, så där fick vi ett 3-poängs avdrag för fys. Men för övrigt så gick Clara ganska bra. Det var inte så mycket snett sitt som det har varit när jag tränat, utan det var mest bara sent. Men Clara slutade alla fall på 91 poäng i sin första fortsättning, och det tycker jag är otroligt bra för att vara Clara. Hon kom bara på 19:e plats, trots sina kanonpoäng.


Sen var det avancerad klass för Lizzie. Jag trodde nog att Lizzie skulle ha chanser att klara av 70 poäng där. Upptäckte ett par saker som jag inte provat så mycket på. Så när jag var klar med Clara så hämtade jag Lizzie och gick vid sidan av för att träna in lite. Det gällde sitt-stå-ligg på höger sidan. För det första kommer jag inte ihåg när jag sist tränat ligg efter stå med henne, och definitivt inte på höger sida. Så vi började testa. För det första så ville hon inte ens vara i närheten av mig i början. Jag fick börja med att lirka med henne för att få henne närmare. Jag råkade ju trampa på henne när i tränade backa igår. Så hon trodde att hon skulle backa och då drog hon. Men när jag till slut fick henne att förstå att vi inte skulle backa idag. Tack och lov så var det ingen backa på våran bana, fast mästarklass hade haft det på sin bana. Så när jag till slut fick Lizzie och komma närmare mig så kom nästa problem. Så fort jag stannade så la hon sig, stannade jag och sa sitt så la hon sig. Vad är det för påhitt hon fått för sig nu då tänkte jag   . Vad skall jag hitta på för att hon inte skall lägga sig så fort jag stannar. Men till slut så fick jag till det. Så blev det då vår tur att gå in. Då upptäckte jag ett nytt problem. Hon brukar ju alltid sätta sig fot så fort jag stannar, men inte idag. Utan jag blev tvungen och säga sitt innan hon satt sig. Jaha, hur skall det här gå då. Sen några gånger fick hon lite bråttom. Hon ville dra iväg före mig så jag var tvungen och ta henne tillbaka till mig. Det blev väldigt mycket avdrag idag. Sen på slutet så var det ett sidbyte där hon och jag skulle vända helt om, men ifrån varandra. Så att hon kom på min högra sida. När vi kom fram till den skylten så ville hon dra iväg igen, så jag var tvungen att hejda henne och kalla tillbaka henne till sidan. Men där hade jag fått avdrag för att jag ej meddelade omtag till domaren. Jag tänkte ju inte på det som omtag, utan jag var ju tvungen och få henne tillbaka till sidan för hon var på väg förbi skylten i full karriär. Jaja, det spelar ingen roll för det hade ingen betydelse för slutresultatet i alla fall. I det stora hela tyckte jag det kändes ganska bra. Sen när vi var klara inne på banan så var det honnörsrutan kvar. Där skall man befinna sig med hunden i en ruta anvisad av domaren. Domaren bestämmer om hunden skall sitta fot, eller framför, eller ligga vid fot eller framför i avancerad klass. Hunden skall hålla positionen i en och en halv minut. Det är väl ett av momenten vi tränat minst på. I princip bara provat lite dom 2 sista veckorna. Men där var det inga problem, utan hon satt så fint och tittade på mig, ibland lite runt men för det mesta tittade hon på mig. Men alla fall så fick Lizzie bara 55 poäng, och kom även hon på 19:e plats. Så det var första officiella tävlingen för Lizzie där hon inte fick godkänt.


Det var ju meningen att vi på hemvägen skulle åka förbi Molnebo och Marianne för hämta hem priset Lizzie fick på collieklubbens årsmöte. Men när jag ringde Marianne så var hon ute på jobb, men hon hade tavlan med sig i bilen. Så vi bestämde träff i Heby vid värdshuset, och där fick jag denna kanonfina tavla.  Nu får Lizzie skärpa till sig i slalomet så att vi får många nollade lopp i år. Tänk om vi kunde få en lika fin tavla nästa år   . Man kan ju alltid hoppas. På plattan nertill står det SCK:s HP Bästa agilityhund 2011.


