Colliekompisarna

Alla inlägg under april 2012

Av Marru - 15 april 2012 20:44

Känner mig tjock i halsen igen, och rösten är väl inte vad den borde vara. Men det spelar ju ingen roll, hade inte tänkt ställa upp och sjunga nånstans i alla fall. Men jag trodde ju att jag klarade mig undan från det när maken hade sitt. Men tydligen inte. Vi får se hur illa det blir, men oavsett så skall jag tävla i rallylydnad i Uppsala nästa söndag. Räcker ju att man missade lydnadstävlingen idag pga Lizzies löp. Jag slår vad om att dagens tävling hade varit tävlingen hon fixat med minst 180 poäng och fått sitt andra 1:a pris   . Fast det lär vi ju aldrig få reda på nu  .


Har idag borstat Farina, och jösses vad mycket löst det var på henne. Funderar på att tvätta henne imorgon om jag orkar. Skall nog testa tvålen som vi fick som pris på en tävling, som kommer från Klockargården i Norberg. De har en massa olika tvålar och deras hundtvål lär visst vara bra. Den hittar ni på den här sidan om ni scrollar lite längre ner, de står i alfabetsordning, och den finns under hundtvål. Vet ju inte alls hur den tvålen fungerar. Men har en klubbkompis som använder den, och hon säger den är bra. Sen när hon är tvättad så tar jag in trimbordet och trimmar tassarna på henne. Då är alla fall en hund  vårfin. Systrarna tar jag nog senare i veckan för att få bort det mesta löpdoften på dom. De är ju fortfarande i höglöp. Vi får väl se hur länge dom håller på nu.ANNONS
Av Marru - 14 april 2012 23:22

så fick vi sol. Ja, det var ju inte dåligt väder i torsdags heller. Men idag var det kanon. Satt på baksidan på eftermiddagen och jag somnade nog i stolen där en stund. Systrarna är fortfarande i höglöp, och dom är en aning dryga. Rantar fram och tillbaka och är rastlösa, fast för tillfället har dom lugnat ner sig och sover. Än så länge har dom alla fall hållt sig lugna på natten. Eller så har jag sovit så djupt att jag inte hört dom.


Har förresten sett dom första vitsipporna, eller jag såg dom igår. Tror det var på morgonen jag gick och tänkte att jag inte sett några än. Sen när jag gick med hundarna på dagen så upptäckte jag, några men dom var inte öppna än. Men idag hade dom öppnat sig, men det är ju inga mängder än.


Imorgon kommer jag säkert sitta hemma och bara sura. Lizzie och jag skulle varit till Sura och tävlat lydnad om hon inte börjat löpa. Men vad smidigt det är med det nya tävlingsprogrammet. Jag har redan fått tillbaka hela anmälningsavgiften som jag har tillgodo till nästa tävling som skall betalas. Funderar på att anmäla Clara till Dala-Floda. Jag hade ju inte tänkt åka dit eftersom jag först planerade att åka och tävla agility i Nynäshamn. Men maken lät lite ledsen när vi diskuterade igår, för jag åker ju till den där domarutbildningen sen helgen efter. Då hade jag varit borta 2 helger på raken. Det tyckte han lät tråkigt. Det är 2 fortsättningsklasser i Dala-Floda, så jag funderar på att anmäla henne dit. Men först åker vi och tävlar rallylydnad i Uppsala nästa helg. Fast anmäla till Dala-Floda måste jag komma ihåg och göra före det.

ANNONS
Av Marru - 13 april 2012 22:17

Idag när jag höll på och städa så började jag tänka på en sak, och ju mer jag tänkte på det desto mer irriterad blev jag. Det är ju en del fackförbund som håller på med löneförhandligar nu. Varför är det alltid så att det är dåligt ekonomisk läge, eller lågkonjuktur eller nåt annat när den vanliga anställda vill ha högre lön. Men varför är det aldrig det när den höga chefen skall ha högre lön. De får ju en löneförhöjning i månaden som säkert motsvarar den vanliga anställas månadslön. Nä, dom får sin löneförhöjning för att företaget går bra. Inte ett ord om att det är lågkonjunktur eller nåt.