 

ANNONS
Av Marru - 21 april 2012 22:37

tänker Farina, vad är det för fjant när hon tar fart och springer mot mig för att börja hoppa och rycka i min jacka. Eller när hon anfaller mig bakifrån och nyper i rumpan, rycker i byxbenen. Eller värsta fall försöker göra krokben på mig med framtassen   . Jag sa åt Farina imorse på promenaden att hon kunde väl åldras med värdighet, precis som Micki som lunkar fram sakta i sin egen takt, och nosar lite här och där. Nänä sa Farina, det är inte min melodi sa hon när hon anföll mig ytterligare en gång. För att sen göra en piruett i luften och ge sig på Micki istället, som fortsätter och lunka i sakta mak och nosa på nåt intressant. Det värsta är att ibland när hon sätter igång med sitt dansande framför mina fötter är ju att hon ibland hamnar under mina fötter. Då skriker hon till lite, och fortsätter med samma fart. Ingen av dom andra är likadan som hon. Hon är ändå över 10 år nu.


Idag har de varit lite bättre väder alla fall, men det såg inte alltför muntert ut när man vaknade imorse. Det var bara vitt överallt   . Men tack och lov så smällte det bort under förmiddagen. Passade på och lägga systrarna på morgonpromenaden i snön. Man måste vara beredd på det mesta imorgon. Vi skall ju på rallylydnadstävling imorgon, systarna och jag. Det skall verkligen bli intressant och se hur detta går.


Sen efter tävlingen så åker jag förbi Marianne och hämtar Lizzies pris hon fick på collieklubbens årsmöte. Lizzie kommer också att vara med i nästa nummer av colliebladet. Jag har skickat in bilder, och en liten text.

ANNONS
Av Marru - 20 april 2012 23:20

Nu börjar jag bli bra less på detta väder, fast jag antar att jag inte är ensam om det. Snöslask och regn, och bara ett par plusgrader. Imorse när jag gick morgonpromenaden med systrarna så fick dom lägga sig några gånger i det blöta. Det har ju lovats regn hela söndagen och vi skall tävla rallylydnad, så dom måste ju kunna lägga sig oavsett vilket underlag det är. Ja, inte bara nu på söndag utan annars också.


Sen har jag borstat systrarna idag, fast jag skulle nog behöva tvätta dom också. De är riktigt skitiga nu efter att sprungit i hallen i Norberg. Imorgon ställer jag dom på trimbordet och trimmar tassarna på damerna. Tvättandet får nog stå över till en annan gång, när det börjar bli torrare igen. Imorgo är det EFIT-dag, men jag tror jag skippar den. Har nog säkert glömt bort det också tills jag vaknar imorgon bitti.


Nä, de är bara och sitta och vänta på att det skall hända ett under med vädret. Tänkte imorse när jag gick med systrarna, att dom 2 senaste åren vi varit och tävlat så har det knappt regnat nåt alls på tävlingarna. Förrförra sommaren så var det tävlingen i Avesta som totalt regnade bort. Men ingen annan vad jag kommer ihåg. Visst kom det säkert nån regnskur men iget som störde värst mycket. Förra sommaren kommer jag inte ihåg att det regnade så värst mycket heller. Så i år så kommer det säkert att regna varenda gång vi skall åka iväg på en tävling. Det börjar ju redan nu på söndag.


Av Marru - 20 april 2012 00:38

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.


Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.


Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanjFoto: © UNICEF/Asselin

 

Av Marru - 19 april 2012 23:54

Fortfarande dålig, fast nu håller jag på och går vidare till nästa steg. Är täppt i näsan nu, och det är bland det värsta jag vet med förkylning. Andas genom näsan när det är täppt. Fast det brukar för det mesta gå över på några dagar. Fast fortfarande är jag lite kraxig av och till. Det var nån som sa en gång att det tar hela 14 dagar och bli fri från en förkylning utan medicien, men bara 2 veckor med medicin   . Så nu är väl det första veckan avklarad.


Klädde på mig lite extra varmt idag och åkte till Semla för att träna. Vi skall ju tävla på söndag så det var en del saker som behövdes slipa på, och det var en del saker jag glömde. Claras problem är 360 ºvänster. Jag får henne inte att snurra, och som jag har nött med henne. När jag tar kopplet till hjälp och stramar åt den bakom knävecket så får jag henne och göra det någorlunda, när hon inte sätter sig. Sen har vi läggandet. Hon kan lägga sig på kommando från sitt. Men hon måste kunna göra det utan att sitta emellan.  Sen har vi ju de här vänster halterna. Hon kan ju inte fot, så det skall bli spännande och se hur vi får till dom utan att klanta oss allt för mycket. En annan sak vi har lite problem med är sidosteget. Eftersom hon inte kan fot, så följer hon inte med riktigt. Fast ett par gånger har jag lyckats få henne att följa efter utan att vrida på kroppen allt för mycket. För det mesta så sätter hon ju sig snett framför mig, när jag bara vill att hon skall förflytta sig sidledes för att sitta bredvid mig.  Ja, det går som det går. Har även anmält Clara till en tävling i maj, det blir bara hon och jag. De har inte avancerad klass där, så då blir det bara vi. Det är 2 nybörjarklasser och 2 fortsättningsklasser på den.


Med Lizzie provade olika varianter på honören. Det är nåt som vi har tränat dåligt på. I honören skall hunden antingen sitta eller ligga, bredvid eller framför föraren. I en och en halv minut. Var och hur har domaren bestämt före tävlingen. Man gör detta i en bestämd ruta, under tiden nästa ekipage går på banan. Sitta var mycket lättare än ligga. När man kommer upp i avancerad klass så finns det så mycket som skall tränas. Hunden skall kunna göra alla momenten, även från dom tidigare klasserna på höger sida bla. Det är så mycket att träna på så att det är svårt att hålla koll på ifall man tränat på alla varianter. Måste träna på 360 º höger med Lizzie på höger sida. Det var betydligt mycket svårare än åt vänster på vänster sida. Den gör hon ganska snyggt numera. Sen glömde jag bort och träna sitt-stanna kvar-sväng höger, ta ett steg- kalla in med henne. Har ju lite problem med att få henne att sitta kvar. Tränade det med Clara alla fall. Det vore ju skönt om vi klarade dom där 70 poängen eftersom vi inte har så många tävlingar och välja mellan här i närheten. Troligen blir det en vända till Uppsala igen i höst. Om man inte offrar lite och åker längre bort. Men vi får väl se hur det går med den här nu på söndag först.

Av Marru - 18 april 2012 22:54

Ja, det är fortfarande kråkan Krax som bor här, eller är det i min hals den bor. Alltså så kommer jag härmed att vräka kråkan Krax. Nu är det dags och dra vidare. Leta reda på nån annans hals och bosätta sig i, men inte hos nån av mina bekanta. Kan ta nån av dom där toktanterna här i området, så har dom lite annat och tänka på och inte lägga sig i vad deras grannar gör eller inte gör.


Nu har det blivit lite ändrade planer ang boendet när jag skall på rallylydnadsdomarutbildningen. Vi kommer istället bo på det här stället. Ni kanske känner det från Bygg Max reklamen som gick för ett tag sen. Stället vi skulle vara på först hade ändrat pris helt plötsligt pga många bokningar. Men säger man ett pris så skall väl det gälla även om man får många bokningar. Ja, det kan ju bli en upplevelse det också och bo på det där stället. Jag vet alla fall 2 saker som jag skall prova, och det är chokladen och Tinas glass   . För jag hoppas verkligen att de har sitt cafe öppet när vi är där.


Annars har jag idag varit till mamma, skjutsa henne till affären och hämtade en ny laddning med Fragminsprutor till henne. Sen var vi till kyrkogården. Sen satt vi och fikade och tittade på ett par program som hon spelat in åt mig på FTV. Dom kom ju samtidigt med annat vi tittade på, och hon tittar ju alltid på FTV. När jag kom hem så tog jag och borstade Farina, och trimmade tassarna på henne. Så nu är det en hund som är färdig. Funderar på att ta och borsta Lizzie imorgon om jag orkar, för att tvätta henne på fredag. Vi får väl se hur jag mår imorgon. Men jag tänker åka på rallylydnadsträning imorgon kväll. Det är bara och klä på sig lite extra.