Vad tycker en del politiker att man skall göra för att fler skall få jobb? Jo, sänka ingångslönen för dom som nyanställda. Inte ett ord om att man kanske skulle sänka chefens lön. Jag förstår mig inte på dom här chefslönerna. Tex högste chefen på Virsbo där jag jobbade, tror han hade 4 miljoner i årslön. 4 miljoner   . Hur kan en människa verkligen inbilla sig att han är värd så mycket pengar, ändå så är det lågt jämfört med vad andra chefer får. Vet inte vad han får idag. Jag har verkligen svårt att förstå att folk behöver så hög lön, någon nånstans överhuvudtaget. Vad gör dom med alla pengar   .


Nåt annat som retat mig idag har varit nåt mer vardagligt. Jag har ju haft städdag idag, och dammsugit. Jag brukar verkligen försöka komma åt överallt med dammsugaren, under alla furuskåp, soffor mm. För jag tycker det är så tråkigt sen när man skall torka golven när det är en massa skräp som följer med moppen. Men oavsett hur noga jag än dammsuger så dyker det upp stora pälstussar från ingenstans. Eller nåt annat skräp. Sen har vi systrarna, dessa höglöpande varelser som håller på och reta mig till vansinne med sitt stampande. 


Just nu sitter jag och tittar på Let´s dance, snart får man se vem som åker ut. Det blev Helena och David som fick åka den här gången.


Men nåt som jag tycker var roligt, fick idag reda på att vi skall ha med oss hund till den här rallylydnadsdomarutbildningen. Så nu får Lizzie följa med mig, och jag hoppas att dom där tänker på att vi har hundar med oss. Jag brukar ju inte vilja ha med mig nån hund som bara skall ligga nånstans och ha tråkigt. Så i maj så blir Lizzie och jag borta i flera dagar, vi skall bo på herrgård och allt. Paula, titta noga nu   , här skall vi bo. Vi kommer att åka hemmifrån på onsdag, och kommer hem igen på söndag. Antar att anledningen till att vi skall ha hund med oss är att vi skall träna på att döma på varandra.

Av Marru - 12 april 2012 23:28

Nu är den äntligen gjord, premiären för våran första uteträning. Visserligen bara rallylydnad, men vi är en bit på väg. Fortfarande kändes det lite för blött för agility. Ja, den största delen av plan var ganska blöt, men vi försökte leta fram dom torra fläckarna på plan. Vi får hoppas att det torkar upp snart. Men nu sparar man ju alla fall lite bränsle, det är ju alla minst 2 mil extra man får åka när man åker och tränar i Norberg.


Vi byggde bara en fortsättningsbana, men gjorde om den till en kombibana. Alltså satt vi dit några skyltar från avancerad klass bredvid en del av skyltarna från fortsättningsklass. På det viset kunde man välja vilket man skulle köra på. Vi var bara 3 st och träna där idag, så då gick det bra med bara en bana. Lizzie pratar fortfarande en hel del, men hon har blivit mycket tystare. Hon börjar mer och mer acceptera att kunna vara på höger sida också.  Så pass mycket att när jag skulle göra den gamla lydnassvängen med henne, eller "tyska svängen" som den även kallas, så hade jag henne på höger sida helt plötsligt. Clara blir mer koncentrerad ju mer man håller på med henne. I början är hon alltid helt ofokuserad, men det blir bättre andra vändan man har ut henne.


Ja, sen var det ju en nybörjare. Jag gjorde 2 st kortbanor åt henne. Hennes dotter gick valpkurs där samtidigt med en annan hund. Vilken bra tajming, dottern på valpkurs med en hund, mamman tränar rallylydnad med en annan.