Av Marru - 17 april 2012 20:56

Ingen agilityträning idag. Kan ju knappt prata, så då bestämde jag att det är bäst jag stannar hemma den här veckan också. Vill ju åka till Uppsala och tävla rallylydnad på söndag. Det är sämre på morgonen och på kvällen, då kan jag knappt säga hela meningar hörbart, och maken har jättekul åt mig när jag kraxar. Tack och lov så var han och tränade idag så jag inte behövde prata så mycket.


Idag har det snöat och haglat av och till hela dagen. Hoppas det blir nån slut på det hela snart. Det är ju knappa 3 veckor kvar till årets första officiella agilitytävling i Västerås, och då vill jag att det skall vara vår och varmt. Har ju tävlat 3 gånger på den tävlingen tidigare, dom kallar den för gurkhoppet. Första gången var med Micki, kommer inte ihåg om jag tävlade med Farina också. Sen har jag varit dit 2 gånger med Lizzie. Men i år får Lizzie bara följa med ena dagen, eftersom det är klass 1 bara. Agilityklass på lördag, och hoppklass på söndag. Så det blir lördag för Lizzie och söndag för Clara. Tror det räcker med en dag för Claras del.


Eftersom jag inte åkte på nån agilityträning idag, så bestämde jag mig för att jag tvättar Farina innan jag duschar själv. Så jag rev bort tejpen på fötterna, vilket för övrigt börjar bli jobbigare för varje gång. Är ju ganska kittlig under fötterna. Men alla fall så tvättade jag Farina ikväll med den där hundtvålen som jag skrev om tidigare, var det i förrgår. Vet inte vad jag skall tycka om tvålen riktigt än. Det får vi väl se när hon börjar torka. Men för övrigt så tycker jag inte att den passar collie direkt. Eller kanske hade det varit bättre om det varit en vanlig tvål. Nu var det här en minitvål som var utformad som en hund. Lite större kanske än en tändsticksask. Dom säljer dom även som vanliga fyrkantiga tvålar. Vet inte om det var tvålens form som gjorde den så besvärlig, den gick dessutom av i mitten i två bitar. Men alla fall, man behöver ju spola så mycket vatten för att få en collie och bli blöt in på bara skinnet. Så jag fick ju hålla på och spola vatten på henne hela tiden för att se att det blev nånting från tvålen. Fick väl upp ett litet lödder från tvålen till slut. Den luktade visst gott enligt maken som var in på toa. Tror det passar bättre på hundar som inte har så mycket päls. Visserligen så är Farina väldigt urfälld för tillfället, det finns inte mycket päls kvar på henne. Men jag tyckte det var nog svårt alla fall. Det är mycket lättare med ett flytande shampo. Men usch vad jobbigt det är för ryggen och tvätta hund, men nu är alla fall en avklarad. Imorgon blir det och borsta henne, trimma tassarna, borsta nästa och tvätta, om jag hinner. Skall ju till mamma en sväng imorgon.


Bild på shampot, är det en hund eller är det en julbock   .


         

Av Marru - 16 april 2012 22:48

Fortfarande lika tjock i halsen som igår. Det blir nog sängen här snart. Det har jag däremot aldrig haft nåt problem med, att sova när jag är sjuk. När man sover så märker man ju inte att man är lite krasslig. När jag var yngre och bodde hemma, då fanns det nåt som hette Bensokain. När jag fick ont i halsen, så stoppade jag en sån i munnen när jag gick och la mig. Den tog bort det halsonda och bedövade halsen. Kunde tom vakna på morgonen med en liten bit kvar av den. Brukade ha den mellan tänderna och kinden på sidan. Då blev jag så tyst på nätterna att mamma var tvungen och gå ner för att kolla ifall jag levde   . Nu finns ju inte den halstabletten kvar mer. Det finns väl lite bensokain i Bafucin men inte alls lika mycket, tycker inte alls att den är lika effektiv. Idag har jag dessutom känt mig lite febrig. Så få se hur det blir med agilityträning imorgon. Jag måste ju vara på fötter så jag kan åka till Uppsala och tävla rallylydnad på söndag.


Det blev förresten ingen tvätt av Farina idag. Bestämde mig för att ta det på onsdag istället. Tejpade fötterna idag, så jag tar väl bort det imorgon kväll. Sen tejpar jag dom igen på lördag.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se