Lizzie och Clara är i höglöpet, fast Lizzie verkar ha kommit lite längre än Clara. Hon har varit riktigt jobbig mot Micki idag. Varit på han hela tiden, och Micki försöker gömma sig för henne så gott det går. Det är nästan så att Micki söker skydd bakom mig när Lizzie sätter igång.

Av Marru - 11 april 2012 23:02

Idag har det återigen regnar mer eller mindre hela dagen. Skall det regna i över en vecka nu. Först var det kallt, ner till minus 8 på nätterna. Nu när det blir varmare så gör det inget annat än regnar istället. Men vad gör det, imorgon tränar vi ute  . Det måste man ju också göra. Ifall man bara tränar när det är fint väder, hur går det då på en tävling när det är dåligt väder. 


Imorse åkte jag tidigt till mamma. Var vid garaget och skulle stänga garageporten när vår fd granne höll på att skrämma livet av mig. Hon sa bara hej, men jag väntade inte att nån skulle vara ute vid den tiden, så jag hoppade ju till rejält, och det gick kalla kårar genom hela kroppen   .


Mamma skulle ha bransbesiktning och hon ville att jag skulle vara där ifall han hade nåt viktigt och säga. Men istället så var det visst hon som hade nåt viktigt och säga  . Hon har ju eldat i öppna spisen nästan varje dag hela vintern. En dag för några veckor sen så tyckte hon att det hade varit rök inne i det andra sovrummet som ligger ovanpå gillestugan, och att det hade luktat bränd färg. Så hon ville att han skulle kolla till det. Men han hittade inget som skulle vara fel. 


Sen gick jag ut med Micki och Farina, hade dom 2 med mig så maken skulle bara behöva gå ut med två. Det är ju så bekvämt och gå upp i skogen hos mamma. Under tiden jag var i skogen med dom så var dom från hemsjukvården och gav mamma hennes spruta. Sen åkte vi till affären och handlade. Vi var till Coop för mamma hittar bäst där. Förut när pappa levde så var vi nästan aldrig och handlade där, utan det var Ica Pilen. Sen är Coop bättre på det viset att de brukar sätta ner priset på varor som har kort datum. Det har jag aldrig sett Ica där göra. Idag var det dessutom en riktig lyckodag. De hade laxfilé med kort datum, som dom sålde för bara 25 kr/kg. Så jag tog en stor bumling, vägde nästan 1 kg, och stekte den idag. Jättegott vart det.


Sen var jag till apoteket och hämtade mer sprutor åt mamma. Blomsteraffären har ju flyttat bredvid apoteket, i postens gamla lokaler. De hade tulpaner, 10 kr för en bukett på 10. Så mamma slog på stort   . Hon köpte en bukett till pappas grav, en till hans barndomskompis grav och en till sin väninnas grav.

Av Marru - 10 april 2012 23:35

Ja, eller om möjligt ännu tråkigare än dom tidigare. Det har ju regnat precis hela dagen. Inte åkte jag på nån agilityträning heller. Tänkte bespara systrarna och hanarna på klubben det nöjet   . Dom håller på och hässjar av och till. Men det känns jobbigt och sitta här och veta att alla andra är och tränar. Jaja, det är smällar man får ta. På torsdag är det alla fall rallylydnadsträning, och då är vi utomhus. Jippiiiiii, första uteträningen. Vi fick ju flytta in så tidigt i höstas för att det vart så blött på plan. Ja, eller det var agilityn som flyttade in tidigt. Rallylydnaden försökte vi köra i Semla så länge som möjligt. Men till slut så gav vi upp den också där ute. Jag trivs då mycket bättre på klubben i Semla än i hallen i Norberg.


Imorgon bitti skall jag åka tidigt till mamma. Det skall bli brandskyddsbesiktning hos henne, och hon ville ha mig där ifall dom vill prata nåt. Så att det inte blir några missförstånd.

Av Marru - 9 april 2012 22:58

Äntligen är denna långa tråkiga påsk över. Enda ljusglimten var agilitytävlingen på påskafton, annars har det varit rätt så trist. Systrarna håller på och hässjar av och till, men än är det ingen av dom som är riktigt i höglöpet.  Men det närmare sig. Skönt att det är över tills vi skall till Uppsala och tävla rallylydnad. Är verkligen spänd inför den tävlingen, det blir en ny klass för båda tjejerna. Skall bli så kul och se hur det går.


Imorse när jag var och gick med systrarna så såg jag en bit längre bort 3 ungar som gick med en stor hund. Sen hörde jag dom diskutera vem som skulle hålla i hunden. Hörde en kille säga att han kunde hålla i den. Tänkte lite för mig själv när jag gick där på cykelbanan hur det här kommer att gå. Jag tog fram godiset och mata Clara med det, det är ju hon som har mest temperament. När jag kommer närmare så ser jag att det ser ut som en hovawart. En av flickorna säger "det är ingen fara, vi har bundit fast henne i lyktstolpen". De hade fortsatt i rask takt mot byn för maken hade mött dom senare, och dom hade gjort likadant. Men det var ju smarta ungar som alla fall kom fram till att dom kanske inte klarar av och hantera hunden vid hundmöten, så dom band fast den i en lyktstolpe   .

Av Marru - 8 april 2012 23:41

Idag var det en tråkig dag igen. Bilen har fått vara i fred. Den får vara i garaget under nätterna tills vidare. Men inget är säkert där heller, det vet vi som haft inbrott 2 ggr i denna garage då när vi alldeles nyligen hade flyttat hit. Jag har tränat och lekt med hundarna idag på dan. Måste ju börja med lite intensivträning inför rallylydnadstävlingen om ett par veckor. Lydnadstävlingen nästa helg får vi ju tyvärr glömma bort.


Jag har försökt få Clara och första att hon kan flytta på rumpan när vi gör 360 º, men det är inte lätt. Det går nätt och jämt om jag använder kopplet till hjälp. Det skulle ju bli lite lättare om jag fick henne och förstå vad fot är, men nej. Det har vi hållt på och nöta med i flera år nu. Antar att vi kommer vara läääääänge fortsättningsklass Clara och jag   . Funderade lite på hur Clara skulle fixa det att vara på fel sida när hon har problem med fotsidan. Men kanske är det en fördel i det här fallet. Ja, vi får väl se om vi kommer så långt nån gång.


Lizzie tränade jag bara snurrar med och backa, på vänster sida och höger sida. Snurren på höger sida hade vi lite problem med. Eller har, hon vill inte snurra åt höger. Hur jag än försökte med godis i handen. Så till slut så tog jag henne, och höll henne fast bredvid mig på sidan, och lugna ner henne lite.  Sen höll jag ena handen på sidan på henne, och sen med godis i andra handen så fick jag henne sakta vrida huvuet åt höger. Höll handen försiktigt i sidan, och drog mer med den andra handen. Till slut så fick jag runt henne ett helt varv. Sen fick jag runt henne utan att hålla handen i sidan och bara med godis, en gång. Sen fick jag göra samma sak, hålla handen i sidan, dra med godis. Efter att vi nött ett tag så gjorde hon faktiskt några snurrar utan godis.  Problemet jag fick börja var att hon på slutet av snurren satt sig. Men då började jag när hon hade snurrat småspringa så att hon aldrig skulle hinna sätta sig.


Backa gick betydligt lättare. Vi har ju en gungställning ute på gräsplan, och runt den är det en ram av timmertockar. Så vi ställde oss bredvid stockarna och träna på backa, på båda sidor. Nu skall jag köra med det ett par dagar med henne, sen skall jag ta och träna på lite annat, på höger sida.


Vi har nog några rastlösa nätter framför oss här nu. Lizzie och Clara löper båda två, och de är nog väg in i höglöpet för de håller på hässjar hela tiden. Vet sen förut att det brukar sätta igång på natten när vi andra sover. Då hör man stampandet när dom håller på och dansar runt varandra. Vad skönt det skall bli när det är över och allt är som vanligt igen.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se